Dodaj do ulubionych

Robert Sadowski Nie Żyje

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 10:41
www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=6510835
K...wa, co za poraneksad
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: Robert Sadowski Nie Żyje IP: 195.94.205.* 27.01.05, 10:46
      Nie wierzę w to do końca. Sadkeze był wielki. Jego gitara w Little Warrior z
      pierwszej płyty Houka to jedna z moich ukochanych fragmentów w muzyce w ogóle.
      Pokój z Toba, Robert i Dzięki za Wszystko. Będzie Cię brakowało
    • Gość: Leatherface Re: Robert Sadowski Nie Żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:47
      Bardzo smutna wiadomość. Zmarł współtwórca najwybitniejszej polskiej płyty
      Rockowej - "Chmury Nie było".
      • Gość: a1 Re: Robert Sadowski Nie Żyje IP: 212.33.74.* 27.01.05, 10:53
        (*)(*)(*)(*)(*)(*)
      • jazzfoxy Re: Robert Sadowski Nie Żyje 27.01.05, 10:53
        Co za koszmarny dzien!
    • Gość: greg Re: Robert Sadowski Nie Żyje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 10:56
      Włączyłem sobie "Koncert" Madame...Idealna muzyka na taki dzień jak dziś...
    • Gość: ksenia Re: Robert Sadowski Nie Żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:39
      Brak mi słów...
      Robert - dzięki za wczesny Houk i jedną z najlepszych polskich kapel - KOBONG!
      (*) (*) (*)
      • teddy4 Re: Robert Sadowski Nie Żyje 29.01.05, 00:10
        Roberta poznałem w dość ważnym dla Niego i dla mnie roku 1984. Przez te ponad
        20 lat nasze ścieżki wiele razy się gubiły i odnajdywały.
        W ostatnich latach kontakt z Robertem był coraz trudniejszy. Nie był to
        człowiek łatwy, cokolwiek to oznacza. Miał ogromny szacunek dla muzyki, którą
        sam tworzył i dla muzyki, którą tworzyli inni. To głównie dzięki Niemu Madame
        brzmi tak świeżo po ponad 20 latach. To dzięki niemu płyta "X" Gawlińskiego
        jest tak dobra, chociaż z okładki AŻ TAK to nie wynika.
        Miałem nadzieję, że nie opuści nas tak szybko. Pomyliłem się. Chyba nie tylko
        ja.

• Gość: greg w czwartek pogrzeb Roberta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 14:00
      Może to kogoś zainteresuje:

Nabożeństwo żałobne odbędzie się w czwartek, 3 lutego 2005, o godzinie 14.00 w
      kościele pw. św Józefa Oblubieńca w Warszawie(Ursus przy ul. Cierlickiej). Po
      nabożeństwie Zmarły zostanie odprowadzony na miejsce wiecznego spoczynku, do
      grobu na cmentarzu miejscowym.
      • Gość: Pancerz84 Re: w czwartek pogrzeb Roberta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:31
        odszedł wspaniały muzyk i człowiek (nagraliśmy razem płytę the Lizards Day w
        Rzeszowie ,na wokalu był Jarek Wajk)Robercie Spoczywaj w Pokoju...
        • teddy4 Re: w czwartek pogrzeb Roberta 05.02.05, 18:03
          Czekałem, kto pierwszy rzuci nazwę The Lizard Day, kapeli stanowiącej w
          przypadku Roberta ogniwo pomiędzy Madame a Houkiem. Kapeli, po której mało
          zostało. Ze szkodą dla polskiej muzyki, rzecz jasna.
          Nie przypuszczałem, że odezwie się sam Pancerzsmile. PZDR.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka