Gość: tabo03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:33 Czy wsrod Was sa fani grupy DMB? Czy możecie przbliżyc te grupę i coś polecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
john_malkovitch Re: DMB??? 14.10.05, 18:39 Polecić mogę praktycznie wszystko, co ten zespół nagrał.. Zwłaszcza nagrania koncertowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabo03 Re: DMB??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:49 Chyba nie jest to zbyt popularna grupa u nas. Da sie ich usłyszec gdzieś w radio? Przyznam sie od razu że nie mam bladego pojęcia co to za grupa i z czym porownac. Odpowiedz Link Zgłoś
john_malkovitch Re: DMB??? 15.10.05, 06:00 U nas nie, ale na koncert w Central Parku przyszło ponoć trzy miliony ludzi!!!!!! Być na koncercie Dave'a Matthews'a to jedno z moich marzeń.. (Kolejne z Porcupine Tree za półtora miecha DDDDDDDDDDDDDDDD) A po co porównywać.. Kup sobie jedną płytę.. obojętnie którą, a jak Ci się nie spodoba, to Ci zrefunduję.. (Tak tylko piszę.. )) Polecam wszystkimi nogami i dwunastnicą, czyli z głębi.. W sklepach jest ogólnie dostępna koncertówka "The Gorge".. propnuję zacząć od niej.. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: DMB??? 15.10.05, 11:35 'under the table and dreaming' - polecam bardzo ogolnie dmb to bardzo przyjemne granie, ktore - nei wiedziec czemu - nigdy bardziej sie u nas nie przyjelo. a szkoda. mozesz ich kojarzyc (to do autora watku) z kawalka "space between", ktory kiedys wykorzystala nokia w swojej reklamowce. a koncertowke z central parku mozna chyba spokojnie kupic - jak nie w sklepie, to w merlinie na pewno. tez polecam, bo na zywo wypadaja swietnie. osobiscie jedynie przestrzegam od zaczynania od ostatniej plyty, ktora przy reszcie wypada bardzo blado. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: DMB??? IP: *.acn.waw.pl 16.10.05, 19:40 Under the table and dreaming mój ulubiony od niego zaczeła sie moja przygoda z DMB Zgadzam sie z Dziewczyną_Mickiewicza DMB to bardzo ale to bardzo przyjemne granie, miło kołysze i wprawia w dobry nastrój Tez polecam raczej ich wczesniejsze albumy oprócz wspomnianego "Under the table...", na pewno warto sie zapoznać z "Crush" i "Before These Crowed Steets" no i z koncertówkami (ich troche jest) z "Central Park Concert" na czele DMB mozna czasem usłyszeć w Radiowej Trójce (American Baby - singiel z ostatniego albumu "Stand Up" był nawet ostatnio bardzo czesto grany i znalazł sie na LP3, krótko bo krótko, ale zawsze). W Polsce to jednak niestety niszowy zespół, ale swoje grono fanów ma i polska strona o dmb działa (polecam zajrzeć). Z dostepnoscią płyt w polskich sklepach - kaszana. W Empiku w Warszawie nawet jest zakładka DMB ale tam co najwyżej można znaleźć Koncert z Central Parku (choć dwa lata temu mozna było dostać i Crush i Before These Crowed Streets, Listneres Supported, no ale mozna sie pytać to moze sprowadzą). Jest też internet. DMB to bardzo popularna grupa w Stanach. wiec stron o nich sporo. Wystarczy poszukać. czasem można znależć np taką stronę: www.chadrap.com/downloads.php Miłego odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: DMB??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 19:50 Rzeczywiście, wzorem Pearl Jam, równiez DMB nagrywają potworną ilość koncertów i są to rewelacyjne koncerty i płyty. Miałem przyjemność być na jednym z nich, w Madison S.G. i zaręczam, że klimat zarówno na scenie jak i na widowni to jedno z piękniejszych wspomnień mego życia. Co do płyt studyjnych, polecam wszyStkIE od pierwszej do Everyday, później jest niestety kiepsko i w zasadzie nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mon Re: DMB??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 03:35 Koniecznie 'The Central Park Concert', prawie 3 godziny świetnego przedstaienia. Przez ostatnie wakacje praktycznie nie słuchałem niczego innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabo03 Re: DMB??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 18:42 Serdeczne dzięki. Popytałam tu i tam i zdobyłam od znajomych koncert ściągnięty co prawda z netu ale żeby sie zorientowac czy mi sie spodoba uznałam że wystarczy. No i spodobało mi sie)Rzeczywiście bardzo miłe dżwięki szczególnie w porównaniu do muzyki granej w naszych rozgłośniach (ciągle tej samej - mam wrażenie) Jeżeli macie coś jeszcze fajnego a czego pewnie nie znam, to dajcie znac. Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś