Dodaj do ulubionych

The Silent Enigma

IP: *.uci.uni.torun.pl 18.11.02, 13:50
Chcialem na forum oddac maly hold tworczosci grupy zwanej Anathema.Wypracowala wlasny oryginalny styl.I choc rownie lubie Judgement,to album The Silent Enigma jest klasyka klimatycznego mocniejszego grania.Dla mnie jest to jeden z najwazniejszych albumow lat 90-tych(obok najwazniejszego-czyli "O.K.Computer"-Radiohead,czy tez "Ten"Pearl Jam).Anathema pozostaje jakby troche w cieniu wielu uznanych zespolow rockowych-a swymi albumami udowodnila,ze warto poznawac ich muzyke.Jedynym zgrzytem jest dla mnie ich ostatni album "A fine day to exit"-ktory to jest mierna kalka "Judgement" i zarazem najslabszym albumem tego zespolu.Mam nadzieje,ze chlopaki sie podniosa i nie beda zjadali wlasnego ogona na kolejnej studyjnej plycie.A "The silent enigma" do dzisiaj urzeka.
Obserwuj wątek
    • jasiek666 Re: The Silent Enigma 18.11.02, 15:08
      Jak tak sobie słucham nowych dokonań Anathemy, to dochodze do wniosku, ze chyba
      jednak wolę stagnację, w jaką popadł MDB.
    • miecio4 Re: The Silent Enigma 18.11.02, 15:59
      Tiaaaaa.
      No cóż, prawda jest taka że Anathemę albo się kocha albo nienawidzi. I tak
      naprawde dziwne jest to bardzo ale nie spotkałem właściwie nikogo kto wyrażałby
      sie o nich obojętnie. Albo skrajna miłość albo totalna zlewka.
      No bo weźmy np. takiego mnie- mój stosunek do Anathemy? Ja kocham Anathemę.
      W odróżnieniu jednak od autora wątku, ostatnią płytę Fine Day to Exit uważam za
      doskonałą (no może na równi z Judgement). Silent Enigma i Alternative 4 sa
      również świetne ale (moim zdaniem oczywiscie) są na nich niestety utwory mniej
      udane. A na dwóch ostatnich albumach nie ma nawet jednego dźwięku który nie
      znalazłby sie tam przypadkiem.
      Kocham Anathemę gdyz w ich muzyce jest to czego często brakuje innym artystom-
      jest dusza.

ps. Polecam wszystkim znającym Anathemę płyte nagraną pod szyldem Antimatter.
      Współautorem jej jest Duncan a jest to rzecz naprawde niesamowita.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka