Gość: t IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 18:51 Czy ktoś może podać tytuły płyt nagranych przez Johna Lurie and the Longue Lizards? (być może podałem niewłaściwą pisownię) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lp.atezag.atzcop dyskografia Lounge Lizards 07.05.02, 20:19 Lounge Lizards (1981) Big Heart - Live In Tokyo (1986) No Pain For Cakes (1987) Voice Of Chunk (1989) Live In Berlin Vol. I (1991) Live In Berlin Vol. 2 (1995) Queen Of All Ears (1998) trzeba uważać, żeby nie pomylić tej grupy z bluegrassową formacją Austin Lounge Lizards Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: dyskografia Lounge Lizards IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 22:31 lp.atezag.atzcop napisał(a): > > Lounge Lizards (1981) > Big Heart - Live In Tokyo (1986) > No Pain For Cakes (1987) > Voice Of Chunk (1989) > Live In Berlin Vol. I (1991) > Live In Berlin Vol. 2 (1995) > Queen Of All Ears (1998) > > trzeba uważać, żeby nie pomylić tej grupy z bluegrassową formacją Austin Lounge > > Lizards > > Dziękuję za pomoc. Czy Lourie nagrywał coś solo (lub z innymi zespołami)? Wydaje mi się, że był częściowo odpowiedzialny za muzykę do filmu "dorwać małego", i potem nagrał chyba płytę w podobnym stylu, bez (?) Longue Lizards. Nie jestem tego pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amb Re: dyskografia Lounge Lizards IP: *.tpnet.pl / 195.116.198.* 07.05.02, 23:53 Gość portalu: t napisał(a): > lp.atezag.atzcop napisał(a): > > Lounge Lizards (1981) > > Big Heart - Live In Tokyo (1986) > > No Pain For Cakes (1987) > > Voice Of Chunk (1989) > > Live In Berlin Vol. I (1991) > > Live In Berlin Vol. 2 (1995) > > Queen Of All Ears (1998) > > trzeba uważać, żeby nie pomylić tej grupy z bluegrassową formacją Austin L > ounge > > Lizards > Dziękuję za pomoc. Czy Lourie nagrywał coś solo (lub z innymi zespołami)? Wydaj > e > mi się, że był częściowo odpowiedzialny za muzykę do filmu "dorwać małego", i > potem nagrał chyba płytę w podobnym stylu, bez (?) Longue Lizards. Nie jestem > tego pewny. John Lurie nagral, oprocz tego, w 1999 roku rewelacyjna wedlug mnie plyte pt The Legandary Marvin Pontiac Greatest Hits. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: dyskografia Lounge Lizards IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 15:46 Gość portalu: amb napisał(a): > Gość portalu: t napisał(a): > > lp.atezag.atzcop napisał(a): > > > Lounge Lizards (1981) > > > Big Heart - Live In Tokyo (1986) > > > No Pain For Cakes (1987) > > > Voice Of Chunk (1989) > > > Live In Berlin Vol. I (1991) > > > Live In Berlin Vol. 2 (1995) > > > Queen Of All Ears (1998) > > > trzeba uważać, żeby nie pomylić tej grupy z bluegrassową formacją Aus > tin L > > ounge > > > Lizards > > Dziękuję za pomoc. Czy Lourie nagrywał coś solo (lub z innymi zespołami)? > Wydaj > > e > > mi się, że był częściowo odpowiedzialny za muzykę do filmu "dorwać małego" > , i > > potem nagrał chyba płytę w podobnym stylu, bez (?) Longue Lizards. Nie jes > tem > > tego pewny. > > John Lurie nagral, oprocz tego, w 1999 roku rewelacyjna wedlug mnie plyte pt Th > e > Legandary Marvin Pontiac Greatest Hits. Dziękuję. Pewnie o to mi własnie chodziło. Polecam też "Queen of all ears" Odpowiedz Link Zgłoś
lp.atezag.atzcop JOHN LURIE 08.05.02, 18:24 Gość portalu: t napisał(a): Czy Lourie nagrywał coś solo (lub z innymi zespołami)? Muzyka (głównie filmowa - filmy Jima Jarmuscha, Marco Brambilli) Johna Lurie: -Fishing With John -Down By Law & Variety -Mystery Train -African Swim And Manny & Lo -Stranger Than Paradise & The Resurrection Of Albert Ayler -John Lurie National Orchestra / Men With Sticks -Excess Baggage z Johnem Zornem: -SPILLANE na płycie: Music for Relaxation - Meditation And Concentration -utwór Tuesday Night In Memphis na płycie Seigen Ono: -COMME DES GARCONS, VOLUME ONE - utwór Hunting For Lions polecam także sprawdzić ten link: www.soundtrackcollector.com/catalog/composerdiscography.php?composerid=2190 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś