Dodaj do ulubionych

Muzyka relaksacyjna

24.02.05, 09:59
Co sadzicie o muzyce relaksacyjnejwink
Muzyka relaksacyjna. jest źródłem pozytywnych przeżyć i ratunkiem dla
zestresowanej psychiki. Dźwięki tradycyjnych instrumentów akustycznych w
połączeniu z instrumentami elektronicznymi i odgłosami natury pozwalają
odbiorcy dotrzeć do głębi przeżyć emocjonalnych oraz poczuć radość życia i
duchowy spokój.
Czy zgadzacie sie z tym?

Obserwuj wątek
    • Gość: Lecho Re: Muzyka relaksacyjna IP: *.teleton.pl 24.02.05, 10:11
      Niestety, dla mnie to pusty muzak nie mający wiele wspólnego z muzyką a dający
      kasę specjalistom od wszelkich terapii i new age. Osobiście stosuję w takich
      stanach konkretne płyty z odpowiednimi gatunkami muzyki. Efekt 100%, ach gdyby
      tak lekarze potrafili przepisywać płyty a nie tabletki....
      • Gość: alpha Re: Muzyka relaksacyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 11:12
        Piszac o muzyce relaksacyjnej mialam na mysli muzyke skandynawska, jest ona duzo
        ciekawsza niz np hinduska.
        Posluchaj np utwory instrumentalne BINDU, ktore poprzez Łagodny dźwięk gitary i
        kaybordu tworza atmosferę odnowy. Muzyka wprowadza w stan relaksu i szczerej
        radości.
        • Gość: Lecho Re: Muzyka relaksacyjna IP: *.teleton.pl 24.02.05, 12:38
          To co napisałaś tylko mnie utwierdziło w moim przekonaniu. W drodze rewanżu -
          gdy się za mocno wyrelaksujesz i poczujesz atmosferę odnowy, proponuję stare
          płyty Tangerine Dream.
    • heavyrock Re: Muzyka relaksacyjna 24.02.05, 12:54
      Każdy indywidualnie odczuwa doznania, związane ze słuchaniem muzyki
      relaksacyjnej. Dla niektórych będą to supermarketowe "odgłosy natury", dla
      innych Tangerine Dream czy inny chillout.
      • Gość: alpha Re: Muzyka relaksacyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 13:18
        Zgadzam sie, ze kazdy inaczej czuje muzyke. Ta skandynawska muzyka relaksacyjna
        ma terapeutyczne dzialanie, stosowana jest bardzo czesto jako "lek" przy
        zapobieganiu stresu czy pokonywaniu bezsennosci.
    • Gość: Ania Re: Muzyka relaksacyjna IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.13, 22:51
      Ja polecam muzykę graną na kalimbie i karimbie, bardzo relaksująca, dzięki niej można zapomnieć o wszystkim. Można też na tym instrumencie łatwo grać smile
      www.youtube.com/watch?v=lP8ETvBJ7dA cudnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka