Dodaj do ulubionych

MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!!

03.01.03, 09:07
Otoz pragne poinformowac was moi drodzy ze nie dalej jak wczoraj sciagnąlem
sobie z sieci ową płyte, mimo ze zapowiadana data oficjalnej premiery to 10
lutego 2003. Jednak jak wiadomo sa miejsca w sieci gdzie nie wiadomo skąd
pojawiaja sie rozne empetrójki duzo wczesniej niz plyty w sklepach.
W weekend oddam sie wiec zapewne niejednokrotnemu przesluchaniu plytki i juz
w poniedzialejk gotow jestem poinformowac was jak sie ma owa nowosc do
wczesniejszych produktów M.A, i moze przestrzec albo zachcecic tych co nigdy
od zlodzieja albo z sieci nie biorą do zakupu / powstrzymania sie przed
zakupem... czyli czy warto wydac 60 zl bo mniej pewnie kosztowac nie bedzie.
Obserwuj wątek
    • wielkie_nic Re: MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!! 03.01.03, 13:57
      born_slippy napisał:

> Otoz pragne poinformowac was moi drodzy ze nie dalej jak wczoraj sciagnąlem
      > sobie z sieci ową płyte, mimo ze zapowiadana data oficjalnej premiery to 10
      > lutego 2003. Jednak jak wiadomo sa miejsca w sieci gdzie nie wiadomo skąd
      > pojawiaja sie rozne empetrójki duzo wczesniej niz plyty w sklepach.
      > W weekend oddam sie wiec zapewne niejednokrotnemu przesluchaniu plytki i juz
      > w poniedzialejk gotow jestem poinformowac was jak sie ma owa nowosc do
      > wczesniejszych produktów M.A, i moze przestrzec albo zachcecic tych co nigdy
      > od zlodzieja albo z sieci nie biorą do zakupu / powstrzymania sie przed
      > zakupem... czyli czy warto wydac 60 zl bo mniej pewnie kosztowac nie bedzie.

ok, uzbroiłem sie w cierpliwość.
      (a może dałoby się już w niedziele co nieco powiedzieć?)
      • fureur Re: MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!! 03.01.03, 23:24
        album jest doskonaly tak jak inne albumy MA. dla mnie jest jedna z
        najwazniejszych premier roku. sinead o'connor odwalila takze kawal dobrej
        roboty. krazek jest warty 60 zl. jest warto.
        • miecio4 Re: MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!! 03.01.03, 23:27
          Nie znam jeszcze płyty ale własnie chciałem napisać: jak płyta MA może być
          słaba???!!!
          • fureur Re: MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!! 03.01.03, 23:35
            nie mozna byc takim slepym. mogla byc slaba, ale naturalnie nie jest.
            oczywiscie nie mozna jej porownywac z mezz - najnowszy album jest rozszezeniem
            mezz, ale w swoim wlasnym stylu. bardzo udany album.
            • tytt Re: MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!! 05.01.03, 02:58
              !surprised Apetycznie!!!
        • tytt Re: MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!! 05.01.03, 02:57
          Gdzie!!!!!!????? Gdzie można ściągnąć?
    • Gość: venasque Re: MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!! IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 23:45
      Czekałam na tę płytę z niecierpliwością... nie wiem czy uda mi się posłuchać
      materiału przed oficjalną premierą[powód:od niedawna w sieci i jeszcze nie
      wszystko umiem],ale chętnie wysłucham Waszych opinii...choć i tak bym kupiła.
      pzdrv.
    • wielkie_nic Re: MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!! 04.01.03, 17:24
      narazie udalo mi sie przesluchac tylko kawalek "antistar".
      chce wiecej, wiecej, wiecej!!!!!!!
    • born_slippy Re: MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!! 06.01.03, 10:26
      Jako rzeklem w poniedzialek, powracam niniejszym z mala recenzja. Oczywiscie
      jak zwykle nie bylo czasu i udalo mi sie posluchac plytki only raz... i nie
      wiem za bardzo jak opisac swoje wrazenia... Ogolenie rzecz biorac klimat jest
      bardzo podobny do Mezzanine, jednak wydaje mi sie ze plyta jest zbyt
      spokojna... Mroczna ale spokojna. Dzwieki plyną sobie, a sluchacz plynie razem
      z nimi, i plynie tak nie napotykajac za bardzo na drodze na zadne wieksze
      zmiany... Mrucząco-szeptany tekst hipnotyzuje, melodia powoli wciąga i oplata
      sluchacza tym bardziej ze ma na to czas - az 4 utwory maja ponad 7 minut a
      jeden ponad 8. Dobrym posunieciem wydaje sie natomiast zaproszenie do nagrania
      innych wokalistek, co pozwolilo wprowadzic pewne urozmaicenie i mozliwosc
      wyrwania sie z transu w jakim pogrąża nas spokojny monotonny męski glos.
      Oczywiscie pierwsze przesluchanie nie moze byc rozstrzygajace i zapewne z
      czasem dopatrze sie wiekszej glębi, nie moge jednak stwierdzic zeby plytka
      powalila mnie na kolana, szczegolnie ze przyszlo mi na nia czekac tyle czasu.
      Na razie tyle... moze za wiele nie dowiecie sie po mojej recenzji, zawsze
      jednak mozecie poczekac i przeczytac w GW co na ten temat sadzic bedzie za
      miesiac np. pan Leszczynski.
      • ogroodek_gaudiego Re: MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!! 06.01.03, 15:33
        mhm, racja, plyta mroczna i spokojna. pierwszy raz przesłuchałem jej tak
        na "hura!" (tez sie nie moglem jej doczekac) i raptem 3 kawalki zdołałem
        dosłuchać do końca.

teraz jestem po 4 (póżno-wieczorno-nocnym) przesłuchaniu i mysle, ze jest b.
        dobra. nie genialna, czy rewolucyjna, ale wlasnie b. dobra.

fatalna dla nie lubiacych kontemplowac.

2 kawalek z wokalem pani o'connor(to na pewno ona?) jest swietny.

inna sprawa, ze takiej muzyce trzeba stworzyc odpowiednie warunki: gadatliwe
        kobiety wyslac na spacer, zgasic swiatlo, wylaczyc telefon i pralke itd...

• Gość: nikka Re: MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.03, 21:08
        DJ Leszczu napisze że płyta jest archaiczna bo teraz ton nadają Tatu tongue_out.
        Przesłuchałam 4 kawałki, mniej mroczne niż Mezzanine ale i tak miodzio.
    • Gość: telemasca Re: MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!! IP: *.acn.waw.pl 07.01.03, 01:13
      ide sciagac...mam troche spozniony refleks
    • wielkie_nic Re: MASSIVE ATTACK - 100th window - JUŻ JEST!!!! 13.01.03, 18:34
      ludziki, włączać radyjka, dzisiaj w Expresie o 100th będzie troszku.
      Sinead O'connor coś nam zanuci smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka