Dodaj do ulubionych

The Streets

01.05.05, 13:14
Może ktos z was zna ten zespół?Ja od kilku tygodni jestem zauroczony
twórczoscia mikey-a.
Cos niesamowitego.Goraco polecam!!!

A grand dont come for free:

1. It Was Supposed To Be So Easy
2. Could Well Be In
3. Not Addicted
4. Blinded By The Light
5. I Wouldn't Have It Any Other Way
6. Get Out Of My House
7. Fit But You Know It
8. Such A Twat
9. What Is He Thinking
10. Dry Your Eyes
11. Empty Cans

Original Pirate Material :

1. Turn the Page Listen
2. Has It Come to This?
3. Let's Push Things Forward
4. Sharp darts
5. Same Old Thing
6. Geezers Need Excitement
7. It's Too Late
8. Too Much Brandy
9. Don't Mug Yourself
10. Who Got the Funk?
11. The Irony of It All
12. Weak Becomes Heroes
13. Who Dares Wins
14. Stay Positive
Obserwuj wątek
    • kubya Re: The Streets 01.05.05, 13:16
      To moim zdaniem najlepsze kawałkismile

Could Well Be In
      Blinded By The Light
      What Is He Thinking
      Dry Your Eyes
      Fit But You Know It
      It's Too Late
      Weak Becomes Heroes
      Don't Mug Yourself
      • Gość: Jacenty Re: The Streets IP: *.chello.pl 01.05.05, 13:19
        A co niesamowitego słyszysz w tej muzyce, jeśli wolno wiedzieć?
        • kubya Re: The Streets 01.05.05, 13:26
          teksty teksty,wspaniały londyński akcent, a przede wszystkim historie i mysli
          jakie zawierają!wystarczy się wsłuchac.Ale oczywiscie jesli tobie sie to nie
          podoba to to szanuje i rozumiem kazdy ma inne gusta, moi znajomi tez jakos
          kręca nosem...
    • kubya Re: The Streets 01.05.05, 13:34
      ''Co daje Streets, to dystans, relaks i kiwanie głową w geście przytakiwania,
      co drugi utwór. Soundtrack mojego życia. Spotykasz się z dziewczyną, która
      jest „tą”. Podenerwowanie, podekscytowanie, przyjemność z obcowania z czymś
      półboskim. Bawisz się naklejką na piwie, próbujesz ją zedrzeć, zastanawiasz
      się, czy fryzura w porządku, zakręcasz popielniczkę w palcach i rozmawiasz.
      Ciągle. O niczym o tym, że przyjaciele, że rodzice, że urodziny, że pogoda.
      Gdzieś w tle samemu sobie mówisz, że jest cudowna i o tym, jak dobrze się z nią
      czujesz.No i tak właśnie to brzmi. Nie inaczej."
      [Jakub Chmielewski]verte.art.pl
      Sam bym lepiej tego nie potrafił wyrazić...dlatego posłuzyłem sie cytatem.
      • Gość: Jacenty Re: The Streets IP: *.chello.pl 01.05.05, 13:46
        Byłem ciekaw, bo poza tekstami nie ma tam nic, moim zdaniem.
        • p.o.box.77 Re: The Streets 02.05.05, 10:58
          mi tez podoba się the streets. na impreske w sam raz, do samochodu... moze
          troche z monotonne, ale chlopaki "wiedza o co chodzi".

jestem na tak
          • Gość: manujoao Re: The Streets IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.05, 18:25
            Mocne wbijajace w ziemie uderzenie mlodej brytyjskiej fali.Kamien milowy muzyki
            klubowej.Mike mial 20 lat jak nagrywal Original Pirate Material,chyba podobnie
            jak Liam w okresie Experience.Marzy mi sie debiut w takim stylu jakiegos
            polskiego zespolu/wykonawcy...
            • Gość: Jacenty Re: The Streets IP: *.chello.pl 02.05.05, 20:03
              "kamień muzyki klubowej"?! chyba się przesłyszałem ;D
              • Gość: manujoao Re: The Streets IP: *.dip.t-dialin.net 06.05.05, 12:54
                Gość portalu: Jacenty napisał(a):

> "kamień muzyki klubowej"?! chyba się przesłyszałem ;D

Ech Tobie Jacenty to juz nic nie pomoze;D
                A kto wyprowadzil UK Garage z podziemia,co??
                • Gość: arp Re: The Streets IP: 213.25.164.* 06.05.05, 15:42
                  Gość portalu: manujoao napisał(a):
                  > Ech Tobie Jacenty to juz nic nie pomoze;D
                  > A kto wyprowadzil UK Garage z podziemia,co??
                  a mi sie wydaje, ze UK Garage sam sie wyprowadzil z podziemia zanim The Streets
                  wydal pierwsza plyte. przecie to glowny nurt, czesto bardzo komercyjny muzyki
                  tanecznej na Wyspach od dobrych paru lat.
                  a ze The Streets czesciowo wykorzystuje 2stepowo/garage'owe brzmienia nie czyni
                  z niego muzyki klubowej, ani tym bardziej kamienia milowego rzeczonej. dobry
                  Skinner jest, ale moim zdaniem przede wszystkim do posluchania, a sila jego w
                  tekstach tkwi przede wszystkim a nie muzyce, kora poprawna, ale sciezek zadnych
                  nowych raczej nie wytycza.
                  pozdr
                  M

• Gość: Jacenty Re: The Streets IP: 195.245.217.* 06.05.05, 20:35
                  Manu,

wygląda na to, że mamy nieco inne pojęcie o muzyce klubowej. The Streets mozna
                  do niej zaliczyć na podobnej zasadzie co np Snoop Dogga czy U2 wink
                  Jeśli ktoś twierdzi, że The Streets to kamień milowy muzyki klubowej, to chyba
                  tracę czas. Takie bzdury mogą ewentualnie wypisywać tylko oszołomieni Angole z
                  NME wink Z rzeczywistością jednak ma to niewiele wspólnego. No, ale ty zapewne
                  jesteś zawołanym clubberem od wielu lat i Wiesz lepiej smile

• Gość: manujoao Re: The Streets IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.05, 18:33
                    Moze nieco przesadzilem ze stwierdzeniem kamien milowy moge sie
                    przyznac,"oszolomionym Angolem "z NME raczej nie jestem,a nie byloby zle bo
                    pewnie chlopaki niezle zarabiajabig_grin.Nie rozumiem natomiast dlaczego oburzacie
                    sie na zaliczenie Mikea do kultury klubowej-chlopak wyraznie nawiazuje do
                    brzmien UK G(raczej niz 2 stepowych),Jungle,doklada do tego troche 2tone ska
                    np z czego ciekawa mikstura wychodzi.Poza tym to wlasnie kultura klubowa,czy
                    jak kto woli dokladniej scena uk garage znana wczesniej jeno z pirackich
                    rozglosni radiowych posluzyla Skinnerowi za trampoline do slawy i stania sie
                    pierwsza gwiazda pop tego nurtu.Muza Mikea jest obecna dzis w wielu ciekawych
                    klubach na Dzikim Zachodzie na terenie np Czwartej Rzeszy w Berlinie tudziez
                    Monachium(w Polsce nie graja?),w wersji oryginalnej,jak i w postaci remiksow
                    np.Has It Come To This Stantonow,ze sie na przyklad powolam.
                    Zawolanym klabberem moze nie jestem cokolwiek by to okresklenie mialo
                    oznaczac,ale zdarza mi sie czasami wyjsc z domu i zalyczyc jakiegos dobrego seta
                    (nie nosze tam ze soba gwizdkow i tego typu zabawek raczej=).Nie uwazam sie za
                    osobe wszystkowiedzaca,co wiecej rad jestem jezeli racji nie mam,bo oznaczac to
                    moze ze czegos nowego sie dowiem.
                    pozdro
                    • Gość: Jacenty Re: The Streets IP: *.chello.pl 08.05.05, 18:49
                      A jaka jest różnica między 2stepem a UK garage?
                      • Gość: manujoao Re: The Streets IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.05, 20:21
                        Zle napisalem.Mialem na mysli to ze muza Skinera rozni na korzysc sie od
                        dzwiekow min Artful Dodger wcisnietych przeze mnie pod te kategorie.Wszystko
                        bierze sie stad ze nabylem kiedys skladanke Kontora oznaczone mianem
                        2step,majac nadzieje ze uslysze dzwieki do The Streets podobne i strasznie sie
                        nacialem.Nie polecam.
                        Zeby nie bylo watpliwosci eski/grime /sublow/dubstep.Pogubic sie mozna.
    • Gość: postabsyntomania Re: The Streets IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:59
      yEah,yeah___ sure sure...świetne TO JEST TO!!!
    • sylvoolenka Re: The Streets 06.05.05, 21:57
      Znam kobietke, ktora absolutnie sie rozplywa slyszac ten jakze doskonaly
      brytyjski akcent (pozdrawiam conene) i to jest to co mnie rozklada na lopatki w
      tej muzyce.A oprocz tego...no kuuuurde, doopeczka sie sama buja , na imprezke w
      sam raz. wink
      • Gość: Robercik Re: The Streets IP: *.chello.pl 07.05.05, 01:22
        Brytyjska to może być flaga nie akcent krówko.
    • Gość: ice_age Re: The Streets IP: *.gal.pl / 80.48.103.* 07.05.05, 00:26
      moj kandydat w kategori 'powtarzajacy sie post'.
      dajcie juz spokoj, skiner calkiem fajny, tyle razy lobbowac nie trza.
      • Gość: manujoao Re: The Streets IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.05, 18:36
        A slyszales kiedys takie slowo jak DYSKUSJA?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka