Dodaj do ulubionych

Manniak Czwartkowy

• Gość: Qba J. Manniak Czwartkowo-Poniedziałkowy IP: *.wsp.czest.pl 16.12.03, 13:25
      Czytam Manniaka Czwartkowegom od kiedy w ogóle się pojawił. Jak
      każdy mam oczywiście swoje propozycje i typy. Czekam np. długo i
      monotonnie na teksty z muzyki "cięższej" - i nawet "Nothing Else
      Matters" Metalliki nie było tym, czego oczekiwałem.
      Moim (chyba niekwestionowanym) typem byłby tekst "Rime Of The
      Ancient Mariner" Iron Maiden (płytka "Powerslave", 1984).
      Bodajże najdłuższy w całej historii zespołu, nawiązujący do
      literatury i prawdopodobnie wymagający aż dwóch numerów.
      I nie "Number Of The Beast" czy "Run To The Hills", ale właśnie
      ten - i niech się wstydzą Ci, którzy ograniczają się tylko do
      trzeciej płyty zespołu.
      Serdecznie pozdrawiam fanów Maiden, Zeppelin (dziękuję za
      tłumaczenie "Schodów", ale może wkrótce np. "Battle Of
      Everymore", także z IV-ki?), niegdysiejszej dobrej Metallicy i
      zawsze aktualnego Kazika!
    • Gość: Bobson Re: Manniak Czwartkowy IP: *.dronet.gliwice.pl 28.12.03, 15:03
      Ja bym bardzo prosił o 10-minutowy utwór Bon Joviego pt.
      "Dry County". Jest to moja ulubiony kawałek tej grupy i z tego
      co umiem z angielskiego, sądzę, że ta piosenka ma dość
      inteligentny tekst. Może się mylę, ale chyba nie. Nie prosiłbym
      o to, ale całego sam sobie raczej nie przetłumaczę i dlatego
      bardzo bym chciał, abyś mi pomógł.
    • Gość: Olka Guns N'Roses IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 23:40
      Zajmuje się Pan między innymi piosenkami ludzi, którzy wnieśli
      wiele do muzyki rockowej. W tej grupie brakuje moim zdaniem
      jeszcze jednego zepsołu- Guns N'Roses. Zagrali oni naprawdę
      wiele świetnych kawałków i za pewnością ich pamięć (niestety
      grupa się rozleciała, albo gra tak żałośnie, że nie warto
      wspominać) jest warta uczczenia piosenką w "Dużym Formacie".
      • Gość: Helmsman Re: Guns N'Roses IP: *.kortex.jyu.fi 17.04.04, 22:23
        Gorąco popieram i zachęcam.....
    • Gość: ostryga Re: Manniak Czwartkowy IP: 80.51.255.* 18.01.04, 12:58
      Witam Pana, Panie Wojtkusmile

Proszą inni, bardzo prosze i ja. Poszukuje od dłuzszego czasu
      tekstu piosenki pt /?/ "Baby, I love you do want me" Ostatnio
      wykonuje ja Boy George, a może to jego utwór - nie wiem.
      Przeszukałam juz chyba calutka sieć - bezskutecznie. W Panu
      ostatnia nadzieja. Czy byłby Pan tak miły i zamieścił ten tekst
      w Maniaku Czwartkowym ? Z szcunkiem - Krystyna smile
    • Gość: Sebass@gazeta.pl Re: Manniak Czwartkowy IP: *.ds.uni.wroc.pl 31.01.04, 12:18
      Pozdrawiam Pana serdecznie! Jest Pan osobowoscia jedyna w swoim
      rodzaju i niepowtarzalna! Takich ludzi juz niestety nie ma!
      Prosze jedynie o to,aby sie Pan nie zmienial!
      I jeszcze jedno...Pamietam,gdy "dawno temu" w "MDMie"
      zobaczylem Roba Halforda...byl to dla mnie szok!"PUBLICZNA"i
      HALFORD?!mam nadzieje,ze w "MONDAY MANNIAKu" zobacze kiedys
      tekst piosenki Judas Priest,albo Iron Maiden!!!
      Wierny FAN Heavy Metalu i Pana Manna!HE!
    • Gość: gisela Re: Manniak Czwartkowy IP: *.54.103.106.tisdip.tiscali.de 08.02.04, 19:08
      dzieki, bardzo lubie pana i kocham te same piosenki jak pan,
      ogromna frajda jest czytac ich tlumaczenie w panskim wydaniu.
      probowalam kiedys tlumaczyc dylan'a , kolega -ekspert mnie i
      moje romantyczne , bardzo nie udane i nie pasujace do dylan'a
      tlumaczenia wysmial...nawet chcial napisac prace magisterska o
      dylanie , niestety takiego pomyslu wtedy nie akceptowno...
      kolegi juz dawno nie widzialam, nazywa sie zbyszek kolendo / z
      gdanska - anglista. pozdrawiam serdecznie i czekam na dalsze
      niespodzianki. gisela obecnie z hamburga
    • Gość: music Re: Manniak Czwartkowy IP: 193.59.91.* 12.02.04, 11:23
      Panie Wojciechu,
      słucham Pana od 1974 - wtedy kupiłam swoje pierwsze radio z UKF.
      nie wyobraża Pan sobie,jak cenię Pana i Pana pracę. M.in. dla
      prezentowanej przez Pana muzyki nauczyłam się angielskiego
      całkiem nieźle.
      ale teraz mam problem - z najnowszą piosenka p.t. "Shut up".
      Zupełnie nie rozumiem tej kłótni, za wyjątkiem słów wyrwanych z
      kontekstu. Niech Pan się zlituje i ją przetłumaczy, proszę!
      Pana wierna słuchawka - Ania Stelmach
    • Gość: Łukasz Depeche Mode IP: 158.75.28.* 16.02.04, 17:55
    • Gość: Łukasz Depeche Mode IP: 158.75.28.* 16.02.04, 17:58
      Chciałbym dowiedzieć się czy wśród płyt jakie lubi pan Wojciech
      są jakieś płyty zespołu Depeche Mode i czy jest tekst, który
      można w manniaku poniedziałkowym zaprezentować, oczywiście ze
      stosowną translacją pana Wojciecha.
    • Gość: ira Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 14:44
      Byłoby lepiej, gdyby do tłumaczeń dołączał Pan piosenki. Nie
      mówiąc już o tym, że byłoby jeszcze lepiej, gdyby utwory zostały
      odpowiednio podzielone na frazy, jak w porządnym kursie
      językowym. Może kiedyś tak będzie? Pozdrawiam.
    • Gość: Sylwia Wielkie dzieki panie Wojtku! IP: 172.20.6.* 02.03.04, 18:56
      Bardzo mnie ucieszyło pojawienie się w DUZYM FORMACIE manniaka
      czwartkowego.Mogę mieć choć namiastkę kontaktu z językiem
      angielskim.W wolnych chwilach chętnie sprawdzam swój angielski,
      próbując tłumaczyć sobie tekst.Wielkie dzięki! panie Wojtku.
    • Gość: Mungo Zwierzak Re: Manniak Czwartkowy IP: 212.182.42.* 06.03.04, 01:24
      Proponuję przetłumaczyć tekst piosenki Mungo Jerry "In the
      Summertime". Co prawda jest zima ,ale jak mówią słowa piosenki :

When the winter's here, yeah it's party time
      Bring a bottle
      Wear you're bright clothes, it'll soon be summertime
      And we'll sing again

O tak jeszcze trochę i zaśpiewamy znowu ,ale teraz przynieście
      butelkę i napijmy się .smile
      Pozdrowienia
      Zwierzak
      Bring you're friends and we'll all go into town
    • lukasz.nowakowski Re: Manniak Czwartkowy 06.03.04, 14:09
      Monday Manniak to pierwsze co czytam gdy złapię poniedziałkową "Wyborczą".
      Panie Wojciechu, chciałbym pana prosić o zamieszczenie piosenki "Stand by me".
    • Gość: Andrzej Re: Manniak Czwartkowy IP: 62.233.188.* 15.03.04, 12:16
      Dlaczego ostatnio nie ma piosenek Maniaka w trójce? Zawsze sobie je nagrywałem.
    • Gość: Marek Re: Manniak Czwartkowy IP: *.net 21.03.04, 23:18
      Kupowałem "Gadzinę Wyborczą" tylko dla Maniaka. Teraz na szczęście mam już
      stałe łącze (i chyba się z panem Manem połączę). Teksty - rewelacja no i
      jeszcze to poczucie humoru.

• Gość: Hoerspiele !!!super do nauki niemieckiego!!! IP: 134.93.62.* 30.03.04, 12:20
      Uwaga!Posiadam 60GB ksiazek sluchanych po niemiecku. Wszystkie najnowsze tytuly!
      Swietne do nauki jezykow! Paul Coehlo, Umberto Eco, Ken Follet, Robert
      Schneider, De Saint-Exupery i tysiace innych, w tym
      nagrodzone "Feuerzangenbowle" Heinricha Spörla, "Wilk stepowy" Hermanna Hessego
      oraz szlagiery typu Wladca pierscieni Tolkiena ("Der Herr der Ringe").
      Znakomita jakosc!
      Zainteresowanych prosze o kontakt: gg:2155973, email: sergiej7@o2.pl
    • Gość: oli Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:54
      Mam prosbe do pana Manna. Niech pan umiesci i przetlumaczy jakies piosenki,
      ktore powstaly krocej niz 10 lat temu. Nie zamieniajmy Polski w muzyczny
      skansen, w ktorym ludzie do tej pory podniecaja sie rzeczami napisanymi przed
      kilkoma dekadami. Czy naprawde nie mozna znalezc wsrod nowszych wydawnictw jakis
      wartosciowych rzeczy? Moze np. Muse, The White Stripes, Placebo?
      • Gość: szelak Re: Manniak Czwartkowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.04, 00:42
        życzenie powyższe jest zupełnie bez sensu, gdyż "pan wojtek" to właśnie
        kompletny skansen estetyczny o czym zaświadczy każdy kto przez 5 minut słuchał
        jego audycji, trudno wymagać od niego tłumaczenia świeżynek skoro dotąd nie
        przetłumaczył ŻADNEJ (o ile mnie pamięć nie myli) piosenki the smiths (co
        zakrawa wręcz na perwersję biorąc pod uwagę znaczenie tekstów morriseya w
        historii muzyki popularnej)
      • Gość: azis Re: Manniak Czwartkowy IP: *.chello.pl 26.08.06, 01:15
        Oczywiscie, ze mozna przetlumaczyc..problem w tym, ze paru dziadkow ma nadal
        monopol w mediach na ksztaltowanie "gustuw" artystycznych. Muzyka jest
        przypisana do pokolenia niestety, i nie ma "wiecznodobrej" muzyki - kazde
        pokolenie ma swoj specyficzny gust, i dzis juz nikt nie slucha Genesis, tak jak
        dzisiejsze pokolenie 40-latkow kiedys nie sluchalo juz The Beach Boys,
        itp..panta rhei, Panie i Panowie
    • Gość: Robert Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 16:16
      Mógłbys,kochany Wojtku,kiedykolwiek pokusic się o tłumaczenie chcby jednego
      kawałka Guns N'Roses,Soundgarden czy Pearl Jamu.Przeciez te zespoły istniały
      naprawde(a ostatni nadal istnieje)i odegrały nie byle jaką rolę,choc niektórzy
      i ojednym i o drugim zapominją albo przynajmniej chcą zapomniec.Gunsi mieli
      przeciez swoje niezapomniane standardy jak niezwykły "November
      Rain",swietne "Don't Cry" albo niesamowicie melodyjną kompozycję zwaną "Sweet
      Child O'Mine".Pamietaj tez o fanach tych zespołow.Nie wszyscy chcą sie szybko
      zestarzec!Pozdrawiam.
    • Gość: xyz ta gruba swinia uczy angielskiego? IP: *.eds.net 17.05.04, 23:49
      powinien uczyc calowania wladzy w dupe, to lepiej umie
      • cze67 Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? 17.05.04, 23:57
        Ulżyło?
        • Gość: nadzieja Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? IP: *.chello.pl 18.05.04, 00:02
          a widzisz cze... moze trudno w to uwierzyc, ale sa wieksi kretyni ode mnie smile)

pozdrawiam...
          • cze67 Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? 18.05.04, 00:06
            Nie pochlebiaj sobie. Nie widzę różnicy (a jeżeli już to na twoją niekorzyść)
            między pisaniem o lizaniu komuś dupy a nazywaniem bliźniego swego gównojadem.
            • Gość: nadzieja Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? IP: *.chello.pl 18.05.04, 00:13
              ojej... widac, ze sie przejales... czyzby trafilo w samo serce???...
              nie nazwalam "blizniego" gownojadem tylko "tluczkiem do gowna" - to dla mnie
              bardziej celna forma ekspresji smile))

pozdrawiam...
              • cze67 Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? 18.05.04, 09:06
                Gość portalu: nadzieja napisa3(a):

> ojej... widac, ze sie przejales...

Jak kazdy normalny czlowiek nie lubie kiedy obrzuca sie mnie inwektywami.

> nie nazwalam "blizniego" gownojadem tylko "tluczkiem do gowna" - to dla mnie
                > bardziej celna forma ekspresji smile))

Gwoli przypomnienia:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=12203967&a=12433920
                • Gość: nadzieja Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? IP: *.chello.pl 18.05.04, 14:13
                  wyobraz sobie, ze ja rowniez nie lubie "obrzuciania mnie inwektywami"... czy
                  miesci Ci sie to w glowie???...
                  i dzieki za przypomnienie smile)) tylko problem jest w tym, ze ja nie uwazam
                  wrogow za bliznich smile))...
                  ciekawi mnie jednak dlaczego akurat ta.... hmmmm... "inwektywa" tak Cie
                  poruszyla???... ale rozumiem, ze o sprawach osobistych nie chcesz rozmawiac...

pozdrawiam...

P.S. nie bierz sobie tego do serca, ok??? nie warto sie przejmowac taka pizda
                  jak ja... serio...

• cze67 Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? 18.05.04, 14:19

> wyobraz sobie, ze ja rowniez nie lubie "obrzuciania mnie inwektywami"... czy
                    > miesci Ci sie to w glowie???...

Miesci. I co z tego?

> ciekawi mnie jednak dlaczego akurat ta.... hmmmm... "inwektywa" tak Cie
                    > poruszyla???... ale rozumiem, ze o sprawach osobistych nie chcesz

Bo jest wyjatkowo prostacka. Nawet jak na ciebie.
                    • Gość: nadzieja Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? IP: *.chello.pl 18.05.04, 14:40
                      po co ze mna dyskutujesz???...
                      przeciez wiesz, ze to nie ma sensu...
                      zauwazylam, ze masz podoby srodek wyrazu do ihopa... on kiedys mowil "mozliwe,
                      ale to mnie nie obchodzi', Ty mowisz "I co z tego?"... wierz mi, nie dodaje i
                      to intelektu...

pozdrawiam...
                      • cze67 Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? 18.05.04, 14:48
                        Moze prosciej - czy to, ze nie lubisz byc obrzucana inwektywami upowaznia cie
                        do obrazania innych?
                        • Gość: nadzieja NIE IP: *.chello.pl 18.05.04, 14:52
                          zmienilam temat, bo tamtem mnie wkurzal...
                          jednoczesnie odpowiadam na twoje pytanie...
                          trzeba jednak wziac pod uwage, ze jak mnie ktos juz obrazi to ja tez atakuje...
                          czy to, ze ktos mnie obrzuca inwektywami nie upowaznia mnie do obrazania
                          innych???...
                          • cze67 Re: NIE 18.05.04, 14:56

> czy to, ze ktos mnie obrzuca inwektywami nie upowaznia mnie do obrazania
                            > innych???...

Bylabys laskawa zacytowac jakis napisany przeze mnie post z inwektywami
                            skierowanymi pod twoim adresem?
                            • Gość: nadzieja Re: NIE IP: *.chello.pl 18.05.04, 14:59
                              nie chodzi o Twoje posty... chodzi raczej o to, ze sie wtraciles do pyskowki
                              jaka prowadzilam z "wiadomo kim" (zeby nie bylo o obsesji smile) )...
                              • cze67 Re: NIE 18.05.04, 15:08

> nie chodzi o Twoje posty... chodzi raczej o to, ze sie wtraciles do pyskowki
                                > jaka prowadzilam z "wiadomo kim" (zeby nie bylo o obsesji smile) )...

Prostackie tlumaczenie.
                                • Gość: nadzieja Re: NIE IP: *.chello.pl 18.05.04, 15:15
                                  sorki, ale nie nazywaj mnie prostakiem... ubliza mi to...
                                  w ramach ciekawostki powiem, ze te klotnie z Wami przyniosly kiedys pewnie
                                  efekt... dzieki Wam poznalam wspanialego czlowieka, piszacego na forum jako
                                  PER... pamietam, ze wtedy "wiadomo kto" zaczal mnie obrzucac.. hm...
                                  inwektywami... PER stanal po mojej stronie... pozniej mailowo sie
                                  porozumielismy, jeszcze pozniej spotkalismy i do dzis sie przyjaznimy... moge
                                  wiec powiedziec, ze jestem Wam w pewnym sensie wdzieczna... PER jest moim
                                  najlepszym przyjacielem... dzieki chlopaki smile)
                                  • cze67 Re: NIE 18.05.04, 15:24

> sorki, ale nie nazywaj mnie prostakiem... ubliza mi to...

I ty sie osmielasz takie rzeczy pisac? Po tym wszystkim co na tym forum
                                    napisalas nazwanie ciebie jedynie prostakiem powinnas odebrac jako komplement.

> w ramach ciekawostki powiem, ze te klotnie z Wami przyniosly kiedys pewnie
                                    > efekt... dzieki Wam poznalam wspanialego czlowieka, piszacego na forum jako
                                    > PER... pamietam, ze wtedy "wiadomo kto" zaczal mnie obrzucac.. hm...
                                    > inwektywami... PER stanal po mojej stronie... pozniej mailowo sie
                                    > porozumielismy, jeszcze pozniej spotkalismy i do dzis sie przyjaznimy... moge
                                    > wiec powiedziec, ze jestem Wam w pewnym sensie wdzieczna... PER jest moim
                                    > najlepszym przyjacielem... dzieki chlopaki smile)

Wzruszajace.
                                    • Gość: nadzieja Re: NIE IP: *.chello.pl 18.05.04, 15:37
                                      nie mow co mi wolno, a co nie, ok??? i nie odbieram nazwania mnie prostakiem
                                      jako komplementu, bo prostakiem nie jestem... ale jesli stac Cie tylko na takie
                                      komplementy pod adresem kobiet (jakie by one nie byly) to pewno jestes
                                      samotny??? wspolczuje Ci...
                                      nie wiem czy wzruszajace, biorac pod uwage sytuacje, w ktorej sie poznalismy...
                                      PER okazal sie byc naprawde fajnym gosciem...

pozdrawiam...

P.S. nie chce juz z Toba rozmawiac...mam dzis dobry nastroj i niech tak
                                      zostanie... zreszta nie jestes wlasciwa osoba do udowadniania Ci mojej
                                      wartosci... mozesz myslec sobie o mnie co chcesz... to nawet lepiej, ze mnie
                                      zle kojarzysz, bo mam malo wrogow, a w zyciu trza zachowac jakas rownowage...
                                      Ty i "wiadomo kto" mi w tym pomagacie...
                                      • cze67 Re: NIE 18.05.04, 15:45

> nie mow co mi wolno, a co nie, ok??? i nie odbieram nazwania mnie prostakiem
                                        > jako komplementu, bo prostakiem nie jestem...

Przez kilka tygodni skutecznie udowodnilas swoimi postami, ze jest inaczej. I
                                        ja tak ciebie postrzegam.

ale jesli stac Cie tylko na takie komplementy pod adresem kobiet (jakie by one
                                        nie byly) to pewno jestes samotny??? wspolczuje Ci...

Nie komplementuje tak innych kobiet, tylko ciebie. Akurat plec nie ma tu nic do
                                        rzeczy. Do takiej postawy wobec ciebie przyczynily sie li tylko twoje
                                        idiotyczne i agresywne posty na tym forum.
                                        ---
                                        genesis.and.pl/
                                        • Gość: nadzieja Re: NIE IP: *.chello.pl 18.05.04, 15:47
                                          i co z tego???
                                          • Gość: nadzieja Re: NIE IP: *.chello.pl 19.05.04, 02:38
                                            patrz... zaczelismy sie napier... i juz ten watek jest w najciekwaszych
                                            dyskusjach... to jak - kontynuujemy???

pozdrawiam...

P.S. ta propozycja nie jest powazna - zartowalam tylko smile))
    • Gość: Filip Garczarek Re: Manniak Czwartkowy IP: *.icpnet.pl 18.05.04, 02:13
      CHCIAŁBYM TYLKO PRZYPOMNIEC,IZ REDAKTOR P.WOJCIECH PRZYCZYNIŁ SIE DO NIEJEDNEGO
      IROKEZA W POLSCE KTOREGO OSOBISCIE NOSZE OD 1991R. I JESTEM MAŁOLATEM ALE
      KOCHAM ROCKA Z NON STOP-U POZDROWIENIA DLA P. MANNA....
    • Gość: dziki Re: Manniak Czwartkowy IP: *.dyn.optonline.net 18.05.04, 03:17

Niejaki Wojciech Mann zna tak angielski jak ja arabski.
      Panie Wojtku,rozumiem,ze potrafi Pan przetlumaczyc jakas piosenke
      spiewana po angielsku,ale to nie znaczy ze moze Pan uczyc tego jezyka,
      szczegolnie amerykanskiego.Prosze zatem,wycofac sie z tego jak najszybciej,
      bo luddzie ktorzy beda mowili Pana jezykiem beda pewnie rozumiani,ale
      chyba na Wyspach Bahhama lub moze nwet na Hawajach,ale na pewno nie w
      Ameryce,a tym bardziej w Anglii.
      pozdr.
      smile
      • Gość: basia Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 12:35
        I znowu pomylili strony, to nie FAKT ani SUPEREXPRESS, hołoto,
        Polski kundlizm jednak wylazł. ale to zdecydowana mniejszość na szczęscie,
        dewiacje polegające na "mazaniu" sie ekstrementami ma swoją nazwę. Warto
        poszukać nazwy tego schorzenia i po prostu sie leczyć.
        • Gość: bwana Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 13:35
          bez urazy Basia, ale wlasnie ujawnilas jakies twoje schorzenie.
      • Gość: Basia Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 13:11
        Biegam za p.Wojtkiem już od 30 lat, ciągle zmienia miejsce pracy, nie zawsze z
        własnej woli, ale ja go i tak znajdę. Nie będę operować tytułami ani nazwiskami
        wykonawców, bo muzykę odbieram czysto emocjonalnie. Albo mam ciarki albo nie. Z
        uwagi na wiek zbliżony do p.Wojtkowego, też mam ogromny sentyment do lat
        sześdziesiątych. Zresztą muzyka rozbrzmiewa w moim domu niezmiennie od pokoleń.
        Każdy ma swoją ulubioną, seniorka rodziny słucha muzyki z lat pięćdziesiątych,
        polskiej i amerykańskiej. Panie Wojtku, cała moja rodzina (trzypokoleniowa) po
        prostu Pana uwielbia, i jesteśmy bardzo szczęśliwi, że wyszdł Pan z podziemia.
        Kochamy Pana Panie Wojtku.
        • Gość: nadzieja Re: Manniak Czwartkowy IP: *.chello.pl 18.05.04, 14:16
          nie tylko ja jestem nienormalna... jest nas wiecej... beda nas miliony...
          smile))
          • Gość: M Re: Manniak Czwartkowy IP: *.bmj.net.pl 28.05.04, 21:18
            To ja się dokładam do tych milionów - z całą rodziną to razem 3 osoby!
            • Gość: M Re: Manniak Czwartkowy IP: *.bmj.net.pl 28.05.04, 21:22
              A nawet już 4 wink
    • Gość: Iwona z Kaliforni Re: Manniak Czwartkowy IP: *.rev.o1.com 18.05.04, 15:16
      Swietny pomysl. Trzymam kciuki za powodzenie.
    • jasio.bimbrowniczek Mann sie zblaznil - ROTFL! 23.05.04, 00:22
      Przez przypadek czytalem tlumaczenie Brothers In Arms.
      Bylo tam kilka kwiatkow, ale najlepszy byl "baptism of fire" przetlumaczony jako
      "chrzty w ogniu". Po prostu zaliczylem wielkiego RORFL'a i za to dziekuje.
    • Gość: mpp8 Re: Manniak Czwartkowy IP: *.217.dyn-adsl.customer.ch.easynet.net 03.06.04, 17:46
      A moze by tak American Pie przetlumaczyc?
    • Gość: Chris Cornell Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 12:58
      Tak naprawde mam na imie Robert,ale to mniej wazne.Do rzeczy.Chcialbym prosic o
      przetlumaczenie chociaz jednej piosenki,ma pan do wyboru:z Guns N'Roses(tam nie
      brakuje swietnych kompozycji,dla pana moze "Estranged",bo z "Nevembera"moze sie
      pan smiac),Soundgarden(pełne niedomowien,polecam "Burden In My
      hand","Mailman","Zero Chance"),Pearl Jam(wiejska sielanka,chyba,ze za duzo w
      panu kosmopolityzmu,moze "Low Light","Given To Fly").z wyrazami glebokiego
      szacunku prosilbym o pamiec o takich zespolach,bo nie kazdy lubi tylko te
      starsze.Zegnam zyczac powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka