mechanikk 20.11.04, 18:54 czy może ktoś tu też ich lubi? ja właśnie przeżywam wtórne zauroczenie albumem "monday at the hug & pint" i pierwotne koncertówką "cunted circus" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: ARAB STRAP = świetny zespół 20.11.04, 19:10 Może napisz coś więcej? Ja nie znam. Możesz pozyskać dla nich fana Odpowiedz Link Zgłoś
mechanikk Re: ARAB STRAP = świetny zespół 20.11.04, 19:29 zespół dosyć trudny w opisie ale spróbuję w punktach: 1.szkocki (męski) duet, nagrywa dla CHEMIKAL UNDERGROUND 2.muzyka raczej smutna, zdecydowanie rockowa, ale nie stroniaca od elektroniki, duszna, z raczej niewesołymi tekstami, ale nie są to teksty w rodzaju "i hate myself and i want to die", można w nich znaleźć fragmenty naprawdę poruszające (ja uknułem kiedyś sobie taką teorię, że to taki Tom Waits XXI w. ) 3.kiedyś w "machinie" artur rojek umieścił płytę "philophobia" na 2 miejscu listy najsmutniejszych płyt świata, zaraz po "kid a" radiohead, ale to "philophobia" jest najsmutniejsza - zresztą widać po tytule -"strach przed miłością" nie może być o kwiatkach, ani o życiu jak surfing. 4.kiedyś przeczytałem w jakimś piśmie, że to muzyka w sam raz na samotne libacje alkoholowe, cos w tym jest faktycznie. 5. www.arabstrap.co.uk/content/eng/media.html a tu można z oficjalnej strony ściagnąć pare piosenek, chociaż na płytach są lepsze tu dobra jest ta "świąteczna" - nie ma w niej dzwoneczków 6.inne dobre płyty: "elephant shoe"(99), "the red thread"(2001) - tej drugiej co prawda nie słyszałem ale na pewno zaległości nadrobię.aha i jeszcze najnowsza "monday at the hug & pint"(2003), z niej - dla mnie - jedna z najlepszych piosenek ostatnich lat: "the shy retirer". 8. pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
mechanikk Re: ARAB STRAP = świetny zespół 20.11.04, 19:41 (nie na temat: ten "nowy pompon" to jest jazda!) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ARAB STRAP = świetny zespół 20.11.04, 19:52 Się wie A merytorycznie odpowiem jak przesłucham Dzięki za linka. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ARAB STRAP = świetny zespół 20.11.04, 20:58 Kawałki, które podałeś, są niezłe. Smutne, ale nie smętne. Ciekawa muzyczka. Niespecjalnie odkrywcza, ale ma coś w sobie. Pdoba mi się GSOH- ten stłumiony wokal tworzy fajny klimat. Może fanem jakimś szczególnym nie zostanę, ale cieszę się, że to poznałem. Odpowiedz Link Zgłoś
mechanikk Re: ARAB STRAP = świetny zespół 20.11.04, 21:10 Polecam Ci co jakiś czas powrócić do tej muzyki, ja sie do niej z miesiąc nie mogłem bardziej przekonać, aż wreszcie przyszedł "ten moment" teraz są w mojej ok. pierwszej 10 ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
mechanikk Re: ARAB STRAP = świetny zespół 20.11.04, 21:32 to cieszy, ale krótko trochę Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ARAB STRAP = świetny zespół 20.11.04, 21:37 On tak zawsze. Gość małomówny i wstydliwy wogóle jest Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: ARAB STRAP = świetny zespół 20.11.04, 21:40 Bo ja krótki zasadniczo jestem. Może jeszcze tylko napiszę: THE WEEK NEVER STARTS ROUND HERE, MAD FOR SADNESS, PHILOPHOBIA oraz ELEPHANT SHOE są super, o. Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: ARAB STRAP = świetny zespół 20.11.04, 22:00 Jeśli kiedyś posłucham, to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś