Dodaj do ulubionych

Kategoria Gówno

IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 13.08.02, 11:27
W kategorii Gówno za pierwszą połowę sierpnia przyznaję trzy równorzędne
pierwsze miejsca:
1. zespolik Virgin (za muzykę do straszenia ptaków na lotnisku, tekst pominę
milczeniem i za ułudę, że wokalistka ma coś do zaprezentowania)
2. zespolik Fliper (za kompletny brak oryginalności [nawet nazwa jest
zerżnięta z zachodniego zespołu], za gwiazdorskie pozy, za debilny clip)
3. zespolik Sweet Noise ("dobrze" że jest Rammstein, Korn i Ich3, bo nie
wiedzieliby z kogo zrzynać)

Nagrodę specjalną (Złote Gówno) otrzymuje realizator dźwięku z TVP S.A. za
koncert Woodstock. Kolejny pan, który nie wie o co chodzi w realizacji
dźwięku, i nie wie, bądź nie słyszy, co to są basy,"środek" i proporcje.
Muzyki z festiwalu nie komentuję. Po co kopać leżącego?

Obserwuj wątek
    • vulture Bardzo ładna kategoria... 13.08.02, 12:49
      Nominuję do umieszczenia w niej - za ostatni okres, bo nie ma sensu wypisywanie
      wszystkich gniotó od początku świata - zespół DOGBITE, który wykonał utwór do
      filmu "Dzień świra", a także wyżej wspomnianych przez autora wątku "artystów".
      Zaocznie Papa Dance za powrót - jeszcze nie słyszałem, ale już się boję.
    • Gość: davis Re: Kategoria Gówno IP: *.radom.pilickanet.pl 13.08.02, 13:02
      To i ja dam swoje nominacje:

1. Metallica - za skuteczne trwonienie swojego dorobku i wizerunku oraz
      dryfowanie w stronę country. Specjalna nominacja za liźnięcie rapu.

2. Dupka Suflera - za tandetę.

3. Blue Cafe - za gówno.

Symboliczne gówienko należy się Jurkowi Owsiakowi za zabijanie show, czyli
      nieudolne próby bawienia się w impresario na Woodstock.
      • Gość: Lapusz Re: Kategoria Gówno IP: *.datastar.pl 13.08.02, 13:13
        1. Idolskie pomyki + inne
        2. Wilki
      • gileusz Re: Kategoria Gówno 14.08.02, 11:07
        Dupka suflera zdecydowanie zasluguje na wszystkie gownienka.
    • mallina Re: Kategoria Gówno 13.08.02, 14:06
      a co to jest za zespol Fliper??????????????
      plakac mi sie teraz chce bo nawet nie wiedzialam ze ktos taki istnieje..wink

1.promocja i wydanie wogole kolejnej plyty przez budke s.
      2.robienie z debiutu blue cafe wielkiego wydarzenia
      3.piosenka "baska"...
      4.dj red dostaje oddzielna nominacje za "osobowosc i beznamietne prowadzenie
      programu muzycznego.."
      • vulture Re: Kategoria Gówno 13.08.02, 16:23
        mallina napisała:

> 4.dj red dostaje oddzielna nominacje za "osobowosc i beznamietne prowadzenie
        > programu muzycznego.."

A właśnie, MTV i VIVA nominowane w kategorii "wymioty przez ekran". I ich VJ-e
        i VJ-ki również.

Specjalne, PLATYNOWE GÓWNO otrzymuje Phil Collins za całokształt pracy
        artystycznej plus za wydanie na jesieni nowego albumu. Nagrodę prześlemy pocztą.
        • cze67 Re: Kategoria Gówno 13.08.02, 16:27
          vulture napisa?:

> Specjalne, PLATYNOWE GÓWNO otrzymuje Phil Collins za ca?okszta?t pracy
          > artystycznej plus za wydanie na jesieni nowego albumu. Nagrode˛ przes´lemy
          poczta˛
          > .

Czy w ten caloksztalt wchodza takze plyty nagrane z Genesis (jako perkusista a
          potem rowniez wokalista)? Jezeli tak, to niestety, ale masz u mnie minusa.
          • vulture Re: Kategoria Gówno 14.08.02, 10:51
            cze67 napisał:

> Czy w ten caloksztalt wchodza takze plyty nagrane z Genesis (jako perkusista
            a
            > potem rowniez wokalista)? Jezeli tak, to niestety, ale masz u mnie minusa.

No to chyba mam, ponieważ płyty pomiędzy "Wind And Wuthering" (to jeszcze byłem
            w stanie strawić) i "Calling All Stations" (PC nieobecny) stanowią dla mnie
            barierę nie do przebicia. A Phil Collins solo to już dla mnie absolutny skandal
            na miarę Roda Stewarta czy Cliffa Richarda, a płyty Genesis typu "Invisible
            Touch" od solowych produkcji Collinsa już naprawdę się niewiele różnią.
      • Gość: Tomq Re: Kategoria Gówno IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 23:55
        Jesli dobrze kojarze, Fliper to taki nibypunkowy boysband.
        • mallina Re: Kategoria Gówno 14.08.02, 00:20
          dziekujesmile)))
          w koncu czlowiek powinien miec rozeznanie w "nowosciach"
    • neo777 Re: Kategoria Gówno 14.08.02, 09:55
      Cześc
      Numer 1 w tym miesiącu przyznaje zespołowi "Blue Cafe" tylko i wyłacznie za to
      że bieże mnie na wymioty jak ich słysze.
      Numer 2 - "Golec orkiestra" - za całokształt "twórczości"
      Numer 3 - cała reszta polskich wykonawców + "Morcheeba" za to nieznośne
      wycie...brrrrrrrrrrrr.
      • tiresias Re: Kategoria Gówno 14.08.02, 11:01
        1. Wielka kupa w kategorii wokalistek - AM Jopek za utwór i teledysk +
        nieudolne podrabianie stingowskich klarnetów - "o co tyle milczenia'
        2. Największy balas w kategorii wokalista/zespół - Wilki+ Gawliński
        3. Mała kupka dziecięca dla tego dziecka co wygrało Idola
        4. Szereg perlistych kozich bobków dla Kory za ostatnie produkcje, którymi
        pieczętuje swoją śmierć artystyczną.
        Kupa wszechczasów dla niejakiego Yaniny za melodię i tekst 'utworu' o
        miłości "Wielkie podzielenie" (kochaj, kochaj, szalenie, szalenie), k, mać
        • Gość: didi Re: Kategoria Gówno IP: *.acn.pl 20.11.02, 14:21
          co ci si nie podoba w tej piosence yaniny? (jest to jedyna jego piosenka jaką
          znam)
          jeszcze bardziej uboga w tekst jest piosenka republiki zapytaj mnie czy cię
          kocham, mimo to moim zdaniem jest udana
    • Gość: Hollow Re: Kategoria Gówno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.02, 11:00
      Dla mnie zdecydowanym zwyciężcą jest Robert Gawliński, wiadomo za co.
      Flipera niestety nie dane mi było słyszeć. Wielce żałuję. A zespół Virgin to
      widziałem i przyznam, że ci co to stworzyli chyba minęli się z zamysłem smile
    • Gość: Sasza Re: Kategoria Gówno IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 14.08.02, 11:28
      Fliper:

Potem troszeczkę zmieniliśmy koncepcję, poszliśmy w stronę bardziej poważnych
      tematów - znudziło nam się wygłupianie i czuliśmy, że potencjał zespołu jest o
      wiele większy niż tylko robienie jaj, że są inne poważniejsze tematy, które
      zespół potrafi poruszać. Efekt tej pracy, to właśnie nagranie płyty dla Sony
      Music. "Młodzi seksy cool" to piosenka o "nas", o tym jak to jesteśmy skazani
      na granie, że oprócz tego nic nie umiemy robić. Oczywiście to jest żart, umiemy
      robić inne rzeczy, ale tak sobie to wymyśliliśmy: nie umiemy nic robić, ale
      mamy styl! I wystarczy, że się gdzieś pokażemy i już za to można nas kochać, bo
      fajni jesteśmy i tyle".

Tę i inne perełki znajdziecie pod:
      fliper.sonymusic.pl
    • Gość: kadriana Re: Kategoria Gówno IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.08.02, 12:37
      Nie slyszalam zespolu fliper ale skoro tak zachwalacie to posluchamsmile)
      1 Baska zespołu Wilki (za text)
      2 Virgin za całokształt
      3 zwyciężczyni programu Idol( to chyba nagroda dla ludzi ktorzy na nia
      glosowali)
      4 widzialam niedawno na mtv zespół polski Babyaga czy coś takiego, z kobietą na
      wokalu.(za image członków zespołu)
    • mechanik_rowerowy Re: Kategoria Gówno 14.08.02, 13:07
      zloty medal:virgin
      srebrny:nickelback
      brązowy(z najczystszego gowna):dla saszy za sweet noise
      • Gość: Argus Re: Kategoria Gówno IP: 158.75.1.* 14.08.02, 13:58
        Zgadzam się z tym najbardziej brązowym gównem. Sasza zasłużył na ładnego wykręconego klocka za słowa o Sweet Noise. Trochę go pokręciło.
      • Gość: Sasza Re: Kategoria Gówno IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 14.08.02, 16:51
        Dziękuję m.r. i A. za nominację, ale swojego zdania nie zmienię.

P.S.
        A dlaczego nie złoto?!
    • miotka7 Re: Kategoria Gówno 14.08.02, 15:03
      1.WILCZKI-bo tym teraz są,za BAŚKĘ.2."Super przebój" wykonawcó IDOLA.3.VIRGIN-
      Boże, tego kto ich "odkrył" należałoby ...{nie wiem,wymyślcie coś
      okrutnego}.4.Propozycje szefów TVP na tegoroczny Sopot{prócz Ireny Santor:}}.
    • dreaded88 Re: Kategoria Gówno 14.08.02, 17:06
      Nikomu nie przyznam, bo i tak ilu bym nie wymienił to wielu by się poczuło
      pokrzywdzonymi.
      Chociaż nie - zrobię wyjątek dla reprezentantów gatunku muzycznego, z którym
      jestem związany sentymentalnie ( po co mam honorować Gównem np. obmierzłe ale
      doskonale i zupełnie zwisające mi Blue Cafe ? ). Będzie to 98 % growlujacych
      wokalistów metalowych. Poza prekursorami i paroma późniejszymi wyjątkami (
      Emperor, Fear Factory ) to straszliwie kretyńska moda. Dla nich siarkowe Gówno
      samego Lucyfera.
      • vulture Re: Kategoria Gówno 15.08.02, 11:01
        dreaded88 napisał:

po co mam honorować Gównem np. obmierzłe ale
        > doskonale i zupełnie zwisające mi Blue Cafe ?

Bo BLUE CAFE sami nawiązują do wątku: "Kochamy siebie w szambie"...
        • Gość: koliber Re: Kategoria Gówno IP: 149.156.12.* 16.08.02, 12:15
          Ich3
          Nowe Wilki
          aktualna Budka Suflera
          te wszystkie Edyty G., Beaty, Bajmy, Lombardy, Natalie K., Whitney Houston....
          Spice girls. Boys Bandy, Britney....
          Ale zdecydowanie SUper Gówno to Shakira. Jeszcze do tej pory nie zdarzyło sie by ktos nieumiejący zaspiewać
          czysto i w rytmie ani jednej frazy został wylansowany przez wytwórnie (9a jesli byli to ktos za nich podkładał glos)
          ititd
          • ksywa Re: Kategoria Gówno 16.08.02, 15:08
            Gość portalu: koliber napisał(a):

> Ich3
            > Nowe Wilki
            > aktualna Budka Suflera
            > te wszystkie Edyty G., Beaty, Bajmy, Lombardy, Natalie K., Whitney Houston....
            > Spice girls. Boys Bandy, Britney....
            > Ale zdecydowanie SUper Gówno to Shakira. Jeszcze do tej pory nie zdarzyło sie
            b
            > y ktos nieumiejący zaspiewać
            > czysto i w rytmie ani jednej frazy został wylansowany przez wytwórnie (9a
            jesli
            > byli to ktos za nich podkładał glos)
            > ititd

Nie ma to jak polecieć po całości. Poprzednicy jacyś tacy wstrzemięźliwi, aż
            dziwne prawda? No to lu - wszystkich do jednego wora, pomnożyć (Edyty G!) i
            jeszcze dodać "ititd" na końcu, co pewnie oznacza, że nie wyczerpałeś/łaś
            tematu i chętnie jeszcze sypniesz nazwiskami.
          • Gość: ja Re: Kategoria Gówno IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 15:58
            od Edyty wara! mało gówna w swoim życiu widziałeś (słyszałeś) jeżeli ją tutaj
            wymieniasz.
            • Gość: koliber Re: Kategoria Gówno IP: 149.156.12.* 18.08.02, 15:56
              Edyta G. to dobry głos ale gówniana muzyka
          • Gość: mwg Re: Kategoria Gówno IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.02, 00:53
            Gość portalu: koliber napisał(a):

> Ich3
            > Nowe Wilki
            > aktualna Budka Suflera
            > te wszystkie Edyty G., Beaty, Bajmy, Lombardy, Natalie K., Whitney Houston....
            > Spice girls. Boys Bandy, Britney....

No nieee... Jak można wrzucać W.Houston do jednego worka z miernotami
            muzycznymi typu Britney i Spice Girls? Wokal Houston dla wszystkich Britnejek,
            Lopezów i innych "objawień muzycznych" to po prostu kosmos. Ale cóż, dzisiaj
            liczy się wygląd a nie głos. Takie (smutne) czasy...
            • vulture Re: Kategoria Gówno 18.08.02, 11:22
              Gość portalu: mwg napisał(a):

Wokal Houston dla wszystkich Britnejek,
              > Lopezów i innych "objawień muzycznych" to po prostu kosmos.

Biorąc pod uwagę skalę, na pewno. Niestety, repertuar pani W.H. ostatnio
              dorównuje najgorszym gównom wymienionym powyżej. Utwierdził mnie w tym
              przekonaniu najnowszy singiel - jakieś stękanie, pojękiwania i aranżacja w
              stylu "nowoczesnego R&B" czyli pierdzący automat perkusyjny i nic więcej.
              Żenada.
              • Gość: ja whitney houston IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.02, 18:09
                vulture napisał:

> Niestety, repertuar pani W.H. ostatnio
                > dorównuje najgorszym gównom wymienionym powyżej. Utwierdził mnie w tym
                > przekonaniu najnowszy singiel - jakieś stękanie, pojękiwania i aranżacja w
                > stylu "nowoczesnego R&B" czyli pierdzący automat perkusyjny i nic więcej.
                > Żenada.
                Sciągnęłem sobie tą piosenkę(whatcha lookin' at), i mnie nie powaliła - miała
                w swym dorobku lepsze numery. Nie zaprzeczam że po kilku przesłuchaniach będzie
                mi się bardziej podobać ale to nie to samo gdy po pierwszym odtworzeniu wie się
                że to jest to!
                • vulture Wypnij Biuston 18.08.02, 18:31
                  Gość portalu: ja napisał(a):

> Sciągnęłem sobie tą piosenkę(whatcha lookin' at), i mnie nie powaliła -
                  miała
                  >
                  > w swym dorobku lepsze numery. Nie zaprzeczam że po kilku przesłuchaniach
                  będzie
                  >
                  > mi się bardziej podobać ale to nie to samo gdy po pierwszym odtworzeniu wie
                  się
                  >
                  > że to jest to!

Ja po wysłuchaniu od razu wiedziałem że to jest to: KATEGORIA GÓWNO.
                • vulture Wypnij Biuston 18.08.02, 18:32

miała
                  >
                  będzie
                  >
                  się
                  >
                  > że to jest to!

Ja po wysłuchaniu od razu wiedziałem że to jest to: KATEGORIA GÓWNO.
                • vulture Re: whitney houston 18.08.02, 18:33

> vulture napisał:
                  >
                  > > Niestety, repertuar pani W.H. ostatnio
                  > > dorównuje najgorszym gównom wymienionym powyżej. Utwierdził mnie w tym
                  > > przekonaniu najnowszy singiel - jakieś stękanie, pojękiwania i aranżacja w
                  >
                  > > stylu "nowoczesnego R&B" czyli pierdzący automat perkusyjny i nic więcej.
                  > > Żenada.
                  miała
                  >
                  będzie
                  >
                  się
                  >
                  > że to jest to!
              • Gość: mwg Re: Kategoria Gówno IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 00:22
                vulture napisał:

> Gość portalu: mwg napisał(a):
                >
                > Wokal Houston dla wszystkich Britnejek,
                >
                > Biorąc pod uwagę skalę, na pewno. Niestety, repertuar pani W.H. ostatnio
                > dorównuje najgorszym gównom wymienionym powyżej. Utwierdził mnie w tym
                > przekonaniu najnowszy singiel - jakieś stękanie, pojękiwania i aranżacja w
                > stylu "nowoczesnego R&B" czyli pierdzący automat perkusyjny i nic więcej.
                > Żenada.

Może już nie śpiewa tak jak dawniej (a może po prostu nie chce), jednak
                wszystkie wymienione przeze mnie wcześniej panienki nigdy nie osiągną
                poziomu wokalnego, który ona teraz prezentuje.
                Skoro muzyka W.Houston to gówno, to poproszę o specjalną kategorię dla
                panien Spears i Lopez.
                • vulture Re: Kategoria Gówno 26.08.02, 11:48
                  Gość portalu: mwg napisał(a):

> Skoro muzyka W.Houston to gówno, to poproszę o specjalną kategorię dla
                  > panien Spears i Lopez.

Przegówno?
              • Gość: mwg Re: Kategoria Gówno IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 00:30
                vulture napisał:

> Gość portalu: mwg napisał(a):

> Wokal Houston dla wszystkich Britnejek,

> Biorąc pod uwagę skalę, na pewno.

Biorąc pod uwagę skalę i siłę głosu oraz technikę wokalną.
                Niestety panny B. i J. nie posiadają ani jednego ani drugiego ani trzeciego.
            • Gość: koliber Re: Kategoria Gówno IP: 149.156.12.* 18.08.02, 15:57
              Z Wytnej troche przesadziłem. Ale mimo jej dobrego głosu ostatnie jej
              propozycje muzyczne i występ na żywo w sobocie to G..
    • vulture Re: Kategoria Gówno 18.08.02, 19:33
      Przepraszam, ale coś się zacięło w tym gie (skoro kategoria gówno, to
      konsekwentnie) i wysłało mój post potrójnie.
      A przed chwilą system mnie wylogował - to jakiś feralny wątek.
      • Gość: ja super wątek IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.02, 20:50
        a JA GO ZGŁOSIŁEM JAKO "SUPER WĄTEK"
    • Gość: Sasza Re: Kategoria Gówno IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 18.08.02, 21:17
      Kolejny kamyk do ogródka. Jarek(?) Weber. Mam nadzieję, że kariera tej mendy
      będzie krótsza niż Piaska.
      • Gość: davis Re: Kategoria Gówno IP: *.radom.pilickanet.pl 18.08.02, 21:44
        Czy to chodzi o tego gogusia z drogi do gwiazd?
        Jeśli tak to popieram nominację.
        • Gość: Sasza Re: Kategoria Gówno IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 18.08.02, 22:09
          Ponoć jest właśnie z jednego z tych programów, co to wysrywają idoli i artystów
          na zamówienie.
          W jednej z ksiąg Tytusa (jak był redaktorem gazety) redakcja zakupiła maszynę,
          do której redaktor wkładał głowę i po chwili z maszyny wychodził gotowy
          artykuł. Ale za pierwszym razem zamiast tekstu wyleciała chała. Okazało się
          bowiem, że była to maszyna do wypieku pieczywa.
          Dziennikarz z komiksu sie obraził, pracownik telewizji bierze za to pieniądze.
          • vulture Re: Kategoria Gówno 19.08.02, 10:37
            Gość portalu: Sasza napisał(a):

> Ponoć jest właśnie z jednego z tych programów, co to wysrywają idoli i
            artystów
            >
            > na zamówienie.

Ja tam Webera nie zamawiałem. Zdaje się że to miała być polska wersja Ronana
            Keatinga (chorego na świnkę) - taki cipcio, co to coś tam mamrocze przez nos.
            Gdybym wiedział, że jeśli coś co rzucę w ekran, przeleci i rąbnie tego po
            drugiej stronie, to chyba mało by mi zostało rzeczy w domu.
            • Gość: Sasza Re: Kategoria Gówno IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 25.08.02, 21:43
              Dorzucam Doorsów z tym pajacem z Creed na wokalu. Kiedyś byli bogami, dzisiaj
              są żałośni.
              • Gość: Miecio Re: Kategoria Gówno IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 21:57

> Dorzucam Doorsów z tym pajacem z Creed na wokalu. Kiedyś byli bogami, dzisiaj
                > są żałośni.

Nie z Creed tylko z Cult.
                • Gość: Sasza Re: Kategoria Gówno IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 25.08.02, 22:02
                  Gość portalu: Miecio napisał(a):

> Gość portalu: Sasza napisał(a):
                  >
                  > > Dorzucam Doorsów z tym pajacem z Creed na wokalu. Kiedyś byli bogami, dzis
                  > iaj
                  > > są żałośni.
                  >
                  >
                  > Nie z Creed tylko z Cult.

Z Creed. Przed chwilą widziałem na MTV Classic.
                  • Gość: szelak Re: Kategoria Gówno IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.08.02, 22:29
                    A ja widziałem ostatnio klipa VIRGIN -mieliscie racje straszne gówno! To jakby
                    cos pomiedzy ONA a BAYM (tzn. wokalistka laczy drapieznosc A. Chylinskiej z
                    wrazliwoscia Beaty Kozidrak) bleee
                  • Gość: aga Re: Kategoria Gówno IP: *.devs.futuro.pl 26.08.02, 11:26

> Gość portalu: Miecio napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: Sasza napisał(a):
                    > >
                    > > > Dorzucam Doorsów z tym pajacem z Creed na wokalu. Kiedyś byli bogami,
                    > dzis
                    > > iaj
                    > > > są żałośni.
                    > >
                    > >
                    > > Nie z Creed tylko z Cult.
                    >
                    > Z Creed. Przed chwilą widziałem na MTV Classic.
                    Grali i z Creed i z The Cult. Plus jeszcze inne zespoly, jest cala plyta, na
                    ktorej utwory The Doors wykonuja z innymi zespolami rockowymi.
                • mallina Re: Kategoria Gówno 25.08.02, 23:51
                  coo?????????
                  pajacem??? no jak z pajacem to wlasnie chyba z Creed!!!!!!!!!
                  scandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • vulture MAD' HOUSE 26.08.02, 01:23
                    Nie przepadam za Madonną, ale przy tym ekskremencie jej piosenki w oryginalnych
                    wersjach to szczyt wyrafinowania aranżacyjno-wykonawczego.
    • Gość: Znawca Re: Kategoria Gówno - Jeszcze raz W.H. IP: 5.2.1R1D* / 198.208.26.* 26.08.02, 14:48
      To straszne ze niektorzy sluchaja wykonawcow tylko ze wzgledu na tak malo
      istotny element jak skala glosu.
      • Gość: mwg Re: Kategoria Gówno - Jeszcze raz W.H. IP: *.chello.pl 10.02.03, 00:06
        Gość portalu: Znawca napisał(a):

> To straszne ze niektorzy sluchaja wykonawcow tylko ze wzgledu na tak malo
        > istotny element jak skala glosu.

To stary wątek i nie wiem, czy ma sens mój wpis, ale w dobitny sposób
        pokazujesz, że NIC nie wiesz o Whitney Houston (bo chyba o niej myślałeś).
    • Gość: Sasza Re: Kategoria Gówno IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 27.08.02, 22:28
      Piosenka do "Zemsty" A Wajdy. Żadnych komentarzy.
      • Gość: szelak Re: Kategoria Gówno IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.02, 21:30
        odgrzebuje watek po wysluchaniu w trojkowym ekspresie zespolu MOLD (?)
        kolejny klon nieocenionego O.N.A (wczesniej pojawil sie virgin) z jeszcze
        bardziej grafomanskimi tekstami (wokalistka spiewa cos w rodzaju "samotnosc
        przestrzeni niewidzialnych scian itd.")
        czy moze byc cos bardziej gownianego od popluczyn po nu-metalu???
        • Gość: As Re: Kategoria Gówno IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 19.11.02, 21:34
          Gość portalu: szelak napisał(a):

> odgrzebuje watek po wysluchaniu w trojkowym ekspresie zespolu MOLD (?)
          > kolejny klon nieocenionego O.N.A (wczesniej pojawil sie virgin) z jeszcze
          > bardziej grafomanskimi tekstami (wokalistka spiewa cos w rodzaju "samotnosc
          > przestrzeni niewidzialnych scian itd.")
          > czy moze byc cos bardziej gownianego od popluczyn po nu-metalu???

Może popłuczyny po popłuczynach ?
        • loveletter Re: Kategoria Gówno 19.11.02, 22:41
          Gość portalu: szelak napisał(a):

> odgrzebuje watek po wysluchaniu w trojkowym ekspresie zespolu MOLD (?)
          > kolejny klon nieocenionego O.N.A (wczesniej pojawil sie virgin) z jeszcze
          > bardziej grafomanskimi tekstami (wokalistka spiewa cos w rodzaju "samotnosc
          > przestrzeni niewidzialnych scian itd.")
          > czy moze byc cos bardziej gownianego od popluczyn po nu-metalu???

Mold klonem ONA??????? hmmm, słyszałem dopiero jeden ich kawałek: "wszędzie cynamon" i widzę jedno podobieństwo do kapeli Chylińskiej: tu i tu kobieta jest na wokalu.

Przede wszystkim - pomysły na gitarę i bas były z zupełnie innej bajki, wokal mi się raczej średnio podobał - dobry, ale do tej muzyki trochę mi nie pasuje...

O tekście się wypowiadał nie będę, bo nie pamiętam ani słowasmile

Loveletter
          • vulture Re: Kategoria Gówno 19.11.02, 22:46
            O jak miło że ten wątek wrócił..

P H I L C O L L I N S ! ! !
            • teddy4 Re: Kategoria Gówno 19.11.02, 22:53
              vulture napisał:

> O jak miło że ten wątek wrócił..
              >
              > P H I L C O L L I N S ! ! !

A może popłuczyny po Philu Collinsie?
              • vulture Re: Kategoria Gówno 19.11.02, 23:20
                Popłuczyny po popłuczynach???
                • gregkor Re: Kategoria Gówno 20.11.02, 11:00
                  Ale przecież popłuczyny to nie gówno, mają inną konsystencję.

• Gość: aimarek Re: Kategoria Gówno IP: 212.191.66.* 20.11.02, 11:54
                    Zgadzam się z więszością nominacji. Moim faworytem jest zespół Blue Cafe.
                    Wprawdzie znalazłoby się kilka gorszych zespołów, ale BC to dla mnie taki
                    symbol. Kariera tego zespołu pokazuje, że nawet najgorszą chałę można świetnie
                    wypromować i wmówić ludziom, że to coś dobrego.

Nagroda specjalna dla Mietalla Walusia za to, że swoim miauczącym wokalem czyni
                    muzykę Negatywu (zespołu, który wg mnie ma calkiem fajne, choć niezbyt
                    oryginalne brzmienie) absolutnie niesłuchalną.
                    • jasiek666 Re: Kategoria Gówno 20.11.02, 12:34
                      Gość portalu: aimarek napisał(a):

> Zgadzam się z więszością nominacji. Moim faworytem jest zespół Blue Cafe.
                      [...]
                      . Kariera tego zespołu pokazuje, że nawet najgorszą chałę można świetnie
                      > wypromować i wmówić ludziom, że to coś dobrego.

Kasety zespołu Blue Cafe są obecnie do nabycia w Empiku przy Marszałkowskiej na
                      wyprzedazy za 2,99 PLN.
                      Poważnie.
                    • loveletter Re: Kategoria Gówno 20.11.02, 14:28
                      Gość portalu: aimarek napisał(a):

> Zgadzam się z więszością nominacji. Moim faworytem jest zespół Blue Cafe.
                      > Wprawdzie znalazłoby się kilka gorszych zespołów, ale BC to dla mnie taki
                      > symbol. Kariera tego zespołu pokazuje, że nawet najgorszą chałę można świetnie
                      > wypromować i wmówić ludziom, że to coś dobrego.
                      > Nagroda specjalna dla Mietalla Walusia za to, że swoim miauczącym wokalem czyni
                      > muzykę Negatywu (zespołu, który wg mnie ma calkiem fajne, choć niezbyt
                      > oryginalne brzmienie) absolutnie niesłuchalną.

Blue Cafe?? Gusty gustami, mogą nie być w Twoim klimacie (w moim nie są), ale jeśli uważasz ich za gówno, to nabieram bardzo uzasadnionych podejrzeń, że Ci cała słoniowa rodzina nadepnęła na ucho.

Podobnie - Negatyw, też jakoś specjalnie za tym zespołem nie przepadam, ale gdyby nie charakterystyczny wokal to nigdy bym nawet ich nie zauważył. Skoro jednak uważasz, że ich muzyka jest niesłuchalna to powiedz mi: ci ludzie na ich koncertach to przyszli po co? Popatrzeć?

Loveletter
                      • Gość: Elentarii Re: Kategoria Gówno IP: *.toya.net.pl 20.11.02, 16:04
                        Czyżby zaczynała sie dyskusja o gustach?? smile Kilka słów o Blue Cafe- fakt,
                        nie dla każdego. Dla mnie- muzyka ok, głos ciekawy, ale teksty nie to
                        przeżycia.
                        A nagród, medali i innych takich przyznawać nie będę.
                        Pozdrawiam cieplutko
                        • loveletter Re: Kategoria Gówno 20.11.02, 16:49
                          Gość portalu: Elentarii napisał(a):

> Czyżby zaczynała sie dyskusja o gustach?? smile

mhm.. Jakieś 40 tys wpisów temuwink

Loveletter
                          • Gość: Elentarii Re: Kategoria Gówno IP: *.toya.net.pl 20.11.02, 22:25
                            Dzięki za uświadomienie smile
                      • Gość: aimarek Re: Kategoria Gówno IP: 212.191.66.* 21.11.02, 09:11
                        loveletter napisał:

> Blue Cafe?? Gusty gustami, mogą nie być w Twoim klimacie (w moim nie są), ale
                        j
                        > eśli uważasz ich za gówno, to nabieram bardzo uzasadnionych podejrzeń, że Ci
                        ca
                        > ła słoniowa rodzina nadepnęła na ucho.

No może i nadepnęła...co ja na to poradzę? Blue Cafe to dla mnie ludyczny
                        (jakoś mi tak pasuje do nich to słowo smile, kiczowaty zespolik, który nie ma nic
                        do zaoferowania (DLA MNIE - ktoś może łykać takie klimaty). Nie trawię takiej
                        estetyki.

>
                        > Podobnie - Negatyw, też jakoś specjalnie za tym zespołem nie przepadam, ale
                        gdy
                        > by nie charakterystyczny wokal to nigdy bym nawet ich nie zauważył. Skoro
                        jedna
                        > k uważasz, że ich muzyka jest niesłuchalna to powiedz mi: ci ludzie na ich
                        konc
                        > ertach to przyszli po co? Popatrzeć?
                        >
                        > Loveletter

Widzisz, dla mnie muzyka Negatywu nawet się broni, ale ten wokal jest po prostu
                        makabryczny. Tego da się słuchać w jednym, dwóch kawałkach, ale dalej ta
                        maniera staje się nieznośna. I znowu mówię oczywiście o swoich odczuciach. Co
                        mnie obchodzą ludzie, którzy przychodzą na koncerty Negatywu. Jeśli podoba im
                        się śpiew Walusia to oki. Kwestia gustu. Ale powtarzam: dla mnie to jest
                        niesłuchalne.
    • Gość: Ink Re: Kategoria Gówno IP: proxy / *.gds.pl 20.11.02, 12:01
      Za komercyjne gówno uznaję:
      Myslovitz,
      Smolik,
      Futro,
      Kasię Kowalską.
      • Gość: aimarek Re: Kategoria Gówno IP: 212.191.66.* 20.11.02, 12:14
        Gość portalu: Ink napisał(a):

> Za komercyjne gówno uznaję:
        > Myslovitz,
        > Smolik,
        > Futro,
        > Kasię Kowalską.

Trzy pierwsze nominacje mocno kontrowersyjne. Ale do Futra to chyba bym się
        przychylił. Jeśli taki zespolik uchodzi za awangardę, to nie jest dobrze.
        • Gość: Sasza Re: Kategoria Gówno IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 09.02.03, 20:16
          1. Ocean Front- świetna nazwa, świetna muzyka. Projekt Kościkiewicza ma szansę
          zostać kolejną ciągutką z lekkim zabarwieniem czekoladowym w stylu Craiga
          Davida. No i oczywiście zestaw wełnianych czepków dla każdego.

2. Wczorajsza emisja programu (?), koncertu (?) pod nazwą "Guitar Top" z 1994 r.
          Główni oskarżeni:
          a. Skawiński
          b. Kozakiewicz
          c. Gadowski
          d. Cichoński (jeśli mnie wzrok nie mylił)
          e. gitarzysta z zespołu IRA
          f. realizator dżwięku

Wyrok brzmi: dożywocie, bez możliwości skrócenia odsiadki.

3. TVP za opóźnienie emisji filmu o Stonesach.

4. Zespół Strange Days- pomysł na kopiowanie Myslovitz gorszy od winietek pana
          Pola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka