Gość: Qba J. Manniak Czwartkowo-Poniedziałkowy IP: *.wsp.czest.pl 16.12.03, 13:25 Czytam Manniaka Czwartkowegom od kiedy w ogóle się pojawił. Jak każdy mam oczywiście swoje propozycje i typy. Czekam np. długo i monotonnie na teksty z muzyki "cięższej" - i nawet "Nothing Else Matters" Metalliki nie było tym, czego oczekiwałem. Moim (chyba niekwestionowanym) typem byłby tekst "Rime Of The Ancient Mariner" Iron Maiden (płytka "Powerslave", 1984). Bodajże najdłuższy w całej historii zespołu, nawiązujący do literatury i prawdopodobnie wymagający aż dwóch numerów. I nie "Number Of The Beast" czy "Run To The Hills", ale właśnie ten - i niech się wstydzą Ci, którzy ograniczają się tylko do trzeciej płyty zespołu. Serdecznie pozdrawiam fanów Maiden, Zeppelin (dziękuję za tłumaczenie "Schodów", ale może wkrótce np. "Battle Of Everymore", także z IV-ki?), niegdysiejszej dobrej Metallicy i zawsze aktualnego Kazika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobson Re: Manniak Czwartkowy IP: *.dronet.gliwice.pl 28.12.03, 15:03 Ja bym bardzo prosił o 10-minutowy utwór Bon Joviego pt. "Dry County". Jest to moja ulubiony kawałek tej grupy i z tego co umiem z angielskiego, sądzę, że ta piosenka ma dość inteligentny tekst. Może się mylę, ale chyba nie. Nie prosiłbym o to, ale całego sam sobie raczej nie przetłumaczę i dlatego bardzo bym chciał, abyś mi pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Guns N'Roses IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 23:40 Zajmuje się Pan między innymi piosenkami ludzi, którzy wnieśli wiele do muzyki rockowej. W tej grupie brakuje moim zdaniem jeszcze jednego zepsołu- Guns N'Roses. Zagrali oni naprawdę wiele świetnych kawałków i za pewnością ich pamięć (niestety grupa się rozleciała, albo gra tak żałośnie, że nie warto wspominać) jest warta uczczenia piosenką w "Dużym Formacie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmsman Re: Guns N'Roses IP: *.kortex.jyu.fi 17.04.04, 22:23 Gorąco popieram i zachęcam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostryga Re: Manniak Czwartkowy IP: 80.51.255.* 18.01.04, 12:58 Witam Pana, Panie Wojtku Proszą inni, bardzo prosze i ja. Poszukuje od dłuzszego czasu tekstu piosenki pt /?/ "Baby, I love you do want me" Ostatnio wykonuje ja Boy George, a może to jego utwór - nie wiem. Przeszukałam juz chyba calutka sieć - bezskutecznie. W Panu ostatnia nadzieja. Czy byłby Pan tak miły i zamieścił ten tekst w Maniaku Czwartkowym ? Z szcunkiem - Krystyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebass@gazeta.pl Re: Manniak Czwartkowy IP: *.ds.uni.wroc.pl 31.01.04, 12:18 Pozdrawiam Pana serdecznie! Jest Pan osobowoscia jedyna w swoim rodzaju i niepowtarzalna! Takich ludzi juz niestety nie ma! Prosze jedynie o to,aby sie Pan nie zmienial! I jeszcze jedno...Pamietam,gdy "dawno temu" w "MDMie" zobaczylem Roba Halforda...byl to dla mnie szok!"PUBLICZNA"i HALFORD?!mam nadzieje,ze w "MONDAY MANNIAKu" zobacze kiedys tekst piosenki Judas Priest,albo Iron Maiden!!! Wierny FAN Heavy Metalu i Pana Manna!HE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gisela Re: Manniak Czwartkowy IP: *.54.103.106.tisdip.tiscali.de 08.02.04, 19:08 dzieki, bardzo lubie pana i kocham te same piosenki jak pan, ogromna frajda jest czytac ich tlumaczenie w panskim wydaniu. probowalam kiedys tlumaczyc dylan'a , kolega -ekspert mnie i moje romantyczne , bardzo nie udane i nie pasujace do dylan'a tlumaczenia wysmial...nawet chcial napisac prace magisterska o dylanie , niestety takiego pomyslu wtedy nie akceptowno... kolegi juz dawno nie widzialam, nazywa sie zbyszek kolendo / z gdanska - anglista. pozdrawiam serdecznie i czekam na dalsze niespodzianki. gisela obecnie z hamburga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: music Re: Manniak Czwartkowy IP: 193.59.91.* 12.02.04, 11:23 Panie Wojciechu, słucham Pana od 1974 - wtedy kupiłam swoje pierwsze radio z UKF. nie wyobraża Pan sobie,jak cenię Pana i Pana pracę. M.in. dla prezentowanej przez Pana muzyki nauczyłam się angielskiego całkiem nieźle. ale teraz mam problem - z najnowszą piosenka p.t. "Shut up". Zupełnie nie rozumiem tej kłótni, za wyjątkiem słów wyrwanych z kontekstu. Niech Pan się zlituje i ją przetłumaczy, proszę! Pana wierna słuchawka - Ania Stelmach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Depeche Mode IP: 158.75.28.* 16.02.04, 17:58 Chciałbym dowiedzieć się czy wśród płyt jakie lubi pan Wojciech są jakieś płyty zespołu Depeche Mode i czy jest tekst, który można w manniaku poniedziałkowym zaprezentować, oczywiście ze stosowną translacją pana Wojciecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 14:44 Byłoby lepiej, gdyby do tłumaczeń dołączał Pan piosenki. Nie mówiąc już o tym, że byłoby jeszcze lepiej, gdyby utwory zostały odpowiednio podzielone na frazy, jak w porządnym kursie językowym. Może kiedyś tak będzie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Wielkie dzieki panie Wojtku! IP: 172.20.6.* 02.03.04, 18:56 Bardzo mnie ucieszyło pojawienie się w DUZYM FORMACIE manniaka czwartkowego.Mogę mieć choć namiastkę kontaktu z językiem angielskim.W wolnych chwilach chętnie sprawdzam swój angielski, próbując tłumaczyć sobie tekst.Wielkie dzięki! panie Wojtku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mungo Zwierzak Re: Manniak Czwartkowy IP: 212.182.42.* 06.03.04, 01:24 Proponuję przetłumaczyć tekst piosenki Mungo Jerry "In the Summertime". Co prawda jest zima ,ale jak mówią słowa piosenki : When the winter's here, yeah it's party time Bring a bottle Wear you're bright clothes, it'll soon be summertime And we'll sing again O tak jeszcze trochę i zaśpiewamy znowu ,ale teraz przynieście butelkę i napijmy się . Pozdrowienia Zwierzak Bring you're friends and we'll all go into town Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.nowakowski Re: Manniak Czwartkowy 06.03.04, 14:09 Monday Manniak to pierwsze co czytam gdy złapię poniedziałkową "Wyborczą". Panie Wojciechu, chciałbym pana prosić o zamieszczenie piosenki "Stand by me". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Manniak Czwartkowy IP: 62.233.188.* 15.03.04, 12:16 Dlaczego ostatnio nie ma piosenek Maniaka w trójce? Zawsze sobie je nagrywałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Manniak Czwartkowy IP: *.net 21.03.04, 23:18 Kupowałem "Gadzinę Wyborczą" tylko dla Maniaka. Teraz na szczęście mam już stałe łącze (i chyba się z panem Manem połączę). Teksty - rewelacja no i jeszcze to poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoerspiele !!!super do nauki niemieckiego!!! IP: 134.93.62.* 30.03.04, 12:20 Uwaga!Posiadam 60GB ksiazek sluchanych po niemiecku. Wszystkie najnowsze tytuly! Swietne do nauki jezykow! Paul Coehlo, Umberto Eco, Ken Follet, Robert Schneider, De Saint-Exupery i tysiace innych, w tym nagrodzone "Feuerzangenbowle" Heinricha Spörla, "Wilk stepowy" Hermanna Hessego oraz szlagiery typu Wladca pierscieni Tolkiena ("Der Herr der Ringe"). Znakomita jakosc! Zainteresowanych prosze o kontakt: gg:2155973, email: sergiej7@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:54 Mam prosbe do pana Manna. Niech pan umiesci i przetlumaczy jakies piosenki, ktore powstaly krocej niz 10 lat temu. Nie zamieniajmy Polski w muzyczny skansen, w ktorym ludzie do tej pory podniecaja sie rzeczami napisanymi przed kilkoma dekadami. Czy naprawde nie mozna znalezc wsrod nowszych wydawnictw jakis wartosciowych rzeczy? Moze np. Muse, The White Stripes, Placebo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szelak Re: Manniak Czwartkowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.04, 00:42 życzenie powyższe jest zupełnie bez sensu, gdyż "pan wojtek" to właśnie kompletny skansen estetyczny o czym zaświadczy każdy kto przez 5 minut słuchał jego audycji, trudno wymagać od niego tłumaczenia świeżynek skoro dotąd nie przetłumaczył ŻADNEJ (o ile mnie pamięć nie myli) piosenki the smiths (co zakrawa wręcz na perwersję biorąc pod uwagę znaczenie tekstów morriseya w historii muzyki popularnej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azis Re: Manniak Czwartkowy IP: *.chello.pl 26.08.06, 01:15 Oczywiscie, ze mozna przetlumaczyc..problem w tym, ze paru dziadkow ma nadal monopol w mediach na ksztaltowanie "gustuw" artystycznych. Muzyka jest przypisana do pokolenia niestety, i nie ma "wiecznodobrej" muzyki - kazde pokolenie ma swoj specyficzny gust, i dzis juz nikt nie slucha Genesis, tak jak dzisiejsze pokolenie 40-latkow kiedys nie sluchalo juz The Beach Boys, itp..panta rhei, Panie i Panowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 16:16 Mógłbys,kochany Wojtku,kiedykolwiek pokusic się o tłumaczenie chcby jednego kawałka Guns N'Roses,Soundgarden czy Pearl Jamu.Przeciez te zespoły istniały naprawde(a ostatni nadal istnieje)i odegrały nie byle jaką rolę,choc niektórzy i ojednym i o drugim zapominją albo przynajmniej chcą zapomniec.Gunsi mieli przeciez swoje niezapomniane standardy jak niezwykły "November Rain",swietne "Don't Cry" albo niesamowicie melodyjną kompozycję zwaną "Sweet Child O'Mine".Pamietaj tez o fanach tych zespołow.Nie wszyscy chcą sie szybko zestarzec!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz ta gruba swinia uczy angielskiego? IP: *.eds.net 17.05.04, 23:49 powinien uczyc calowania wladzy w dupe, to lepiej umie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? IP: *.chello.pl 18.05.04, 00:02 a widzisz cze... moze trudno w to uwierzyc, ale sa wieksi kretyni ode mnie ) pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? 18.05.04, 00:06 Nie pochlebiaj sobie. Nie widzę różnicy (a jeżeli już to na twoją niekorzyść) między pisaniem o lizaniu komuś dupy a nazywaniem bliźniego swego gównojadem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? IP: *.chello.pl 18.05.04, 00:13 ojej... widac, ze sie przejales... czyzby trafilo w samo serce???... nie nazwalam "blizniego" gownojadem tylko "tluczkiem do gowna" - to dla mnie bardziej celna forma ekspresji )) pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? 18.05.04, 09:06 Gość portalu: nadzieja napisa3(a): > ojej... widac, ze sie przejales... Jak kazdy normalny czlowiek nie lubie kiedy obrzuca sie mnie inwektywami. > nie nazwalam "blizniego" gownojadem tylko "tluczkiem do gowna" - to dla mnie > bardziej celna forma ekspresji )) Gwoli przypomnienia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=12203967&a=12433920 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? IP: *.chello.pl 18.05.04, 14:13 wyobraz sobie, ze ja rowniez nie lubie "obrzuciania mnie inwektywami"... czy miesci Ci sie to w glowie???... i dzieki za przypomnienie )) tylko problem jest w tym, ze ja nie uwazam wrogow za bliznich ))... ciekawi mnie jednak dlaczego akurat ta.... hmmmm... "inwektywa" tak Cie poruszyla???... ale rozumiem, ze o sprawach osobistych nie chcesz rozmawiac... pozdrawiam... P.S. nie bierz sobie tego do serca, ok??? nie warto sie przejmowac taka pizda jak ja... serio... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? 18.05.04, 14:19 Gość portalu: nadzieja napisa3(a): > wyobraz sobie, ze ja rowniez nie lubie "obrzuciania mnie inwektywami"... czy > miesci Ci sie to w glowie???... Miesci. I co z tego? > ciekawi mnie jednak dlaczego akurat ta.... hmmmm... "inwektywa" tak Cie > poruszyla???... ale rozumiem, ze o sprawach osobistych nie chcesz Bo jest wyjatkowo prostacka. Nawet jak na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? IP: *.chello.pl 18.05.04, 14:40 po co ze mna dyskutujesz???... przeciez wiesz, ze to nie ma sensu... zauwazylam, ze masz podoby srodek wyrazu do ihopa... on kiedys mowil "mozliwe, ale to mnie nie obchodzi', Ty mowisz "I co z tego?"... wierz mi, nie dodaje i to intelektu... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: ta gruba swinia uczy angielskiego? 18.05.04, 14:48 Moze prosciej - czy to, ze nie lubisz byc obrzucana inwektywami upowaznia cie do obrazania innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja NIE IP: *.chello.pl 18.05.04, 14:52 zmienilam temat, bo tamtem mnie wkurzal... jednoczesnie odpowiadam na twoje pytanie... trzeba jednak wziac pod uwage, ze jak mnie ktos juz obrazi to ja tez atakuje... czy to, ze ktos mnie obrzuca inwektywami nie upowaznia mnie do obrazania innych???... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: NIE 18.05.04, 14:56 Gość portalu: nadzieja napisa3(a): > czy to, ze ktos mnie obrzuca inwektywami nie upowaznia mnie do obrazania > innych???... Bylabys laskawa zacytowac jakis napisany przeze mnie post z inwektywami skierowanymi pod twoim adresem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: NIE IP: *.chello.pl 18.05.04, 14:59 nie chodzi o Twoje posty... chodzi raczej o to, ze sie wtraciles do pyskowki jaka prowadzilam z "wiadomo kim" (zeby nie bylo o obsesji ) )... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: NIE 18.05.04, 15:08 Gość portalu: nadzieja napisa3(a): > nie chodzi o Twoje posty... chodzi raczej o to, ze sie wtraciles do pyskowki > jaka prowadzilam z "wiadomo kim" (zeby nie bylo o obsesji ) )... Prostackie tlumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: NIE IP: *.chello.pl 18.05.04, 15:15 sorki, ale nie nazywaj mnie prostakiem... ubliza mi to... w ramach ciekawostki powiem, ze te klotnie z Wami przyniosly kiedys pewnie efekt... dzieki Wam poznalam wspanialego czlowieka, piszacego na forum jako PER... pamietam, ze wtedy "wiadomo kto" zaczal mnie obrzucac.. hm... inwektywami... PER stanal po mojej stronie... pozniej mailowo sie porozumielismy, jeszcze pozniej spotkalismy i do dzis sie przyjaznimy... moge wiec powiedziec, ze jestem Wam w pewnym sensie wdzieczna... PER jest moim najlepszym przyjacielem... dzieki chlopaki ) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: NIE 18.05.04, 15:24 Gość portalu: nadzieja napisa3(a): > sorki, ale nie nazywaj mnie prostakiem... ubliza mi to... I ty sie osmielasz takie rzeczy pisac? Po tym wszystkim co na tym forum napisalas nazwanie ciebie jedynie prostakiem powinnas odebrac jako komplement. > w ramach ciekawostki powiem, ze te klotnie z Wami przyniosly kiedys pewnie > efekt... dzieki Wam poznalam wspanialego czlowieka, piszacego na forum jako > PER... pamietam, ze wtedy "wiadomo kto" zaczal mnie obrzucac.. hm... > inwektywami... PER stanal po mojej stronie... pozniej mailowo sie > porozumielismy, jeszcze pozniej spotkalismy i do dzis sie przyjaznimy... moge > wiec powiedziec, ze jestem Wam w pewnym sensie wdzieczna... PER jest moim > najlepszym przyjacielem... dzieki chlopaki ) Wzruszajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: NIE IP: *.chello.pl 18.05.04, 15:37 nie mow co mi wolno, a co nie, ok??? i nie odbieram nazwania mnie prostakiem jako komplementu, bo prostakiem nie jestem... ale jesli stac Cie tylko na takie komplementy pod adresem kobiet (jakie by one nie byly) to pewno jestes samotny??? wspolczuje Ci... nie wiem czy wzruszajace, biorac pod uwage sytuacje, w ktorej sie poznalismy... PER okazal sie byc naprawde fajnym gosciem... pozdrawiam... P.S. nie chce juz z Toba rozmawiac...mam dzis dobry nastroj i niech tak zostanie... zreszta nie jestes wlasciwa osoba do udowadniania Ci mojej wartosci... mozesz myslec sobie o mnie co chcesz... to nawet lepiej, ze mnie zle kojarzysz, bo mam malo wrogow, a w zyciu trza zachowac jakas rownowage... Ty i "wiadomo kto" mi w tym pomagacie... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: NIE 18.05.04, 15:45 Gość portalu: nadzieja napisa3(a): > nie mow co mi wolno, a co nie, ok??? i nie odbieram nazwania mnie prostakiem > jako komplementu, bo prostakiem nie jestem... Przez kilka tygodni skutecznie udowodnilas swoimi postami, ze jest inaczej. I ja tak ciebie postrzegam. ale jesli stac Cie tylko na takie komplementy pod adresem kobiet (jakie by one nie byly) to pewno jestes samotny??? wspolczuje Ci... Nie komplementuje tak innych kobiet, tylko ciebie. Akurat plec nie ma tu nic do rzeczy. Do takiej postawy wobec ciebie przyczynily sie li tylko twoje idiotyczne i agresywne posty na tym forum. --- genesis.and.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: NIE IP: *.chello.pl 19.05.04, 02:38 patrz... zaczelismy sie napier... i juz ten watek jest w najciekwaszych dyskusjach... to jak - kontynuujemy??? pozdrawiam... P.S. ta propozycja nie jest powazna - zartowalam tylko )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Garczarek Re: Manniak Czwartkowy IP: *.icpnet.pl 18.05.04, 02:13 CHCIAŁBYM TYLKO PRZYPOMNIEC,IZ REDAKTOR P.WOJCIECH PRZYCZYNIŁ SIE DO NIEJEDNEGO IROKEZA W POLSCE KTOREGO OSOBISCIE NOSZE OD 1991R. I JESTEM MAŁOLATEM ALE KOCHAM ROCKA Z NON STOP-U POZDROWIENIA DLA P. MANNA.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Manniak Czwartkowy IP: *.dyn.optonline.net 18.05.04, 03:17 Niejaki Wojciech Mann zna tak angielski jak ja arabski. Panie Wojtku,rozumiem,ze potrafi Pan przetlumaczyc jakas piosenke spiewana po angielsku,ale to nie znaczy ze moze Pan uczyc tego jezyka, szczegolnie amerykanskiego.Prosze zatem,wycofac sie z tego jak najszybciej, bo luddzie ktorzy beda mowili Pana jezykiem beda pewnie rozumiani,ale chyba na Wyspach Bahhama lub moze nwet na Hawajach,ale na pewno nie w Ameryce,a tym bardziej w Anglii. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 12:35 I znowu pomylili strony, to nie FAKT ani SUPEREXPRESS, hołoto, Polski kundlizm jednak wylazł. ale to zdecydowana mniejszość na szczęscie, dewiacje polegające na "mazaniu" sie ekstrementami ma swoją nazwę. Warto poszukać nazwy tego schorzenia i po prostu sie leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bwana Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 13:35 bez urazy Basia, ale wlasnie ujawnilas jakies twoje schorzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 13:11 Biegam za p.Wojtkiem już od 30 lat, ciągle zmienia miejsce pracy, nie zawsze z własnej woli, ale ja go i tak znajdę. Nie będę operować tytułami ani nazwiskami wykonawców, bo muzykę odbieram czysto emocjonalnie. Albo mam ciarki albo nie. Z uwagi na wiek zbliżony do p.Wojtkowego, też mam ogromny sentyment do lat sześdziesiątych. Zresztą muzyka rozbrzmiewa w moim domu niezmiennie od pokoleń. Każdy ma swoją ulubioną, seniorka rodziny słucha muzyki z lat pięćdziesiątych, polskiej i amerykańskiej. Panie Wojtku, cała moja rodzina (trzypokoleniowa) po prostu Pana uwielbia, i jesteśmy bardzo szczęśliwi, że wyszdł Pan z podziemia. Kochamy Pana Panie Wojtku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Manniak Czwartkowy IP: *.chello.pl 18.05.04, 14:16 nie tylko ja jestem nienormalna... jest nas wiecej... beda nas miliony... )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Manniak Czwartkowy IP: *.bmj.net.pl 28.05.04, 21:18 To ja się dokładam do tych milionów - z całą rodziną to razem 3 osoby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona z Kaliforni Re: Manniak Czwartkowy IP: *.rev.o1.com 18.05.04, 15:16 Swietny pomysl. Trzymam kciuki za powodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.bimbrowniczek Mann sie zblaznil - ROTFL! 23.05.04, 00:22 Przez przypadek czytalem tlumaczenie Brothers In Arms. Bylo tam kilka kwiatkow, ale najlepszy byl "baptism of fire" przetlumaczony jako "chrzty w ogniu". Po prostu zaliczylem wielkiego RORFL'a i za to dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpp8 Re: Manniak Czwartkowy IP: *.217.dyn-adsl.customer.ch.easynet.net 03.06.04, 17:46 A moze by tak American Pie przetlumaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Cornell Re: Manniak Czwartkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 12:58 Tak naprawde mam na imie Robert,ale to mniej wazne.Do rzeczy.Chcialbym prosic o przetlumaczenie chociaz jednej piosenki,ma pan do wyboru:z Guns N'Roses(tam nie brakuje swietnych kompozycji,dla pana moze "Estranged",bo z "Nevembera"moze sie pan smiac),Soundgarden(pełne niedomowien,polecam "Burden In My hand","Mailman","Zero Chance"),Pearl Jam(wiejska sielanka,chyba,ze za duzo w panu kosmopolityzmu,moze "Low Light","Given To Fly").z wyrazami glebokiego szacunku prosilbym o pamiec o takich zespolach,bo nie kazdy lubi tylko te starsze.Zegnam zyczac powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś