IP: *.polbox.pl / *.planeta808.ii.pl 22.04.02, 15:46
Negatyw Najlepsza Polska Płyta tego Roku , bez dwóch zdań
Obserwuj wątek
    • Gość: obi Re: Negatyw IP: *.waw.cdp.pl 22.04.02, 16:33
      Chłopie!
      Współczuję Ci bos głuchy jak pień!!!!!!!!!!!!!!
      Czy Ty dobrze przesłuchałes te płytę? Przecież to DNO! Bezwartosciowe teksty o niczym, jakis bełkot
      własciwie; wokal taki, ze mozna sie pokladac ze smiechu albo z bólu i nie wiadomo, czy współczuć
      wokaliscie czy też raczej się z niego smiac wniebogłosy.
      Płyta okropna - w ogóle nie do słuchania. Nie polecam!!!!
      • Gość: Liam Re: Negatyw IP: *.polbox.pl / *.planeta808.ii.pl 22.04.02, 16:40
        Gość portalu: obi napisał(a):

> Chłopie!
        > Współczuję Ci bos głuchy jak pień!!!!!!!!!!!!!!
        > Czy Ty dobrze przesłuchałes te płytę? Przecież to DNO! Bezwartosciowe teksty o
        > niczym, jakis bełkot
        > własciwie; wokal taki, ze mozna sie pokladac ze smiechu albo z bólu i nie wiad
        > omo, czy współczuć
        > wokaliscie czy też raczej się z niego smiac wniebogłosy.
        > Płyta okropna - w ogóle nie do słuchania. Nie polecam!!!!

Głuchy , to jesteś ty , płyta bez przerwy gra w moim odtwarzaczu , pamiętaj o
        tym ,że ten facet współtworzył również płytę Lennego Valentino a tak , w ogóle to
        powodzenia w suchaniu Scorpionsów i innych purpli , (pewnie jesteś fanem Budki
        Suflera , Cugi to ma głos)
        • Gość: obi Re: Negatyw IP: *.waw.cdp.pl 22.04.02, 17:20
          Gość portalu: Liam napisał(a):

>
          > Głuchy , to jesteś ty , płyta bez przerwy gra w moim odtwarzaczu

- mogę ci podesłać jakies inne, skoro dysponujesz tylko tą jedną.

> , pamiętaj o
          > tym ,że ten facet współtworzył również płytę Lennego Valentino

- A cóż to jest Lenny Valentino??? Nic innego jak tragiczna hybryda negatywowo-rojkowa - chlopaki z
          nudów powielają się wzajemnie i klonują. Nie rozczulałbym się aż tak.

> a tak , w ogóle
          > to
          > powodzenia w suchaniu Scorpionsów i innych purpli , (pewnie jesteś fanem Budki
          > Suflera , Cugi to ma głos)

- A Mietall to już na pewno - WOKALISTA ROKU I TRACH MU FRYDERYKA!!!
          A masz cos z rzeczonych Scorpionsów, Purpli ewentualnie BS???? Ja niestety nie dysponuję.
          Za to polecam: Hawkwind, TypeONegative (tez Negatyw - cha cha), Fields Of The Nephilim, a z
          polszczyzny dobry Closterkeller, Moonlight, Abraxas,

• buh Re: Negatyw 22.04.02, 23:04
            Gość portalu: obi napisał(a):

> Gość portalu: Liam napisał(a):
            >
            > >
            > > Głuchy , to jesteś ty , płyta bez przerwy gra w moim odtwarzaczu
            >
            > - mogę ci podesłać jakies inne, skoro dysponujesz tylko tą jedną.
            >
            > > , pamiętaj o
            > > tym ,że ten facet współtworzył również płytę Lennego Valentino
            >
            > - A cóż to jest Lenny Valentino??? Nic innego jak tragiczna hybryda negatywowo
            > -rojkowa - chlopaki z
            > nudów powielają się wzajemnie i klonują. Nie rozczulałbym się aż tak.
            >
            > > a tak , w ogóle
            > > to
            > > powodzenia w suchaniu Scorpionsów i innych purpli , (pewnie jesteś fanem B
            > udki
            > > Suflera , Cugi to ma głos)
            >
            > - A Mietall to już na pewno - WOKALISTA ROKU I TRACH MU FRYDERYKA!!!
            > A masz cos z rzeczonych Scorpionsów, Purpli ewentualnie BS???? Ja niestety nie
            > dysponuję.
            > Za to polecam: Hawkwind, TypeONegative (tez Negatyw - cha cha), Fields Of The N
            > ephilim, a z
            > polszczyzny dobry Closterkeller, Moonlight, Abraxas,
            >
            >

Beton.

po co się wypowiadasz nt muzyki, której nie słuchasz?
            szukasz rozgłosu?
            • Gość: obi Re: Negatyw IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.04.02, 23:24
              Do Betona:

Ten komentarz był do mnie?
              To, co napisałem to były odpowiedzi na post innego kolegi, który się wypowiedział, i którego przy
              swoich wypowiedziach cytowałem (tj. najpierw on, a potem ja).
              Więc Twój komentarz szanowny Uczestniku może być niewłaściwie odebrany...
              Zakładając, że był do mnie, to spieszę Ci z wyjaśnieniem, że zawsze wiem, o czym piszę. Jeśli piszę o
              zespole Negatyw, to znaczy, że zmęczyłem swoje uszy i ich posłuchałem. Jeśli piszę o zespole
              Hawkwind, to też wiem o czym piszę. Jeśli piszę o Closterkeller, to także nie życzę sobie, aby
              posądzano mnie o to, że się nie znam. To tyle. Rozgłosu nie szukam, bo mi niepotrzebny; równie
              dobrze mógłbym to powiedzieć o Tobie. A swoje opinie mam prawo wystawiać i argumentować wg
              swoich racji. Ty, Szanowny Kolego także. Po to jest forum.
              A jeśli komentarz nie był do mnie... proszę się nie obrażać.
    • Gość: dekris Re: Negatyw IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 18:40
      eee, chyba jada na slawie Lenny Valentino i Myslovitz
      nie jest to rewelacja ale ujdzie
      • teddy4 Re: Negatyw 22.04.02, 21:15
        Przykro mi to napisać, ale NEGATYW po prostu źle brzmi. Ta płyta jest nijaka.
        Brzmienie zespołu w studio jest zupełnie przypadkowe. Chłopaki weszli do SP
        i ich nagrano. Nie ma tu śladu jakiejkolwiek produkcji. Mietall na koncertach
        jest o niebo lepszy niż na płycie. Teksty - o NICZEM. Nie słyszę wpływu SONIC
        YOUTH czy SMASHING PUMPKINS - a na kapele chłopaki się m.in. powołują. A Afgan
        niech wyrzuci tą NRD-owską Musimę i kupi sobie coś lepszego. Ta gitara
        faktycznie brzmi oryginalnie. Ale oryginalnie to nie zawsze znaczy dobrze.
        • Gość: Pradera Re: Negatyw IP: *.acn.pl / 62.121.78.* 22.04.02, 21:21
          Wpływy Pumpkinsów pewne są - ale tych z Gisha i nic więcej. Już gdzieś pisałem,
          że inspirowanie się kapelą sprzed 10 lat podczas gdy sama ta kapela przeszła w
          międzyczasie wielką ewolucję, jest trochę bez sensu.
          Ale wszystko dałoby się znieść, gdyby nie ten straszliwy wokal. Czy naprawdę
          polski rock nie doczeka się nowego, dobrego wokalisty?
    • jasiek666 Re: Negatyw 23.04.02, 09:20
      Gość portalu: Jerzmi napisał(a):

> Negatyw Najlepsza Polska Płyta tego Roku , bez dwóch zdań

Rzeczywiście - udało Ci się zmieścić w jednym.
      wink)))))))))))))))
      • luka Re: Negatyw 23.04.02, 10:47
        niestety nie przylaczę się do pochlebców bo mi się ta płyta nie podoba i to nie
        dlatego ze ja tak na przekór bo jest tak lansowana, w pierwszej chwili wokal mi
        sie wydal ciekawy mimo ze slabiutki w brzmieniu ale ta maniera jest niestety
        męcząca. Nie stoi za tym nic więcej, nie ma żadnych smaczków. Natomiast dobiły
        mnie teksty. Myślę że jest to odkrycie na miarę "przestrzeń, przestrzeń woła
        nas" Big-Daya. Podsumowując: muzyka jaką wszyscy znają od wielu lat, słabo
        wyprodukowana i z odstręczającymi swoją bezsensownością tekstami.
    • Gość: Miecio kiszka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 16:42
      Prawda jest taka że gdyby kostrzewa ich nie lansował na siłę to nikt by nawet
      100 płyt nie kupił, bo żenada to straszna.
      A sposób spiewania wokalisty, to.... ach- brak mi słów.
      • Gość: Jerzmi Re: kiszka IP: *.planeta808.ii.pl 25.04.02, 13:57
        Wczoraj bylem na koncercie i uwazam ze byl wspanialy , mietal jest na zywo o
        wiele lepszy niz na plycie , w ogole fajny dynamiczny koncert , moze ktos byl
        w wawie w CDQ to niech sie wypowie
        • Gość: Tarus Re: kiszka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.02, 19:08
          Płyta mi się nie podoba zbytnio, jest monotonna. Gdyby była krótsza, wrażenie
          byłoby o niebo lepsze.

Ale byłem jesienią zeszłego roku na koncercie we Wrocławiu, gdzie chłopaki
          zabrzmieli i zagrali rewelacyjnie. Wgniotło mnie wtedy i dlatego jestem nieco
          rozczarowany płytą.
          Na koncercie zagrali m. in. "Where Is My Mind".
    • Gość: Sasza Re: Negatyw IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.04.02, 00:13
      Gość portalu: Jerzmi napisał(a):

> Negatyw Najlepsza Polska Płyta tego Roku , bez dwóch zdań

Wielkie odkrycie polskiego szołbiznesu, promowane w Pr. III PR, co świadczy jak
      najgorzej o polskim szołbizesie i Pr. III PR, który na forum GW jest usilnie
      broniony.
      Won do kąta na groch za muzykę, teksty, brak jakiejkolwiek energii i realizację
      tej płyty dla "alternatywnych", co to uważają, że jeśli muzycy odpowiednio
      wyglądają, mogą ocenić płytę na szóstkę mimo, iż jest to materiał dla słyszących
      inaczej.

• Gość: obi Re: Negatyw IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.04.02, 13:11
        Gość portalu: Sasza napisał(a):

> Gość portalu: Jerzmi napisał(a):
        >
        > > Negatyw Najlepsza Polska Płyta tego Roku , bez dwóch zdań
        >
        > Wielkie odkrycie polskiego szołbiznesu, promowane w Pr. III PR, co świadczy jak
        >
        > najgorzej o polskim szołbizesie i Pr. III PR, który na forum GW jest usilnie
        > broniony.

Pr III PR jest broniony na forum nie za to, że promuje miernotę w stylu Negatywa, ale właśnie PRZED TYM
        JEST BRONIONY - ABY NIE SCHODZIŁ NA PSY I TEGO TYPU TFU-RCZOŚCI NIE PROMOWAŁ. Co
        prawda już zszedł, nad czym większość uczestników forum ubolewa i przeciwko czemu protestuje, ale nie
        tracimy nadziei. O to tu się walczy, aby Program Trzeci był Programem Trzecim z dobą muzyką,
        inteligentnymi audycjami, był tym, czym był przez 38-39 lat od początku swojego istnienia. Bo nie ulega
        wątpliwości, że teraz już tym nie jest. Jest za to TR(U)JKĄ, komercyjną chałą i obrzydliwym fast-foodem
        radiowym.

> Won do kąta na groch za muzykę, teksty, brak jakiejkolwiek energii i realizację
        >
        > tej płyty dla "alternatywnych", co to uważają, że jeśli muzycy odpowiednio
        > wyglądają, mogą ocenić płytę na szóstkę mimo, iż jest to materiał dla słyszącyc
        > h
        > inaczej.

A tu się zgadzam. Śpiewać każdy może - ale nie każdy musi tego słuchać.

• edina Re: Negatyw 29.04.02, 10:56
          > A tu się zgadzam. Śpiewać każdy może - ale nie każdy musi tego słuchać.
          >

bo nie kazdy potrafi tego słuchac, trzeba czuć klimat.
          ja bardzo lubie tą płytę

• Gość: obi Re: Negatyw IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.04.02, 15:04
            edina napisał(a):

> > A tu się zgadzam. Śpiewać każdy może - ale nie każdy musi tego słuchać.
            > >
            >
            > bo nie kazdy potrafi tego słuchac, trzeba czuć klimat.

A jaki to klimat? Zadymiony, ekstatyczny,... ?
            Fakt - nie potrafię tego słuchać, bo mnie mdli i zbiera mi się... Ale to moje
            osobiste odczucia i ja Tobie zgoła przeciwnych uczuć nie odmawiam. Generalnoie
            wolę jednak inne "klimaty", bardziej przekonujące i LEPIEJ WYŚPIEWANE, A NIE
            WYMIAUCZANE.
            Np. utwór "Lubię Was" naprawdę jest fajny, jak odfiltruję głos wokalisty (albo
            wezmę poprawkę na niego).

> ja bardzo lubie tą płytę
            A ja nie, co nie znaczy, że będę na siłę zmuszać Cię do nielubienia. Podoba Ci
            się - ok, miłego słuchania.
            >

• Gość: SYK Re: Negatyw IP: 10.40.41.* 29.04.02, 16:25
            SZCZERZ MÓWIĄC PŁYTA JEST TO BANI. być może chłopaki fajnie wypadają na
            koncertach ale w studio wychodza blado. Wokal chyba się męczy i przy okazji
            innych słuchaczy. Muzyka też do niczego..
            Nie mam nic do zespołu ale szkoda, że trójka lansuje takie gnioty. Ale
            przynajmniej widać, że wszystko można w tym kraju sprzedać. Pozdro
    • edina Re: Negatyw 29.04.02, 15:42
      odnosze wrażenie że niektóre wypowiadające się tutaj osoby słyszały
      tylko "amsterdam" i "lubie was" i to cała ich wiedza na temat utworów zespołu
      negatyw. a płyty to nawet w rękach nie miały, o słuchaniu nie wspomnę.

ale to tylko moje wrazenie, kto inny moze mieć inne, prosze bardzo wink))
    • Gość: dipsy Re: Negatyw IP: *.tkb.pl / *.tkb.net.pl 30.04.02, 18:44
      Miernota !!!!!!!!!!!!
      • Gość: aimarek Re: Negatyw IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 11:58
        Ja przyznaję się bez bicia, że słyszałem tylko trzy kawałki, więc może
        faktycznie nie powinienem zabierać głosu, ale to co wyprawia ten Mietall cały
        ze swoim głosem, to jakaś parodia. Jeżeli we wszystkich kawałkach śpiewa tak
        samo, to dziwię się jak można tego słuchać w ogóle. A szkoda bo te utworki,
        które były lansowane brzmią całkiem fajnie (gdyby nie maniera wokalisty).
        • piowiec Re: Negatyw 03.05.02, 11:04
          Ja z tych co to tylko "amsterdam "i " Lubię Was" tak więc moja wypowiedź bedzie
          dotyczyła tylko tych dwóch kawałków. Krótko mówiąc kaszanopasztet . Teksty tych
          utworów nadają się do programu 5 10 15 "Nauczymy smoka tańczyć rocka " smile
          • Gość: juvenala Re: Negatyw IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 19:50
            niestety, płyta jest baaaardzo słaba i zgadzam się z powyższymi opiniami, ze
            texty typu bla bla bla lalalla, a muzyka..... zero pomysłu, inwencji, dla
            mnie "pitolenie bez ładu i składu"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka