Gość: Crotalus IP: *.pl 27.08.01, 23:32 Kto jest za. Właśnie sobie słucham TEN i tak właśnie sobie myślę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: 217.11.133.* 28.08.01, 09:14 Jestem ich wielka fanka, szczegolnie dwie pierwsze plyty powalaja mnie na kolana. Pozostale tez sa ok, ale brakuje im takiego czadu i pasji jak na pierwszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maksio Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 19:24 Fakt. A może byś tak rozwinął(ęła) tą myśl, bo wygląda mi to na gadanie typu: "Słowacki wielkim poetą był" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashya Pielęgnujcie swoją ulubioną roślinę! IP: *.pisz.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 19:43 Kto jest wtajemniczony, ten wie, jak należy postępować z naszą ukochaną rośliną. Dolej wody, patrz jak Pearl Jam rośnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deKris Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 22:12 No właśnie, a dlaczego akurat Ten? Wg. mnie to najlepsza płyta, a potem Vitalogy, a potem już słabiej. Binaural nie mam w ogóle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehu Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 22:52 A dla mnie wlasnie Binatural jest wielki. Ten sluchalem swego czasu na okraglo i moze nie mam dosc, ale musze odpoczac I odpoczywam przy binatural. Cudny, slyszalem jeszcze vs, i ta co sie fajnie rozklada(no code) ale dla mnie pierwszy jest binatural drugi ten . Warto choc vadder spiewa jush jak dziadek No i Matt Cameron... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deKris Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 22:42 no właśnie, Matt Cameron w PJ, Cornell robi coś z ex-RATM, nowy basista Metalliki, ci panowie mają niezły staż, ale czy to nie przekreśla jakiejkolwiek przyszłości Alice In Chains czy Soundgarden? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehu Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 22:58 Layne z AIC mieszka z rodzicami i mial miec amputowane palce (wiadomosc z V2001) wiec reaktywacaja AIC to archiwum X.A Soundagarden byl zbyt dobry zeby sie reaktywowac. To byloby zlamanie legendy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts duke Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.spectrumhr.com 29.08.01, 00:52 pearl jam to nie jest wielki zespol. moze ci sie podoba, ale na pewno nie jest ani nie byl wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurj Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 13:21 I tu sie kolego myslisz!!! Pearl Jam byl,jest i będzie wielki!...podejrzewam ,ze nie jestes fanem tej grupy i nie masz pojecia jak ich muzyka ma wplyw na ludzi...co nie wspominac juz o muzyce.... Zeby zrozumiec wielkosc tego zespolu trzeba naprawde byc bardzo ''into Pearl Jam''...same texty Eddiego sa uznawane za klasyczne,a w polaczeniu z muzyka Mike`a, Stone`a , Jeffa i Matta potrafia czynic cuda! pozdrawiam,Jurj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grek Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 29.08.01, 14:00 Osobiscie slyszalem narazie tylko jedna plyte Pearl Jam i mimo to jestem w stanie docenic ich klase. Ta plyta to "no code" i bardzo mi sie spodobala. Najlepszy utwor to 6 ... no i pierwszy sometimes .. Tak btw. to nie wiem czy znacie zespol "Creed" ... ale ten wokalista tak bardzo stara sie brzmiec jak wokalista zespolu Perl Jam ... pewnie juz sami to zauwazyliscie ale chcialbym zaznaczyc, ze to zalosne :> Pozdrawiam. PS> Jezeli jeszcze nie wypowiedzieliscie sie na temat mojego ulubionego zespolu Radiohead to bedzie mi bardzo milo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: 217.11.133.* 29.08.01, 15:54 Zgadzam sie, to JEST wielki zespol. A swoja droga to jest gatunek muzy, ktorego powstania swiadkiem bylismy i mielismy to szczescie, ze moglismy sledzic jego rozwoj. Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to bylo odkrycie powalajace na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts duke Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.spectrumhr.com 29.08.01, 17:26 to znaczy po prostu ze niewiele jeszcze slyszeliscie. szanuje to ze komus moze sie podobac, ale trzeba umiec na sprawe spojzec z jakiejs perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.pl 29.08.01, 20:41 Gość portalu: ts duke napisał(a): > to znaczy po prostu ze niewiele jeszcze slyszeliscie. > szanuje to ze komus moze sie podobac, ale trzeba umiec na sprawe spojzec z > jakiejs perspektywy. Trochę mnię rośmieszyłeś. No cóź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts duke Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.spectrumhr.com 29.08.01, 20:46 dobrej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehu Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 23:03 Gość portalu: ts duke napisał(a): > dobrej zabawy. wogle czlowiek-bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts duke Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.spectrumhr.com 30.08.01, 00:46 co to znaczy ''wogle czlowiek-bzdura''? ja tylko wyrazam swoj poglad i chetnie go uargumentuje. osobiscie uwazam ze mowienie w kategoriach ''wielki'' o zespole porkoju pearl jam to mocne przegiecie. wielki byl coltrane, wielki byl davis, wielki byl hendrix, zappa byl wielki. janes addiction bylo kiedys moim zdaniem wielkie. moglbym sie zastanawiac, czy wielki jest radiohead, badz aphex twin, czy moze taki mr bungle. pearl jam nic nowego nie wniosl do muzyki, nic nie zmienil w tym jak ludzie postrzegaja dzwieki. mial szczescie ze zostal wypromowany na fali popularnosci innych zespolow z seattle i dobrze, ale za to mozemy najwyzej dziekowac wydawnictwom plytowym, mtv i reszcie ''wielkiego biznesu'', ktory systematycznie zarzyna muzyke. ze niby przez kogo ich teksty uznawane sa za klasyke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxcav Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 01:09 Gość portalu: ts duke napisał(a): > co to znaczy ''''wogle czlowiek-bzdura''''? > ja tylko wyrazam swoj poglad i chetnie go uargumentuje. > osobiscie uwazam ze mowienie w kategoriach ''''wielki'''' o zespole porkoju pearl j > am > to mocne przegiecie. wielki byl coltrane, wielki byl davis, wielki byl hendrix, > > zappa byl wielki. janes addiction bylo kiedys moim zdaniem wielkie. moglbym sie > > zastanawiac, czy wielki jest radiohead, badz aphex twin, czy moze taki mr bungl > e. > pearl jam nic nowego nie wniosl do muzyki, nic nie zmienil w tym jak ludzie > postrzegaja dzwieki. mial szczescie ze zostal wypromowany na fali popularnosci > innych zespolow z seattle i dobrze, ale za to mozemy najwyzej dziekowac > wydawnictwom plytowym, mtv i reszcie ''''wielkiego biznesu'''', ktory systematyczni > e > zarzyna muzyke. > ze niby przez kogo ich teksty uznawane sa za klasyke? > Przez fanów, drogi panie, przez fanów. Nie ma obiektywnej definicji zarówno dla określenia "klasyczne teksty" jak i "wielki zespół". To może sobie stwierdzić każdy kto słyszał ich muzykę, i albo poruszyła ona albo nie. Pearl Jam wypromowany przez Mtv? To chyba nie wiesz, że oni nagrali chyba 3 klipy... W moim przypadku zmienił całe postrzeganie dźwięków i muzyki, tak więc i tu się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: 157.25.121.* 30.08.01, 11:51 Gość portalu: ts duke napisał(a): > co to znaczy ''''wogle czlowiek-bzdura''''? > ja tylko wyrazam swoj poglad i chetnie go uargumentuje. > osobiscie uwazam ze mowienie w kategoriach ''''wielki'''' o zespole porkoju pearl j > am > to mocne przegiecie. wielki byl coltrane, wielki byl davis, wielki byl hendrix, > > zappa byl wielki. janes addiction bylo kiedys moim zdaniem wielkie. moglbym sie > > zastanawiac, czy wielki jest radiohead, badz aphex twin, czy moze taki mr bungl > e. > pearl jam nic nowego nie wniosl do muzyki, nic nie zmienil w tym jak ludzie > postrzegaja dzwieki. mial szczescie ze zostal wypromowany na fali popularnosci > innych zespolow z seattle i dobrze, ale za to mozemy najwyzej dziekowac > wydawnictwom plytowym, mtv i reszcie ''''wielkiego biznesu'''', ktory systematyczni > e > zarzyna muzyke. > ze niby przez kogo ich teksty uznawane sa za klasyke? > Słucham i Hendrixa i Zappy, a też Black Sabbath, Dylana i kupę innych wielkich muzyków i nadal uważam, że Pearl Jam jest wielki. Bach gdyby zajrzał do nut Hendrixa to by powiedział "ale ty ode mnie zrzynasz". To nie jest kwestia muzyki, dźwięków, ale duszy muzyka, który potrafi zagrać po swojemu dźwięki które już były. Lider Jethro Tull Anderson mawiał, że człowiek już tysiące lat temu zagrał wszystko co miało i mogło by być zagrane. Tu chodzi tylko i wyłącznie o interpretację, nie ma żadnej innowacyjności w tym co grał Hendrix i inni giganci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehu Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 13:30 Okreslenie czlowiek bzdura oznacza ze gadasz bzdury co udowodniles swoja bezsensowna argumentacja. Pearl Jam to jest wielki zespol co udowodnili Ten i Binatural. Reszta byla jak dla mnie minimalnie gorsza, ale i tak warta sluchania na okraglo czyli zayebista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: 217.11.133.* 30.08.01, 14:35 Mysle, ze nie ma sensu klocic sie, czy zespol jest wielki czy nie (i tak wiadomo, ze jest)), najwyzej moze komus nie odpowiadac tego typu muzyka. Tak samo jak jest generalne zalozenie, ze np. Rolling Stonesi tez sa wielcy, choc ja osobiscie ich nie znosze, ale nie neguje, gdyz doceniam ich wklad w muzyke. Pozdrawiam fanow Pearl Jamu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts duke Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.spectrumhr.com 30.08.01, 16:53 ok, zakopmy topor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: 217.11.133.* 31.08.01, 11:13 Zamiast sie klocic, napiszcie lepiej co sadzicie o ostatniej tworczosci Pearl Jamu, bo ja nie moge sie pozbyc wrazenia, ze nie ma w tym juz takiego czadu jak kiedys. Kiedys nawet wolne kawalki powalaly, teraz to nie to samo. Szkoda, ale moze sie myle i Wy myslicie co innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: 157.25.121.* 31.08.01, 12:57 Gość portalu: aga napisał(a): > Zamiast sie klocic, napiszcie lepiej co sadzicie o ostatniej tworczosci Pearl > Jamu, bo ja nie moge sie pozbyc wrazenia, ze nie ma w tym juz takiego czadu jak > > kiedys. Kiedys nawet wolne kawalki powalaly, teraz to nie to samo. Szkoda, ale > moze sie myle i Wy myslicie co innego? No cóż Aga. Panowie się postarzeli i już trochę przeżyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: 217.11.133.* 31.08.01, 13:13 No tak, to wiele wyjasnia, ale nie podoba mi sie, marze o jakiejs konkretnej plytce PJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurj Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 16:39 ..plyta Binaural to juz bardziej obraz sztuki poprzez teksty Eda i muzyke... Napewno jest tego wiecej niz kiedys i to juz nie jest ten ''grunge'' ale jednak kazda piosenka nadal ma cos szczegolnego w sobie.... Ale zgadzam sie,żaluję że nie ma juz pieśni w stylu Garden czy Release... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deKris Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 20:28 zauważyłem, że od momentu, gdy EV zaczął pisać piosenki to były to głównie ''słabe '' kompozycje takie melancholijne , smutne, denne, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehu Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 23:31 Dla mnie Ten to odjazd a Binatural to dzielo sztuki. Taka jest kolej rzeczy. Chlopaki kontynuja i udoskonalaja to co zaczeli wiele lat temu, czas nikogo nie oszczedza i "Do the evolution" sie robi. Binatural to nie jest plyta odjazdowa bo nie ma taka byc. To melancholia w najczystszej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita-ha Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 16:39 Pearl Jam wielkim zespołem jest-udowodnili to ostatnio na koncercie w "Spodku".Chociaz Ten jest dla mnie ich plytą najlepszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abra Pearl Jam i Radiohead IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 13:56 Muzyka PEARL JAM jest mi bliska jak krew w moich żyłach i niezbędna do życia jak powietrze. Bez względu na to, który to album. Aby dwa razy nie pisać dodam, że RADIOHAD też jest wielki. I taki różnorodny z płyty na płytę. Ale moim idealnym albumem nadal jest OK Computer. A w przyszłym roku szkolnym życzę wszystkim no alarms and no supricies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Powidło Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: 10.4.9.* / 217.153.119.* 09.09.01, 02:21 NIEWIELKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KURA Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 13:29 Powidło napisał: > NIEWIELKI. A moja siostra tak nie uwaza... )) Ty pewnie slychasz jakiegos techno... a od techno mozna z nudow zdechnac ))) hi hi hi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Powidło Re: Pearl Jam to wielki zespół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 21:47 Twoja siostra ma pewnie coś koło 16-17 lat, bo taka jest średnia wieku fanów PJ! Więc tęsknota za baby, co to odjechała w dal trafia do jej serduszka i małego rozumku. Jak będzie starsza, to zacznie słuchać trudniejszej muzyki! Służę listą wykonawców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KURA Re: Pearl Jam to wielki zespół (Uwaga tepmy malkontenta!!!) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 21:51 Powidło napisał: > Twoja siostra ma pewnie coś koło 16-17 lat, bo taka jest średnia wieku fanów PJ > ! > Więc tęsknota za baby, co to odjechała w dal trafia do jej serduszka i małego > rozumku. Jak będzie starsza, to zacznie słuchać trudniejszej muzyki! Służę > listą wykonawców! Jestes po prostu stary i zgorzknialy. Pewnie dopiero co rzucila Cie wlasnie jakas "baby" i zwyczajnie popadasz w jakies dretwe klimaty. A fani PJ sa sympatyczni i moja siostra tez Poza tym to musisz miec juz dobrze po 30-stce, ze masz takie ramolaste komentarze! Ja choc nie slucham tego zespolu, uwazam, ze plyta TEN jest zajebista! Odpowiedz Link Zgłoś