Gość: @ IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 10.03.05, 13:47 www.ksu.of.pl/ www.dezerter.art.pl/ www.armia.kdm.pl/ www.moskwa.serpent.pl/ www.proletaryat.band.pl/ Która waszym zdaniem z grających do dziś polskich legend punkowych"daje dzisiaj radę"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bk Re: Legendy polskiego PUNKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:48 brygada kryzys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glebogryzarka Re: Legendy polskiego PUNKA IP: 195.245.217.* 10.03.05, 15:46 Nowy singiel (?) Armii jest ciekawy, robi bardzo pozytywne wrażenie. Tak jakby po długim romansie z metalem wrócili do starej stylistyki. Ale nie słyszałem płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Legendy polskiego PUNKA IP: *.p-s-inter.net 10.03.05, 16:30 Nie bardzo pasuje mi w tym towarzystwie proletaryat, którego twórczośc jest żenująca. KSU właściwie też, reszta zasluguje na wielki szacuneczek, chć róznie ich dzis oceniam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Legendy polskiego PUNKA 10.03.05, 18:06 Czy ja wiem czy proletaryat punk? z pozostałych - Armia jest na pewno w znacznie lepszej formie niż 4 - 5 lat temu, zarówno jeśli chodzi o koncerty, jak i o płyty, Dezerter już dość dawno znalazł "własną nisze" i jak dla mnie jest jednym z najlepszych zespołów punkowych na świecie, KSU - robią swoje, czyli grają ostrego, prostego rock'n'rolla, może nieszczególnie ambitnego, ale świetnie się ich słucha na żywo, ja ich bardzo lubie. Moskwa - bardzo dobrze że wrócili z naprawde ostrym graniem, a nie z psudo - metalowymi eksperymentami z drugiej połowy lat 80-tych. I wreszcie Brygada Kryzys - niestety, żenada... widziałęm ich dwa razy na żywo i obydwa koncerty były na bardzo niskim poziomie, dość znamienna była sytuacja z katowickiego PRL - u, gdzie zrobiono z nich "gwiazde" i efekt był taki że po Kulcie dobrze ponad połowa z ponad 7 tysięcznej publiczności opuściła Spodek, o czymś to chyba świadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
rask Re: Legendy polskiego PUNKA 11.03.05, 11:48 Swietnie, że ktoś przypomina te zespoły. Ostatnio słucham najczęściej Armii ( Legenda rzadzi, a najlepszy kawałek to dla mnie bajki, utwóe instrumentalny, powala na ziemię), słycham KSU i mi sie podobakja, po prostu sentyment czuję, słucham też Celi nr 3 ( taka kapela z Grudziadza ) oraz Pabiedy ( z Malborka ). Mam 31 lat zespoły te to moja młodośc, jak synek bedzie starszy to spróbuję nuczyć go słuchania takiej muzyki, bo żona jest niestety niereformowalna. A ostatnoi w Olsztynie był koncert KSU ( niestety nie byłem - praca ). Aha. Słucham jeszcze apteki ale czy to PUNK?? Koncerty daja świetne , tylko w Olsztynie prawie ich nikt nie zna i na koncercie było z 50 osób, wiekszość przypadkiem. Pozdrawiam wszystkich. Dzieki za adresy stron. Ujawniajcie się osoby, którzy słuchaja takiej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś