IP: 213.25.40.* 05.10.01, 14:36
Czy ktoś może słyszał o koncercie MAANAMU, ale nie takim w sklepie na
Targówku... Poszedłbym na stary Maanam...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 22:17
      Niestety dzisiejsze koncerty to cos a la Targówek, festyn w jakiejś dziurze
      której brak na mapie lub klubie dla discomułów ( za przeproszeniem ).
      Rzeczywistość okazała się potworna. Taki gigant jak Maanam nie może mieć
      sponsora, by wystapić na normalnej trasie. Dotyczy to jednak prawie wszystkich
      wykonawców w tym kraju. I tak oto mamy co mamy - promocja do kitu , płyta
      sprzedaje sie tak sobie. Ale ludzie zostali "rozpuszczeni" i myslę, że dzis
      chodzi sie na koncerty pod gołym niebem, gdzie mozna napić się piwska, obejrzeć
      fajerwerki i zobaczyć obok siebie Szuberta i maanam na jednym koncercie. DWA w
      JEDNYM . Przypadkowa publiczność , przypadkowe koncerty....
    • Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 01:38
      Może będzie lepiej i ruszy w końcu trasa klubowa. Mam taką nadzieję.
      • Gość: Paweł Re: Maanam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 18:16
        Święte słowa, Kreon. Nie jest to zbyt optymistyczne.... jednak miejmy nadzieję,
        że spełni sie przepowiednia Piotra. Dzięki i pozdrowienia
        • Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 21:56
          Mnie tak bardzo te koncerty klubowe nie podniecają, bo anonsowano je juz jakis
          czas temu, z drugiej strony jestem raczej przyzwyczajony do czadu w halach lub
          na stadionach. A to wydaje się juz mało realne . Na polskim rynku jest troche
          jak na przełomie 89/90, nic sie nie sprzedawało a na koncert halowy Maanamu
          "poszło" 50 biletów. Bieda, bieda a do tego publiczność przyzwyczajono do
          darmowych wystepów. Jest źle. Najlepszy przykład z dzisiejszego dnia. Na
          koncert Kultu, badź co bądź kultowej formacji, na którą ludzkość wali drzwiami
          i oknami przyszło dziś b. niewiele osób. Nie byłem tam - bynajmniej, ale
          mieszkam koło hali w której występ miał miejsce i widziałem co się szykuje. D R
          A M A T!
          • Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 23:53
            A ja bardzo ucieszyłbym się gdyby te zapowiadane koncerty klubowe doszły do
            skutku.
            Na hale czy stadiony jeżeli byłyby biletowane przyjdzie najwyżej kilkaset osób
            i będzie pustawo, koncerty składanki mi nie odpowiadają (po Sopocie uraz został
            na długo) a w klubach będą sami zainteresowani i będzie czadowo. Pamietam
            koncerty w warszawskim Remoncie. Myślałem że od entuzjastycznej reakcji
            publiczności ta buda się rozleci.Było fantastycznie i teraz chętnie bym na taki
            koncert poszedł znowu
            Pozdrawiam serdecznie
            • Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 16:08
              Nie wszędzie są kluby z taka tradycją jak Remont... W większości miast to
              dyskotekowa oaza i nie sądzę, aby na takie koncerty np. bez miejsc siedzących
              dla publiczności przyszli tatusiowie z dziećmi..
              A zresztą za koncerty klubowe też trzeba płacić, więc nie widzę powodów by nie
              robić ich w hali. Ale koszty ewentualnej klapy ( braku zainteresowania )byłyby
              dużo wyższe, stąd chyba to nagłe przeniesienie się artystów do klubów.
              Olać to!
              • Gość: Paweł Re: Maanam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 22:42
                Piotr, czy tez byłeś w Remincie, kiedy Maanam nagrywał maanamanię? Ja tam
                byłem! Super koncert! Jedna piosenke zadedykowała mi nawet kora i na dodatek
                słychać tam moje wrzaski hehehe. To były nczasy!
                Kreon, dla odmiany znowu kilka lat temu byłem bodaj na promocji Róży w jakiejś
                hali, chyba w Radomiu. Niezbyt miłe wspomnienie... ten ogrom hali sprawił, ze
                nawet stosunkowo duza liczba ludzi wydawała się garstką. A w Remoncie pamiętam,
                że nie miałem gdzie zostawić kurtki i miałem ją cały czas przy sobie, bo taki
                byłścisk. A pamiętacie Wielka majówkę z Maanamem? to był bodaj największy
                komcert w Polsce, fakt Kreon- był on za darmo.....
                • Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 23:00
                  nie wiem Pawle (bądź Michale czy się mylę ?wink ) czy to ten koncert na którym
                  nagrywali Maanamanię, chyba wcześniejszy czyli ten na którym doszli do wniosku
                  że warto to powtórzyć i zapisać dla potomnych. Wiem tylko że dojazd na ten
                  koncert kosztował mnie straszną kasę za sprawą warszawskich taksówkarzy, ale
                  nie żałuję. Atmosfera była niesamowita, teraz już koncert w remoncie nie
                  wchodzi w rachubę , ale wydaje mi się że lepiej grać w klubach niż w pustych
                  halach. A to czy to klub disco czy inna tancbuda nie ma znaczenia, ważny będzie
                  zespół i publika która na koncert przyjdzie.
                  Pozdrawiam
                  Piotr
                  • Gość: Paweł Re: Maanam IP: 198.168.198.* 08.10.01, 09:05
                    Piotrze, Paweł, Paweł na 100 proc! o czym piszesz z tym nagrywaniem płyty? Ja
                    jeszcze wtedy w Warszawie bywałem z doskoku i nie wiem jak to było. To znaczy,
                    że były 2 koncerty? na jednym sobie pograli, a drugi nagrali? o to ciekawe! Co
                    do hal to rzeczywiście masz rację, ważna jest muzyka. pozdro.
                    • Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 22:40
                      Okres promowania Róży nie może się równać z niczym w maanamowych dziejach z
                      lat 90tych. Byłem na 2 takich koncertach i nie zapomnę, jak koncert Maanamu
                      sparalizował miasto. Jadąc taksówką facet pytał się co jest bo nie sposób
                      nigdzie dotrzeć, a pod halę podstawiano dodatkowe autobusy. Dla mnie tych ludzi
                      były tysiące. Na drugi dzień miasto oblepione było naklejkami z Róży, bo te
                      dołączano do biletów. Bardzo fajny horror!
                      Wielka Majówka to był cudowny czas darmowych koncertów . Odwiedziłem na tych
                      majówkach parę stadionów, parków czy innych publicznych miejsc i stwierdzam ,
                      że byłem na spotkaniu z papieżem. Szkoda tylko, że to m.in. doprowadziło do
                      stanu dzisiejszego...
                      A dlaczego psioczę na kluby? Bo dla mnie M. to muzyka kilku pokoleń, a kluby
                      nie utrwalą tych niesamowitych obrazków, kiedy całe familie wkraczały do hal by
                      pobawić sie z maanamem. A moim zdaniem przyjdzie tam raczej przypadkowa
                      publiczność, która łazi na wszystko co tylko wydaje dźwięki. Jestem tego pewien.
                      BRR!!
                      Na razie tyle Pawle, Michale, Gawle czy inny fanie - pozdrawiam gorąco!
                      • Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 08.10.01, 23:19
                        Muszę się przyznać, że mi też bardziej pasuje Maanam dający czadu w hali czy na
                        stadionie. W klubach jest co prawda bardziej kameralnie, ale to nie to samo.
                        Ponieważ jak na razie o sponsorach nic nie słychać - możemy tylko gdybać.
                        Jednak to Maanamowi udało się w zeszłym roku zapełnić Kongresową 2x w ciągu
                        dnia. To o czymś świadczy - więc tak do końca nie jest przesądzone ile publiki
                        przyszłoby teraz na ewentualny halowy koncert. Myślę, że warto byłoby
                        zaryzkować "na próbę" smile jakąś mini trasę np. 3 - 4 biletowane, duże koncerty
                        w największych miastach. W końcu Maanam jest renomowanym zespołem i ludzie
                        przyjdą choćby z ciekawości. A to, że M. łączy pokolenia stanowi dodatkowy,
                        frekwencyjny atut przemawiający za trasą halową smile
                        Dobra nie będę tu wybrzydzał smile) Najważniejsze, żeby wokół Maanamu w końcu coś
                        się zaczęło dziać.
                        Dosyć tej ciszy!
                        Pozdrawiam
                        Bartek
                  • Gość: michał Re: Maanam IP: 217.99.17.* 09.10.01, 22:14
                    Gość portalu: Piotr napisał(a):

> nie wiem Pawle (bądź Michale czy się mylę ?wink

Mylisz się. Ja nie jestem Pawłem. Dopiero dziś znalazłem ten wątek. tak to jest
                    jak ktoś raz zacznie podawać się za inne osoby. Potem już jest zawsze podejrzany.
                    Pozdrawiam no i przyznam się, że też wolałbym koncert halowy ale nie bardzo sobie
                    wyobrażam jak po takiej promocji i takiej reakcji mediów można takie koncerty
                    realizować. Mam nadzieję że się mylę.

• Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 22:03
                      sorry Michale za podejrzenia smile, jasne, że halowy koncert byłby lepszy, tylko
                      powiedzcie ile ludzi kupi bilety? Na zespół, którego nowe nagrania nie chodzą w
                      mediach. Jestem realistą i wolę atmosferę w klubie niż pustą halę. Bardzo nie
                      lubię pustych hal. Myślę jednak że po udanej trasie klubowej, która zbierze
                      dobre recenzje, bo nie może być inaczej, możnaby pokusić się o jakieś koncerty
                      halowe. Ale teraz nie byłbym takim ryzykantem.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 10.10.01, 22:55
                        A ja jednak bym zaryzykował smile))
                        Tylko jak pisałem wcześniej - nie od razu całą trasę - najpierw trzeba
                        wysondować jak Maanam zostanie przyjęty przez "rynek". Dlatego sponsor
                        potrzebny natychmiastowo - przy dobrej reklamie i rozsądnych cenach biletów
                        jest szansa, że się uda.
                        A jeżeli nie... trudno też trzeba się z tym liczyć, ale jednocześnie trzeba
                        ryzykować.
                        Pozdrawiam

Na koniec jedna idiotyczna analogia do M.
                        nagrania ich3 także nie chodzą po rozgłośniach smile))))
                        • Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 23:33
                          > Na koniec jedna idiotyczna analogia do M.
                          > nagrania ich3 także nie chodzą po rozgłośniach smile))))
                          i tu się mylisz
                          zetka już bardzo pokochała ich3, grają ich w ilościach golcowych
                          Pozdrawiam

• Gość: Paweł Re: Maanam IP: 198.168.198.* 11.10.01, 10:56
                            Wiecie co, zaczynając tę dyskusję zastanawiałem się czy w ogóle będzie jakiś
                            koncert... a na tym popziomie urosła ona do wybierania miejsca hehehe Na dobrą
                            sprawę ucieszyłbym się, gdyby Kora zaśpiewała u mnier w salonie hehehehe (
                            oczywiście zaprosiłbym Was W S Z Y S T K I C H. pozdro
                            • Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 11.10.01, 21:54
                              W takim razie czekamy na zaproszenie smile)))))))
                          • Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 11.10.01, 22:01

> > Na koniec jedna idiotyczna analogia do M.
                            > > nagrania ich3 także nie chodzą po rozgłośniach smile))))
                            > i tu się mylisz
                            > zetka już bardzo pokochała ich3, grają ich w ilościach golcowych
                            > Pozdrawiam

w końcu ich3 i zetka reprezentują ten sam, syfiasty poziom
                            Pozdrawiam
                            >

• Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 22:29
                              Myslę, ze należy się sprostowanie. Syfiasty poziom prezentują absolutnie
                              wszystkie komercyjne stacje, wraz z rmf ( mój pogląd sie nie zmienił). Nie wiem
                              co leci w Trójce, bo od czasu pozegnania Maanamu odechciało mi sie i tego
                              włączać.
                              Z drugiej strony widać artyści pogodzili sie z tym i jakos egzystują. Sa nawet
                              zapraszani przez byłych fanów do swoich idiotycznych programów.
                              I jeszcze te nieszczęsne hale... - ja już byłem na Maanamie z "pusta " halą.
                              Rzeczywiście obciach nie z tej Ziemi ale Ci co byli dwoili sie i troili, czym
                              wypełnili wszystkie nie zajęte miejsca.
                              Uff.
    • piot-r Re: Maanam 22.10.01, 21:11
      jaki utwór z Hotelu powinien byc wydany na singlu?
      • Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 22:11
        Właśnie Piotrze napisałem na forum Maanamu, że Mandragora. Ale, że nie ma
        raczej szans, ani też Pocałunek, więc akceptuje wszystko ( no moze poza
        Taczitacz )
        • piot-r Re: Maanam 22.10.01, 22:42
          masz rację - Mandragora jest świetna, ale teraz chyba powinni grać Ty tęsknoto
          Mógłbys mi na mój email napisac co znowu dzieje się w Trójce? Kostrzewa
          awansował?
          • Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 21:39
            No i co Ty na to?
            • Gość: Paweł Re: Maanam IP: 198.168.198.* 24.10.01, 09:21
              Ja z Hotelu najchętniej słucham: łodzie, bliźniaka, tę z textem białoszewskiego
              i "mam ciało śmiałe i gorące......" hehehe O kurcze, ja prawie nie znam
              tytułów, ale foux pas! no cóż. A wiecie co, ostatnio mnie poraziło.... kupiłem
              hotel za 9.99 zł! byłóem przerażony, no bo jak to? nowa płyta a kosztuje tyle
              co na stadionie( a, zakupy robiłem w Media Markt na Pradze). Za kasetę
              pierwszego dnia sprzedaży zapłaciłem dużo wiecej... myślałem, że to jakaś
              pomyłka. Parę dni później byłem w MM w Alei Krakowskiej, a tam ten sam Hotel za
              26.50. Tak więc wszyscy fani- do MM na pragę. I to migiem! Pozdrawiam p.
              • Gość: Paweł Re: Maanam IP: 198.168.198.* 16.11.01, 14:21
                cze świeże wiadomości. Trasz M. jest szykowana, szukają sponsora, a Kora
                wyprowadziła sie na Żoliborz, a Sipowicza widziałem jak grał w totka, no
                niestety, mieszkania kosztują...
                • Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 16.11.01, 15:30
                  Gość portalu: Paweł napisał(a):

> cze świeże wiadomości. Trasz M. jest szykowana, szukają sponsora,, a Sipowicza
                  widziałem jak grał w totka... - a może tak wygląda szukanie sponsora w wykonaniu
                  firmy Kamiling? Znając prawdopodobieństwo trafienia 6, to jeszcze dłuuuuuuugo
                  poczekamy sobie na tą trasę smile
                  pozdrawiam

• Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.01, 22:30
                    Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Gość portalu: Paweł napisał(a):
                    >
                    > > cze świeże wiadomości. Trasz M. jest szykowana, szukają sponsora,, a Sipow
                    > icza
                    > widziałem jak grał w totka... - a może tak wygląda szukanie sponsora w wykonani
                    > u
                    > firmy Kamiling? Znając prawdopodobieństwo trafienia 6, to jeszcze dłuuuuuuugo
                    > poczekamy sobie na tą trasę smile
                    > pozdrawiam
                    nie ważne jak szukają - ważne żeby w końcu go znaleźli, chyba czas najwyższy. A
                    może jakaś zrzuta? smile))

>

• Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 17.11.01, 22:38

> Gość portalu: Bartek napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: Paweł napisał(a):
                      > >
                      > > > cze świeże wiadomości. Trasz M. jest szykowana, szukają sponsora,, a
                      > Sipow
                      > > icza
                      > > widziałem jak grał w totka... - a może tak wygląda szukanie sponsora w wyk
                      > onani
                      > > u
                      > > firmy Kamiling? Znając prawdopodobieństwo trafienia 6, to jeszcze dłuuuuuu
                      > ugo
                      > > poczekamy sobie na tą trasę smile
                      > > pozdrawiam
                      > nie ważne jak szukają - ważne żeby w końcu go znaleźli, chyba czas najwyższy. A
                      >
                      > może jakaś zrzuta? smile))
                      ok. powiedz mi tylko skąd wziąć od razu np. 4 tys. zł smile)))
                      >
                      > >
                      >

• Gość: Patti Re: Maanam IP: 192.168.71.* 19.11.01, 11:24
                        Szukam kontaktu z Korą (adres, telefon, e-mail) w bardzo poważnej sprawie.
                        Macie jakieś namiary ?
                        • Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 12:53
                          Gość portalu: Patti napisał(a):

> Szukam kontaktu z Korą (adres, telefon, e-mail) w bardzo poważnej sprawie.
                          > Macie jakieś namiary ?
                          www.maanam.pl
                          tam znajdziesz kontakt
                          pzdr

• Gość: Paweł Re: Maanam IP: 198.168.198.* 22.11.01, 13:25

> Gość portalu: Patti napisał(a):
                            >
                            > > Szukam kontaktu z Korą (adres, telefon, e-mail) w bardzo poważnej sprawie.
                            > > Macie jakieś namiary ?
                            > www.maanam.pl
                            > tam znajdziesz kontakt
                            > pzdr
                            >

Pati zostaw mejla to dam ci komórkę Kory
                            buziak
                            p.
                            • Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 22.11.01, 21:48
                              Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Gość portalu: Piotr napisał(a):
                              >
                              > > Gość portalu: Patti napisał(a):
                              > >
                              > > > Szukam kontaktu z Korą (adres, telefon, e-mail) w bardzo poważnej spr
                              > awie.
                              > > > Macie jakieś namiary ?
                              > > www.maanam.pl
                              > > tam znajdziesz kontakt
                              > > pzdr
                              > >
                              >
                              > Pati zostaw mejla to dam ci komórkę Kory
                              > buziak
                              > p.
                              Nie wiem jak bardzo przyjaźnisz się z Korą, ale najpierw wypadałoby zapytać Ją o
                              to czy się zgadza na udostępnienie swojego numeru.
                              pozdr.
                              Bartek

• Gość: Patti Re: Maanam IP: 192.168.71.* 11.12.01, 08:49
                              Dziękuję. Jak zawiodą inne kanały dostępu, to się zgłoszę. Chodzi o wydanie
                              oficjalnego bootlegu z lat 80. Ale na razie sza!!!!!
                              Pozdrawiam,
                              P.
                              • Gość: Paweł Re: Maanam IP: *.motoexpress.pl 11.12.01, 09:58
                                Bartek, oczywiście masz rację. ja głupi nie pomyślałem o tym w chwili pisania.
                                muszę się poprawić. Nie należe do ludzi, którzy rozdaja telefony na lewo i
                                prawo. No ale skąd mogłeś to wiedzieć. Przepraszam
                                Paweł
                                Ps.
                                muszę chyba częściej tu zagladać. Fajni ludzie się wpisują. Napiszcie jeszcze
                                do mnie
                                pozdro p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka