Gość: krysia IP: *.icpnet.pl 16.08.05, 13:05 Kto gra w ich stylu, podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ari Re: Podobne do Radiohead 16.08.05, 17:14 jezeli chodzi o tzw pozne Radiohead, to cus w podobie gar Sigur Ros. Jak dla mnie nuda, ale ma swoich amatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiak Re: Podobne do Radiohead IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 17:29 Pineapple Thief - do starego Radiohead Odpowiedz Link Zgłoś
ipekakuana Re: Podobne do Radiohead 19.08.05, 15:11 Nie wiem na jakiej płaszczyźnie dopatrzyłeś sie tego podobieństwa. Jak sie ktoś uprze, to może wiele kapeli podciągnąć pod karegorię: "bezpańskiego psa skomlenie". Odpowiedz Link Zgłoś
greentree Re: Podobne do Radiohead 16.08.05, 23:07 Zaraz po wydaniu przez Radiohead albumu Kid A pisano wszedzie, ze do ich stylu najblizej jest zespolowi Clinic. Wtedy rzeczywiscie ta kapela grala najbardziej podobna muzyke do Radiohead. Polecam ich pierwsze 2 plyty, zreszta ostatnia tez jest naprawde niezla. Aha i w tym czasie Clinic nawet supportowal przez pewnien czas na trasie Radiohead. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilus Re: Podobne do Radiohead IP: *.76.classcom.pl 19.08.05, 00:50 Blur, Pulp, The Go-Betweens, The Jam, The Beatles, The Stone Roses, The Smiths, British Sea Power, Joy Division, Suede, The Verve, Oasis, Sex Pistols, The Clash, The Cure, Primal Scream, New Order, Pavement, Echo and the Bunnymen, Madness, XTC, My Bloody Valentine, The Charlatans, Of Montreal, The Futureheads, Bright Eyes, The Coral, The Arcade Fire, Interpol, Blondie to mówiłem ja, kuba ambrożewski, no Odpowiedz Link Zgłoś
mglisto Re: Podobne do Radiohead 19.08.05, 14:27 moze troszke kent i muse,moze niepodobnie ale doprowadzaja mnie do podobnego stanu.z tym ze radiohead jest niepowtarzalne jedyne w swoim rodzaju i wyjatkowe.wiec wlasciwie wg mnie porownywanie do czegokolwiek mija sie troszke z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
ipekakuana Re: Podobne do Radiohead 19.08.05, 15:14 Jak ci tak tęskno za takim brzmieniem, to skołuj sobie strony B singli. Po co szukać podobnych kapel i słuchać popłuczyn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poduszka powietrzn Re: Podobne do Radiohead IP: *.proszowice.pl / 213.77.2.* 19.08.05, 16:08 no dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iria Re: Podobne do Radiohead IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 22.09.05, 23:03 zaryzykuję i powiem, że Radiohead jest jedyne w swoim rodzaju i nikt nie gra podobnie. Uwielbiam Radiohead, pozdrawiam Iria Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Podobne do Radiohead 22.09.05, 23:14 ja rowniez, zadnych polsrodkow i polproduktów radioheadopodobnych :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfi Re: Podobne do Radiohead IP: 80.51.167.* 23.09.05, 09:23 Jest taki polski zespół, który gra po swojemu, ale mimo to można go powiązać jakoś ze stylem Radiohead ... może ktoś zna Panikę z Trójmiasta ... rewelka, ale zupełnie nie promowana w naszych kiepskich mediach ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: Podobne do Radiohead IP: 213.77.2.* 23.09.05, 14:01 podobno hood, chociaż nie słyszałam... i jeszcze ewentualnie podobnie brzmi julian fane Odpowiedz Link Zgłoś