Dodaj do ulubionych

PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - POMOZ

• Gość: Sonia Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 11:49
      ''Lover you should've come over''-Jeff Buckley
    • antena80 Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 29.12.04, 16:52
      Foreigner - I wan to know what love is.
    • mika_p Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 29.12.04, 19:26
      Kult - "Do Ani", "Lewe lewe loff"
      • Gość: ice_age Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.gal.pl / 80.48.103.* 29.12.04, 21:04
        kiedys bylem z taka ania i rzeczywiscie do ani dzialalo.....
    • Gość: piotrek A może Budka Suflera się zalapie ? IP: *.aster.pl 29.12.04, 21:26
      ze swoim swego czasu hitem " Bo do tanga trzeba dwojga" czy "Balem..."
      • Gość: new! Re: A może Budka Suflera się zalapie ? IP: *.chello.pl 29.12.04, 21:46
        Ribbons - The Sisters of Mercy ( o miłości z innego punktu widzenia smile,
        Strangelove - Depeche Mode, Love Her Madly - The Doors, Love of My Life -
        Queen, Love is Blindness - U2 - te sie bardziej na składanke dla lubej nadają
        (bo to pewnie na tę okololiczność)

i dorzuciłbym jeszzce - moonskin samaela, ale taką miłość zrozumieją tylko
        nieliczni
        • Gość: G Re: A może Budka Suflera się zalapie ? IP: 212.244.126.* 26.07.05, 12:28
          AAAA jeszcze "Stay" kto to wykonywal... chyba Shakespeares Sisters
    • antena80 Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 30.12.04, 13:09
      Nie wiem, czy tego juz nie wymieniono.
      Sinead O'Connor - Nothing compares 2 U.
      • hauabaua Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 30.12.04, 16:00
        Tak właśnie, potem długo, długo nic i:
        "Power of love" w wykonaniu Celine Dion
        "Lady in red" Leonarda Cohena
        "Too much love wil kill you" Queen.

No i oczywiście "Aj łos born tu mejk ju hepi" Britnej Spirs. ;DDD
    • nongomery Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 30.12.04, 18:36
      Maroon 5 - She will be loved...
      Tylko ta, ta jedna może mnie przyprawić o wodę w oczach ;-]
      ====================================================
      Uwaga! Powstał pierwszy w Polsce organizm wirtualny!
      To nie jest ściema. Info: nongomery@gazeta.pl
      ====================================================
      • Gość: tututu Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: 62.233.163.* 31.12.04, 11:47
        Careless Whispers - G. Michael
        I am not i love - 10CC
    • Gość: budzik Mam pytanie do " ja " - autora postu IP: *.aster.pl 04.01.05, 16:36
      Jakie piosenki wybrałeś(-aś) na CD spośród proponowanych przez forumowiczów?
      Kiedy i gdzie bęzie można to usłyszeć ?
    • asiek.tur Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 04.01.05, 18:03
      Świetny pomysł na post!!!!! już siedzę przed Kaazą i śśśśśśśśśściągam.....

Proponuję Robbiego Williams'a w lirycznej wersji, np. Angel
    • asiek.tur Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 04.01.05, 18:12
      i jeszcze *Always* Bon Jovi
      to prawdziwa perełka
    • skakanka Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 04.01.05, 19:25
      No ja wymiękam przy "Yesterday" Beatlesów, co prawda miłość była i poszła, ale
      na mnie działa wink
      A klasyka to chyba też "Love me tender" Presleya.
    • Gość: stipeanka Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.ab / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 19:48
      Unachained Melody w wykonaniu Bono.
      • aniak31 Do Ani -KULT 04.01.05, 20:04
        ...tak bardzo potrzebuję Cię że przecież wiesz...
        • Gość: faNtom Je t'aime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 21:48
          Nie czytałem dość dokładnie,ale chyba brakuje tu "KRÓLOWEJ" piosenki miłosnej,
          a wręcz erotycznej. Piosenki, która w latach 60-tych była na czerwonym
          indeksie. Piosenki, która będzie znakomitym "podkładem" randki tylko we dwoje.
          Z odrobiną szampana i przy blasku świec..... Ta piosenka nie zna granic
          wiekowych smile))))))))))))))))))
          • Gość: faNtom Re: Je t'aime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 21:56
            Natchniony wspomnieniem tej piosenki wrzuciłem tytuł do wyszukiwarki kaaza, a
            tam wyskoczyło ok. 100 tys. tytułów. Znam doskonale muzyke, ale nie pamiętam
            wykonawców. Może ktos ich pamięta ?. "Żetem, o mój żetem" , jak śpiewał kiedyś
            dansigowy gwiazdor..."
            • Gość: faNtom Re: Je t'aime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 22:08
              Szukajcie a znajdziecie smile)) . Odnalazłem: wykonawcami są "lara fabian".
              • aka10 Re: Je t'aime 09.01.05, 20:03
                Ja sadzilam,ze chodzi Ci o Jane Birkin i Serge'a Gainsbourg'a.Pozdrawiam.
          • Gość: Nariellka Re: Je t'aime IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 10.01.05, 21:23
            Jesli juz o tym tytule to Malcolm McLaren + Catherine Deneuve smile
    • Gość: iza Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 04.01.05, 22:57
      Roger Hudson "Lovers in the Wind"
      • Gość: moze: Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 01:43
        a Bryan Adams? "Everything I do..." moze to się nadaje,choc dawno tego nie
        sluchalem i jakos mnie nie ciagnie
        • Gość: deser_t Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: 213.155.167.* 05.01.05, 07:46
          Michał Bajor - "Nie opuszczaj mnie"
          Nat King Cole & Natalie Cole - "Unforgettable"
          Ella Fitzgerald - "Bewitched"

W ogóle dawniej piosenkarze pięknie kochali wink, ponad połowa dorobku tamtych
          czasów by się nadawała, czego dowodem niech będą choćby nowe płyty Roda
          Stewarta i np. Michael'a Bubble.
    • Gość: Chris Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.devs.futuro.pl 05.01.05, 10:54
      Jak dla mnie Seweryn Krajewski "Wielka milosc" - najlepsza piosenka o milosci.
      I co ciekawe - prawie w ogole sie nie zestarzala.
    • thomas29needles Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 05.01.05, 12:35
      Dla każdego:
      U2 - One
      Leonard Cohen - Dance me to the end of love
      The Sisters of Mercy - Nine While Nine
      Joy Division - Love will tear us apart
      Grechuta - wiele kawałków do których mam sentyment od czasu wczesnych randek z
      mą obecną smile
      King Crimson - Islands, Book of Saturdays
      Current 93 - A gothic love song
      Current 93 - Tamlin

Dla bardziej odważnych:
      Coil - Are you shivering?

• elfi Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 05.01.05, 13:22
        1. Lenny Kravitz : Heaven Help
        2. Pearl Jam - Black, Indifference
        3. Massive Attack - Protection
    • Gość: Iza Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:22
      Women in Love - Barbra Streisand

że też nikt jej jeszcze nie wymienił!
      • wozni Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 05.01.05, 16:37
        A ja moze zaproponuje dwie piosenki z plyty do Bridget 2:
        Rufus Wainwright&Dido "I eat dinner"
        Minnie Riperton "Lovin' you"

Wedlug mnie pierwsza klasa !!!
      • Gość: G Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: 212.244.126.* 26.07.05, 12:35
        O, dokladnie, dla Barbary to zniewagasmile
        Jeszcze zapomnialam o boskim Let's Stay Together - spiewa Al Greensmile
        A "X Factor" Lauryn Hill?
    • noukomenc Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 05.01.05, 16:42
      Może nie ponadczasowe, ale rasowe "pościelówy"

G.Michael "Careless whisper"
      Scorpions "Still loving you"
      B.Craven "Promise me"
      R.Marx "Right here waiting"
      B.Streisand "Woman in love"
      P.Collins "Against all odds"
      Guns'n'Roses "Don't cry"
      L.Cohen "Dance me to the end of love"
      C.de Burgh "Lady in red"
      Foreigner "I want to know what love is"
      Marillion "Keyleigh"
      J.Rush "The power of love"

i jeszcze wiele innych, ale te akurat przyszły mi na szybko do głowy

• Gość: blabla Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.aster.pl 05.01.05, 19:10
      nothing compares to to you
    • Gość: Sławek Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.rutki.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 21:09
      A może i fotgrafie?
      Pozdrawiam~ Sławek
      Zapraszam na moją stronę-saweczek.republika.pl
    • Gość: muzykolog Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.magma / *.magma-net.pl 06.01.05, 00:48
      tak na szybko to dwie rozjeżdżające mnie piesnki:
      G.Michael "Different corner" - baardzo stare ale jare
      Mick Hucknall " You make me feel brand new" albo jako Simply Red, nie pamiętam

jest jeszcze coś starszego, ale odkryłem ostanio:
      Donny Hathaway "Song for you" - ścina z nóg!Gorąco polecam.
      • jersey.girl Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 06.01.05, 03:22
        Podpisuje sie rekami i nogami pod "Lovesong" The Cure. Dorzuce jeszcze "I need
        you tonight" INXS, "Colorblind" Counting Crows, a z Depeche Mode "Stripped".

Poza tym nie wyobrazam sobie takiej skladanki bez "The power of love" Frankie
        Goes to Hollywood. Chyba sobie tez stworze taka plytke smile.
        • kasiapil PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI 06.01.05, 12:26

Playground Love - AIR, zmysłowa i pulsująca
          Diary - Alicia Keys, mistrzostwo interpretacji

tylko dla dorosłych www.lalique.blox.pl for adult only
          • spiral_architect Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI 06.01.05, 13:44
            Kilka rzeczy fantastycznych do tej kolekcji:

1. DEINE LAKAIEN - "Love Me To The End"

Przepiekne i niesamowite w ogole, w szczegolnosci zas w wersji koncertowej, a
            moment kiedy zaczynaja naprawde grac i Vejlanov spiewa "fall down by my side,
            lay in my arms, this night's forever no morning will come" sprawia ze
            przechodza Ciarki

2. RAINBOW - "Catch The Rainbow" - z pierwszej plyty "Rising"

Sam glos Dio wystarczylby by utwor ten uznac za ponadczasowy, a jest tam wiecej
            znacznie.

3. MISSION - "Butterfly On The Wheel"

To moze nie jakis niesamowity cud, ale bezwzglednie warto posluchac, zachowac
            przynajmniej w pamieci, jak nie na plycie, a i wielu bedzie takich, ktorzy beda
            potem sluchac co najmniej wiele razy i sie zasluchaja niczym ten Odys w syreni
            spiew. A jako rzekl jej autor Wayne Hussey "napisalem te piosenke, gdy ona
            (mowa o TEJ kobiecie oczywiscie smile ) lezala u mego boku"

4. ARMIA - "Piesnia moja jest Pan"

O milosci do Boga z kolei - wiec takiej troche innej i zapewne niezgodnej z
            intencja autora/ki tematu. Niemniej jednak caly utwor doskonaly, a riff
            niejakiego Popcorna jest arcymistrzostwem swiata - recze za to glowa, slowem,
            honorem i wszystkim czego ktokolwiek zazada wink. Poza tym, co jeszcze powinno
            dodac prawdy tym slowom - jestem ateista.

5. STING - "Mad About You" - plyta Soul Cages.

Sting nigdy juz nie nagra samodzielnie wspanialszego utworu. Lecz nie to jest
            najwazniejsze, bo nigdy tez wspanialszego nie nagral.

6. DANZIG - "Devil's Plaything" - Lucifuge

Milosc niszczaca, gdzie za obietnica rozkoszy kryje sie niewyslowiony bol - a
            moze i na odwrot. Moj artysta wszechczasow, choc uprzedzam, ze mocno heavy.

7. CAMEL - "Mother's Road" - Dust And Dreams

Opowiesc na kanwie Gron gniewu Steinbecka w ktorej mloda rodzina jedzie na
            zachod w poszukiwaniu godnego zycia, z kilkudziesiecioma dolarami w kieszeni, w
            czasach Ameryki Wielkiego Kryzysu. Znowu typ gleboko osobisty, bo Latimer i
            jego ludzie to z kolei moj zespol wszechczasow. Jednak ten kto poslucha po raz
            pierwszy niech poczeka na to co stanie sie na poczatku 2giej minuty: gra
            Latimera na gitarze jest niczym potezne uderzenie fali wiary, milosci i
            nadziei; dla mnie tak potezne, ze kilka razy wrecz poplakalem sie ze wzruszenia.

8. JENNIFER RUSH - "Power Of Love"

Juz raz tu bylo, nie nalezy do moich prywatnych faworytow, ale chyba nalezy
            miec choc szczypte obiektywizmu. Na poczatek takiej plyty.

9. WISHBONE ASH - "Persephone"

Jak to kiedys napisal pewien recenzent: "droga mlodziezy, posluchajcie
            Persefony przy blasku swiec" wink. Chyba wystarczy

10. DEAD CAN DANCE - Xavier - Into The Labirynth

Na pewno o milosci, zapewne Xaviera i Roseanny, choc polapac sie ciezko. Non
            plus ultra, najbardziej niesamowity utwor tego duetu.

A znalazlo by sie tych perelek jeszcze wiecej...
            • spiral_architect Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI 06.01.05, 15:34
              Oops, zapomnialbym o jeszcze jednym bezsprzecznym dokonaniu w muzyczno-milosnej
              sferze. Obowiazkowo do skladanki, oto:

11. FILIP COLLINS - "I Wish it Would Rain Down" - z plyty But Seriously

Jedno z najdoskonalej zlamanych serc jesli chodzi o utwory muzyki popularnej.
              Collins spiewa, Clapton czyni cuda. Laczymy sie z bolem pierwszego, drugiego
              oczywiscie podziwiamy smile. Kolejny utwor z topu kategorii "przepiekne i
              wzruszajace.

• spiral_architect Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI 06.01.05, 15:49
                I, jakkolwiek by ich nie szargano, deprecjonowano, mieszano z blotem itp. jako
                plastikowa tandete i tani pop-rock w niezbyt dobrym wydaniu, autorzy mnostwa
                wspanialych piosenek, Per Gessle i Marie Fredriksson:

12. ROXETTE - "Listen To Your Heart" - z plyty Look Sharp

Utwor o milosci w ktorym tak jak w milosci prawdziwej mozna utonac i zatracic
                sie po wsze czasy. To wciaz pop-rock, ale gitary ciezsze i mocniejsze niz taki
                Def Leppard i soft-metalowa spolka.
                • mag26nov Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI 06.01.05, 18:35

you'll be in my heart - phil collins
                  just the way you are - barry white
                  at last - christina aguilera (lub celine dion, ale wg mnie to gorsza wersja)
                  how deep is your love - take that (???)
                  like lovers do - heather nova
                  substitute for love - madonna
                  by your side - sade
                  lovers rock - sade
                  turn to you - christina aguilera
                  you're the one i need - shakira
                  through the rain - mariah carey

jak dla mnie numer jeden to:
                  walking after you - foo fighters
        • Gość: G Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: 212.244.126.* 26.07.05, 12:38
          Jak INXS to koniecznie Never Tear Us Apartsmile i to INXS a nie Joe Cockera
          • Gość: G Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: 212.244.126.* 26.07.05, 12:45
            No i Shakira "Underneath your clothes"
    • Gość: helga Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 20:40
      Jeżeli to mają być ponadczasowe piosenki to oczywiście ALL YOU NEED IS LOVE
      The Beatles. "Imagine" oczywiście też.
    • Gość: PiotreX Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.retsat1.com.pl 06.01.05, 20:58
      Moloko - "Over & Over" , Husky-"Ikjoi"
    • tomb_raider Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - 06.01.05, 21:37
      1)I can't give you anything but love (Armstrong albo Duke Ellington)
      2)Rome wasn't built in a day (Morcheeba)
      3) Purple haze (Hendrix)
      4)Piece of my heart (Janice Joplin)
      5) Angie (the Rolling Stones)
      6) Love me two times (The Doors)
      7) You're lost little girl (the Doors)
      8) Light my fire- (jak wyżej, chociaż ta piosenka dotyczy bardziej seksu niż
      miłości- a tak poza tym, to jest bardzo wiele piosenek Doorsów o miłości, więc
      jeżeli te Ci się spodobają, szukaj na własną rękę)
      9)50 tys 881 (Smolik & Rojek)- mimo tytułu, jedna z moich ulubionych
      10)fallin' (Alicia Keys)
      11) Frozen (Madonna)
      • Gość: G Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: 212.244.126.* 26.07.05, 12:46
        ciagle mi sie cos przypomina:
        Purple Rain Prince'a
    • Gość: Przemcio Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 07.01.05, 09:26
      "Don't give up"Peter Gabriel i Kate Bush
      • Gość: Katrin Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.icpnet.pl 07.01.05, 09:36
        Bajm - Bo ja przez Ciebie zginę
        • Gość: Katrin Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.icpnet.pl 07.01.05, 10:25
          Beverly Craven - "Promise me"
    • Gość: angel Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.icpnet.pl 07.01.05, 13:19
      moje typy:
      1.Aerosmith - Cryin'
      2.Alicia Keys - If I Ain't Got You
      3.Barbara & Bryan Adams- I've finally found someone
      4.Brian Adams and Tina Turner - It's only Love
      5.Chris Isaak - Wicked Game
      6.Europe - Carrie
      7.Guns n Roses - Since i dont have you
      8. Hanna Banaszak- Samba na pozegnanie
      9.Joe Cocker-Don't you love me anymore
      10.Laura Pausini - La Soledad
      11.Lenny kravitz- Again
      12.Madonna- Frozen
      13.Maria Carey&Luther Vandross - Endless Love
      14.Maria McKee - Show Me Heaven
      15.Matchbox 20 - Disease (+If You're gone)
      16.The Beatles- All You need is love (+Don't let me down)
      17.Michael Bolton - To love somebody
      18.Michał Żebrowski & Anna Maria Jopek - Upojenie
      19.Roxette - It Must Have Been Love
      20.Tony Bennett - For Once in My Life
      i jeszcze duuużo więcejwink
    • Gość: kolo22 Re: PONADCZASOWE PIOSENKI O MILOSCI - robie CD - IP: *.netis.net.pl 07.01.05, 19:03
      With or without you -U2
      Without you i'm nothing -Placebo
      Stella was a driver and she was always down - Interpol
      Love will tear us apart - Joy Division
      Be quiet and drive (far away)- Deftones (jak się dobrze w tekst wsłuchaćsmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka