Gość: kalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 16:47 pomocy, kto zna tekst "Tupotu białych mew" z kabaretu Dudek? śpiewał Gołas. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacenty Re: tupot białych mew IP: *.chello.pl 26.03.05, 18:38 źle szukasz, właściwy tytuł "W Polskę idziemy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: tupot białych mew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 22:15 Dobrze szuka - to inna piosenka. "Tupot białych mew" to "Strangers In The Night" Sinatry z polskim tekstem o kacu. A śpiewał faktycznie Gołas. "W Polskę idziemy" też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: tupot białych mew IP: *.chello.pl 26.03.05, 22:25 W takim razie przepraszam za mylący wtręt. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki32 Re: tupot białych mew 26.03.05, 22:42 Gość portalu: kalina napisał(a): > pomocy, kto zna tekst "Tupotu białych mew" z kabaretu Dudek? śpiewał Gołas. a ja bym sie dal uscisnac, ze to spiewal Mlynarski Wojciech ....strrrasznie wchodzi w krew ten tupot bialych mew.... Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki32 Re: tupot białych mew 27.03.05, 00:24 tu sa slowa members.tripod.com/piosenki3/m14.htm wykonuje Mlynarski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: tupot białych mew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 13:08 Być może wykonywali na zmianę - bo ja kiedyś widziałem w telewizji Gołasa z tą piosenką. Za to z pewnoscią Młynarski jest autorem tekstu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś