krzysztom 06.03.06, 20:53 Prosze Was zdradzcie ktora plyta jest naj...i krotko napiszcie dlaczego.Stworzymy liste 100 plyt,ktore wstrzasnely swiatem! Moj typ Genesis-A trick of the tail.Za nieziemskie klimaty i glos Phila Colinsa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
freerock Re: Twoja zlota plyta 06.03.06, 21:14 The Cure- Desintegration. Esencja emocji, po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Twoja zlota plyta 06.03.06, 22:07 1. Marillion - Fugazi 2. The Mars Volta - Frances The Mute nie potrafię inaczej. to są moje dwa kosmosy - stary i nowy. have fun Odpowiedz Link Zgłoś
ppearll Re: Twoja zlota plyta 06.03.06, 21:25 Cholernie ciężko jest wybrać tylko jedną... No ale dobra... mój typ: "Pink Floyd - Dark side of the moon" Nie będę pisała dlaczego, chyba wiadomo dlaczego... Shine on ----- Everything under the sun is in tune but the sun is eclipsed by the moon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reguły witają Re: Twoja zlota plyta IP: *.chello.pl 06.03.06, 21:26 Płyta TOP ONE z przeróbkami ludowych kawałków. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztom Re: Twoja zlota plyta 07.03.06, 17:35 Jest w tej chwili 10 wyroznionych plyt , same perelki (gdybym mial sie doczepic to ten TOP ONE w tym zestawie nie pasuje). Fugazy - niesamowity wokal Fisza,mroczny Smith z The Cure,gitrowa perfekcja Simona & Garfankela...Dzieki Julio za fotki -masz piekna corke Czekam na nastepne Wasze Zlote Plyty. Odpowiedz Link Zgłoś
brilli.ant Re: Twoja zlota plyta 06.03.06, 21:55 "Dirk wears white sox" - Adam and the Ants za doskonałe brzmienie, nieco mroczny klimat i świetne teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: Twoja zlota plyta 06.03.06, 22:54 Bloodhound gang-One fierce beer coaster. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Twoja zlota plyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:04 Simon & Garfunkel "Bookends" ... jest to arcydzieło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Twoja zlota plyta IP: *.chello.pl 07.03.06, 17:58 Krywań, Krywań - Skaldów, za najlepszą płytę nagraną w tym kraju ! Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties Re: Twoja zlota plyta 07.03.06, 19:40 Toto - Farenheit co tu dużo mówić - trzeba posłuchać Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Twoja zlota plyta 07.03.06, 21:18 To dorzućmy jeszcze "Violator" Depche Mode i Kate Bush "Hounds of Love" Odpowiedz Link Zgłoś
torquemado Re: Twoja zlota plyta 08.03.06, 00:08 Camel "Harbour Of Tears" za płaczącą gitarę Andy Latimera i "99" Abraxas za teksty i tą niesamowitą muzykę w której jest brzydota i prawdziwe piękno Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Twoja zlota plyta 08.03.06, 14:52 "Harbour of tears" faktycznie przepiękna płyta... Odpowiedz Link Zgłoś
ad.no Re: Twoja zlota plyta 09.03.06, 09:36 KULT - Tata Kazika Metallica - Master of Puppets Therion - Theli Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztom Re: Twoja zlota plyta 10.03.06, 20:51 Slabiutko , jest dopiero 18 zlotych plyt,moze Was zachece dorzucajac swoja druga ulubiona : Iggy Pop - New York . Plyta dla facetow z jajami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Twoja zlota plyta IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 19.03.06, 10:32 Iggy chyba nie ma w swoim dorobku solowym płyty o takim tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztom Re: Twoja zlota plyta 19.03.06, 14:01 Sorry,mialem na mysli Lou Reeda(dzieki za czujnosc!). Odpowiedz Link Zgłoś
szaron69 Re: Twoja zlota plyta 18.03.06, 22:45 Bob Dylan - Desire. Posluchajcie jej,a swiat nabierze barw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość forum Re: Twoja zlota plyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:53 Queen - Innuendo, Made in Heaven (trudna decyzja) Pink Floyd - The Wall. Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Twoja zlota plyta 19.03.06, 09:43 Peter Gabriel- "SO" i "US" Tori Amos- "Scarlet Walk's" Pearl Jam- "Ten" Odpowiedz Link Zgłoś
bacha33 Re: Twoja zlota plyta 19.03.06, 16:02 King Crimson "In the Court of the Crimson King" Led Zeppelin "I, II, III, IV" to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Twoja zlota plyta IP: *.aster.pl 27.04.06, 02:29 Zdecydowanie "Master Of Puppets" Metalliki.Wielki rockowy (nie tylko stricte metalowy)krok naprzód plus fantastyczne kompozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demian Re: Twoja zlota plyta IP: *.spray.net.pl 19.03.06, 15:59 O proszę, właśnie przeglądałem, by się nie zdublować, POPIERAM, i dorzucam głos na Master Of Puppets Metaliki i dorzucam kilka albumów: "Beyond The Missouri Sky" Pat Metheny & Charlie Haden (za co? za nadanie muzyce "duszy") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demian Re: Twoja zlota plyta IP: *.spray.net.pl 19.03.06, 16:05 za szybko chciałem, jeszcze chciałbym dorzucić: Krzysztof Komeda "Astigmatic" SBB "Memento z Banalnym Tryptykiem" Bob Seger "Live Bullet By Wounded Healer" King Crimsom "In The Court of The Crimson King" Wszystkie za to samo, iż pomimo tylu lat od powstania tej muzyki nie zatraciła na świeżości. Odpowiedz Link Zgłoś
belfastmf Re: Twoja zlota plyta 20.03.06, 20:14 Pink Floyd-Wish You Were Here...komentarz potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shower Re: Twoja zlota plyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 00:19 Aerosmith- Pump The Cult- Electric Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Twoja zlota plyta 26.03.06, 12:35 Czesław Niemen - "Bema pamięci żałobny rapsod" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DTowiec Re: Twoja zlota plyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 12:37 Nie ma takiej płyty. Tytuł: "Niemen Enigmatic". Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Twoja zlota plyta 26.03.06, 13:18 wiem, ale NE były jeszcze potem, a nie wiem czy to jest 1. NE z Jednego serca i Bemem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal70an Re: Twoja zlota plyta IP: *.chello.pl 26.03.06, 14:07 "Animals"-Pink Floyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mash Re: Twoja zlota plyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:55 Dire Straits-Brothers in Arms The Doors-L.A.Women Bruce Springteen-Nebraska Jethro Tull-Catfish Rising Ten typ przede mna (Animals)-uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
carloss3 Re: Twoja zlota plyta 28.03.06, 14:39 "Memento z Banalnym Tryptykiem" zespołu SBB. Najwspanialsza polska płyta z gatunku ambitnego rocka. Świetne jak na owe czasy brzmienie, mistrzowstwo instrumentalne wszystkich członków zespołu, znakomite teksty Juliana Mateja śpiewane przez Józefa Skrzeka... Nie do opisania. Posłuchajcie koniecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bacha33 Re: Twoja zlota plyta 29.03.06, 09:15 Zastanawia mnie czemu nikt nie napisał Jimi Hendrix-a choćby płyta "Smash Hits", zreszta każda płyta miała w sobie coś Police "Synchronicity" Joy Division "Closer" i "Unknown Pleasures" - piękna psychodelia Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Twoja zlota plyta 29.03.06, 14:21 "Automatic For The People" R.E.M. Memento mori. Odpowiedz Link Zgłoś
campari.wawa Re: Twoja zlota plyta 29.03.06, 15:37 podam tylko te z ostatnich lat "OK Computer" Radiohead "Kid A" Radiohead "Uh Huh Her" PJ Harvey "A Rush Of Blood To The Head" Coldplay "Elephant" The White Stripes "De-loused In The Comatorium" The Mars Volta "You All Look The Same To Me" Archive i jeszcze kilka innych, ale te narazie mi do głowy przychodzą a ostatnio kręci mnie nowy album Yeah Yeah Yeah "Show Your Bones" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fru Re: Twoja zlota plyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:00 Red Hot Chili Peppers Californication Radiohead Ok Computer The Doors Best of Mars Volta Frances The Mute Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eidżent smiff Re: Twoja zlota plyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 18:19 bedzie tego chyba troche dużo ale nic nie poradzę: Joy Division - Closer Sisters of Mercy - Floodland DCD - Within the realms... Death - Human NoMeansNo - 0+2=1 itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoy Re: Twoja zlota plyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 19:37 pink floyd- dark side of the moon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: Twoja zlota plyta IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.04.06, 10:35 Massive Attack "Mezzanine". Genialna płyta bez choćby jednego przeciętnego utworu. Niesamowity klimat. Słuchałem jej chyba 3 lata bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś