Dodaj do ulubionych

Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 15:08
W sieci pojawił się nowy teledysk Red Hotów do piosenki z najbliższej,
ukazującej się w maju, płyty Stadium Arcadium. Teledysk można obejrzeć tutaj:
www.redhotchilipeppers.com/news/news.php?uid=174 Pomysł jest całkiem
fajny - Peppersi udają najważniejsze zespoły w historii rocka. Mi udało się
zauważyć tylko Elvisa, Beatlesów, wczesnych Floydów, Nirvanę, Bowiego i
samych Peppersów. Kto zauważył więcej? Piszcie! Przy okazji fajnie byłoby
dodać coś o samej piosence.
Obserwuj wątek
    • kate-gun Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers 06.04.06, 19:04
      teledysk rzeczywiscie wyczesany, piosenka tez
      a nie ma w teledysku przypadkiem Motley Crue?
    • Gość: ja Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers IP: *.chello.pl 06.04.06, 19:48
      a czy jest tam my chemical romance, czy to ma być jakiś inny zespół?
      • Gość: wat Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 06.04.06, 20:50
        dziecko, nie kompromituj się
    • ari Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers 07.04.06, 10:41
      Ja tam widze jeszcze:
      Kiss
      Thin Lizzy
      Sex Pistols
      The Cure
      Rammstein (?) - tego nie jestem pewien, ale w koncu Rammstein jest dosyc znany
      w USA... A w kazdym razie nie mam innej koncepcji co to za zespol gdy Kiedis
      spiewa z gola klatą i groźną miną

A wiecie co mnie najbardzije cieszy? Solówka na końcu kawałka, bo na By The Way
      Frusciante pod tym względem sie nie wykazał. Oby teraz było tak jak na singlu!
      • Gość: kijek Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 07.04.06, 12:45
        Kiedis z gołą klatą i groźną miną to jest na 100% Misfits.
        • uerbe Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers 15.04.06, 21:36
          Gość portalu: kijek napisał(a):

> Kiedis z gołą klatą i groźną miną to jest na 100% Misfits.

Dokładnie, po ulizanej "grzywce" łatwo poznać...
    • lunalovelight Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers 07.04.06, 11:22
      a mi sie wydawalo, ze widzialam jeszcze Kiss smile.
    • cze67 Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers 07.04.06, 11:32
      Gość portalu: Qbex92 napisał(a):

Beatlesów,

Beatlesi nie nosili okularów (tzn. Lennon nosił, ale później)smile
      • Gość: qbex92 Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:20
        a masz jakiś inny pomysł na druga kapelę?;>
    • Gość: sd ziggy stardust, sex pistols IP: *.chello.pl 07.04.06, 17:05
      def lepard (?), Kiss
    • Gość: bywalec... RHCP IP: *.microchip.net.pl 07.04.06, 18:26
      Na żywo w Pradze już w czerwcu...
    • Gość: klly Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:53
      a czy nie ma tam the who? po beatlesach?
      • Gość: klly Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:54
        kto to jest, gdy antek ma błękitny garnitur i cylinder?
        • Gość: b moze jest to IP: *.chello.pl 07.04.06, 20:56
          Iggy Pop- mnie tak sie kojarzy.
          • Gość: klly Re: moze jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:05
            o, może faktycznie! smile a ostatnia scena - czarna koszula i czerwony pasiasty
            krawat? to mają być po prostu RHCP?
            • uerbe Re: moze jest to 15.04.06, 21:34
              Gość portalu: klly napisał(a):

> o, może faktycznie! smile a ostatnia scena - czarna koszula i czerwony pasiasty
              > krawat? to mają być po prostu RHCP?

Przy cylindrze i makijażu miałem skojarzenia z Davidem Bowie i Queen... a ostatnia scena to IMHO coś w stronę punk rocka.
              • Gość: klly Re: moze jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 21:45
                no i ten znaczek u góry - jakby flaga brytyjska... ale nie ma teraz zadnego
                zespołu punk z uk z łysym basistą... cholera wie
      • Gość: qbex92 Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:36
        Po beatlesach są wcześni Floydzi z Barettem (zapewne występujący w klubie UFObig_grin)
    • Gość: bywalec... Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers... IP: *.microchip.net.pl 07.04.06, 19:09
      Moim zdaniem, mimo pojawienia się w klipie postaci jednoznacznie odnoszących się do osób istniejących (Elvis Presley, Buddy Holly, Phil Lynott, Tom Petty, Dawid Bowie, Sid Vicious, Curt Cobain i wielu innych) nie chodzi w nim o bezpośrednie do nich nawiązanie. Byc może teledysk jest ukłonem w stronę całych muzycznych generacji i stylów muzycznych przez nie wykreowanych, a pojawianie się postaci, które można zidentyfikowac mniej lub bardziej ma nam to w pewnym sensie ułatwic...
      Curt Cobain- gasnąca świeca; super.
      Swoja drogą sam kawałek zwłaszcza podkład w zwrotkach i ogólnie ich rytmika jakoś tak bardzo przypominają mi Last Dance With Mary Jane (Tom Petty and The Heartbreakers).
      • Gość: di Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 19:30
        a mnie się ten kawałek mało podoba, chociaż klip jest niezły
        • Gość: klly Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:19
          mi kawałek się nie podoba, a klip jest przekombinowany. i nie podoba mi się on
          jako Cobain, i ta gasnąca świeca
          • Gość: donpedro1979 Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers... IP: 62.29.160.* 10.04.06, 15:00
            A ja obawiałem się nowych kawałków RHChP, że pójdą jeszcze bardziej w stronę
            pop, a tu miłe zaskoczenie, pieśń z niezłym wykopem no i ta solówka w końcówce
            daje nadzieję, że cała płyta będzie fajna
      • fumo7 Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers... 13.04.06, 20:43
        Ja mam mieszane uczucia co do teledysku. Bardzo ładnie się poprzebierali, ale
        z Cobain'a to sobie chyba jaja robili, nieco niestosowne. Takie mam odczucia.
        • Gość: god_is_an_american Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:47
          ten cały teledysk to jakaś parodia! chyba coś im sie w pomyliło. mogliby tym
          zespołom najwyżej gitary stroić
          • Gość: ja Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 12:54
            RHCP stroi gitary Nirvanie buahahaha widze to oczami wyobrażnismileA teledysku nie
            odebrałam jako parodi a wręcz przeciwnie bardzo mi sie podobał.
            • Gość: god_is_an_american Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 22:15
              albo nie, lepiej niech nie dotykają ich gitar. jeszcze by rozstroili a nie
              nastroili... a dla mnie ten cały klip to jedna wielka parodia, idiotyczna
              błazenada.
              • Gość: nadal ja Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:50
                Mam pewne wątpliwośći czy szanowny Curt Cobain posiadał jakąkolwiek wiedze o
                graniu na gitarze a jeśli nawet posiadał w praktyce tego nigdy nie zastosował.A
                teledysk dla ludzi z poczuciem humoru.
                • Gość: god_is_an_american Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:55
                  naprawdę? a to ciekawostka
                  • Gość: god_is_an_american Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 21:08
                    a co do klipu... to faktycznie, trzeba było tą kolorową błazenadą odwrócić
                    uwagę od beznadziejnego kawałka - nudna, komercyjna popowa pioseneczka bez
                    melodii i polotu... od lat grają wszystko na jedno kopyto- nudna, monotonna,
                    jałowa muzyczka, a zainteresowanie utrzymują przez błazenadę - albo skarpetki
                    sobie na penisiki wsadzą, albo się za kogoś przebiorą... to chyba ich cały
                    wkład w muzykę
    • Gość: mirandel1 Re: Nowy teledysk Red Hot Chili Peppers IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 21:33
      wow! wow! wow! i to cały komentarzwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka