28.12.04, 00:31
no wlasnie jakie duety psb najbardziej was kreca? mi najbardziej podoba sie konsert ze suede smile) dusty tez byla spoko natomiast glastonbury 2000 uwazam za porazke (whdtdt + wokalistka katatonii).

no i czas na sakramentalne: co wy na to?
Obserwuj wątek
    • krikra Re: PSB duety 28.12.04, 13:17
      Suede i Glastonbury nie widziałam (to drugie tylko fragmenty, akurat widocznie
      bez tej wokalistki). Ale widziałam za to PSB & Eltona Johna - śpiewali Believe w
      (chyba) brytyjskiej tv.
      Co ja na to? Bo ja wiem.... Neil nie jest jakimś wybitnym wokalistą, przy
      Eltonie wypadł średnio (plus Believe to nie jest piosenka w klimatach PSB), stąd
      nie jestem pewna, czy te kontrastowe zestawienia są dobre dla chłopaków..
      Podoba mi się za to duet z Bowie'm w Hallo Spaceboy - (o ile to się liczy za
      duet?) - jakoś tak do siebie pasują, choć na pierwszy rzut oka zestaw D.Bowie +
      PSB wygląda dziwnie ;0
      • rafi.raf Re: PSB duety 28.12.04, 13:26
        krikra napisała:
        > Co ja na to? Bo ja wiem.... Neil nie jest jakimś wybitnym wokalistą, przy
        > Eltonie wypadł średnio

gdybys nie napisala o porownaniu z eltonem johnem, chyba bym sie obrazil smile)

> Podoba mi się za to duet z Bowie'm w Hallo Spaceboy - (o ile to się liczy za
        > duet?) - jakoś tak do siebie pasują, choć na pierwszy rzut oka zestaw D.Bowie +
        > PSB wygląda dziwnie ;0

wcale nie wyglada dziwnie. wydaje mi sie, ze psb wraz ze swoimi eksperymentami (the sound of atom splitting) sa jak najbardziej bliscy davidowi b. marzy mi sie uslyszec psb spiewajacych piosenke daviada bowie "pablo picasso".
        • krikra Re: PSB duety 28.12.04, 16:21
          rafi.raf napisał:

> krikra napisała:
          > > Neil nie jest jakimś wybitnym wokalistą, przy
          > > Eltonie wypadł średnio
          >
          > gdybys nie napisala o porownaniu z eltonem johnem, chyba bym sie obrazil smile)

Ależ nie ma nic złego w tym, że ma się świadomość własnych/czyichś ograniczeń -
          o ile wiem, powiedział to nawet sam Neil w wywiadzie, na temat swoich możliwości
          wokalnych. Choćby nie wiem jak zagorzałym fanem się było, trzeba przyznać, że
          Neil żadnym Pavarottim nie jest (i raczej tylko o takie porównanie mi chodziło)
          ;0 - inna sprawa, że TO JEST PRAKTYCZNIE BEZ ZNACZENIA smile Ja tam bardzo lubię
          głos Neila, a co do możliwości wokalnych, nie jestem specjalnie wymagająca -
          wystarczy mi, że ktoś nie fałszuje wink)
          W poprzednim poście chodziło mi raczej o to, że Neil ma inny sposób śpiewania,
          niekoniecznie pasujący do Eltona. Do tego śpiewał nie-swoją piosenkę, tak więc
          może dlatego to wyszło niespecjalnie. Założę się, że gdyby Elton miał śpiewać
          dajmy na to Se a vida e albo Always on my mind, też by to dziwnie brzmiało,
          haha. Ot, każdy pasuje do swojej bajki ;0

> wcale nie wyglada dziwnie

To dla nas, bo się przyzwyczailiśmy do tej myśli. Pamiętam, że dla osób "spoza
          kręgu" było to wówczas niezłe zaskoczenie...
          BTW: "Sound of the atom splitting" uwielbiam, szkoda, że PSB nie robią więcej
          rzeczy w tym klimacie...
          • rafi.raf Re: PSB duety 29.12.04, 00:09
            oki! zakopuje topor wojenny!
    • vyvyan Re: PSB duety 27.01.05, 09:44
      z Dusty Springfield - SUPER!
    • krikra glastonbury WHIDTDT 27.01.05, 22:22
      rafi.raf napisał:

> natomiast glastonbury 2000 uwazam za por
      > azke (whdtdt + wokalistka katatonii).

WHIDTDT Glastonbury widziałam i wydało mi się dość dziwne.. ta facetka jakas
      taka była... rozkojarzona smile)
      W sumie to był bardzo śmieszny występ ;0
      • balshoy Re: glastonbury WHIDTDT 28.01.05, 23:15
        po kilku głębszych, każdy by był nieco rozkojarzony..hi hi
        • krikra Re: glastonbury WHIDTDT 29.01.05, 16:08
          smile)))
    • eliks Re: PSB duety 03.02.05, 15:21
      a ja Wam powiem najlepsza bajke:

kto kojarzy remixy "I Want to Wake Up" z roku 1993, umieszczone jako bonusy do
      Can You Forgive Her? dwie wersje, obie popelnione przez J.Marra; Ha,
      wspanialy 'dialog' Neila i zapewne Sylvii M-J.
      ale jesli nie remixy sie nie licza, do ja glosuje na "Time On My Hands" i
      oczywiscie Whidtdt
    • verybilingual Re: PSB duety 19.04.05, 15:30
      to ja może nie napisze o duetach. Napisze z jakim zepsołem PSB wydało według
      mnei jedną z najlpeszych piosenek. Electronic & Neil Tennant -
      Dissapointed.Uwielbiam śłuchać tej piosenki powinna ona była trafić na jakiś
      album psb. Tak samo fantastyczny jest klip(niewiem czemu go zabrakło na Popart)
      • krikra disappointed 19.04.05, 16:16
        Swego czasu naoglądałam się teledysku do DISAPPOINTED na mtv wręcz aż do
        przesady. Bardzo często to grali, a piosenka, fakt, jest całkiem do rzeczy. Może
        wtedy podobała mi się bardziej, ale i tak jest niezła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka