Dodaj do ulubionych

Polski Death Metal

22.09.05, 17:51
Ludzie czesto krytykuja te kapele polskiej sceny, własnie Death metalowe, typu
Vader, ale wiecie że to własnie z tych kapel Polska jest najbardziej znana.
Polska stoji na bardzo wysokim poziomie jezeli chodzi o wyzej wymieniony styl.
Obserwuj wątek
    • kolega.maynard Re: Polski Death Metal 22.09.05, 17:53
      No i co z tego? Tego nie poslucha pani Frania w kiosku ruchu, wiec media moga spokojnie ignorowac taka muzyke wink
      • ivo20 Re: Polski Death Metal 22.09.05, 17:58
        No słuchac Pani frani z kiosku to bysmy wszyscy mieli po dwa zeby, śmierdzili
        moczem i słuchali Ireny Santor. Moze nie jest rozpowszechniana wsrod mediów, ale
        płyty tego gatunku sa dostepne najbardziej na zachodzie i wschodzie. Polska za
        mało sie otwiera medialnie, trzeba jescze bardziej otworzyc te skorupke.
        • kolega.maynard Re: Polski Death Metal 22.09.05, 18:05
          ja to wiem, moge sie podpisac pod petycja o puszczanie muzyki dla ludzi z mniej popularnymi upodobaniami.

A co do tych dwoch zebow........... tak mniej wiecej wygladamy w oczach szefow stacji radiowych i tv ..
    • Gość: df Re: Polski Death Metal IP: 217.153.99.* 22.09.05, 18:09
      Nie slucham polskiego DM (tylko brytyjskiego...)
    • tomash8 Re: Polski Death Metal 22.09.05, 18:53
      Najlepsze polskie death metalowe kapele obecnie to:
      - Trauma - nowa płyta niszczy wszystko
      - Esquarial
      A w ogóle to: Vader, Hate, Domain/Pandemonium, Dies Irae, Lost Soul, Sceptic,
      Imperator... Boże, na pęczki tego jest! Wbrew mądrym inaczej zarzutom polskie
      kapele wyrobiły swój styl, w sumie nasza śmierć metalowa scena jest w tej chwili
      jedną z ciekawszych na świecie.
      • Gość: aron Re: Polski Death Metal IP: *.vlan.euronet.net.pl 23.09.05, 15:22
        Posłuchaj jeszcze: Azarath, Anima Damnata, Pyorrhoea, Parricide. To są najlepsze polskie kapele.
        • szczery80 Re: Polski Death Metal 23.09.05, 15:58
          Zna ktoś taką kapelę Thor's Hammer ??? Szkoda tylko, że tworzą NSBM. Ale i w
          tym gatunku Polska jest ponoc niezła !

www.nsbm.org/bands/thorshammer/index.html
          • Gość: aron Re: Polski Death Metal IP: *.vlan.euronet.net.pl 23.09.05, 16:43
            Nie podchodzą mi zespoły tego typu, ani cała otoczka związana z tym nurtem. Wolę brutalny death metal.
            • szczery80 Re: Polski Death Metal 23.09.05, 16:46
              To prawda. Smutne jest, że nawet i w takich nurtach znajdują tego typu
              ideologie. Ostatnio nawet widziałem techno nazistowskie... sad
              • krzys23-1986 Re: Polski Death Metal 23.09.05, 16:52
                co do Vadera to najbardziej znany polski zespół na świecie...potem długo nic i
                dopiero Myslovitz
                • Gość: aron Re: Polski Death Metal IP: *.vlan.euronet.net.pl 23.09.05, 17:07
                  Najbardziej znany to nie znaczy że najlepszy. Na naszym krajowym podwórku są znacznie lepsze zespoły, ale mniej znane na świecie.
                • kolega.maynard Re: Polski Death Metal 23.09.05, 18:41
                  Bym powiedzial, ze po Vaderze jest Behemotek, a nie Myslovitz. Oni tez sobie chyba niezle na swiecie radza ostatnio smile
                  • kolega.maynard Re: Polski Death Metal 23.09.05, 18:43
                    Tak na marginesie... mamy tez takie osobowosci jak Tomasz Stanko, tez na calym swiecie znane
                  • Gość: aron Re: Polski Death Metal IP: *.vlan.euronet.net.pl 23.09.05, 19:01
                    Vader i Behemoth to najbardziej znane polskie kapele death metalowe na świecie. Ale to nie znaczy że najlepsze. Jak już pisałem wcześniej, jest wiele lepszych polskich zespołów, ale nie mają odpowiedniej promocji, żeby zaistnieć na światowych rynkach muzycznych.
              • Gość: aron Re: Polski Death Metal IP: *.vlan.euronet.net.pl 23.09.05, 16:58
                Nie tylko smutne, ale nawet żałosne. Wystarczy popatrzeć na fotki takich zespołów jak np. Graveland
        • tomash8 Re: Polski Death Metal 23.09.05, 19:16
          Gość portalu: aron napisał(a):

> Posłuchaj jeszcze: Azarath, Anima Damnata, Pyorrhoea, Parricide.

No Azarath jak najbardziej, zapomniałem ich wymienić. AD jakoś do mnie nie
          trafia, a to dziwne bo w sumie lubie tego typu kapele, Parriciede podchodzi
          troszku pod grind wg. mnie, a Pyorrhoea ze wstydem przyznaje - nie znam.
          • Gość: aron Re: Polski Death Metal IP: *.vlan.euronet.net.pl 23.09.05, 19:57
            Nie ma się czego wstydzić. Masz naprawdę dobry gust.
    • dreaded88 Re: Polski Death Metal 23.09.05, 20:25
      Mnie się stosunkowo ostatnio spodobał Stillborn.
      • Gość: Gienek Re: Polski Death Metal IP: *.lan.org / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 00:42
        To polecam audycje na www.radiopositive.pl w kazdy poniedzialek od 22 do 24.
        Brutal/Death/Grind nie tylko w polskim wydaniu. smile
    • negatywista Re: Polski Death Metal 25.09.05, 18:39
      Metal to mocny punkt Polaków, uważam, że polska scena (zarówno death i black)
      jest jedną z ciekawszych na świecie i jest to jedno z niewielu miejsc, w którym
      Polacy nie powinni mieć kompleksów.
      Najlepszym polskim deathmetalowym zespołem jest Yattering, który uważam
      równocześnie za najlepszy i najciekawszy zespół deathmetalowy w ogóle.
      Otwarte, progresywne podejście do muzyki, eksperymenty z brzmieniem, ciekawe
      riffy i odjechane solówki, fenomenalna perkusja - zespół wniósł wiele nowego do
      tego skostniałego gatunku, nikt wcześniej nie grał tak jak oni. Choć trzeba
      dodać, że ich muzyka jest trudna w odbiorze i raczej zalecana koneserom
      osłuchanym trochę w gatunku.
      Ich płyta "Murder's Concept" to moim zdaniem najlepszy deathmetalowy album w
      historii. Zespół niestety nie dostał takiej promocji, na jaką zasługiwał,
      dlatego ciągle znajduje się w cieniu amerykańskich gwiazd gatunku, które jednak
      dawno wyprzedził.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka