Dodaj do ulubionych

wykształcenie fanów

07.11.04, 17:50
Witam,
małe pytanie. Przeprowadzono badani w Anglii dotyczących fanów PSB. Podzielę
się wynikami tego badania za miesiąc po zakończeniu tego postu. Napiszcie
jakie macie wykształcenie. Uwaga wpiszcie czy studiujecie czy nie. Czy
skonczyliscie studia i ogolna specyfika kierunku (techniczne, humanistyczne).

Na pierwszy ogień idę ja:

- studiuję. studia humanistyczne.
Obserwuj wątek
    • balshoy Re: wykształcenie fanów 07.11.04, 23:27
      Odpowiadam,choć powiem szczerze, iż uważam, że to nieco dziwne przeprowadzać
      takie badania, skoro pet shop boys słucham nieustannie od 14 roku życia, czyli
      kiedy byłem jeszcze w podstawówce...I tak jak zachwycili mnie wtedy tak ciągle
      mnie zachwycają; Dziś mam 32 lata - edukację skończyłem na technikum,
      oczywiście z maturą...technikum, ale uważam się za humanistę. Żeby pociągnąć
      wątek to wspomnę,że zdarzyło mi się dwukrotnie studiować - raz na Polibudzie a
      kilka lat potem w Wyższej Szkole Pedagogicznej...ale co to ma do rzeczy, skoro
      i tak nie skończyłem? Nic, ale bynajmniej wtedy tez nie przestawałem słuchać
      PSB...No a w międzyczasie uprawiałem zawody, które zupełnie nie mają nic
      wspólnego z moim wykształceniem...
      • rafi.raf Re: wykształcenie fanów 08.11.04, 23:31
        jak tylko bedzie odpowiednia ilosc odpowiedzi wyjasnie powod tego pytania.
        dzieki za odpowiedz
    • mama.restauracyjna Re: wykształcenie fanów 11.11.04, 12:05
      Ciekawe, ze ja tez skonczylam Instytut Historyczny na UW....
      • rafi.raf Re: wykształcenie fanów 11.11.04, 12:26
        zatem prawdopodobnie sie znamy wink
    • neila1 Re: wykształcenie fanów 11.11.04, 19:47
      Proszę bardzo... mgr inż zootechnik ( specjalista d/s genetyki i hodowli dużych
      zwierząt ), AR Poznań. W przyszłości być może coś wyżej ;o)
      • balshoy Re: wykształcenie fanów 11.11.04, 20:05
        Żeby było śmieszniej...na WSP studiowałem ..historię, ale podziękiowałem...
        logika ( to przecież siostra matematyki!), łacina ( gratuluję Wam!) i nauki
        pomocnicze rozwalały mnie...
        • neila1 Re: wykształcenie fanów 11.11.04, 20:10
          Hmmm, łacinę też miałam... z historią łączy mnie właściwie tradycja rodzinna (
          ułani ) oraz zamiłowanie do odkrywania czasów średniowiecznych...
          • rafi.raf Re: wykształcenie fanów 11.11.04, 20:21
            ojojoj jesli chodzi o lacine to mialem niezle przechlapane na uczelni ale
            wreszcie sobie z tym poradzilem smile
            • neila1 Re: wykształcenie fanów 11.11.04, 20:55
              A bo to taki dziwny język. Pozdrawiam !!
    • krikra Re: wykształcenie fanów 24.11.04, 13:43
      Ja mam raczej tez techniczne:
      - inż. ochrony środowiska wink

Nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie, ale próbowałam swoich sił przez pół roku
      na reklamie i w międzyczasie zdawałam z milion razy na architekturę (niestety,
      bezskuteczniewink
      • rafi.raf Re: wykształcenie fanów 24.11.04, 17:02
        w jakim charakterze probowalas pracy w reklamie?
        • krikra Re: wykształcenie fanów 24.11.04, 18:20
          To nie była praca, tylko studia - dokładna nazwa brzmiała "reklama
          multimedialna". To był kierunek związany z pracą w reklamie niejako od strony
          graficznej - projektowanie i te sprawy.
          Mam nadzieję, że napisałam wyczerpująco na temat wykształcenia smile
          • rafi.raf Re: wykształcenie fanów 25.11.04, 09:34
            ja pracowalem w reklamie i dlatego sie pytalem...
    • rafi.raf Re: wykształcenie fanów 29.11.04, 22:03
      czekam na wiecej odpowiedzi!!! Juz niedlugo zdradze powod tego watku.
    • j.wojak Re: wykształcenie fanów 10.12.04, 11:39
      mgr inż. po Akademii Rolniczej w Szczecinie, Wydz. Rolniczy, kierunek rolnictwo
    • krikra Re: wykształcenie fanów 10.12.04, 21:29
      No, Rafi, chyba czas na podsumowanie? Jaki był cel tej ankiety? Zdradź nam
      tajemnicę wink
      • rafi.raf tajemnica ankiety 11.12.04, 18:18
        zatem zdradzam Wielką Tajemnicę Ankiety.

Przeprowadzono badania dotyczace wyksztalcenia i poziomu inteligencji ludzi w
        UK, pod katem ich fascynacji muzycznych (chodzilo dokladnie o nazwy zespolow).
        Nie pamietam jak wypadli chlopcy pod tym wzgledem, ale jesli chodzi o
        wyksztalcenie to 92% posiadalo wyzsze.

nie chodzi tu o mowienie czy ktos jest lepszy lub gorszy, ze wzgledu na
        wyksztalcenie (cwaniak ze mnie; jeszcze studiuje) ale o poziom ludzi
        sluchajacych danej muzyki. musicie przyznac, ze cechuje nas wieksza wrazliwosc
        na tworczosc PSB. nie sa nam obojetne ich teksty i to jak je wyrazaja...

oto cala tajemnica wink
        • krikra 92%.. 11.12.04, 21:46
          Znaczy, czy dobrze rozumiem - 92% fanów PSB ma papierek ze studiów w kieszeni?
          Czy tak? Sorki, że pytam, ale odrobinkę niejasno napisałeś Rafi wink albo to ja
          mam taką nie za bardzo inteligencję (mam nadzieję, że nie zaniżam średniej
          wśród fanów N&C wink))
          I jeszcze jedno - masz może jakiś link do tego tekstu? To był jakiś artykuł czy
          coś?
          • rafi.raf Re: 92%.. 12.12.04, 10:16
            1.tak. masz racje. to ja sie zle wyrazilem crying( ale bystrzak to ja nie jestem.
            2.nie mam tego linku. czytalem o tym pewien czas temu... poszukam.
            • krikra Re: 92%.. 12.12.04, 13:26
              > 2.nie mam tego linku. czytalem o tym pewien czas temu... poszukam
              Super, jakbyś znalazł.. bo byłoby ciekawie przeczytać sobie więcej na ten
              temat. Interesujące badania w każdym razie.. pierwszy raz słyszę o podobnych ;0
        • balshoy Re: tajemnica ankiety 12.12.04, 20:02
          mogłem się zakładać, że chodzi właśnie o wyższe wykształcenie...
          ba nie bedę miał go nigdy, bo nie zamierzam..już..
          Ale z drugiej strony pewnie ze swym tylko średnim technicznym jestem kimś
          wyjątkowym w gronie fanów już na pewno nie czuję się nikim gorszym..
          • rafi.raf Re: tajemnica ankiety 12.12.04, 22:10
            nie chodzilo mi w zadnym wypadku o czucie sie gorszym!!!

w naszym kraju wiele osob posiadajacych wyzsze wyksztalcenie nie jest "na
            poziomie", ktorego mozna by od nich wymagac smile) badania przeprowadzono w anglii.

nie chcialem nikogo w zaden sposob urazic. byl to jeden z pierwszych watkow
            majacych na celu otworzyc NASZA spolecznosc.

mam nadzieje, ze nikt nie czuje sie urazony... ja jeszcze nie jestem absolwentem
            - zatem tez sie nie mieszcze.
            • krikra Re: tajemnica ankiety 13.12.04, 00:21
              Ja co prawda jestem już "po" ale wcale nie uważam, żeby studia czyniły z kogoś
              bardziej wartościowego człowieka. Ot, dyplom ukończenia studiów to tylko
              papierek, oznaczajacy ewentualnie, że coś niecoś się wie z danej dziedziny. Ale
              nic ponadto. Także Balshoy słusznie czynisz, iż nie przejmujesz się tą kwestią,
              bo naprawdę nie ma ona znaczenia
              Pozdrawiam
            • balshoy Re: tajemnica ankiety 13.12.04, 14:15
              muszę dokończyć swoją myśl..nie czuję się gorszy, ale wcale nie mam powodu do
              chluby,że nie mam wyższewgo wykształcenia...być może ono nic by w moim życiu
              nie zmieniło. Choc tego nie wiem na pewno. Znam za to dwa różne biegunowo
              przykłady osób - jeden po studiach wyższych zarabia 1000 zł drugi nawet bez
              matury, bez żadnych krętactw ok. 20 000 miesięcznie...ale i WY sami pewnie też
              znacie podobne przypadki...
              • rafi.raf Re: tajemnica ankiety 14.12.04, 11:29
                ... niestety tak sad
              • j.wojak kwestia wykształcenia 14.12.04, 12:24
                Gdzie zarabia sie 20 000/mies? Mają jeszcze wolne miejsca? smile
                Sprawa wygląda tak: nie każdy z dyplomem jest człowiekiem na poziomie, ale z
                drugiej strony zawsze lepiej mieć wyższe wykształcenie. Łatwiej potem zmienić
                zawód, szanse na rynku pracy jednak wieksze. Zresztą to widać- właśnie dlatego
                w naszym kraju w ostatnich latach znacznie zwiekszyła się liczba studiujących.
                Wśród ludzi takich jak my- zainteresowanych muzyką czy szerzej- jakąs tam
                działalnością artystyczną, posługujących sie na codzień komputerem i internetem
                na pewno jest więcej osób ze średnim i wyższym wykształceniem niż po
                podstawówce czy zawodówce.
                • balshoy Re: kwestia wykształcenia 14.12.04, 15:18
                  tutaj, prywatna firma..nawet rodzina..a reszta jest milczeniem
                • krikra studia 14.12.04, 23:10
                  Owszem, owszem, coraz więcej osób ostatnio idzie na studia.. ja uczciwie
                  przyznaję, że poszłam tylko dlatego, że nie miałam lepszego pomysłu, co zrobić.
                  Nie było tak, że poszłam studiować tylko dlatego, że bardzo chcialam mieć
                  wyższe wykształcenie. Co się będę okłamywać. Bo w zasadzie wielkiego wyboru nie
                  ma. Czy się chce, czy nie, na studia iśc w zasadzie trzeba. Różnica potem
                  polega tylko na tym, że można być bezrobotnym z dyplomem albo bez. No to
                  lepiej "z" wink
                  • neila1 Re: studia 15.12.04, 22:39
                    Ja poszłam na studia ze względu na miłość do koni. Praktycznie od zawsze
                    wiedziałam, jaki to będzie kierunek. Nigdy nie patrzyłam, że potem ma się
                    jakieś tytuły itd.
                    A to co sie wyrabia na rynku pracy to juz zupełnie inna historia.
                    • krikra Re: studia 15.12.04, 22:49
                      neila1 napisała:

> A to co sie wyrabia na rynku pracy to juz zupełnie inna historia.

Fakt.. powoli dochodzę do wniosku, że trzeba sobie poszukać miejsca gdzie
                      indziej... UK na przykład big_grin
    • verybilingual Re: wykształcenie fanów 18.04.05, 15:03
      Jestem uczniem szkoły podstawowej nr 10 w Będzinie. Średnia 5,0 smile
      • krikra będzin - dg 19.04.05, 14:44
        [offtopic]I chce Ci sie tak jeździc z Dąbrowy do Będzina?
        Jeśli jeździsz busem, to chyba domyślam sie nawet, jakim nr-em.. wink
        [koniec offtopicu] smile
        Aaa, gratulacje z powodu ładnej średniej. 5,0 to jest coś big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka