Dodaj do ulubionych

wizytówki

31.03.06, 20:14
szkoda, ze nie macie, byloby fajnie lepiej Was poznacsmile
Obserwuj wątek
    • libl Re: wizytówki 31.03.06, 21:21
      Na razie opowieść, skąd się naprawdę wziąłem smile))))))
      www.niniwa2.cba.pl/kuttner_swiat_nalezy_do_mnie.htm
      • jazzfoxy Re: wizytówki 31.03.06, 22:00
        Bialy mis z Marsa, tylko wiek sie nie zgadzasmile
        Ty jestes tym przemadrzalym, grubym Liblem?
      • hurakami Re: wizytówki 31.03.06, 22:32
        Liblu,
        Zawsze Cie podejrzewalemo zwiazki z Kuttnerem, ale balem sie zapytac. Uwielbiam
        Galleghera i jego wynalazki, a opowiadanie z Liblami jest swietne! Bo oczywiscie
        same lible sa przesympatyczne. Mimo, ze przeciez sa to grozne istoty, bo chca
        podbic Ziemie...
        Pozdrawiam
        h

ps. Bardzo podoba mi sie rowniez pomysl z organami alkoholowymi...
    • koss.ania Re: wizytówki 31.03.06, 21:58
      Jazzfoxy!!!
      Ja popieram ideę "lepszego poznania"wink
      pozdr.
      • jazzfoxy Re: wizytówki 31.03.06, 22:01
        moze jakis zlot integracyjny?
        • koss.ania Re: wizytówki 31.03.06, 22:06
          Tak!!!Zjazd jak najbardziej!!
          Zreszta Liblowi juz napisalam w mailu o tym, ale to taka moja cichutka mysl...wink
          Pozdr.
          Ania
    • koss.ania Re: wizytówki 31.03.06, 22:18
      Jazzfoxy, nie jest tajemnicą, ze slyniesz ze zdolnosci organizatorskichwink
      Jakby co, z miłą checią pomogewink
      POzdr.
      • jastej Re: wizytówki 01.04.06, 10:34
        Popieram pomysł z wizytówkami i "zjazdem integracyjnym". Choć rzadko zabieram
        głos na tym forum, to wszystkie wypowiedzi z dużym zainteresowaniem zawsze
        czytam. Ma to forum w sobie coś, czego brakuje mi w innych podobnych miejscach i
        ogólnie w kontaktach międzyludzkich: szacunek do drugiego człowieka, dla jego
        wiedzy (większej czy mniejszej), dla jego emocji i przeżyć, jego indywidualnej
        wrażliwości i estetycznych potrzeb. Jazz to czyni? Nie mam wątpliwości, że tak;
        wystarczy uzmysłowić sobie istotę improwizowanego grania w zespole...
        Tak trzymać!!!
        • jazzfoxy Re: wizytówki 01.04.06, 15:27
          Takie zloty to fajowa rzecz. Mozna sie lepiej poznac i umowic np. na koncert.
          Kiedys jeszcze na forum muzyka, grupa swietnych ludzi (obecnie piszacych na
          roznych forach prywatnych), spotykala sie. Malo tego takie zloty odbywaly sie
          w roznych miastach Polski. Smiesznie bylo, bo jak w realu spotyka sie grupa 30
          osob, to jakos tak dziwnie sie robismile
          Jestem ciekawa jak wiele osob nas czyta, nie pisujac nic, a szkoda.
          • epigrafik Re: wizytówki 01.04.06, 20:15
            ba 30, wyobraź sobie setki smile

i czasem jednak lepiej milczeć, nieprawdaż?
            • pjetrek29 Re: wizytówki 01.04.06, 21:03
              miło by się spotkać i lepiej poznaćsmile
              tylko wyobraziłem sobie te setki i mnie trochę zmroziło. epigrafik, napisz
              proszę, że żartowałeśwink
              • jazzfoxy Re: wizytówki 01.04.06, 23:00
                bylam na spotaniu, gdzie bylo ok. 30 osob i wierzcie mi, ze to bylo duzo,
                u nas ile osob pisze?
                • koss.ania Re: wizytówki 01.04.06, 23:50
                  Na stracie juz problemy?
                  Jeszcze nic nie ustalone, a tu widze ze martwi zbyt duza ilosc osob, ktora
                  rzekomo ma byc..a ja myslalam ze im wiecej ludzi tym ciekawiej, weselej itd.
                  ale pewnie nie wiem jak to jest w praktyce i pewnie dlatego tak mowiewink
                  Jazzfoxy, naprawde az tak zle z ta 30-ką?(ja nie mam pojecia ile by sie u nas
                  nazbieralo,pewnie inna sprawa kto by sie zadeklarowal, a inna kto na spotkanie
                  by dotarl)

pozdr.
                  • libl Re: wizytówki 01.04.06, 23:58
                    No właśnie, z dotarciem byłby pewno pewien problem. Na pewno najlepszym miejscem byłaby W-wa, bo jest pośrodku. Tak, że i ci z Lublina, Białegostoku, Ziem Odzyskanych i Poznania mieliby podobną drogę do pokonania. No i warszawiaków pewno wśród nas najwięcej. I tylko problem, by to zgrać. Ale bądźmy dobrej myśli smile Chyba żebyśmy zorganizowali to w Oslo, to wszyscy mieliby równie dalego, a Kranik by sie ucieszyła smile (Kraniku, gdzie jesteś).
              • epigrafik Re: wizytówki 03.04.06, 00:41
                nie, nie żartowałem smile
                • jan.kran Re: wizytówki 03.04.06, 06:07
                  Jestem , jestemsmile Praca i wizyta dziecka powoduje moją nieobecność...
                  Może byc Oslosmile
                  Ale ogólnie to za rok o tej porze tzn, na Wielkanoc 2007 wrocławska frakcja
                  Kobiecej Polonii planuje forumowe spotkanie w moim rodzinnym mieście.
                  Ja coraz bardziej dojrzewam do pomysłu zwizytowania Warszawy bo mam tam dwoje
                  znajomych z netu ktorych kiedyś poznałam osobiście ichciałabym Ich bardzo spotkać.
                  Do tego tak się składa że mam sporo wirtualnych znajomych z Warszawy...
                  Jedno forum proponuje spotkanie z pół litry na ławce w jakimś warszawskim parku.
                  Może Forum Jazz zgodnie z tematem wyierze jakiś klub jazzowysmile)))
                  Kran
                  • ewce1 Re: wizytówki 03.04.06, 08:27
                    Kranik napisała:
                    ' Jedno forum proponuje spotkanie z pół litry na ławce w jakimś warszawskim parku'. Ciekawi mnie co jest tematem tego forum. Czy ich hasło brzmi 'Miłośnicy przyrody łączmy się'czy może'Miłośnicy alkoholi łączmy się'? Chętnie bym zajrzała na to forum smile)
                    • jan.kran Re: wizytówki 03.04.06, 08:58
                      Tam się rozmawia głownie o politycesmile I to niekiedy całkiem poważnie...
                      Kransmile
                      • pjetrek29 Re: wizytówki 03.04.06, 14:10
                        jan.kran napisała:
                        > Tam się rozmawia głownie o politycesmile I to niekiedy całkiem poważnie...
                        > Kransmile

podziwiam, ja już nie potrafię rozmawiać poważnie o politycesmile
                        • jan.kran Re: wizytówki 03.04.06, 15:16
                          Napisałam NIEKIEDY smile)))
                          K.
                          • pjetrek29 Re: wizytówki 03.04.06, 23:24
                            big_grin
                            • pharoah Re: wizytówki 04.04.06, 21:28
                              Spotkanie? W Oslo? Pol litra na lawce?....taa...bez komentarza...a
                              wlasciwie,czemu nie?...z dzezowym pozdrowieniem dla wszystkich forumowiczow-
                              faraon.
                              • jasiek_natolin Re: wizytówki 04.04.06, 21:50
                                A czy na WSJD nie będzie juz koncertów w Królikarni? To idealne miejsce na
                                forumowe spotkanie.
                                • koss.ania Re: wizytówki 04.04.06, 22:53
                                  Na zielonej trawcewink))bardzo dobry pomyslwink
                                  a co do koncertow w Krolikarni to byla jakas mowa o tym, ze ma nie byc tam
                                  koncertow??
                                  To faktycznie niefajniesad
                                  pozdr.
                                  ps.Jasiek, Jasiek gdzies ty bylwink
                                  • jazzfoxy Re: wizytówki 05.04.06, 09:50
                                    mnie najbardziej podoba sie pomysl spotkania na lawce w Oslo, jesli tylko
                                    bedzie mnie stac na biletsmile
                                    jesli warszafka, to moze w kulturalnej, bo w samym centrum, kazdy bedzie mial
                                    blisko, szczegolnie przyjezdni - prosto z dworcasmile
                                    ps. ciekawa jestem czy uzbieraloby sie chociaz 10 osob?
                                    kto jest za?
                                    • koss.ania Re: wizytówki 05.04.06, 10:27
                                      Jazzfoxy, ja bede napewno!!!
                                      Tylko jak my sie rozpoznamy??Tak sie zastanawiamwink
                                      Moze kwiatek we wlosy,hehewink
                                      Pozdr.
                                    • koss.ania Re: wizytówki 05.04.06, 10:32
                                      A jesli juz myslec o przyjezdnych, to moze jakies noclegi ludziom zorganizowac,
                                      ktos u kogos itd. ale to tylko tak moja propozycja malutkawink
                                      poza tym nie wiadomo jeszcze czy to wypali, a ja sie juz tak angazuje, nie wiem
                                      po cowink
                                      • jotesz Re: wizytówki 05.04.06, 14:22
                                        a ja wrócę do wątku - na forum audiostereo używam tego samego nicku i tam w "o
                                        sobie" napisałem:
                                        "muzykolub, zbieracz, słuchacz, architekt, urbanista.
                                        W muzyce - bossa nova, gitary (The Rosenberg Trio, Bireli Lagrene, LAGQ,
                                        California Guitar Trio), J.Loussier, J.Mayall, Vivaldi, Bach, Satie, stary
                                        rock(60/70), blues (zwłaszcza biały), jazz (bez free), ECM, Free, Fripp - uff,
                                        ale rozrzut.
                                        Słucham głównie na słuchawkach ze względu na domowników.
                                        jotesz@gazeta.pl"
                                        Zacząłem od obszerniejszej notki, ale ją ciągle skracam... Najgorzej z
                                        ulubieńcami, bo to sprawa dynamiczna i zmienna w czasie, ale wersja chwilowa
                                        wizytówki jest chyba najdokładniejsza w materii muzycznej.
                                        Pozdrowienia
                                    • pjetrek29 Re: wizytówki 05.04.06, 16:39
                                      bardzo chętnie, ale zdecydowanie w warszafce. oslo bardzo chętnie, ale najpierw
                                      muszę wygrać w lottosmile
                                      • jazzfoxy Re: wizytówki 05.04.06, 17:40
                                        puscilam dzis totka, jesli wygram to stawiam bilety do Oslosmile
                                        moze byc warszafka, moze tez byc lublin czy poznan, dostosuje sie.
                                        to jest nas juz trojkasmile
                                        • libl Re: wizytówki 05.04.06, 20:26
                                          Dziś widziałem reklamę w prasie: bilet do Oslo 154 PLN (bez podatku i opłat
                                          lotniskowych). Na tyle to chyba będzie nas stać, a później to już tam zostaniemy smile))))
                                          • jazzfoxy Re: wizytówki 05.04.06, 21:42
                                            libl napisał:

> Dziś widziałem reklamę w prasie: bilet do Oslo 154 PLN (bez podatku i opłat
                                            > lotniskowych). Na tyle to chyba będzie nas stać, a później to już tam
                                            zostaniem
                                            > y smile))))
                                            Chcesz, zeby Ula padla na zawal?
                                            Ula napisz cos wiecej o tym miescie, za co je lubisz itp.
                                            • jan.kran Re: wizytówki 06.04.06, 02:43
                                              Nie lubie Norwegii ale w Oslo da sie zycsmile
                                              Tzn. Norwegii nie lubie jako miejsca do mieszkania a kraju nie znam w ogole.
                                              Bliskie okolice Oslo i tyle.
                                              Oslo ma przepiekne miejsca ale tez kompletnie zrujnowane i zapuszczone dziury.
                                              Jak wszystkie duze miasta ktore znam z opowiesci czy tez osobiscie sa
                                              dzielnice lepsze i gorsze i to sie wyraznie odczuwa.
                                              Moja nalezy do najpiekniejszych w Oslo, cudna secesja rozciaga sie
                                              kilometrami i troche zieleni.
                                              Ale oczywiscie bardzo drogie mieszkania.
                                              Przyjezdzajcie, park mam rzut oszczepem , jakies lawki sie znajdasmile
                                              Kran
                                              • jazzfoxy Re: wizytówki 20.04.06, 16:48
                                                podciagam!
                                                • jazzmiszcz Re: wizytówki 20.04.06, 17:25
                                                  W Norwegii są jakieś absurdalne ceny alkoholu,a że kraj ten nie należy do Unii,
                                                  to były by kłopoty z wwiezieniem większych ilości piwa czy wódy.No,chyba że
                                                  gospodarz stawia smile.
                                                  • koss.ania Re: wizytówki 20.04.06, 21:07
                                                    wink
                                                    ps."Polak potrafi..."wink
                                                    pozdr.
                                                  • libl Re: wizytówki 20.04.06, 21:14
                                                    jazzmiszcz napisał:
                                                    > W Norwegii są jakieś absurdalne ceny alkoholu,a że kraj ten nie należy do Unii,
                                                    > to były by kłopoty z wwiezieniem większych ilości piwa czy wódy.No,chyba że
                                                    > gospodarz stawia smile.

Jak Cię nie ma, to nie ma, ale jak się pojawiasz, to jest to wejście kosmiczne.
                                                    Witaj smile
                                                  • jazzmiszcz Re: wizytówki 21.04.06, 16:14
                                                    He he,no tak,nie było mnie dosyć długo,ale mam usprawiedliwienie - po prostu
                                                    ponad miesiąc nie było mnie w kraju,stąd moja nieobecność... za to jakie płytki
                                                    sobie przywiozłem..nie będę piasał,żeby Was nie wkurzyć.Pozdr.
                                                  • ewce1 Re: wizytówki 21.04.06, 17:53
                                                    Mnie możesz smiało powkurzać. Napisz, co masz ciekawego i co szczególnie polecasz. Pozdrowionka, Ewa.
                                                  • pjetrek29 Re: wizytówki 21.04.06, 17:57
                                                    jazzmiszcz napisał:
                                                    > za to jakie płytki sobie przywiozłem..nie będę piasał,żeby Was nie
                                                    > wkurzyć.Pozdr.

to napisz, że przywiozłeś zagramaniczny odpowiednik dody elektrody i wtedy nam
                                                    zrobisz dobrzesmile
                                                  • jazzmiszcz Re: wizytówki 21.04.06, 18:31
                                                    No dobra,sami chcieliście:
                                                    R.R.Kirk -Kirk in Copenhagen,
                                                    Lennie Tristano - Intuition 4CD,lata 45-52,
                                                    A.Braxton - 3 Compositins of new jazz,
                                                    Peter Brotzman - Fuck de Boere,
                                                    M. Davis - Porgy&Bess,
                                                    D.Murray - Yonn-De,
                                                    Chet Baker - Silence,
                                                    O. Coleman - Complete Science Fiction Sessions, i takie tam jeszcze..
                                                  • jazzfoxy Re: wizytówki 21.04.06, 21:01
                                                    Kraniku: Ty chyba przebilas wszystkich? 52 przyjaciol? Niezle...
    • jan.kran Re: wizytówki 21.04.06, 21:33
      Jak tak dalej mało będę pisac to się zrobi mniej...
      Czytam regularnie to i inne fora ale wizyta córki i praca zostawiły mi ostatnio
      mało czasu.
      Będzie lepiej!
      Pozdrawiamsmile
      Kran
      • jazzfoxy Re: Pjetrek i Libl 27.04.06, 16:05
        moze jakas fotke wkleicie do wizytowki, bo jak patrze na Was, to bardzo podobni
        jestescie do siebiesmile
        • jazzfoxy Re: spotkanie forumowe 26.06.06, 09:18
          Podciagam!
          Kto ma ochote spotkac sie w wiekszym gronie?
          • koss.ania Re: spotkanie forumowe 26.06.06, 20:11
            Moja odpowiedz juz znaszsmile
            Jestem na tak!!
            Pozdrawiam!
          • lan.kwai.fong Re: spotkanie forumowe 26.06.06, 23:07
            29.06 gra Kerd na Małym Dziedzińcu UW (czyli Indeks na świeżym...) - co prawda w
            Czarnym Lwie tego samego grają przyjaciele z Sedativy, ale postaram się być i na
            Krakowskim. Może tam?

LKF

p.s. może mi się uda skończyć ten remix do tego czasu...
            • koss.ania Re: spotkanie forumowe 26.06.06, 23:19
              Wiem ze gra Kerd, pamietam...zobaczymy czy uda mi sie byc...
              Postaram sie, to o 20.00?
              POzdrawiam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka