Dodaj do ulubionych

FIONA APPLE

IP: 195.94.205.* 31.08.05, 11:18
czy ktoś z was lubi Fionne Apple? jak dla mnie when the pawn ... jest jedna z
najciekawszych muzycznie płyt ostatnich 10 lat. I ten obłędny głos. szkoda ze
przeszła u nas tak niezauważona. Osttania płyta, któr ajak na razie krązy
tylko w jakiejś dziwnej wersji w internecie jakoś mnie nie przekonała. jakie
są wasze opnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: bubu Re: FIONA APPLE IP: *.gtech.com / 192.156.101.* 31.08.05, 11:58
      czyli 'extraordinary machine' krazy..a plyta calkiem calkiem, wciaga...
      • Gość: michał Re: FIONA APPLE IP: 195.94.205.* 31.08.05, 12:14
        Extraoridnary machine krązy w siecie w jakiejś dziwnej wersji ale ostatecznie
        ukaze sie około 4 padziernika.
        • Gość: bubu Re: FIONA APPLE IP: *.gtech.com / 192.156.101.* 31.08.05, 12:15
          moze to demo. ale brzmi jak juz odpowiednia plyta
          • Gość: Michał Re: FIONA APPLE IP: 195.94.205.* 31.08.05, 12:21
            Brzmienie faktycznie jest już niezłe. Poczekamy na premierę. Póki co można tez
            sciagnac cos z oficjalnej strony, która w koncu na nowo ruszyła
            www.fiona-apple.comPozdrowienia
            Michał
            • Gość: bubu Re: FIONA APPLE IP: *.gtech.com / 192.156.101.* 31.08.05, 14:21
              no to pewnie demo, wersja pierwsza wyciekła ze studia wink
    • Gość: Lecho Re: FIONA APPLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 17:23
      Znam Fionę od 1987 roku, wówczas mój kolega przywiózł sobie jej kasetę bodaj z
      Kanady, pamiętam, że była tam rewelacyjna (o niebo lepsza niż autorska) wersja
      "Russians" Stinga i kilka piosenek o zabarwieniu folkowym. Ostatnia płyta, o
      ktorej piszecie jest bardzo dobra, Fiona dysponuje niezwyklym głosem a
      kompozycje mimo, że nie są przebojowe (sorry za ten wyświechtany zwrot) noszą
      znamię mądrej i przemyślanej sztuki (ciągle gdzieś mi się tu wcina Joni
      Mitchell, ciszej do cholery !).
    • Gość: Abra Re: FIONA APPLE IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 31.08.05, 17:43
      Zaraz zaraz, kto tu wspomina o demo i wyciekaniu plyty? Z tego co wiem była to
      świadoma decyzja artystki, której wytwórnia nie chciała wydać płyty...

Może właśnie dlatego, że znam płytę tylko z mp3 to nie do końca ją "czuję".
      Głos Fiony jak zwykle cudowny, ale utwory możer jakby mniej różnorodne niż na
      poprzednich płytach? Poza tym jakoś nie przegryzłam się jeszcze przez teksty,
      chyba muszę je jednak mieć w wersji pisanej smile
      • dzika_rzeka Re: FIONA APPLE 31.08.05, 19:12
        Tak właśnie było - Fiona nagrała tą płytę ok. 1,5 roku temu jednak wytwórnia
        stwierdziła, że album jest za mało komercyjny i zdecydowała jej nie wydać.
        Kontrolowany więc wyciek do sieci wszystkich numerów był niczym innym jak
        pokazaniem słuchaczom co Fiona chciała na nowym krążku zawrzeć. To co teraz
        zostanie oficjalnie wydane będzie się znacznie różniło zawartością. Szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka