Dodaj do ulubionych

Piotr Kaczkowski

IP: 149.156.12.* 15.09.02, 21:17
Proponuję wpisywać się tutaj i na wątku
Radio.www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=483&w=2732853
Obserwuj wątek
    • Gość: mrb Re: Piotr Kaczkowski IP: *.ntvk.com.pl 16.09.02, 09:23
      Piotr Kaczkowski to człowiek, który pokazał mi - w latach 80-tych - wspaniały
      świat wielkiej i różnorodnej muzyki, bardzo odległy od tego, co zazwyczaj można
      usłyszeć w radiu i telewizji. Później zauważyłem jednak, że ma on zbyt dużą jak
      na mój gust skłonność do muzyki poważnej (tzn. brzmiącej poważnie), a nawet
      ponurej. Zupełnie zaź jego uwagi uchodzą wykonawcy ambitnej muzyki rozrywkowej.
      Nigdy na przykład nie usłyszałem w jego audycjach zespołu ELO.

Nie wiem co teraz robi pan Piotr, ale jeśli szuka pomysłów, to mam jeden.
      Bardzo przydałaby się audycja pokazująca ogromne bogactwo muzyki rockowej: od
      samego jej początku (czyli piosenki "Rock Around The Clock" Billa Haleya z roku
      1954) aż po ostatnie dni. Pokazywałaby ona powiązania między wykonawcami
      najdawniejszymi a tymi, które debiutują obecnie. Wydobywałaby też na światło
      dzienne zespoły mało znane (np. The Move, Wizzard), a jednocześnie ukazywała
      źródła inspiracji współczesnych gwiazd. Znalazłoby się w niej też trochę
      miejsca dla muzyki pogranicznej (Herbie Hancock, Miles Davis, Boney M, Eminem i
      in.) Któż inny, jak nie Piotr Kaczkowski najbardziej nadawałby się do
      prowadzenia takiej audycji?

PS. Przeglądałem jakiś czas temu zszywki tygodnika "Panorama" z lat 70-tych i
      znalazłem tam bardzo krótki wywiad z Piotrem Kaczkowskim oraz jego zdjęcie!!!
      (wprawdzie czarno-białe i niewielkie, ale zawsze). To był któryś z numerów z
      roku 1977.
      • Gość: trinkoo Re: Piotr Kaczkowski IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 11:21
        Zdjecie aktualne Pana Piotra znajdziesz na stronie WIETRZNE RADIO - pozdrawiam
        • Gość: koliber Re: Piotr Kaczkowski IP: 149.156.12.* 17.09.02, 22:48
          I w tygodniku POlityka oraz w internecie. (trzeba zapuścić przeglądarkę)
      • Gość: koliber Re: Piotr Kaczkowski IP: 149.156.12.* 17.09.02, 22:47
        ELO chyba było
        A hedonizm to nie jest najlepsza filozofia
    • Gość: a_g Re: Piotr Kaczkowski IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 09:31
      Piotr Kaczkowski - dla mnie po prostu muzyczny ojciec. Gdyby nie on pewnie
      nadal błądziłabym w muzycznym gąszczu, nie mając pojęcia jaki jest ogromny i
      różnorodny. Zresztą nadal się uczę smile

Myślę też, że na uwagę zasługuje także Piotr Stelmach.
      • Gość: Milka Re: Piotr Kaczkowski IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.02, 12:00
        A ja mialam okazje poznac pana Piotra osobiscie!
        W 1983 roku byl dwa razy w Bydgoszczczy na spotkaniu z fanami.
        Mialam nawet jego zdjecie z osobista dedykacja, ktore gdzies mi sie niestety
        zapodzialo. Mial wtedy 37 lat, to teraz bedzie mial 56. Jak ten czas leci.

Pozdrawiam
        • Gość: koliber Re: Piotr Kaczkowski IP: 149.156.12.* 17.09.02, 22:50
          Gość portalu: Milka napisał(a):

> A ja mialam okazje poznac pana Piotra osobiscie!
          > W 1983 roku byl dwa razy w Bydgoszczczy na spotkaniu z fanami.
          > Mialam nawet jego zdjecie z osobista dedykacja, ktore gdzies mi sie niestety
          > zapodzialo. Mial wtedy 37 lat, to teraz bedzie mial 56. Jak ten czas leci.
          >
          > Pozdrawiam
          Ja też dwa razy (ale nie podam kiedy by mnie nie zidentyfikowano)
      • Gość: koliber Re: Piotr Kaczkowski IP: 149.156.12.* 17.09.02, 22:49
        Gość portalu: a_g napisał(a):

> Piotr Kaczkowski - dla mnie po prostu muzyczny ojciec. Gdyby nie on pewnie
        > nadal błądziłabym w muzycznym gąszczu, nie mając pojęcia jaki jest ogromny i
        > różnorodny. Zresztą nadal się uczę smile
        OJCIEC I MATKA
        > Myślę też, że na uwagę zasługuje także Piotr Stelmach.
        ALe ostatnio się sprzedał obniżając loty.
    • Gość: romi Re: Piotr Kaczkowski IP: *.tychy.msk.pl / 10.62.16.* 16.09.02, 13:00
      A ja przyznam, że mnie ten facet miejscami mocno irytuje-nie wiem, jak mam to
      nazwać, więc nie będę nawet próbować. Choć przyznam, że za jedno jestem mu
      wdzięczna, a mianowicie za too, że w jego Minimaxie dowiedziałam się któż to
      taki Tori Amos i...przepadłam na dobre. Co czwartek(a właściwie już piątek)
      czekam na nią o 1.05.
      • Gość: As Re: Piotr Kaczkowski IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 16.09.02, 13:05
        Gość portalu: romi napisał(a):

> A ja przyznam, że mnie ten facet miejscami mocno irytuje-nie wiem, jak mam to
        > nazwać, więc nie będę nawet próbować. Choć przyznam, że za jedno jestem mu
        > wdzięczna, a mianowicie za too, że w jego Minimaxie dowiedziałam się któż to
        > taki Tori Amos i...przepadłam na dobre. Co czwartek(a właściwie już piątek)
        > czekam na nią o 1.05.

A mnie właśnie ostatnio zaczął irytować za promowanie muzyki typu Tori Amos.
    • Gość: uke ne holubyj Re: Piotr Kaczkowski IP: *.dmtserv.com / *.dmtserv.com 16.09.02, 20:07
      no wiec od ladnyx paru lat miszkam na Zachodzie i bylem kiedys swiadkiem mniej
      wiecej takiej sceny w sklepie muzycznym. Spotyka sie dwoch Polakow, jeden z
      pyta pod pacha. Drugi sie pyta co to za plyta. Pierwszy odpowiada, pada nazwa
      zespolu, itd, ale drugi nie bardzo kojarzy. W koncu pierwszy mowi - no wiesz
      taka muzyczka jaka puszczal Kaczkowski. Drugi kupil pyte bez zastanowienia.

Pokazcie mi drugiego prezentera ktory by mail tak duzhy wpyw na sluchaczy.

• Gość: qrde Re: Piotr Kaczkowski IP: *.chello.pl 16.09.02, 20:36
      nie zawsze zgadzam sie z jego odczuciami, czy gustami, ale i tak uwazam, ze
      uczynil sporo dobrego... wielu ludziom zdjal gumiaki z butow, pozbawil ich
      przyjemnosci noszenia dresow i adidasow, pokazal nowe horyzonty... mozna go
      nazwac w pelni rasowym krytykiem muzycznym... ciesze sie, ze na forum pojawia
      sie jego nazwisko, tym bardziej, ze zwykle kroluje tu niejaki pan Robert
      Leszczynski... czlowiek, o ktorym, niestety, w zadnym razie nie jestem w stanie
      powiedziec nic dobrego...
    • Gość: marsowa Re: Piotr Kaczkowski IP: 213.77.104.* 17.09.02, 12:58
      Kaczkowski może irytować albo można go uwielbiać. Ale chyba nikt nie miał
      takiego wpływu na gusta muzyczne Polaków jak on.
      • Gość: koliber Re: Piotr Kaczkowski IP: 149.156.12.* 17.09.02, 22:51
        Gość portalu: marsowa napisał(a):

> Kaczkowski może irytować albo można go uwielbiać. Ale chyba nikt nie miał
        > takiego wpływu na gusta muzyczne Polaków jak on.
        I DOBRZE> Niestety nikt nie kształtuje gustu najmłodszego pokolenia. Jeśli sami
        nie poszukają utoną w bezguściu.
    • Gość: bolo Re: Piotr Kaczkowski IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 21:49
      Lata siedemdziesiąte były same dla siebie, nikt już chyba nie pamięta. W latach
      osiemdziesiątych Piotr Kaczkowski wyróżniał się fachowością i skrótowością
      komentarza przy znakomitej muzyce. Teraz muzycznie chyba jesteśmy na zakręcie.
      Są fajne wydarzenia, ale czekamy na objawienie. A Pan Piotr, z całym
      szacunkiem, chyba derekcja kazała mu udawać "radio pogoda" lub coś jeszcze
      gorszego. Nie wiele o muzyce i wykonawcy, o dorobku etc, dużo o zupie, drodze i
      trupie. Co z tego że makaron się rozwija!... Panie Piotrze, to brednie. Lepiej
      przetłumaczyć któryś z tekstów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka