Dodaj do ulubionych

jaka KUPIC GITARKE

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.03.05, 13:21
hejo,chce kupic gitarke akustyczna. wczesniej na niczym nie gralam - na co
zwrocic uwage?ile powinna kosztowac zeby nie byla za droga i nie jakis
szmelc smile moze to glupie pytanie ale czy struny trzeba kupic osobno? ile
kosztuje kostka, futuar? co trzeba jeszce kupic? plz pomozcie bo wyjde na
kompletna idiotke smile
Obserwuj wątek
    • ari Re: jaka KUPIC GITARKE 14.03.05, 14:27
      > hejo,chce kupic gitarke akustyczna. wczesniej na niczym nie gralam - na co
      > zwrocic uwage?ile powinna kosztowac zeby nie byla za droga i nie jakis
      > szmelc smile moze to glupie pytanie ale czy struny trzeba kupic osobno? ile
      > kosztuje kostka, futuar? co trzeba jeszce kupic? plz pomozcie bo wyjde na
      > kompletna idiotke smile

Nie wyjdziesz na kompletna idiotke - idz do sklepu i zapytaj, po to sa ci
      ludzie zeby pomagac klientom. jak ide kupic mleko to nie musze sie znac na
      procesie laktacji smile

co do ceny - zalezy jaki masz preliminarz budżetowy - sa pudełka za 200 zl a sa
      i za kilka(naście) tysięcy. struny raczej na gitarze są wink jak inaczej ją
      wypróbujesz? inna sprawa ze czesto gitara czeka na sprzedaz dosyc dlugo i
      struny najlepiej wymienic zaraz po zakupie (bo dla jasnosci - jest to element
      zuzywający się i warto od czasu do czasu założyc nowe strunki). "futuar" to
      chyab futerał? twardy futerał to koszt ok.250-300 zl, miekii pokrowiec kosztuje
      duzo mniej. kostki to drobiazgi - 1-2 zl, i jak struny warto co jakosi czas
      zmienic.

z kontekstu wynika, ze niem asz znajomego ktory by ci pomogl w wyborze, a
      szkoda - bo dobrze jest kupic git. uzywaną - za nieduże pieniadze mozna miec
      fajny instrument. firmy godne uwagi moim zdaniem to: yamaha, hohner, fender.
      maja one trochę niedrogich modeli (od ok.500 zł), z którymi mozna zacząc naukę.
      • Gość: wujek samo zło Re: jaka KUPIC GITARKE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 16:06
        ja kupiłem gitare za ok. 290 zł. firma "durango" bardzo jestem z niej
        zadowolony smile pamiętaj, że kostki są różnej miękkości, więc musisz wypróbować
        którą bedzie Ci się najlepiej grało. miękki futerał kupiłem za 30-40 zł. było
        to ponad rok temu-dalej gram i mam ochotę na elektryka big_grin a jeśli chodzi o
        struny to najlepsze moim zdaniem są metalowe-goldensmile ja zawsze prosze w
        sklepie takie jkie ma mój były nauczyciel gitary...hedhehe ma się wtyki
        • Gość: vince Re: jaka KUPIC GITARKE IP: 141.186.251.* / *.ems-t.ca 14.03.05, 17:12
          w sprawie gitary/strun. Na poczatek polacalbym klasyczna / struny nylonowe
          oczywiscie. Faceci czesto zaczynaja od strun metalowych bo z reguly maja
          mocniejsze rece. Dziewczyny zaczynajac od metalowych strun moglyby sie szybko
          zniechecic do nauki na tym pieknym instrumencie.
          Najlepsze gitary klasyczne sa rodem z Hiszpanii, Niemiec lub Australii
          (Ramirez, Ignacio Fleta, Hauser, Smallman) , ale te gitary zwykle sa bardzo
          drogie i istnieje wiele niezlych kopii made in Korea, a nawet made in China.

Jesli grasz na klasyku to kostek raczej nie potrzebujesz. Zabierz do sklepu
          kogos kto sie zna. Ten ktos powinien sprawdzic jak gitara stroi od pierwszego
          do 12-go progu. Pozdrawiam.
    • mallina Re: jaka KUPIC GITARKE 14.03.05, 16:40
      gitarke to chyba w sklepie z zabawkami
      • Gość: wujek samo zło Re: jaka KUPIC GITARKE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 18:29
        dziewczyny bardzo często zaczynają od metalowych smile a moja durango jest z
        moxicobig_grin ja proponowałbym mimo wszystko akustyka na początek, bo na akustyku
        można wszedzie grać.
        • Gość: baret Re: jaka KUPIC GITARKE IP: *.chello.pl 14.03.05, 20:06
          taak - gitarke i strunki do niej to napewno w sklepiku z zabaweczkami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka