Dodaj do ulubionych

kto wydał najwięcej płyt??

14.06.02, 17:07
Z cyklu wiedza znikąd pytanie: Kto wydał najwięcej płyt w historii muzyki
rozrywkowej. Uwzględniane są również projekty, w których wykonawcy zaledwie
użyczali głosu lub instrumentu. Czekam na odpowiedzi do 20.06. Odpowiedź można
znaleźć wyłącznie w wielkiej kuglerskiej encyklopedii rzeczy dziwnych i
przedziwnych.smile))Pozdrawiam MKD
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcel Re: kto wydał najwięcej płyt?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 17:20
      A składanki się liczą? Płyty koncertowe? Czy tylko premierowe. A jeśli liczyć
      tez płyty na jakich wykonawca użyczał tylko głosu czy instrumentu, to najwięcej
      mógł wydac płyt jakiś muzyk sesyjny.
      Przyznam, że nie wiem o kogo chodzi.
      • kugel Re: kto wydał najwięcej płyt?? 14.06.02, 17:34
        Liczą się również składanki i płyty koncertowe. Skoro nie wiesz o kogo chodzi
        za kilka dni dam "podpórkę". MKD
        • hazet_95 The Fall? 14.06.02, 17:45
    • bombelski Re: kto wydał najwięcej płyt?? 14.06.02, 17:50
      Frank Zappa?
      Mike Patton?
      • Gość: Ania Re: kto wydał najwięcej płyt?? IP: *.telsten.com / 10.20.1.* 14.06.02, 17:56
        A może Elvis Presley?
        • egon_olsen Re: kto wydał najwięcej płyt?? 14.06.02, 17:58
          Tom Waits?!
    • Gość: ere Re: kto wydał najwięcej płyt?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 18:32
      Krzysio Krawczyk i Pink Floyd
    • Gość: ugugunan Re: kto wydał najwięcej płyt?? IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 14.06.02, 20:01
      Paul Mc Cartney?
      • Gość: ugugunan Re: kto wydał najwięcej płyt?? IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 14.06.02, 20:03

Robert Fripp?
        Robert Brylewski?
    • Gość: s_b Re: kto wydał najwięcej płyt?? IP: *.metronet.pl 14.06.02, 21:05
      sony music???
      • kugel Re: kto wydał najwięcej płyt?? 14.06.02, 21:49
        Gość portalu: s_b napisał(a):

> sony music???

oczywiście chodzi mi o tzw. artystów nie o wytwórniesmile
        • Gość: Tomek Re: kto wydał najwięcej płyt?? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.06.02, 21:55
          Prawdopodobnie należałoby wskazać na zespół Hawkwind
    • Gość: Pedro Re: kto wydał najwięcej płyt?? IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 15.06.02, 01:28
      Stawiam na Zappę.
    • Gość: Jacek K. Re: kto wydał najwięcej płyt?? E.Presley, M.Davis IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 10:15
    • Gość: Marcel Re: kto wydał najwięcej płyt?? IP: 213.25.168.* 15.06.02, 11:40
      Do głowy mi przychodzi to co inni napisali: Frank Zappa, Elvis Presley, może
      też Frank Sinatra, Vangelis miał dużo pobocznych projektów z innymi
      wykonawcami...
      • kugel Re: kto wydał najwięcej płyt?? 15.06.02, 20:44
        Czy już czas na podpórkę?smile
        • Gość: ydorius Re: kto wydał najwięcej płyt?? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.06.02, 21:03

Podejrzewam, że Louis Armstrong przed Milesem Davisem i Elvisem Presleyem.
          Sprawdźcie w CDNOW smile)

.y.
          • kugel Re: kto wydał najwięcej płyt?? 15.06.02, 21:12
            Gość portalu: ydorius napisał(a):

>
            > Podejrzewam, że Louis Armstrong przed Milesem Davisem i Elvisem Presleyem.
            > Sprawdźcie w CDNOW smile)
            >
            > .y.
            Sprawdźcie?? to byłoby zbyt prostesmile) po prostu pytam jak sądzicie?

• Gość: As Re: kto wydał najwięcej płyt?? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 15.06.02, 23:42
      Słyszałem że Andersona z Yes ktoś określił 'dziwka wokalna'. Więc może on ??
      • Gość: obi Re: kto wydał najwięcej płyt?? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 16.06.02, 17:21
        Z pewnoscia Hawkwind - oni sami sie pogubili i nie wiedza ile tych plyt bylo.
        A bylo sporo!!!
        Drugie miejsce - dalbym Elvisowi, ten to wydaje plyty nawet z zaswiatow...
        • Gość: Jacek K. Re: kto wydał najwięcej płyt?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 21:00
          Gość portalu: obi napisał(a):

> Z pewnoscia Hawkwind - oni sami sie pogubili i nie wiedza ile tych plyt bylo.
          > A bylo sporo!!!
          > Drugie miejsce - dalbym Elvisowi, ten to wydaje plyty nawet z zaswiatow...

Presley i Davis są co najmniej 3 razy lepsi w wydawaniu płyt niż Hawkwind.
          Pozdrawiam.
          P.S. Wejdź na All Music Guide i porównaj.
    • kugel Podpórka1 17.06.02, 12:40
      Ponieważ zżera mnie ciekawość, czas na 1-szą podpórkę.
      Dotychczas nikt z was nie wymienił nazwiska tego pana(to pan jest)smile
      Nie jest to jazzman. Pozdrawiam MKD
      • cze67 Re: Podpórka1 17.06.02, 12:48
        No nie wiem, glupio tak wyliczac... Tym bardziej, ze nie ma pewnosci, iz
        zalozyciel watku nie prowadzi nas na manowce... Ale niech bedzie - stawiam na
        trzy nazwiska: Jerry Lee Lewis, Little Richard, James Brown?
        Okresl przynajmniej rodzaj muzyki...
        • cze67 Re: Podpórka1 17.06.02, 12:49
          ... dorzuce jeszcze Chucka Berry...
          • tiresias Re: Podpórka1 17.06.02, 13:10
            O ile wiem, jest to starszy Iglesias o wdzięcznym imieniu Juliosmile)
            każda starsza pani w hiszpanii i stanach ma przynajmniej trzy longi
            OK???
            eee...
            • Gość: ugugunan Re: Podpórka1 IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 17.06.02, 13:18

Stawiam na jakiegoś zgrzybiałego,czarnego bluesmana z delty Missisipi...
              John Lee Hooker, B.B. King?
              • tiresias Re: Podpórka1 17.06.02, 13:23
                Gość portalu: ugugunan napisał(a):

>
                > Stawiam na jakiegoś zgrzybiałego,czarnego bluesmana z delty Missisipi...
                > John Lee Hooker, B.B. King?

tylko Iglesias Julio, ale czy to jeszcze rock?
                Blues to też inna kategoria?
                BTW, popieram głos kolegi w wątku o Jarocinie
                stara jarocińska pleśń, zawsze żywasmile
                eee...
            • kugel BINGO!!!!!!!!!! 17.06.02, 15:00
              tiresias napisał(a):

> O ile wiem, jest to starszy Iglesias o wdzięcznym imieniu Juliosmile)
              > każda starsza pani w hiszpanii i stanach ma przynajmniej trzy longi
              > OK???
              > eee...
              Zgadza się, z moich źródeł wynika, iż pan julio wydał ok. 800 albumów,
              firmowanych swoim nazwiskiem. Dopiero jako drugi jest pan Davies Miles, który
              wydał ok 180 płyt pod swoim nazwiskiem i na kolejnych 120 "dogrywał". Dzięki za
              zabawę i wszystkie posty. Pozdrawiam i dodam, iż nie słyszałem jak dotychczas
              żadnej płyty Juliosmile)))) MKD

• tiresias Re: BINGO!!!!!!!!!! 17.06.02, 15:11
                najbardziej lubię konkursy bez nagródsad)
                eee...
                • Gość: ugugunan Congratulations!! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 17.06.02, 15:30
                  tiresias napisał(a):

> najbardziej lubię konkursy bez nagródsad)
                  > eee...

Moje gratulacje... Imponująca wiedza. Nagrody często wypaczają rywalizację...

• tiresias Re: Congratulations!! 17.06.02, 15:43
                    zwróćcie Państwo uwagę, że syn Henryś I. idzie w ślady tatki - ten sam target
                    (bo gospodynie domowe mają wbrew pozorom sporą siłę nabywczą) a wszystkie
                    młode, piszczące fanki stana się kiedyś gosposiami - i nie opuszczą swojego
                    Henrysia, bo sie im będzie kojarzył z czasami kiedy były szczupłe i chodziły na
                    dyskoteki całować się z chłopcami w szalonym tańcu,
                    młodość, naiwność
                    eee...
                    • kugel Re: Congratulations!! 17.06.02, 16:25
                      tiresias napisał(a):

> zwróćcie Państwo uwagę, że syn Henryś I. idzie w ślady tatki - ten sam target
                      > (bo gospodynie domowe mają wbrew pozorom sporą siłę nabywczą) a wszystkie
                      > młode, piszczące fanki stana się kiedyś gosposiami - i nie opuszczą swojego
                      > Henrysia, bo sie im będzie kojarzył z czasami kiedy były szczupłe i chodziły na
                      >
                      > dyskoteki całować się z chłopcami w szalonym tańcu,
                      > młodość, naiwność
                      > eee...
                      W związku z działalnościa młodego henrysia, już teraz należałoby zliczać jego
                      płytysmile)) a nagroda???moze być "pocieszenia, krem do golenia"?smile))A swoją drogą
                      jeśli chodzi o target panów I, to język, którym śpiewają jest drugi na świecie
                      jeśli liczyć ilość ludzi mówiących w tym języku i może stąd ta popluarność??
                      Pozdro MKD

• marcinuss Re: kto wydał najwięcej płyt?? 17.06.02, 14:09
      James Last
    • Gość: aric Karel Gott IP: *.wonlok.com.pl / 172.27.18.* / 62.87.193.* 17.06.02, 16:13
      Według mnie to on Karel Gott (nie wiem czy tak się go pisze) jest liderem. A
      jeśli nie on to i tak jest niezły.
      • Gość: Tomek Re: IMO jednak Hawkwind IP: 213.76.149.* 17.06.02, 16:41
        Jeśli mówimy o albumach z premierową muzyką (studyjnych i koncertowych), nie
        licząc wszelkiego rodzaju składanek to chyba jednak trzeba postawić na Hawkwind.
        A jeśli dodamy do tego solowe projekty i wszelkiego rodzaju odpryski to
        nawet "chyba na pewno"... Niedaleko lokują się Zappa, Grateful Dead i Tangerine
        Dream.
        W przypadku Iglesiasa to chyba wliczyłeś Kugel również miliony tanich składanek,
        które można kupić w hipermarketach...
        Pozdr.
        • kugel Re: IMO jednak Hawkwind 17.06.02, 17:17
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Jeśli mówimy o albumach z premierową muzyką (studyjnych i koncertowych), nie
          > licząc wszelkiego rodzaju składanek to chyba jednak trzeba postawić na Hawkwind
          > .
          > A jeśli dodamy do tego solowe projekty i wszelkiego rodzaju odpryski to
          > nawet "chyba na pewno"... Niedaleko lokują się Zappa, Grateful Dead i Tangerine
          >
          > Dream.
          > W przypadku Iglesiasa to chyba wliczyłeś Kugel również miliony tanich składanek
          > ,
          > które można kupić w hipermarketach...
          > Pozdr.
          Wliczone zostały dosłownie "wszystkie" płyty, najwięce Julio wydał płyt
          koncertowych, bywały takie lata, kiedy to wydawał płytę z każdego koncertu( co
          przy niemalże 50-ciu latach twórczości dało tę imponującą liczbę). Porównanie jak
          daleko z tyłu jest drugi na tej liście przedstawiłem powyżej. Natomiast Zappa nie
          przekroczył setki(lub przekroczył ją minimalnie). Oczywiście jeśli chcesz
          możemy "umówić się", że Hawkwind, chodziło mi o w tym pytaniu o zabawę i
          o "odkrycie" ewentualnych nieznanych dla mnie "multipłytowców". Jeszcze raz
          dzięki wszystkimsmile))Pozdro MKD
          • Gość: Tomek Re: IMO jednak Hawkwind IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.06.02, 18:49
            > Wliczone zostały dosłownie "wszystkie" płyty, najwięce Julio wydał płyt
            > koncertowych, bywały takie lata, kiedy to wydawał płytę z każdego koncertu( co
            > przy niemalże 50-ciu latach twórczości dało tę imponującą liczbę).

Z czystej ciekawości - jest gdzieś takie zestawienie dostępne?

T.
            • kugel Re: IMO jednak Hawkwind 17.06.02, 18:58
              Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Z czystej ciekawości - jest gdzieś takie zestawienie dostępne?
              To są info z różnych źródeł poukładane w jakąś kupę przezemnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka