Gość: Paweł IP: 213.25.40.* 05.10.01, 14:36 Czy ktoś może słyszał o koncercie MAANAMU, ale nie takim w sklepie na Targówku... Poszedłbym na stary Maanam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 22:17 Niestety dzisiejsze koncerty to cos a la Targówek, festyn w jakiejś dziurze której brak na mapie lub klubie dla discomułów ( za przeproszeniem ). Rzeczywistość okazała się potworna. Taki gigant jak Maanam nie może mieć sponsora, by wystapić na normalnej trasie. Dotyczy to jednak prawie wszystkich wykonawców w tym kraju. I tak oto mamy co mamy - promocja do kitu , płyta sprzedaje sie tak sobie. Ale ludzie zostali "rozpuszczeni" i myslę, że dzis chodzi sie na koncerty pod gołym niebem, gdzie mozna napić się piwska, obejrzeć fajerwerki i zobaczyć obok siebie Szuberta i maanam na jednym koncercie. DWA w JEDNYM . Przypadkowa publiczność , przypadkowe koncerty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 01:38 Może będzie lepiej i ruszy w końcu trasa klubowa. Mam taką nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Maanam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 18:16 Święte słowa, Kreon. Nie jest to zbyt optymistyczne.... jednak miejmy nadzieję, że spełni sie przepowiednia Piotra. Dzięki i pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 21:56 Mnie tak bardzo te koncerty klubowe nie podniecają, bo anonsowano je juz jakis czas temu, z drugiej strony jestem raczej przyzwyczajony do czadu w halach lub na stadionach. A to wydaje się juz mało realne . Na polskim rynku jest troche jak na przełomie 89/90, nic sie nie sprzedawało a na koncert halowy Maanamu "poszło" 50 biletów. Bieda, bieda a do tego publiczność przyzwyczajono do darmowych wystepów. Jest źle. Najlepszy przykład z dzisiejszego dnia. Na koncert Kultu, badź co bądź kultowej formacji, na którą ludzkość wali drzwiami i oknami przyszło dziś b. niewiele osób. Nie byłem tam - bynajmniej, ale mieszkam koło hali w której występ miał miejsce i widziałem co się szykuje. D R A M A T! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 23:53 A ja bardzo ucieszyłbym się gdyby te zapowiadane koncerty klubowe doszły do skutku. Na hale czy stadiony jeżeli byłyby biletowane przyjdzie najwyżej kilkaset osób i będzie pustawo, koncerty składanki mi nie odpowiadają (po Sopocie uraz został na długo) a w klubach będą sami zainteresowani i będzie czadowo. Pamietam koncerty w warszawskim Remoncie. Myślałem że od entuzjastycznej reakcji publiczności ta buda się rozleci.Było fantastycznie i teraz chętnie bym na taki koncert poszedł znowu Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 16:08 Nie wszędzie są kluby z taka tradycją jak Remont... W większości miast to dyskotekowa oaza i nie sądzę, aby na takie koncerty np. bez miejsc siedzących dla publiczności przyszli tatusiowie z dziećmi.. A zresztą za koncerty klubowe też trzeba płacić, więc nie widzę powodów by nie robić ich w hali. Ale koszty ewentualnej klapy ( braku zainteresowania )byłyby dużo wyższe, stąd chyba to nagłe przeniesienie się artystów do klubów. Olać to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Maanam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 22:42 Piotr, czy tez byłeś w Remincie, kiedy Maanam nagrywał maanamanię? Ja tam byłem! Super koncert! Jedna piosenke zadedykowała mi nawet kora i na dodatek słychać tam moje wrzaski hehehe. To były nczasy! Kreon, dla odmiany znowu kilka lat temu byłem bodaj na promocji Róży w jakiejś hali, chyba w Radomiu. Niezbyt miłe wspomnienie... ten ogrom hali sprawił, ze nawet stosunkowo duza liczba ludzi wydawała się garstką. A w Remoncie pamiętam, że nie miałem gdzie zostawić kurtki i miałem ją cały czas przy sobie, bo taki byłścisk. A pamiętacie Wielka majówkę z Maanamem? to był bodaj największy komcert w Polsce, fakt Kreon- był on za darmo..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 23:00 nie wiem Pawle (bądź Michale czy się mylę ? ) czy to ten koncert na którym nagrywali Maanamanię, chyba wcześniejszy czyli ten na którym doszli do wniosku że warto to powtórzyć i zapisać dla potomnych. Wiem tylko że dojazd na ten koncert kosztował mnie straszną kasę za sprawą warszawskich taksówkarzy, ale nie żałuję. Atmosfera była niesamowita, teraz już koncert w remoncie nie wchodzi w rachubę , ale wydaje mi się że lepiej grać w klubach niż w pustych halach. A to czy to klub disco czy inna tancbuda nie ma znaczenia, ważny będzie zespół i publika która na koncert przyjdzie. Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Maanam IP: 198.168.198.* 08.10.01, 09:05 Piotrze, Paweł, Paweł na 100 proc! o czym piszesz z tym nagrywaniem płyty? Ja jeszcze wtedy w Warszawie bywałem z doskoku i nie wiem jak to było. To znaczy, że były 2 koncerty? na jednym sobie pograli, a drugi nagrali? o to ciekawe! Co do hal to rzeczywiście masz rację, ważna jest muzyka. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 22:40 Okres promowania Róży nie może się równać z niczym w maanamowych dziejach z lat 90tych. Byłem na 2 takich koncertach i nie zapomnę, jak koncert Maanamu sparalizował miasto. Jadąc taksówką facet pytał się co jest bo nie sposób nigdzie dotrzeć, a pod halę podstawiano dodatkowe autobusy. Dla mnie tych ludzi były tysiące. Na drugi dzień miasto oblepione było naklejkami z Róży, bo te dołączano do biletów. Bardzo fajny horror! Wielka Majówka to był cudowny czas darmowych koncertów . Odwiedziłem na tych majówkach parę stadionów, parków czy innych publicznych miejsc i stwierdzam , że byłem na spotkaniu z papieżem. Szkoda tylko, że to m.in. doprowadziło do stanu dzisiejszego... A dlaczego psioczę na kluby? Bo dla mnie M. to muzyka kilku pokoleń, a kluby nie utrwalą tych niesamowitych obrazków, kiedy całe familie wkraczały do hal by pobawić sie z maanamem. A moim zdaniem przyjdzie tam raczej przypadkowa publiczność, która łazi na wszystko co tylko wydaje dźwięki. Jestem tego pewien. BRR!! Na razie tyle Pawle, Michale, Gawle czy inny fanie - pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 08.10.01, 23:19 Muszę się przyznać, że mi też bardziej pasuje Maanam dający czadu w hali czy na stadionie. W klubach jest co prawda bardziej kameralnie, ale to nie to samo. Ponieważ jak na razie o sponsorach nic nie słychać - możemy tylko gdybać. Jednak to Maanamowi udało się w zeszłym roku zapełnić Kongresową 2x w ciągu dnia. To o czymś świadczy - więc tak do końca nie jest przesądzone ile publiki przyszłoby teraz na ewentualny halowy koncert. Myślę, że warto byłoby zaryzkować "na próbę" jakąś mini trasę np. 3 - 4 biletowane, duże koncerty w największych miastach. W końcu Maanam jest renomowanym zespołem i ludzie przyjdą choćby z ciekawości. A to, że M. łączy pokolenia stanowi dodatkowy, frekwencyjny atut przemawiający za trasą halową Dobra nie będę tu wybrzydzał ) Najważniejsze, żeby wokół Maanamu w końcu coś się zaczęło dziać. Dosyć tej ciszy! Pozdrawiam Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Maanam IP: 217.99.17.* 09.10.01, 22:14 Gość portalu: Piotr napisał(a): > nie wiem Pawle (bądź Michale czy się mylę ? Mylisz się. Ja nie jestem Pawłem. Dopiero dziś znalazłem ten wątek. tak to jest jak ktoś raz zacznie podawać się za inne osoby. Potem już jest zawsze podejrzany. Pozdrawiam no i przyznam się, że też wolałbym koncert halowy ale nie bardzo sobie wyobrażam jak po takiej promocji i takiej reakcji mediów można takie koncerty realizować. Mam nadzieję że się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 22:03 sorry Michale za podejrzenia , jasne, że halowy koncert byłby lepszy, tylko powiedzcie ile ludzi kupi bilety? Na zespół, którego nowe nagrania nie chodzą w mediach. Jestem realistą i wolę atmosferę w klubie niż pustą halę. Bardzo nie lubię pustych hal. Myślę jednak że po udanej trasie klubowej, która zbierze dobre recenzje, bo nie może być inaczej, możnaby pokusić się o jakieś koncerty halowe. Ale teraz nie byłbym takim ryzykantem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 10.10.01, 22:55 A ja jednak bym zaryzykował )) Tylko jak pisałem wcześniej - nie od razu całą trasę - najpierw trzeba wysondować jak Maanam zostanie przyjęty przez "rynek". Dlatego sponsor potrzebny natychmiastowo - przy dobrej reklamie i rozsądnych cenach biletów jest szansa, że się uda. A jeżeli nie... trudno też trzeba się z tym liczyć, ale jednocześnie trzeba ryzykować. Pozdrawiam Na koniec jedna idiotyczna analogia do M. nagrania ich3 także nie chodzą po rozgłośniach )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 23:33 > Na koniec jedna idiotyczna analogia do M. > nagrania ich3 także nie chodzą po rozgłośniach )))) i tu się mylisz zetka już bardzo pokochała ich3, grają ich w ilościach golcowych Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Maanam IP: 198.168.198.* 11.10.01, 10:56 Wiecie co, zaczynając tę dyskusję zastanawiałem się czy w ogóle będzie jakiś koncert... a na tym popziomie urosła ona do wybierania miejsca hehehe Na dobrą sprawę ucieszyłbym się, gdyby Kora zaśpiewała u mnier w salonie hehehehe ( oczywiście zaprosiłbym Was W S Z Y S T K I C H. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 11.10.01, 21:54 W takim razie czekamy na zaproszenie ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 11.10.01, 22:01 Gość portalu: Piotr napisał(a): > > Na koniec jedna idiotyczna analogia do M. > > nagrania ich3 także nie chodzą po rozgłośniach )))) > i tu się mylisz > zetka już bardzo pokochała ich3, grają ich w ilościach golcowych > Pozdrawiam w końcu ich3 i zetka reprezentują ten sam, syfiasty poziom Pozdrawiam > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 22:29 Myslę, ze należy się sprostowanie. Syfiasty poziom prezentują absolutnie wszystkie komercyjne stacje, wraz z rmf ( mój pogląd sie nie zmienił). Nie wiem co leci w Trójce, bo od czasu pozegnania Maanamu odechciało mi sie i tego włączać. Z drugiej strony widać artyści pogodzili sie z tym i jakos egzystują. Sa nawet zapraszani przez byłych fanów do swoich idiotycznych programów. I jeszcze te nieszczęsne hale... - ja już byłem na Maanamie z "pusta " halą. Rzeczywiście obciach nie z tej Ziemi ale Ci co byli dwoili sie i troili, czym wypełnili wszystkie nie zajęte miejsca. Uff. Odpowiedz Link Zgłoś
piot-r Re: Maanam 22.10.01, 21:11 jaki utwór z Hotelu powinien byc wydany na singlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 22:11 Właśnie Piotrze napisałem na forum Maanamu, że Mandragora. Ale, że nie ma raczej szans, ani też Pocałunek, więc akceptuje wszystko ( no moze poza Taczitacz ) Odpowiedz Link Zgłoś
piot-r Re: Maanam 22.10.01, 22:42 masz rację - Mandragora jest świetna, ale teraz chyba powinni grać Ty tęsknoto Mógłbys mi na mój email napisac co znowu dzieje się w Trójce? Kostrzewa awansował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreon Re: Maanam IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 21:39 No i co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Maanam IP: 198.168.198.* 24.10.01, 09:21 Ja z Hotelu najchętniej słucham: łodzie, bliźniaka, tę z textem białoszewskiego i "mam ciało śmiałe i gorące......" hehehe O kurcze, ja prawie nie znam tytułów, ale foux pas! no cóż. A wiecie co, ostatnio mnie poraziło.... kupiłem hotel za 9.99 zł! byłóem przerażony, no bo jak to? nowa płyta a kosztuje tyle co na stadionie( a, zakupy robiłem w Media Markt na Pradze). Za kasetę pierwszego dnia sprzedaży zapłaciłem dużo wiecej... myślałem, że to jakaś pomyłka. Parę dni później byłem w MM w Alei Krakowskiej, a tam ten sam Hotel za 26.50. Tak więc wszyscy fani- do MM na pragę. I to migiem! Pozdrawiam p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Maanam IP: 198.168.198.* 16.11.01, 14:21 cze świeże wiadomości. Trasz M. jest szykowana, szukają sponsora, a Kora wyprowadziła sie na Żoliborz, a Sipowicza widziałem jak grał w totka, no niestety, mieszkania kosztują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 16.11.01, 15:30 Gość portalu: Paweł napisał(a): > cze świeże wiadomości. Trasz M. jest szykowana, szukają sponsora,, a Sipowicza widziałem jak grał w totka... - a może tak wygląda szukanie sponsora w wykonaniu firmy Kamiling? Znając prawdopodobieństwo trafienia 6, to jeszcze dłuuuuuuugo poczekamy sobie na tą trasę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.01, 22:30 Gość portalu: Bartek napisał(a): > Gość portalu: Paweł napisał(a): > > > cze świeże wiadomości. Trasz M. jest szykowana, szukają sponsora,, a Sipow > icza > widziałem jak grał w totka... - a może tak wygląda szukanie sponsora w wykonani > u > firmy Kamiling? Znając prawdopodobieństwo trafienia 6, to jeszcze dłuuuuuuugo > poczekamy sobie na tą trasę > pozdrawiam nie ważne jak szukają - ważne żeby w końcu go znaleźli, chyba czas najwyższy. A może jakaś zrzuta? )) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 17.11.01, 22:38 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Gość portalu: Bartek napisał(a): > > > Gość portalu: Paweł napisał(a): > > > > > cze świeże wiadomości. Trasz M. jest szykowana, szukają sponsora,, a > Sipow > > icza > > widziałem jak grał w totka... - a może tak wygląda szukanie sponsora w wyk > onani > > u > > firmy Kamiling? Znając prawdopodobieństwo trafienia 6, to jeszcze dłuuuuuu > ugo > > poczekamy sobie na tą trasę > > pozdrawiam > nie ważne jak szukają - ważne żeby w końcu go znaleźli, chyba czas najwyższy. A > > może jakaś zrzuta? )) ok. powiedz mi tylko skąd wziąć od razu np. 4 tys. zł ))) > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patti Re: Maanam IP: 192.168.71.* 19.11.01, 11:24 Szukam kontaktu z Korą (adres, telefon, e-mail) w bardzo poważnej sprawie. Macie jakieś namiary ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Maanam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 12:53 Gość portalu: Patti napisał(a): > Szukam kontaktu z Korą (adres, telefon, e-mail) w bardzo poważnej sprawie. > Macie jakieś namiary ? www.maanam.pl tam znajdziesz kontakt pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Maanam IP: 198.168.198.* 22.11.01, 13:25 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Gość portalu: Patti napisał(a): > > > Szukam kontaktu z Korą (adres, telefon, e-mail) w bardzo poważnej sprawie. > > Macie jakieś namiary ? > www.maanam.pl > tam znajdziesz kontakt > pzdr > Pati zostaw mejla to dam ci komórkę Kory buziak p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Maanam IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 22.11.01, 21:48 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Gość portalu: Piotr napisał(a): > > > Gość portalu: Patti napisał(a): > > > > > Szukam kontaktu z Korą (adres, telefon, e-mail) w bardzo poważnej spr > awie. > > > Macie jakieś namiary ? > > www.maanam.pl > > tam znajdziesz kontakt > > pzdr > > > > Pati zostaw mejla to dam ci komórkę Kory > buziak > p. Nie wiem jak bardzo przyjaźnisz się z Korą, ale najpierw wypadałoby zapytać Ją o to czy się zgadza na udostępnienie swojego numeru. pozdr. Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patti Re: Maanam IP: 192.168.71.* 11.12.01, 08:49 Dziękuję. Jak zawiodą inne kanały dostępu, to się zgłoszę. Chodzi o wydanie oficjalnego bootlegu z lat 80. Ale na razie sza!!!!! Pozdrawiam, P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Maanam IP: *.motoexpress.pl 11.12.01, 09:58 Bartek, oczywiście masz rację. ja głupi nie pomyślałem o tym w chwili pisania. muszę się poprawić. Nie należe do ludzi, którzy rozdaja telefony na lewo i prawo. No ale skąd mogłeś to wiedzieć. Przepraszam Paweł Ps. muszę chyba częściej tu zagladać. Fajni ludzie się wpisują. Napiszcie jeszcze do mnie pozdro p Odpowiedz Link Zgłoś