Dodaj do ulubionych

new order - get ready..:-)))))

01.08.02, 21:53
no..przynajmniej ten dzisiejszy zakup mnie nie rozczarowal..
jakos wczesniej nie pomyslalam zeby te plyte kupic, a w sumie szkoda!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Miecio Re: new order - get ready..:-))))) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.08.02, 22:02
      mallina napisała:

> no..przynajmniej ten dzisiejszy zakup mnie nie rozczarowal..
      > jakos wczesniej nie pomyslalam zeby te plyte kupic, a w sumie szkoda!!!

Zajebista płyta.
      • Gość: kruk Re: new order - get ready..:-))))) IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 10:06
        zdecydowanie zajebista! smile)
        • Gość: Jack Re: new order - get ready..:-))))) IP: *.pl / *.gazeta.pl 02.08.02, 10:52
          Wczaraj w VIVA była relacja z Festiwalu - koncert New
          Order i wywiad z Hookiem i Morrisem - zagrali także
          Transission z repertuaru...wiadomo...powiedzieli że
          dopiero po 22 latach moga do tego powrócić ....
          Łza się w oku kręci...
          • Gość: kruk Re: new order - get ready..:-))))) IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 11:10
            Gość portalu: Jack napisał(a):

> Wczaraj w VIVA była relacja z Festiwalu - koncert New
            > Order i wywiad z Hookiem i Morrisem - zagrali także
            > Transission z repertuaru...wiadomo...powiedzieli że
            > dopiero po 22 latach moga do tego powrócić ....
            > Łza się w oku kręci...

byłem na ich koncercie w Berlinie, też grali parę kawałków JD. jak uslyszałem
            Transmission na żywo to naprawdę prawie się popłakałem...
    • vulture Re: new order - get ready..:-))))) 04.08.02, 11:51
      "Get Ready" zebrało różne recenzje w Wielkiej Brytanii, ale bardzo mi się
      podoba - kupiłem od razu po usłyszeniu singla "Crystal". W przypadku muzyki New
      Order nastąpiła pewna ewolucja czyli "Oddyskotekowienie" brzmienia na rzecz
      bardziej rockowych dźwięków (postęp widać, jak się posłucha "Republic"). Moje
      ulubione kawałki to właśnie "Crystal", "Run Wild" i "Someone LIke You", ale
      generalnie nie ma tam takich, które by mi się nie podobały. Suuuper płytka.
      • Gość: greg Re: new order - movement:-))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.08.02, 21:38
        vulture napisał:

> "Get Ready" zebrało różne recenzje w Wielkiej Brytanii, ale bardzo mi się
        > podoba - kupiłem od razu po usłyszeniu singla "Crystal". W przypadku muzyki
        New
        >
        > Order nastąpiła pewna ewolucja czyli "Oddyskotekowienie" brzmienia na rzecz
        > bardziej rockowych dźwięków (postęp widać, jak się posłucha "Republic"). Moje
        > ulubione kawałki to właśnie "Crystal", "Run Wild" i "Someone LIke You", ale
        > generalnie nie ma tam takich, które by mi się nie podobały. Suuuper płytka.

Rzeczywiście super płytka, tez ją lubię, ale dla mnie najlepszy ich krążek
        to "Movement" z 81 roku, chyba najmniej znana płyta NO. Mało kto wie, że część
        utworów z tej płyty powstała podczas sesji do "Closer" Joy Divisiom, co słychać.
        A zresztą, zapraszam do przeczytania recenzjiwink
        www.alternatywa.30ton.com.pl/memento/mem_neworder_movement.php
        • Gość: Jack Re: new order - movement:-))))) i nie tylko IP: *.pl / *.gazeta.pl 04.08.02, 22:10
          Greg ...świetne płyty recenzowane na Memento ...co prawda znam wiekszość z
          nich ale nie miałem pojęcia że Severin coś nagrał ...mozna by listą tych
          rarytasów poszeżyć ....
          • Gość: greg Re: new order - movement:-))))) i severin IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.08.02, 16:32

> Greg ...świetne płyty recenzowane na Memento

Dziękuję staram sięwink
            ...co prawda znam wiekszość z
            > nich ale nie miałem pojęcia że Severin coś nagrał ...mozna by listą tych
            > rarytasów poszeżyć ....

Severin nagrał już 3 płyty!!! Polecam kapitalną stronę www.stevenseverin.com
            Jest tam mnóstwo rzeczy do czytania i oglądania.
            Lista będzie poszerzona i to już za kilka dni, mam kilka pomysłów.
        • Gość: Miecio Re: new order - movement:-))))) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 12:49
          Mimo wszystko polecam równiez "Technique"smile
          • Gość: greg Re: new order - movement:-))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 23:45
            Gość portalu: Miecio napisał(a):

> Mimo wszystko polecam równiez "Technique"smile

Jest OK, przyznaję. Tak naprawdę, to tylko "Republic" nie da się słuchać.
            • teddy4 Re: new order - movement:-))))) 06.08.02, 23:18
              Gość portalu: greg napisał(a):

> Gość portalu: Miecio napisał(a):
              >
              > > Mimo wszystko polecam równiez "Technique"smile
              >
              > Jest OK, przyznaję. Tak naprawdę, to tylko "Republic" nie da się słuchać.

Rzadko się z Tobą nie zgadzam, ale tym razem pozwolę sobie stanąć w
              obronie "Republic". Dla mnie to naprawdę fajna rzecz.
    • artur.dent Re: new order - get ready..:-))))) 06.08.02, 21:06
      mallina napisała:

> no..przynajmniej ten dzisiejszy zakup mnie nie rozczarowal..
      > jakos wczesniej nie pomyslalam zeby te plyte kupic, a w sumie szkoda!!!

uwielbiam ta plyte, momentami brzmi jakby wyprodukowali ja Chemical Brothers,
      a basik Hook'yego rozwala!!!!!!!!!

A czy slyszeliscie "Here To Stay", kawalek nagrany na soundtrack
      do filmu "24 Hour Party People" (fabularny dokument o dziejach
      wytworni Factory, klubu Hacienda itp. opowiada o JD, NO, Happy Mondays itp.)
      ???

No to jest przezajebisty kawalek, to jest nowe Blue Monday niemalze smile))

pozdr
      dent
      • vulture "Here To Stay" 07.08.02, 10:49
        Czy może ktoś orientuje się, w jaki sposób można psołuchać tego utworu? Nie ma
        go na singlu (w Polsce), soundtrack do "24 Hour People" też nie funkcjonuje w
        krajowych sklepach, a w programach do ściągania typu Kazaa nie ma tej piosenki,
        a bardzo jestem ciekaw, jak brzmi.

P.S. Czy widzieliście okładki singli, promujących "Get Ready"? Niezły odpał. smile
        • artur.dent Re: 'Here To Stay' 07.08.02, 11:28
          vulture napisał:

> Czy może ktoś orientuje się, w jaki sposób można psołuchać tego utworu? Nie
          ma
          > go na singlu (w Polsce), soundtrack do "24 Hour People" też nie funkcjonuje w
          > krajowych sklepach, a w programach do ściągania typu Kazaa nie ma tej
          piosenki,
          >
          > a bardzo jestem ciekaw, jak brzmi.

Na neworderonline.com jest do obejrzenia teledysk.
          A w tym tygodniu sciagam tego singla z amazon.co.uk smile
          Jak znam swojego pecha, pewnie 2 tyg. pozniej bedzie mozna juz kupic w Polsce...

Mam nadzieje ze ten film bedzie i u nas - skoro znalazl sie dystrybutor
          na "Human Traffic" i "Acid House", to i moze "24 H Party People" u nas w koncu
          pokaza. Licze bardzo na festiwal filmowy w Warszawie.

Pozdr
          dent
        • Gość: Miecio Re: 'Here To Stay' IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 11:53
          vulture napisał:

> a w programach do ściągania typu Kazaa nie ma tej piosenki,

Jak nie ma jak wczoraj ściągnąłem z kazaa. Musisz tylko wbic tytuł a nie
          wykonawce.
          • vulture Re: 'Here To Stay' 08.08.02, 11:36
            Dzięki, faktycznie już jest - nawet w remiksie jeszcze. Ale - szczezre mówiąc -
            wolę jednak brzmienie z "Get Ready", takie mniej elektroniczne. Ktoś na górze
            napisał, że nie może słuchać "Republic", a mi się właśnie podoba, bo zaczęli
            odchodzić od tych wszechobecnych brzmień klawiszowych. Chcociaż najgorszą
            kaszaną jaką - moim zdaniem - zrobili, był kawałek "piłkarski" , World In
            Motion z 1990 r.
            • teddy4 Re: 'Here To Stay' 08.08.02, 11:50
              Kaszana - ale za to jaka miła.... Dużo lepsza niż pamiętne nagranie Marka Hojdy
              z braćmi Żewłakow i Czarkiem Kucharskim.
              • vulture Re: 'Here To Stay' 09.08.02, 21:01
                No jasne... smile))
                Chodzi mi o to, że na "Get Ready" New Order zabrzmieli wyjątkowo rockowo (jak
                na nich), a "Here To Stay" jest dla mnie takim cofnięciem się... Ale nieważne,
                mam nadzieję, że pojawi się nowa płyta studyjna (koncertowej nie chcę, bo wokal
                na żywo jest tam fatalny) i że będzie przynajmniej tak fajna jak "Get Ready".
                P.S. Uważam za rewelacyjne teledyski do ostatniego albumu. Szkoda że tylko
                dwa...
                • Gość: Miecio Re: 'Here To Stay' IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 22:20
                  vulture napisał:

> P.S. Uważam za rewelacyjne teledyski do ostatniego albumu. Szkoda że tylko
                  > dwa...

Szczególnie teledysk do 60 miles on hour jest ekstra.
                  Uśmiałem się do łez jak pierwszy raz go widziałemsmile)
                  • vulture Re: 'Here To Stay' 10.08.02, 01:08
                    Zastanawia mnie, dlaczego wydali tylko 2 single z tej płyty...
                    • mallina Re: 'Here To Stay' 10.08.02, 01:16
                      dzis na mtv classic puscili troche new order jak i rowniez joy division..
                      ( weekend new romantic...)
                      • Gość: greg Re: 'Here To Stay' IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.08.02, 22:22
                        mallina napisała:

> dzis na mtv classic puscili troche new order jak i rowniez joy division..
                        > ( weekend new romantic...)

Chcesz powiedzieć, że JD to 'new romantic'?smile)
                        • mallina Re: 'Here To Stay' 11.08.02, 00:13
                          nieesmile))
                          ja tego nie mowie..to mtv classic tak mowismile))))))))))))))))))
                          a tv nie klamie..
                          wink
                        • Gość: Miecio Re: 'Here To Stay' IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 18:06
                          Gość portalu: greg napisał(a):

> Chcesz powiedzieć, że JD to 'new romantic'?smile)

A ja myslę ze Atmosphere to pierwszy kawałek New Romantic.
                          • Gość: Jack Re: 'Here To Stay' IP: *.pl / *.gazeta.pl 11.08.02, 18:22

> Gość portalu: greg napisał(a):
                            >
                            >
                            > > Chcesz powiedzieć, że JD to 'new romantic'?smile)
                            >
                            >
                            > A ja myslę ze Atmosphere to pierwszy kawałek New Romantic.

Nie!!! To brzmi jak blużnierstwo...
                            • Gość: Miecio Re: 'Here To Stay' IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 18:26

> Nie!!! To brzmi jak blużnierstwo...

Jak bys zobaczył co puszczali w MTV Classic w trakcie weekendu z new romantic
                              to być dopiero zobaczył bluznierstwo.
                              • mallina Re: 'Here To Stay' 12.08.02, 00:44
                                no wlasnie!!!!!!!!!!!!
                                mozna bylo w koncu zobaczyc jakie to zespoly byly (lub sa???) new romantic....
                                ciekawe doswiadczenie muzyczne...
                    • Gość: Miecio Re: 'Here To Stay' IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.08.02, 20:26
                      vulture napisał:

> Zastanawia mnie, dlaczego wydali tylko 2 single z tej płyty...

Wiesz, mi się wydaje ze oni nie są specjalnie zadowoleni z przyjęcia płyty.
                      Mieli chrapke na noszenie na rękach. Tylko ze dla gówniarzy są starymi
                      pierdzielami.
                      Ale przecież uzykali to że duzo ich w róznych MTV i my o nich wspominamy- chyba
                      nie jest tak żle. I warto było. Nagrywajcie dalej chłopaki.
                      • vulture Re: 'Here To Stay' 12.08.02, 09:38

> Wiesz, mi się wydaje ze oni nie są specjalnie zadowoleni z przyjęcia płyty.
                        > Mieli chrapke na noszenie na rękach. Tylko ze dla gówniarzy są starymi
                        > pierdzielami.

No i właśnie się boję, czy oby nie zechcą - w celu przypodobania się młodszej
                        publice - wrócić do tego mocno zelektronizowanego brzmienia. Szkoda by było,
                        bo, jak mówię, "Get Ready" naprawdę zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie. To był
                        taki mały ale bardzo miły szok. Zresztą koncerty New Order mają w prasie
                        brytyjskiej super recenzje (mimo fatalnego śpiewu na żywo - przepraszam, że się
                        tak uczepiłem, ale serio się zdziwiłem, że facet tak okropnie fałszuje).

Ostatnio natomiast kupiłem sobie drugą płytę Monaco, ale jednak czegoś tam mi
                        brakuje...
                        • teddy4 Re: 'Here To Stay' 12.08.02, 23:33
                          vulture napisał:

> Ostatnio natomiast kupiłem sobie drugą płytę Monaco, ale jednak czegoś tam
                          mi
                          > brakuje...

No tak - tam nie ma SIALALALALALA ŁOTDUJUŁONTFROMMI. A "Here Tom Stay"
                          usłyszałem siewodnia u Kostrzewy i spoko. Hook gra jak w Dżoju.
                          • vulture Re: 'Here To Stay' 13.08.02, 12:51
                            teddy4 napisał:

> vulture napisał:
                            >
                            > > Ostatnio natomiast kupiłem sobie drugą płytę Monaco, ale jednak czegoś ta
                            > m
                            > mi
                            > > brakuje...
                            >
                            > No tak - tam nie ma SIALALALALALA ŁOTDUJUŁONTFROMMI.

Hehe... niezupełnie o to mi chodziło... smile))
                            A do "Here To Stay" MTV już puszcza teledysk - bardzo miło z ich strony.
                        • Gość: Miecio Re: 'Here To Stay' IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 19:44
                          vulture napisał:

> Ostatnio natomiast kupiłem sobie drugą płytę Monaco, ale jednak czegoś tam mi
                          > brakuje...

Słuchając drugiej płyty Monaco należy pamiętać o tym iż jest to płyta
                          poświęcona zmarłej matce Hooka. A mimo to brzmi tak radośnie i pięknie.
                          Uwielbiam ta płytę.
    • mallina Re: new order - get ready..:-))))) 08.08.02, 17:22
      no i przyznaje, nastraja mnie ta plyta zdecydowanie optymistycznie!
      smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka