Gość: hwg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 23:42 no własnie, jakie skojarzenia...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mallina Re: blondie 17.04.05, 23:58 pierwsza kobieca idolka(przynajmniej moja) i singiel Atomic ktory posiadalam Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: blondie 18.04.05, 00:16 Najlepiej wyglądający zespół ever? Aha, o muzyce miało być. No to minimum dwie klasyczne płyty na koncie, doskonali muzycy (Clem Burke!), niespotykany talent do melodii, generalnie och i ach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: blondie IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 18.04.05, 20:46 Drogi ilhanie... jesli masz oryginalne płytki Quicksanda to mi je daj, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: blondie IP: *.teleton.pl 18.04.05, 14:36 Sex, sex i odrobina dobrego disco. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: blondie 18.04.05, 14:50 Gość portalu: Lecho napisał(a): > odrobina dobrego disco. Stereotypowy pogląd na temat Blondie. Bzdurny oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: blondie IP: *.teleton.pl 18.04.05, 15:00 Wiesz, chodziłem na pierwsze prywatki i tam puszczaliśmy sobie Blondie obok Abby czy Bee Gees i nic w tym zdrożenego ,dobre numery do tańca. Nie wmawiaj mi że to był jakiś natchniony punk rock. Z resztą gadałem o nich z właścicielem CBGB's i miał podobne zdanie. Żeby nie było niedomówień, bardzo lubię Blondie nawet kupiłewm ich ostatnią płytę i często jej słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: blondie 18.04.05, 15:21 Blondie numerów punkowych nagrali jakieś 10 razy więcej niż dyskotekowych. Przynajmniej na pierwszych czterech albumach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: blondie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:01 Ach i tu Cię boli ? Niestety, tzw. swiat zna ich z troche innego repoertuaru, a przypominam, wątek zadaje pytanie, jakie skojarzenia...pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: blondie IP: *.chello.pl 18.04.05, 21:35 Wydaje mi się, że nie ma się o co spierać. Blondie jak wiele innych zespołów zmieniali się na przestrzeni lat. I bardzo dobrze. Osobiście wolę ich twórczośc z pierwszych kilku lat działalności, ale nie nazwałbym ich kapelą punk-rockową, może poza debiutem i pojedynczymi utworami z dwóch kolejnych płyt. Tak samo jak nie nazwałbym ich grupą disco, mimo że mieli parę tanecznych przebojów. Zresztą to tylko kwestia nazewnictwa Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: blondie 18.04.05, 22:47 Nie ma się o co spierać, mhm. Ale miłośnik Bitli oburzy się jak będzie się nazywać ich boysbandem z gitarami, miłośnik Depeche Mode będzie bił jak nazwie się ich synth popem, a miłośnik Blondie zaprotestuje przy zaszufladkowaniu ich do disco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: blondie IP: *.chello.pl 18.04.05, 22:55 Depeche Mode to dla mnie bardziej synth-pop niż Blondie disco, ale spierać się z nikim nie zamierzam Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: blondie 18.04.05, 23:02 Gość portalu: Jacenty napisał(a): > Depeche Mode to dla mnie bardziej synth-pop niż Blondie disco Tyż prawda, ale ogólnie chodziło mi o utożsamianie pewnego wąskiego, często niereprezentatywnego wycinka twórczości z obszernym dorobkiem zasłużonego zespołu - może z tym DM to nie najszczęśliwsze. Głupie szufladki Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: blondie IP: *.chello.pl 18.04.05, 23:06 Spoko, nie czepiam się tylko żartuję Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: blondie 18.04.05, 23:17 Gość portalu: hwg napisał(a): > no własnie, jakie skojarzenia...? "Fab Five Freddy told me everybody's fly DJ spinning I said "My My" Flash is fast, Flash is cool Francois c'est pas flashe non due" Chociaz w wyscigu o trofeum Pierwszej Rapujacej Niewiasty, Harry uprzedzily ziomalki z tercetu Sequence Odpowiedz Link Zgłoś