jazzfoxy 31.03.06, 20:14 szkoda, ze nie macie, byloby fajnie lepiej Was poznac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
libl Re: wizytówki 31.03.06, 21:21 Na razie opowieść, skąd się naprawdę wziąłem )))))) www.niniwa2.cba.pl/kuttner_swiat_nalezy_do_mnie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wizytówki 31.03.06, 22:00 Bialy mis z Marsa, tylko wiek sie nie zgadza Ty jestes tym przemadrzalym, grubym Liblem? Odpowiedz Link Zgłoś
hurakami Re: wizytówki 31.03.06, 22:32 Liblu, Zawsze Cie podejrzewalemo zwiazki z Kuttnerem, ale balem sie zapytac. Uwielbiam Galleghera i jego wynalazki, a opowiadanie z Liblami jest swietne! Bo oczywiscie same lible sa przesympatyczne. Mimo, ze przeciez sa to grozne istoty, bo chca podbic Ziemie... Pozdrawiam h ps. Bardzo podoba mi sie rowniez pomysl z organami alkoholowymi... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: wizytówki 31.03.06, 21:58 Jazzfoxy!!! Ja popieram ideę "lepszego poznania" pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: wizytówki 31.03.06, 22:06 Tak!!!Zjazd jak najbardziej!! Zreszta Liblowi juz napisalam w mailu o tym, ale to taka moja cichutka mysl... Pozdr. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: wizytówki 31.03.06, 22:18 Jazzfoxy, nie jest tajemnicą, ze slyniesz ze zdolnosci organizatorskich Jakby co, z miłą checią pomoge POzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jastej Re: wizytówki 01.04.06, 10:34 Popieram pomysł z wizytówkami i "zjazdem integracyjnym". Choć rzadko zabieram głos na tym forum, to wszystkie wypowiedzi z dużym zainteresowaniem zawsze czytam. Ma to forum w sobie coś, czego brakuje mi w innych podobnych miejscach i ogólnie w kontaktach międzyludzkich: szacunek do drugiego człowieka, dla jego wiedzy (większej czy mniejszej), dla jego emocji i przeżyć, jego indywidualnej wrażliwości i estetycznych potrzeb. Jazz to czyni? Nie mam wątpliwości, że tak; wystarczy uzmysłowić sobie istotę improwizowanego grania w zespole... Tak trzymać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wizytówki 01.04.06, 15:27 Takie zloty to fajowa rzecz. Mozna sie lepiej poznac i umowic np. na koncert. Kiedys jeszcze na forum muzyka, grupa swietnych ludzi (obecnie piszacych na roznych forach prywatnych), spotykala sie. Malo tego takie zloty odbywaly sie w roznych miastach Polski. Smiesznie bylo, bo jak w realu spotyka sie grupa 30 osob, to jakos tak dziwnie sie robi Jestem ciekawa jak wiele osob nas czyta, nie pisujac nic, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
epigrafik Re: wizytówki 01.04.06, 20:15 ba 30, wyobraź sobie setki i czasem jednak lepiej milczeć, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: wizytówki 01.04.06, 21:03 miło by się spotkać i lepiej poznać tylko wyobraziłem sobie te setki i mnie trochę zmroziło. epigrafik, napisz proszę, że żartowałeś Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wizytówki 01.04.06, 23:00 bylam na spotaniu, gdzie bylo ok. 30 osob i wierzcie mi, ze to bylo duzo, u nas ile osob pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: wizytówki 01.04.06, 23:50 Na stracie juz problemy? Jeszcze nic nie ustalone, a tu widze ze martwi zbyt duza ilosc osob, ktora rzekomo ma byc..a ja myslalam ze im wiecej ludzi tym ciekawiej, weselej itd. ale pewnie nie wiem jak to jest w praktyce i pewnie dlatego tak mowie Jazzfoxy, naprawde az tak zle z ta 30-ką?(ja nie mam pojecia ile by sie u nas nazbieralo,pewnie inna sprawa kto by sie zadeklarowal, a inna kto na spotkanie by dotarl) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: wizytówki 01.04.06, 23:58 No właśnie, z dotarciem byłby pewno pewien problem. Na pewno najlepszym miejscem byłaby W-wa, bo jest pośrodku. Tak, że i ci z Lublina, Białegostoku, Ziem Odzyskanych i Poznania mieliby podobną drogę do pokonania. No i warszawiaków pewno wśród nas najwięcej. I tylko problem, by to zgrać. Ale bądźmy dobrej myśli Chyba żebyśmy zorganizowali to w Oslo, to wszyscy mieliby równie dalego, a Kranik by sie ucieszyła (Kraniku, gdzie jesteś). Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: wizytówki 03.04.06, 06:07 Jestem , jestem Praca i wizyta dziecka powoduje moją nieobecność... Może byc Oslo Ale ogólnie to za rok o tej porze tzn, na Wielkanoc 2007 wrocławska frakcja Kobiecej Polonii planuje forumowe spotkanie w moim rodzinnym mieście. Ja coraz bardziej dojrzewam do pomysłu zwizytowania Warszawy bo mam tam dwoje znajomych z netu ktorych kiedyś poznałam osobiście ichciałabym Ich bardzo spotkać. Do tego tak się składa że mam sporo wirtualnych znajomych z Warszawy... Jedno forum proponuje spotkanie z pół litry na ławce w jakimś warszawskim parku. Może Forum Jazz zgodnie z tematem wyierze jakiś klub jazzowy))) Kran Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: wizytówki 03.04.06, 08:27 Kranik napisała: ' Jedno forum proponuje spotkanie z pół litry na ławce w jakimś warszawskim parku'. Ciekawi mnie co jest tematem tego forum. Czy ich hasło brzmi 'Miłośnicy przyrody łączmy się'czy może'Miłośnicy alkoholi łączmy się'? Chętnie bym zajrzała na to forum ) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: wizytówki 03.04.06, 08:58 Tam się rozmawia głownie o polityce I to niekiedy całkiem poważnie... Kran Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: wizytówki 03.04.06, 14:10 jan.kran napisała: > Tam się rozmawia głownie o polityce I to niekiedy całkiem poważnie... > Kran podziwiam, ja już nie potrafię rozmawiać poważnie o polityce Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: wizytówki 04.04.06, 21:28 Spotkanie? W Oslo? Pol litra na lawce?....taa...bez komentarza...a wlasciwie,czemu nie?...z dzezowym pozdrowieniem dla wszystkich forumowiczow- faraon. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: wizytówki 04.04.06, 21:50 A czy na WSJD nie będzie juz koncertów w Królikarni? To idealne miejsce na forumowe spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: wizytówki 04.04.06, 22:53 Na zielonej trawce))bardzo dobry pomysl a co do koncertow w Krolikarni to byla jakas mowa o tym, ze ma nie byc tam koncertow?? To faktycznie niefajnie pozdr. ps.Jasiek, Jasiek gdzies ty byl Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wizytówki 05.04.06, 09:50 mnie najbardziej podoba sie pomysl spotkania na lawce w Oslo, jesli tylko bedzie mnie stac na bilet jesli warszafka, to moze w kulturalnej, bo w samym centrum, kazdy bedzie mial blisko, szczegolnie przyjezdni - prosto z dworca ps. ciekawa jestem czy uzbieraloby sie chociaz 10 osob? kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: wizytówki 05.04.06, 10:27 Jazzfoxy, ja bede napewno!!! Tylko jak my sie rozpoznamy??Tak sie zastanawiam Moze kwiatek we wlosy,hehe Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: wizytówki 05.04.06, 10:32 A jesli juz myslec o przyjezdnych, to moze jakies noclegi ludziom zorganizowac, ktos u kogos itd. ale to tylko tak moja propozycja malutka poza tym nie wiadomo jeszcze czy to wypali, a ja sie juz tak angazuje, nie wiem po co Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: wizytówki 05.04.06, 14:22 a ja wrócę do wątku - na forum audiostereo używam tego samego nicku i tam w "o sobie" napisałem: "muzykolub, zbieracz, słuchacz, architekt, urbanista. W muzyce - bossa nova, gitary (The Rosenberg Trio, Bireli Lagrene, LAGQ, California Guitar Trio), J.Loussier, J.Mayall, Vivaldi, Bach, Satie, stary rock(60/70), blues (zwłaszcza biały), jazz (bez free), ECM, Free, Fripp - uff, ale rozrzut. Słucham głównie na słuchawkach ze względu na domowników. jotesz@gazeta.pl" Zacząłem od obszerniejszej notki, ale ją ciągle skracam... Najgorzej z ulubieńcami, bo to sprawa dynamiczna i zmienna w czasie, ale wersja chwilowa wizytówki jest chyba najdokładniejsza w materii muzycznej. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: wizytówki 05.04.06, 16:39 bardzo chętnie, ale zdecydowanie w warszafce. oslo bardzo chętnie, ale najpierw muszę wygrać w lotto Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wizytówki 05.04.06, 17:40 puscilam dzis totka, jesli wygram to stawiam bilety do Oslo moze byc warszafka, moze tez byc lublin czy poznan, dostosuje sie. to jest nas juz trojka Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: wizytówki 05.04.06, 20:26 Dziś widziałem reklamę w prasie: bilet do Oslo 154 PLN (bez podatku i opłat lotniskowych). Na tyle to chyba będzie nas stać, a później to już tam zostaniemy )))) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wizytówki 05.04.06, 21:42 libl napisał: > Dziś widziałem reklamę w prasie: bilet do Oslo 154 PLN (bez podatku i opłat > lotniskowych). Na tyle to chyba będzie nas stać, a później to już tam zostaniem > y )))) Chcesz, zeby Ula padla na zawal? Ula napisz cos wiecej o tym miescie, za co je lubisz itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: wizytówki 06.04.06, 02:43 Nie lubie Norwegii ale w Oslo da sie zyc Tzn. Norwegii nie lubie jako miejsca do mieszkania a kraju nie znam w ogole. Bliskie okolice Oslo i tyle. Oslo ma przepiekne miejsca ale tez kompletnie zrujnowane i zapuszczone dziury. Jak wszystkie duze miasta ktore znam z opowiesci czy tez osobiscie sa dzielnice lepsze i gorsze i to sie wyraznie odczuwa. Moja nalezy do najpiekniejszych w Oslo, cudna secesja rozciaga sie kilometrami i troche zieleni. Ale oczywiscie bardzo drogie mieszkania. Przyjezdzajcie, park mam rzut oszczepem , jakies lawki sie znajda Kran Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmiszcz Re: wizytówki 20.04.06, 17:25 W Norwegii są jakieś absurdalne ceny alkoholu,a że kraj ten nie należy do Unii, to były by kłopoty z wwiezieniem większych ilości piwa czy wódy.No,chyba że gospodarz stawia . Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: wizytówki 20.04.06, 21:14 jazzmiszcz napisał: > W Norwegii są jakieś absurdalne ceny alkoholu,a że kraj ten nie należy do Unii, > to były by kłopoty z wwiezieniem większych ilości piwa czy wódy.No,chyba że > gospodarz stawia . Jak Cię nie ma, to nie ma, ale jak się pojawiasz, to jest to wejście kosmiczne. Witaj Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmiszcz Re: wizytówki 21.04.06, 16:14 He he,no tak,nie było mnie dosyć długo,ale mam usprawiedliwienie - po prostu ponad miesiąc nie było mnie w kraju,stąd moja nieobecność... za to jakie płytki sobie przywiozłem..nie będę piasał,żeby Was nie wkurzyć.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: wizytówki 21.04.06, 17:53 Mnie możesz smiało powkurzać. Napisz, co masz ciekawego i co szczególnie polecasz. Pozdrowionka, Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: wizytówki 21.04.06, 17:57 jazzmiszcz napisał: > za to jakie płytki sobie przywiozłem..nie będę piasał,żeby Was nie > wkurzyć.Pozdr. to napisz, że przywiozłeś zagramaniczny odpowiednik dody elektrody i wtedy nam zrobisz dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmiszcz Re: wizytówki 21.04.06, 18:31 No dobra,sami chcieliście: R.R.Kirk -Kirk in Copenhagen, Lennie Tristano - Intuition 4CD,lata 45-52, A.Braxton - 3 Compositins of new jazz, Peter Brotzman - Fuck de Boere, M. Davis - Porgy&Bess, D.Murray - Yonn-De, Chet Baker - Silence, O. Coleman - Complete Science Fiction Sessions, i takie tam jeszcze.. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wizytówki 21.04.06, 21:01 Kraniku: Ty chyba przebilas wszystkich? 52 przyjaciol? Niezle... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: wizytówki 21.04.06, 21:33 Jak tak dalej mało będę pisac to się zrobi mniej... Czytam regularnie to i inne fora ale wizyta córki i praca zostawiły mi ostatnio mało czasu. Będzie lepiej! Pozdrawiam Kran Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Pjetrek i Libl 27.04.06, 16:05 moze jakas fotke wkleicie do wizytowki, bo jak patrze na Was, to bardzo podobni jestescie do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: spotkanie forumowe 26.06.06, 09:18 Podciagam! Kto ma ochote spotkac sie w wiekszym gronie? Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: spotkanie forumowe 26.06.06, 20:11 Moja odpowiedz juz znasz Jestem na tak!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: spotkanie forumowe 26.06.06, 23:07 29.06 gra Kerd na Małym Dziedzińcu UW (czyli Indeks na świeżym...) - co prawda w Czarnym Lwie tego samego grają przyjaciele z Sedativy, ale postaram się być i na Krakowskim. Może tam? LKF p.s. może mi się uda skończyć ten remix do tego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: spotkanie forumowe 26.06.06, 23:19 Wiem ze gra Kerd, pamietam...zobaczymy czy uda mi sie byc... Postaram sie, to o 20.00? POzdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś