IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 23:42
no własnie, jakie skojarzenia...?
Obserwuj wątek
    • mallina Re: blondie 17.04.05, 23:58
      pierwsza kobieca idolka(przynajmniej moja)
      i singiel Atomic ktory posiadalam
    • ilhan Re: blondie 18.04.05, 00:16
      Najlepiej wyglądający zespół ever? Aha, o muzyce miało być. No to minimum dwie klasyczne płyty na koncie, doskonali muzycy (Clem Burke!), niespotykany talent do melodii, generalnie och i ach.
      • Gość: tegosław Re: blondie IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 18.04.05, 20:46
        Drogi ilhanie...
        jesli masz oryginalne płytki Quicksanda to mi je daj, ok?
    • Gość: Lecho Re: blondie IP: *.teleton.pl 18.04.05, 14:36
      Sex, sex i odrobina dobrego disco.
      • ilhan Re: blondie 18.04.05, 14:50
        Gość portalu: Lecho napisał(a):

> odrobina dobrego disco.

Stereotypowy pogląd na temat Blondie. Bzdurny oczywiście.
        • Gość: Lecho Re: blondie IP: *.teleton.pl 18.04.05, 15:00
          Wiesz, chodziłem na pierwsze prywatki i tam puszczaliśmy sobie Blondie obok
          Abby czy Bee Gees i nic w tym zdrożenego ,dobre numery do tańca. Nie wmawiaj mi
          że to był jakiś natchniony punk rock. Z resztą gadałem o nich z właścicielem
          CBGB's i miał podobne zdanie. Żeby nie było niedomówień, bardzo lubię Blondie
          nawet kupiłewm ich ostatnią płytę i często jej słucham.
          • ilhan Re: blondie 18.04.05, 15:21
            Blondie numerów punkowych nagrali jakieś 10 razy więcej niż dyskotekowych.
            Przynajmniej na pierwszych czterech albumach.
            • Gość: Lecho Re: blondie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:01
              Ach i tu Cię boli ? Niestety, tzw. swiat zna ich z troche innego repoertuaru, a
              przypominam, wątek zadaje pytanie, jakie skojarzenia...pozdrawiam.
              • Gość: Jacenty Re: blondie IP: *.chello.pl 18.04.05, 21:35
                Wydaje mi się, że nie ma się o co spierać. Blondie jak wiele innych zespołów
                zmieniali się na przestrzeni lat. I bardzo dobrze. Osobiście wolę ich twórczośc
                z pierwszych kilku lat działalności, ale nie nazwałbym ich kapelą punk-rockową,
                może poza debiutem i pojedynczymi utworami z dwóch kolejnych płyt. Tak samo jak
                nie nazwałbym ich grupą disco, mimo że mieli parę tanecznych przebojów. Zresztą
                to tylko kwestia nazewnictwa wink
                • ilhan Re: blondie 18.04.05, 22:47
                  Nie ma się o co spierać, mhm. Ale miłośnik Bitli oburzy się jak będzie się nazywać ich boysbandem z gitarami, miłośnik Depeche Mode będzie bił jak nazwie się ich synth popem, a miłośnik Blondie zaprotestuje przy zaszufladkowaniu ich do disco wink
                  • mallina Re: blondie 18.04.05, 22:50
                    dobrze mowiszsmile))
                  • Gość: Jacenty Re: blondie IP: *.chello.pl 18.04.05, 22:55
                    Depeche Mode to dla mnie bardziej synth-pop niż Blondie disco, ale spierać się
                    z nikim nie zamierzam smile
                    • ilhan Re: blondie 18.04.05, 23:02
                      Gość portalu: Jacenty napisał(a):

> Depeche Mode to dla mnie bardziej synth-pop niż Blondie disco

Tyż prawda, ale ogólnie chodziło mi o utożsamianie pewnego wąskiego, często niereprezentatywnego wycinka twórczości z obszernym dorobkiem zasłużonego zespołu - może z tym DM to nie najszczęśliwsze. Głupie szufladki smile
                      Pozdr.
                      • Gość: Jacenty Re: blondie IP: *.chello.pl 18.04.05, 23:06
                        Spoko, nie czepiam się tylko żartuję smile
    • silesius.funkulo Re: blondie 18.04.05, 23:17
      Gość portalu: hwg napisał(a):

> no własnie, jakie skojarzenia...?

"Fab Five Freddy told me everybody's fly
      DJ spinning I said "My My"
      Flash is fast, Flash is cool
      Francois c'est pas flashe non due"

Chociaz w wyscigu o trofeum Pierwszej Rapujacej Niewiasty, Harry uprzedzily
      ziomalki z tercetu Sequencesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka