Dodaj do ulubionych

Propozycje duetów

02.06.05, 15:09
Proszę Cię bardzo,Ajhołp-własnie założyłam taki wątek.Jeżeli ktoś ma
propozycje z kim w duecie mogliby wystąpić U2(ewentualnie Bono),zapraszam do
przedstawiania ich w tym wątku.Osobiście uważam,ze mogliby coś nagrać z Oasis-
tak się przyjaźnią,dziwne że jeszcze na to nie wpadli.Z pobudek osobistych
chętnie bym też usłyszała duet U2-PlacebowinkA największy odjazd byłby(choć
wątpię,czy to się kiedykolwiek spełni)z Anną Maria Jopek(a co,ze SWEET NOIS
fajnie wyszłowink)
Obserwuj wątek
    • mamusia_muminka Re: Propozycje duetów 02.06.05, 16:09
      Ha... Ja tez fanka Placebo, ale jakos stylistycznie chyba nie za bardzo pasuje...

Ratunku! Wlasnie prowadze na u2.com.pl uduchowiona dyskusje z nijakim SICiem...
      Czy to odosobniony przypadek, czy jest wiecej takich palantow na swiecie? =='
      • newyearsday1981 Re: Propozycje duetów 02.06.05, 21:49
        No to witam w klubiesmile
        A co to znaczy"stylistycznie nie pasuje"?U2 i Placebo?Chcieć to móc,i jedni i
        drudzy są zdolni,na pewno by coś fajnego i ciekawego stworzyli razem-byłaby to
        nawet interesująca mieszanka stylów.Kiedyś miałam taką trochę wredną myśl-ale
        nie a propos duetów,tylko coverów,tzn.Placebo robią cover "With or without
        you",a U2-"Without you i'm nothing"-no i niestety,moim zdaniem Placebo
        wysiada.Ale ja mam do nich taki dziwny stosuneksurpriseddi et Amo(Nienawidzę i
        kochamwink.W kazdym razie myślę,że duet by wypalił.Na korzyść obydwóch zespołówsmile

Ratunku! Wlasnie prowadze na u2.com.pl uduchowiona dyskusje z nijakim SICiem...
        > Czy to odosobniony przypadek, czy jest wiecej takich palantow na swiecie? =='

Mogę Cię pocieszyć-kiedyś na czacie(jak jeszcze był)Zootopia na u2.com
        deliberowałam na temat pokoju światowego i rozbrojenia a jedną RosjankąsmileNie
        jestes samawinkPozdrawiam

"Through the storm we reach the shore,
        You give it all but I want more
        And I'm waiting for you
        With or without you"

"I'm unclean a libertine,and every time you vent your spleen
        I seem to loose a power of speech,you're slipping slowly from my reach
        You grow me like an evergreen,you've never seen the lonely me at all
        Without you I'm nothing"

Dlaczego ja się zawsze tak rozpiszę?
        • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 03.06.05, 11:00
          > Placebo robią cover "With or without you",a U2-"Without you i'm nothing"-

Nie, Placebo powinni zrobić cover " Walk To The Water " albo " Deep In The
          Heart " - to utwory w sam raz dla nich. Moim zdaniem, gdyby U2 nagrali "
          Without You I'm Nothing ", zrobiliby z tego coś w stylu właśnie " Walk To The
          Water ",mmmm.... smile
      • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 03.06.05, 10:55
        > Ha... Ja tez fanka Placebo, ale jakos stylistycznie chyba nie za bardzo
        pasuje.

To jest właśnie argument za smile Im większa różnica stylistyczna, tym ciekawszy
        eksperyment. Chętnie bym usłyszał coś takiego.
    • pwo Re: Propozycje duetów 03.06.05, 10:41
      tylko niw oasis, bez przesady luuudzieee. Oasis to mieszne popłuczyny po The
      Beatles
      • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 03.06.05, 11:04
        > tylko niw oasis, bez przesady luuudzieee. Oasis to mieszne popłuczyny po The
        > Beatles

Stary, nie nudź. Odkąd Oasis wystartowali, ten zarzut został już wysunięty
        jakieś 2567384923784 razy... Próżny Twój trud, a Oasis i tak w tym roku
        rządzą smile
      • newyearsday1981 Re: Propozycje duetów 03.06.05, 12:02
        Też tak kiedyś myślałam,w dodatku wkurzał mnie Liam,ale jak ich trochę
        posluchałam,to zmieniałam zdanie.Zresztą facet ma naprawdę fajny wokal i
        myślę,że razem z Bono daliby naprawdę niezły popis.No i jak napisał Ajhołp-i
        tak Oasis w tym roku rządzą.Coś w tym musi być.Zresztą myślę,że Johnowi
        Lennonowi by się spodobalismile
        • pwo Re: Propozycje duetów 03.06.05, 14:22
          O czym Wy w ogóle mówicie. Przecież ten śmieszny zespół mógłby nie istnieć, bo
          i tak ich utwory to wierne kopie piosenek Lennona i Mc Cartneya.
          • newyearsday1981 Re: Propozycje duetów 03.06.05, 22:17
            Chyba sobie żartujesz!Ale sądzę,że nie ma sensu dyskutować na ten temat,bo
            racja jest jak d...-każdy ma swojątongue_out >żeby nie było watpliwości to nie jest
            cytat za żadnym z członków U2wink
            • pwo Re: Propozycje duetów 03.06.05, 22:53
              hahahahahaha
              brawo Twoją konkluzją należy zakończyć tą bezbarwną dyskusję.
              Pozostaję przy swojej ( d..... ???).
              A tak na poważnie
              Miłyn dla mnie, bo z lat mojej młodości byłby duet z Jimem Kerrym z Simple Minds
              (nie wiem czy znacie jeszcze taki zespół)
              Chyba by mi się łezka w oku .......itd
              • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 04.06.05, 10:23
                Dobra, nie będę się wyzłośliwiał. Duet z Kerrym mógłby być, ale nie sądzę, by
                wyszło z tego coś interesującego. Zbyt zbieżna stylistyka. Choć, oczywiście,
                wszystko zależałoby od utworu. Ja np. byłem wielkim zwolennikiem duetu z
                Mike'em Hutchence'm, dopóki nie usłyszałem tego kawałka smile
              • newyearsday1981 Re: Propozycje duetów 04.06.05, 23:19
                Zespół kojarzę,ale ekspertem nie jestem.Niemniej zgadzam się,że byłoby to coś
                fajnegosmileMmmmm,a gdyby tak z The Cure?Oooo, albo z Morrisey'em!Uwielbiam tego
                faceta,ma prawie tak niesamowity głos jak Bonosmilea dziś u nas w mieście na rynku
                puszczali BeatlesówsmileTylko,ze nie puścili jednej ich piosenki,która mi się
                ostatnio przyplątała-"I'll get you"-chyba taki ma tytuł.
          • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 04.06.05, 09:54
            > O czym Wy w ogóle mówicie. Przecież ten śmieszny zespół mógłby nie istnieć,
            bo
            > i tak ich utwory to wierne kopie piosenek Lennona i Mc Cartneya.

Których np. ?
            • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 04.06.05, 10:04
              > O czym Wy w ogóle mówicie. Przecież ten śmieszny zespół mógłby nie istnie
              > ć,
              > bo
              > > i tak ich utwory to wierne kopie piosenek Lennona i Mc Cartneya.

Zresztą, co ja się będę wysilał - przytoczę tu stary post kolegi Ilhana, chyba
              największego eksperta od Oasis na Forum Muzyka, właśnie na ten temat. Z wątku
              " Denerwujące Was muzyczne stereotypy ". Mam nadzieję, że się nie obrazi smile

Re: Denerwujące Was muzyczne stereotypy...
              ilhan 24.11.2003 16:14 zarchiwizowany

Przepraszam - muszę wink))

Oasis zżynają wszystko z Beatlesów

Nieprawda, bo zżynają wink) (to tak z przymrużeniem oka, bo powiedziałbym
              dokładniej - czerpią, zresztą który zespół nie czerpie z przeszłości? tylko
              jedne mniej, drugie więcej...) również z:
              - Sex Pistols (kilkanaście numerów mają iście punkowych! kto wie czy to nie
              większa inspiracja niż Beatlesi?),
              - The Rolling Stones (chociażby "The Hindu Times", równie dobrze mogliby to
              grać Jagger z kolegami kilkadziesiąt lat temu),
              - The Stone Roses (wiele "skocznych" numerów w początkach działalności,
              naśladowanie sekcji rytmicznej, jak też wokal i prezencja sceniczna Liama
              zbliżona do Iana Browna),
              - Slade (Noel nigdy nie ukrywał że ich bardzo lubi, o czym świadczy nagranie
              dwóch coverów - co by nie mówić o Slade to parę fajnych melodii mają w
              repertuarze),
              - innych.

Poza tym Beatlesom, mniej lub bardziej, zawdzięcza coś każdy zespół grający na
              gitarach. Trudno od nich uciec grając tradycyjne szeroko pojęte rockowe
              piosenki.

Dlatego uważam że ten stereotyp jest głupawy i dość krzywdzący wink))
              ---
              Koniec cytatu.
              • pwo Re: Propozycje duetów 06.06.05, 12:09
                Jaki z tego wniosek.
                Oasis to zespół, który sam z siebie nic nie wnosi do muzyki jako takiej. Po
                prostu kalkują pewne sprawdzone pomysły, do tego dokładają troszkę skandali z
                życia prywatnego "gwiazd" i mamy całkiem przyzwoitą papkę medialną nad którą
                można podyskutować, pokłócić się, powymieniać poglądy. Tylko, że w tym wszsykim
                ginie gdzieś to o co powinno chodzić. O własne brzmienie i bycie kimś
                muzycznie, a nie medialnie.
                pozdrawiam
                • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 08.06.05, 09:26
                  > Oasis to zespół, który sam z siebie nic nie wnosi do muzyki jako takiej.

Może lekko przesadzasz, jednak mają charakterystyczne brzmienie, które zawsze
                  łatwo rozpoznać. Ale generalnie racja.

> Tylko, że w tym wszsykim ginie gdzieś to o co powinno chodzić. O własne
                  > brzmienie i bycie kimś muzycznie, a nie medialnie.

A propos brzmienia - jak wyżej. Skandale w ogóle mnie nie interesują. Oasis
                  cenię po prostu za świetne piosenki - od " Live Forever ", " Rock'n'Roll
                  Star ", " Cigarettes & Alcohol ", przez " Wonderwall ", " Don't Look Back In
                  Anger ", " She's Electric ", " Don't Go Away ", " Sunday Morning Call ",
                  " Little By Little "... mógłbym tak jeszcze dłuuugo. Ale faktycznie nie ma
                  sensu się kłócić - oni zawsze wywoływali skrajne emocje.
                  • pwo Re: Propozycje duetów 08.06.05, 10:40
                    >Ale faktycznie nie ma
                    > sensu się kłócić - oni zawsze wywoływali skrajne emocje.

Zgoda
    • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 03.06.05, 10:57
      Osobiście uważam,ze mogliby coś nagrać z Oasis-
      > tak się przyjaźnią,dziwne że jeszcze na to nie wpadli.

Pewnie że dziwne ! Myślę, że duet Bono z Liamem zabrzmiałby wspaniale - ich
      głosy idealnie by ze sobą współgrały.

> A największy odjazd byłby(choć
      > wątpię,czy to się kiedykolwiek spełni)z Anną Maria Jopek

Bez wątpienia, bez wątpienia smile
    • kwiat_paproci Re: Propozycje duetów 04.06.05, 08:14
      A ja próbuję wyobrazić sobie duet: U2 i Thom Yorke. Moja wyobraźnia nie potrafi
      tego ogarnąć, ale podpowiada mi, że to byłoby coś pięknego smile
      • newyearsday1981 Re: Propozycje duetów 04.06.05, 23:22
        kwiat_paproci napisała:

> A ja próbuję wyobrazić sobie duet: U2 i Thom Yorke. Moja wyobraźnia nie
        potrafi
        >
        > tego ogarnąć, ale podpowiada mi, że to byłoby coś pięknego smile

Też mi się tak wydaje.Chociaż oni zdaje się razem wykonali "CREEP" na jakimś
        koncercie i to rzeczywiscie było coś pięknegosmile
    • ann.from.red.hill.mining.town Re: Propozycje duetów 07.06.05, 19:07
      Hmmm... z Vedderem Edwardem mógłby Bono zaśpiewać smile
    • newyearsday1981 Re: Propozycje duetów 08.06.05, 11:06
      To miłe,ze watek przeze mnie założony cieszy się taką popularnościąsmileAle
      właśnie odwiedziłam forum,które w ogóle nie się nią nie cieszy(nie
      wiem,dlaczego)i olśniło mnie z kim jeszcze U2 mogliby wykonać duet.To
      BJORK,która jest wspaniałą artystką, ma niesamowity głos i myslę,że to byłoby
      kapitalny klimat,gdyby połączyli swoje siły-i przede wszystkim głosy:Mrs.B &
      Mr.B,Irlandia i IslandiasmileCoś pięknego!Plus niepokojące dźwięki gitary Edge'a,
      mroczny bas Adama i delikatna perkusja w tle-może z jakimś mocniejszym beatem
      co jakiś czas,dla wzmocnienia efektu...mmmm...Wiem,dziwna jestemwink
      • lady_sunflower Re: Propozycje duetów 08.06.05, 19:26
        >Coś pięknego!
        TAK :]
        >Wiem,dziwna jestemwink
        ani trochę. smile
      • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 09.06.05, 13:19
        Tylko że Bjork podobno nie przepada za U2 smile ale pomysł wiadomo, wspaniały smile
        • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 10.06.05, 11:38
          Oj, chyba z Oasis już nie wyjdzie big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin:
          www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=8060924&PHPSESSID=44075fcbf3788b6c79682e568be3b4c0
          • pwo Re: Propozycje duetów 10.06.05, 11:42
            Wiedziałem, że to debil. Na tym polega właśnie zawodowstwo, żeby być coraz
            lepszym, a nie odwalić chałe, i lecieć się gdzieś nawalić i zrobić awanturkę.
            • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 10.06.05, 12:01
              > Wiedziałem, że to debil.

Tam od razu debil, prosty chłopak i tyle big_grin

> Na tym polega właśnie zawodowstwo, żeby być coraz
              > lepszym, a nie odwalić chałe, i lecieć się gdzieś nawalić i zrobić awanturkę.

Zawodowstwo tak, ale punkowstwo nie smile)
              • peternurek1 Re: Propozycje duetów 10.06.05, 13:55
                "Oh, Edge, Twoje czwarte solo nie było dziś dobre"
                "Oh, przepraszam Bono"

Trzeba przyznać ze to jest zabawne i coś prawdziwego też w tym jest smile

>crying...) a nie odwalić chałe, i lecieć się gdzieś nawalić i zrobić awantu
                > rkę.

Co do chały to kwestia gustu, nie chce na nowo rozpoczynac tej dyskusji, więc
                tylko dorzuce swoje zdanie bo wczęsniej nie mogłem z róznych przyczyn. Wiem że
                Oasis zrzyna z czego się da, ale co z tego? Lubie ich słuchać i już.

> Zawodowstwo tak, ale punkowstwo nie smile)

Bono upierał się w 91 roku że stali sie już dobrymi, zawodowymi muzykami, no
                niech mu będzie... tongue_out
                • peternurek1 Re: Propozycje duetów 10.06.05, 14:07
                  A, no i z przejęcia zapomniamiełm o duatach napisac smile

Z tych nierealnych raczej:
                  Bono z roku 85'ego, z głosem jak w kawałku In A Lifetime oraz Peter Gabriel z
                  płyty Up. Dziwne? wiem, ale chodziło mi to po głowie od jakiegoś czasu już i
                  myśle że mogłoby wyjść ciekawie. Wiem że Ajhołp się nie zgodzi big_grin

A The Edge mógłby nagrac concept-album z Brianem Eno.

Nie mam pomysłów jakoś, później się zastanowie nad czymś ciekawym i realnym smile
                  • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 11.06.05, 15:45
                    > Wiem że Ajhołp się nie zgodzi big_grin

Nie zgadza się smile))

> A The Edge mógłby nagrac concept-album z Brianem Eno.

I to jest dopiero dobry pomysł na petycję, a nie jakieś tam Acrobaty big_grinbig_grinbig_grin

A w ogóle, to gdzieś Ty się Peter podziewał, i kiedy podsumowanie 1st Leg ? smile))
                    • peternurek1 Re: Propozycje duetów 12.06.05, 00:17
                      > > A The Edge mógłby nagrac concept-album z Brianem Eno.
                      >
                      > I to jest dopiero dobry pomysł na petycję, a nie jakieś tam Acrobaty big_grinbig_grinbig_grin

A owszem, to co, piszemy? big_grin

> A w ogóle, to gdzieś Ty się Peter podziewał, i kiedy podsumowanie 1st
                      Leg ? smile)

Podziewałam się w różnych bardzo dziwnych miejscach.
                      A podsumowanie I Leg pisałem sobie w Wordzie, już byłem jakoś w połowie analizy
                      setlisty, i wyrwałem nogą kabel zasilający komputer(nie mam pojęcia jak to się
                      stało). Oczywiście nie zapisywałem tekstu, więc... musze zacząć jeszcze raz,
                      ale teraz znowu nie mam czasu zabardzo przez ten tydzień. Ale napisze to w
                      końcu. I tym razem będe zapisywał co jakiś czas big_grin
                      • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 13.06.05, 10:32
                        > musze zacząć jeszcze raz,
                        > ale teraz znowu nie mam czasu zabardzo przez ten tydzień. Ale napisze to w
                        > końcu. I tym razem będe zapisywał co jakiś czas big_grin

Spoko, za tydzień będę już w domu, więc jakby co ja też napiszę smile)))
          • newyearsday1981 Re: Propozycje duetów 10.06.05, 14:21
            No,takwinkWypowiedź Liama mnie nie zaskoczyła,spodziewałabym się tego po
            nim.Cóż,każdy ma swój sposób na granie.A że U2 są perfekcjonistami,to wszyscy
            wiedzą.Sportowcy też oglądają swoje "występy" na video,co więcej-oglądają
            swoich przeciwników,więc niech się Liam cieszy,ze U2 nie oglądają jego występów
            i ich nie analizują,a poza tym nawet nie muszą,bo Oasis nie jest dla U2 żadnym
            przeciwnikiem i żadną konkurencjątongue_out Ale i tak lubię muzykę Oasis i nadal
            uważam,ze stworzyliby fajny duet z U2,tylko że pan Gallagher
            miałby "obiekcje"przed późniejszą analizą swojego występu;P
            Niezły był komentarz do tego tekstuwink
            • peternurek1 Re: Propozycje duetów 10.06.05, 20:57
              > Niezły był komentarz do tego tekstuwink

Prawda? wink

Wymysliłem duet. Własciwie nie duet a współprace, Bono m.ógłby zastapić Steve'a
              Hohgharta w jednym utworze i zaspiewać z Marillion.
              Chociaż to nic takiego, bo Steve H. i tak czasem brzmi jak Bono, a Marillion
              jak U2. Ale jeszcze wymyśle coś fajnego smile
            • ihopeyouwilllikeme Re: Propozycje duetów 11.06.05, 15:44
              > więc niech się Liam cieszy,ze U2 nie oglądają jego występów
              > i ich nie analizują,

No jak nie, jak Oasis parę razy nawet ich supportowali smile) A w Propagandzie
              można przeczytać szczegółową analizę albumu " Be Here Now " autorstwa
              Bono big_grinbig_grinbig_grin

> bo Oasis nie jest dla U2 żadnym przeciwnikiem i żadną konkurencjątongue_out

Co przyznaje nawet Noel Gallagher smile
              • newyearsday1981 Re: Propozycje duetów 13.06.05, 21:16
                ihopeyouwilllikeme napisał:

> > więc niech się Liam cieszy,ze U2 nie oglądają jego występów
                > > i ich nie analizują,
                >
                > No jak nie, jak Oasis parę razy nawet ich supportowali smile) A w Propagandzie
                > można przeczytać szczegółową analizę albumu " Be Here Now " autorstwa
                > Bono big_grinbig_grinbig_grin
                >
                >Ach,to może dlatego się tak rzuca;D
                >
                >> bo Oasis nie jest dla U2 żadnym przeciwnikiem i żadną konkurencjątongue_out
                >
                > Co przyznaje nawet Noel Gallagher smile
                >
                > bo on jest ten rozważny,co nie znaczy,że Liam Gallagher jest romantycznywink
    • peternurek1 Re: Propozycje duetów 26.08.06, 01:14
      Wątek troche się wyczerpał, ale chyba tylko z racji małej ilości forumowiczów.
      W górę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka