IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:33
Czy wsrod Was sa fani grupy DMB? Czy możecie przbliżyc te grupę i coś polecic?
Obserwuj wątek
    • john_malkovitch Re: DMB??? 14.10.05, 18:39
      Polecić mogę praktycznie wszystko, co ten zespół nagrał..
      Zwłaszcza nagrania koncertowe..
      • Gość: tabo03 Re: DMB??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:49
        Chyba nie jest to zbyt popularna grupa u nas. Da sie ich usłyszec gdzieś w
        radio? Przyznam sie od razu że nie mam bladego pojęcia co to za grupa i z czym
        porownac.
        • john_malkovitch Re: DMB??? 15.10.05, 06:00
          U nas nie, ale na koncert w Central Parku przyszło
          ponoć trzy miliony ludzi!!!!!!
          Być na koncercie Dave'a Matthews'a to jedno z moich marzeń..
          (Kolejne z Porcupine Tree za półtora miecha big_grinDDDDDDDDDDDDDDDD)
          A po co porównywać.. Kup sobie jedną płytę.. obojętnie którą,
          a jak Ci się nie spodoba, to Ci zrefunduję..
          (Tak tylko piszę.. wink))
          Polecam wszystkimi nogami i dwunastnicą, czyli z głębi..
          W sklepach jest ogólnie dostępna koncertówka "The Gorge"..
          propnuję zacząć od niej..
          • dziewczyna_mickiewicza Re: DMB??? 15.10.05, 11:35
            'under the table and dreaming' - polecam bardzosmile ogolnie dmb to bardzo
            przyjemne granie, ktore - nei wiedziec czemu - nigdy bardziej sie u nas nie
            przyjelo. a szkoda. mozesz ich kojarzyc (to do autora watku) z kawalka "space
            between", ktory kiedys wykorzystala nokia w swojej reklamowce. a koncertowke z
            central parku mozna chyba spokojnie kupic - jak nie w sklepie, to w merlinie na
            pewno. tez polecam, bo na zywo wypadaja swietnie. osobiscie jedynie
            przestrzegam od zaczynania od ostatniej plyty, ktora przy reszcie wypada bardzo
            blado.
            • Gość: anka Re: DMB??? IP: *.acn.waw.pl 16.10.05, 19:40
              Under the table and dreaming smile mój ulubiony smile od niego zaczeła sie moja
              przygoda z DMB

Zgadzam sie z Dziewczyną_Mickiewicza DMB to bardzo ale to bardzo przyjemne
              granie, miło kołysze i wprawia w dobry nastrój smile

Tez polecam raczej ich wczesniejsze albumy oprócz wspomnianego "Under the
              table...", na pewno warto sie zapoznać z "Crush" i "Before These Crowed Steets"
              no i z koncertówkami (ich troche jest) z "Central Park Concert" na czele smile

DMB mozna czasem usłyszeć w Radiowej Trójce (American Baby - singiel z
              ostatniego albumu "Stand Up" był nawet ostatnio bardzo czesto grany i znalazł
              sie na LP3, krótko bo krótko, ale zawsze). W Polsce to jednak niestety niszowy
              zespół, ale swoje grono fanów ma i polska strona o dmb działa (polecam
              zajrzeć). Z dostepnoscią płyt w polskich sklepach - kaszana. W Empiku w
              Warszawie nawet jest zakładka DMB ale tam co najwyżej można znaleźć Koncert z
              Central Parku (choć dwa lata temu mozna było dostać i Crush i Before These
              Crowed Streets, Listneres Supported, no ale mozna sie pytać to moze sprowadzą).

Jest też internet. DMB to bardzo popularna grupa w Stanach. wiec stron o nich
              sporo. Wystarczy poszukać. czasem można znależć np taką stronę:

www.chadrap.com/downloads.php
              Miłego odbioru smile
    • Gość: tabo03 Re: DMB??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:50
    • Gość: Lecho Re: DMB??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 19:50
      Rzeczywiście, wzorem Pearl Jam, równiez DMB nagrywają potworną ilość koncertów i
      są to rewelacyjne koncerty i płyty. Miałem przyjemność być na jednym z nich, w
      Madison S.G. i zaręczam, że klimat zarówno na scenie jak i na widowni to jedno z
      piękniejszych wspomnień mego życia. Co do płyt studyjnych, polecam wszyStkIE od
      pierwszej do Everyday, później jest niestety kiepsko i w zasadzie nudno.
    • Gość: Mon Re: DMB??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 03:35
      Koniecznie 'The Central Park Concert', prawie 3 godziny świetnego przedstaienia. Przez ostatnie wakacje praktycznie nie słuchałem niczego innego.
    • Gość: tabo03 Re: DMB??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 18:42
      Serdeczne dzięki. Popytałam tu i tam i zdobyłam od znajomych koncert ściągnięty
      co prawda z netu ale żeby sie zorientowac czy mi sie spodoba uznałam że
      wystarczy. No i spodobało mi siesmile)Rzeczywiście bardzo miłe dżwięki
      szczególnie w porównaniu do muzyki granej w naszych rozgłośniach (ciągle tej
      samej - mam wrażenie)
      Jeżeli macie coś jeszcze fajnego a czego pewnie nie znam, to dajcie znac.
      Pozdrawiam gorąco
    • mapmuh Re: DMB??? 17.10.05, 19:46
      pl.wikipedia.org/wiki/Dave_Matthews_Band
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka