artur666 06.09.05, 19:13 Kazdy rodzaj muzyki ma swoj underground. Macie jakies polecenia? p.s. tylko kurw... nie ta cala mandaryna, prosze. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dj tartakk Re: Underground IP: *.futuro.pl 06.09.05, 19:29 polecam swój zespół nazywamy się KLĘSKA i gramy rockowy wypie.. raczej w szopie niż w undergroundzie... www.kleska.diggnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Underground 06.09.05, 19:37 Na śląsku(i nie tylko) jest sporo kapel grających kalsyczne odmiany hejwi i srasz metalu: Adder - świetny heavy metal z Tychów, może technicznie nie są jeszcze doskonali, ale mają nieziemskiego kopa, na żywo sprawdzają się wyśmenicie. www.adder.art.pl Crystal viper - tradycyjny heavy z elementami hard rocka z kobietą na wokalu, niestety jak narazie więcej można o nich przeczytać(dzięki panu Gabrielowi), niż posłuchać... byłem na ich jedynym do tej pory koncercie, i mimo że bębniarz był nawalony jak stodoła, i miał trudności z trafieniem w bębny, to słychać że mają potencjał...ten koncert został podobno wydany jako "Live in rampa" ale ja tego na oczy nigdzie nie widziałem... Iscariota - nie wiem czy jeszcze istnieją, zaczynali w pierwszej połowie lat dziewiędziesiątych, od typowego death metalu (MC "Cosmic paradox", Baron records) ale w ostatnim czasie grali rasowy heavy - thrash, a ich koncerty w 2002 i 2003 w chorzowskiej "Rampie" w pewnych kręgach są legendarne. Bardzo żywiołowe granie, szkoda że trapiły ich ciągłę zmiany składu(na ostatnim koncercie jaki widziałem śpiewał perkusista) KRUK - polskie deep purple, wspaniała hardrockowa grupa, mnóstwo hammmondopodobnych klawiszy, przez chwilę śpiewał u nich bębniarz wspomnianej Iscarioty Damage - heavy/thrashowa kapela z Gliwic, wprawdzie mają dość przeciętnego wokalistę, ale nadrabiają zaangażowaniem, świetnie grają na żywo. Thorn.S - porównywani często do Grave Digger. Osobiście niezbyt ich lubie, ale wielu ludziom bardzo się podobają www.thorns.prv.pl/ Killjoy - Ruda Śl, łączą heavy czy nawet thrash z klasycznym hard rockiem, świetny wokalista, śpiewający też w projekcie gitarzysty Horrorscope - Black from the pit, dobre koncerty www.killjoy.republika.pl/g1.html Gambit -klasyczny hard rock, pełen profesjonalizm, a przy tym duuuużo luzu i zabawy, fajnie grają Smile legalez.nuta.pl/z.html?ID=845 Spirit crusher - progresywny heavy rock z kobietą za mikrofonem, długie, skomplikowane, ale bardzo ciekawe kompozycje metal invaders - tradycyjne heavy, dużą ich wadą był nieco dupowatty wokalista, ale teraz śpiewa już kto inny.. niestety nie miałem okazji ich sprawdzić w nowym skłądzie. www.metalinvaders.of.pl/ Krusher - fajna kapela z Krosna, założona przez byłych członków nieco ostrzejszego Wintermoon - krusher.metal.pl/ Under forge - members.lycos.co.uk/underforge/ - mocny power metal, nieźli na żywo. Strona nie działa, nie wiem czy chwilowo czy na stałe... podaje linka do metal archives: www.metal-archives.com/band.php?id=16355 Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 Re: Underground 06.09.05, 19:44 Dzisiaj dostalem dwa CD z Angli: 209, first minute, first round. (www.209noise.uk.com) Death Metal ze wstawskami podobnymi do Rage Against the Mashine i Angryculture, Sampler, the best of the underground. (www.angryculture.com) Obywda CD'ki straszna sieczka, czuje sie mlode wino. Odpowiedz Link Zgłoś