jazzfoxy 13.04.06, 22:54 slucham pieknej "Naimy" w wykonaniu John'a C. i zaraz ide spac, po takim utworze to chyba mozna miec tylko dobre sny? czego i wam zycze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
libl Re: utwór na dobranoc 13.04.06, 22:56 jazzfoxy napisała: > slucham pieknej "Naimy" w wykonaniu John'a C. i zaraz ide spac, > po takim utworze to chyba mozna miec tylko dobre sny? > czego i wam zycze Nie tylko dobre; piękne Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: utwór na dobranoc 13.04.06, 23:36 oczywiscie to musi byc wersja z plyty "Live at the Village Vanguard Again" slynnego quintetu Trane'a...polecam szczegolnie wsluchac sie w kolyszace do snu,subtelne dzwieki saksofonu Pharoaha Sandersa...faraon. Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: utwór na dobranoc 22.04.06, 23:09 senny "Blues Shmues" - Namyslowskiego, dobranoc, milej niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: utwór na dobranoc 23.04.06, 12:42 Nic oryginalnego, bo nic lepszego nie wymyślono: "Kind of Blue" zapętlone w kółko. Sleep timer na 90 minut... Dla odmiany "Ballads" Coltrane & Co. Tryb identyczny. Czasem "Down to Earth" David Sylvian (fenomenalny). Tryb... wiadomo. Dobranoc LKF Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: utwór na dobranoc 23.04.06, 15:15 Witaj Rosanno, dawno Cię nie było ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: utwór na dobranoc 23.04.06, 21:23 est "believe-belief-below" stilo - cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: utwór na dobranoc 25.04.06, 10:43 John Hackett, Steve Hackett "Scetches Of Satie" Wreszcie zdobyłem tę płytę - warto było. Rewelacyjne wersje utworów Satiego na gitarę i flet. Idealna rozluźniająca muzyka na spokojny wieczór. A przekonało mnie też obniżenie ceny empikowskiej z 65 na 45 zetów... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
scriptuspospolitus Mój utwór na dobranoc 03.05.06, 11:28 Na moje sny zawsze dobrze działa "The Nearness of You" w wykonaniu Norah Jones. Ostatnio znalazłem to też z E. Fitzgerald i L. Amstrongiem. Też dobre, ale głos Norah jest tak zachwycający, że można mieć po nim tylko dobre sny. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll płyta na dobranoc 03.05.06, 20:09 właśnie nabyłem płytę Ecstasy Project Trio "Realium" - nie dość, że jest w wyjątkowo korzystnej cenie (jak wiele polskiego jazzu ostatnio wydawanego), to w pełni zaspokaja moje wyśrubowane gusta muzyczne i jest znakomita na wieczór, na zasypianko... uuuaaaaach... piękne aż sobie kawę strzelę, bo słucham jej właśnie teraz, a to nie czas jeszcze na myknięcie pod kołderkę - słodko kołysze, choć sekcja rytmiczna chodzi dynamicznie, lubię takie połączenia - to jakby biec przez tonącą w mroku łąkę lub las, na granicy snu i jawy Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: utwór na dobranoc 10.06.06, 23:08 slucham i nuce sobie "Until It's Time For You To Go" Roberty Flack, jakie to piekne Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: utwór na dobranoc 10.06.06, 23:38 Nie znam tej pieśni, ale jeżeli to utwór na dobranoc, to miłych snów Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: utwór na dobranoc 12.06.06, 22:36 Jeden z najpiekniejszych utworow, teraz w wykonaniu Johna C. i Hartmana "My One and Only Love". Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: muzyka na dobranoc 12.06.06, 22:58 Dziś na dobranoc u mnie Rosa Passos i Ron Carter z płyty "Entre Amigos". W sam raz na taki piękny i (nareszcie) ciepły wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: muzyka na dobranoc 16.07.06, 22:05 Komeda do filmu "Matnia". Oby tylko mi sie nie przysnily sceny z tego filmu Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: utwór na dobranoc 29.07.06, 01:16 tego się wlasnie od milesa spodziewałem.. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: utwór na dobranoc 30.07.06, 18:51 ASCENSION(w calosci!)-oto moja propozycja...tylko i wylacznie dla posiadaczy sluchawek...jak ja dawno nie sluchalem tej plyty...(!!!!!)...chyba ze dwa lata bedzie...moze dzis ja odkurze...wlasnie na dobranoc...(na sluchawkach oczywiscie...) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: utwór na dobranoc 26.08.06, 18:16 jest taki utwór, który swego czasu przez wiele dni kołysał mnie do snu, a rano budził delikatnie, był to utwór "Chili spirit" z płyty Sławka Jaskułke 3yo "Sugar free". Przepiękny! Choć sam Autor za nim nie przepada, jak się później dowiedziałam, ponieważ wszyscy się nim zachwycają, choć harmonie są tam takie proste, a przecież na płycie są inne, bardziej złożone utwory ... heh, ale ta prostota jest piękna właśnie pozdrawiam serdecznie Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: utwór na dobranoc 28.08.06, 13:28 Diana Krall -" why should i care" Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: utwór na dobranoc 28.08.06, 18:00 Może mało jazzowo, ale wczoraj i przedwczoraj do snu słuchałam "Requiem" Mozarta, to niesamowite dzieło, choć tylko częściowo napisane przez samego Wolfganga (dokończone po jego śmierci przez jednego z uczniów, jak się dowiedziałam kilka miesięcy temu od nauczycielki literatury muzycznej, zawsze mnie uspokaja i wycisza pozdrawiam Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: utwór na dobranoc 21.11.06, 22:33 "Ishmael" - Abdullah Ibrahim. Piekny utwor. Ostatnio slucham go codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
sturn Re: utwór na dobranoc 24.11.06, 00:52 U mnie jakas godzinke temu tez byl John C i Naima i bylo bardzo przyjemnie...A teraz pora juz klasc sie do spania..) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: utwór na dobranoc 23.01.07, 22:17 Plyta "Blues And Roots" - Charlie Mingus. Rok '59. Piekna muza. Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: utwór na dobranoc 23.01.07, 23:38 jazzfoxy napisała: > Plyta "Blues And Roots" - Charlie Mingus. Rok '59. Piekna muza. Dziękuję za przypomnienie. Wyjąłem z odtwarzacza "Out to lunch" Dolphy'ego, który zapętlił mi się tam od popołudnia i włączyłem niesłuchanego już pewnie od roku Mingusa. Płyta rzeczywiście piękna. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
eclectric Re: utwór na dobranoc 24.01.07, 00:12 to apropos Johna C. i muzyki na dobranoc: Alice Coltrane "Something About John Coltrane" Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: utwór na dobranoc 02.02.07, 22:30 Sun Ra - Lanquidity. Po raz piaty z rzedu. PS Podbijam dzis frekwencje i aktywnosc forum Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: utwór na dobranoc 02.02.07, 22:38 jazzfoxy napisała: > Sun Ra - Lanquidity. Po raz piaty z rzedu. > PS Podbijam dzis frekwencje i aktywnosc forum zaraz, zaraz , foxy, ale nie opuszczasz nas jeszzce..? Odpowiedz Link Zgłoś