Gość: Maad IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 18:23 Co myślicie o tym utworze, dla mnie jest genialny, to intro, ciarki mnie przechodzą ilekroć go słyszę, szczególnie wersję z Woodstock 94 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dreaded88 Re: FORUM the bell tolls 19.08.02, 18:31 Rzeczywiście genialny, chyba najlepszy z najlepszej płyty. Nie jest w 100 % ich dziełem, riff, który wchodzi po introdukcji i tym mocnym, kroczącym na początku ukradli z finału "Fairies Wear Boots" Black Sabbath. Atmosfera kawałka, szczególnie intra, nawet bardziej niż z tym, o co chodzi w tekście kojarzy mi się z zarazą w jakimś średniowiecznym mieście ( albo z marszem gwiaździstym z trumnami w "Nosferatu", prawie na jedno wychodzi ). Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Collage... 19.08.02, 20:29 dreaded88 napisał: > Rzeczywiście genialny, chyba najlepszy z najlepszej płyty. Nie jest w 100 % ich dziełem, riff, który wchodzi po introdukcji i tym mocnym, kroczącym na początku > ukradli z finału "Fairies Wear Boots" Black Sabbath. Dzwon też zaczerpnęli od Sabbathów z "Black Sabbath", tytuł od Ernesta... Cholera, czy tam jest jakiś ich autorski pomysł? *-) A na poważnie - bardzo lubię ten kawałek... Płytę też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maad Re: Collage... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 18:08 Bez obrazy, ale jak byś trochę poczytał to byś wiedział że ta piosenka nie ma nic wspólnego z dziełem Ernesta Hemingwaya Komu bije dzwon, ale z czymś innym Odpowiedz Link Zgłoś