jazzfoxy 12.06.06, 17:06 www.adamiakjazz.pl/menu1.html Kto bedzie 24.06? Ja! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pharoah Re: WSJD - tu się umawiamy :) 14.06.06, 11:51 kurna...mnie chyba nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: WSJD - tu się umawiamy :) 15.06.06, 00:26 pharoah napisał: > kurna...mnie chyba nie bedzie... Kurna... Przyjedź, może ja też wlecę Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: WSJD - tu się umawiamy :) 16.06.06, 11:05 kurna...chyba nie dam rady... Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: WSJD - tu się umawiamy :) 17.06.06, 23:11 pharoah napisał: > kurna...chyba nie dam rady... Nie chcesz zobaczyć żywego libla? )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: WSJD - tu się umawiamy :) 17.06.06, 23:41 kurna...chyba nie tym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - tu się umawiamy :) 18.06.06, 08:11 moze na zywa foxy sie choc skusisz )) Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 18.06.06, 10:57 też bym się skusił, ale 24-go odbędzie się pewnie puszczanie wianków nad wisłą połączone z pokazem sztucznych ogni. moje dzieci mają to obiecane od dawna, a w dwóch miejscach naraz, to jeszcze nie potrafię być. chyba, że po koncercie wybierzecie się nad wisłę Odpowiedz Link Zgłoś
flakusi Re: WSJD - tu się umawiamy :) 22.06.06, 14:17 haaha, też wybrałam wianki w Krakowie, w tym terminie, zapewne inny klimat, ale jakoś tak tradycjonalnie muszę pojechać pozdrawiam konkurencyjną imprezę Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: WSJD - tu się umawiamy :) 22.06.06, 15:00 ja również bardzo chętnie wpadłbym na cały ten weekend amerykański (uuuu, to już pojutrze!)ale pewnie nic z tego nie będzie. Prawdopodobnie nie posłucham ani Drake'a ani nie puszczę wianka... (, ponieważ moje dwie ukochane 17- miesięczne córeczki nie puszczą tatusia tak łatwo heh, może za rok... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: WSJD - tu się umawiamy :) 18.06.06, 18:51 jazzfoxy napisała: > moze na zywa foxy sie choc skusisz )) > hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
patjopek Re: WSJD - tu się umawiamy :) 22.06.06, 20:26 Organizujecie jakies spotkanie w realu? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 22.06.06, 20:39 Jak znam Foxy to nawet w Mont realu. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: WSJD - tu się umawiamy :) 22.06.06, 21:38 Albo w realu,albo w leclercu,albo w tesco,albo gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 22.06.06, 22:33 jazzbaky1 napisał: > Panowie, wyrealuzujmy! No to niech panowie wyrealuzują. Ale panie nie muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: WSJD - tu się umawiamy :) 22.06.06, 23:51 czy takie spotkanie jest realne do zrealizowania w realu? jesli chodzi o mnie to nie jestem pewien czy bym tego chcial...no chyba,ze w championie.... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WSJD - tu się umawiamy :) 23.06.06, 14:58 Nie żartować mi tu z Realu. Jestem wielkim kibicem Realu Madryt.Od blisko dwudziestu lat i nie pozwolę na takie żarty! A WSJD? Jest pewien problem,bo jutro gra Bourelly,a w tym samym czasie na Mundialu Szwedzi będę tłukli Szkopów i takie lanie po prostu trzeba obejrzeć. Na dodatek wieczorem w Filharmonii gra Cikada String Quartet,a ich koncert to poważna konkurencja dla Andersona i Drake'a. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: WSJD - tu się umawiamy :) 23.06.06, 22:41 cholera jasna ,a ja musze byc jutro w pracy...niech to szlag trafi...Moze sie jeszcze kiedys uda zobaczyc Hamida...Co do tego,czy Szwedzi spiora Niemcow na kwasne jablko to nie bylbym tego taki pewien,jasku...Cikada string quartet nie znam....napisz pare slow na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WSJD - tu się umawiamy :) 24.06.06, 07:41 Hamid zagra też w niedzielę,gdybyś nie wiedział. Kwartet Cikada? Nie żartuj,wrzuć w wyszukiwarkę,a dowiesz się więcej niż ja mogę Ci powiedzieć. Napiszę tylko,że grają przede wszystkim muzykę współczesnych kompozytrów,lubią też poromansować z jazzmanami,czego przykładem jest świetna płyta z Trygve Seimem i jego kwartetem. Ale to jest wydawnictwo ECM-owskie,a Tobie chyba stajnia Eichera nie za bardzo się podoba . Dzisiaj zagrają w ramach mini festiwalu muzyki Lutosławskiego,a zagraja między innymi jego genialny Kwartet smyczkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 24.06.06, 08:41 Tak, kwartet Lutosławskiego świetny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: WSJD - tu się umawiamy :) 24.06.06, 20:16 mam kilkanascie plyt z Ecm-u i bardzo,ale to bardzo je lubie!!! to,ze slucham free jazzu,wcale nie znaczy,ze nie odpowiadaja mi nieco lzejsze brzmienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WSJD - tu się umawiamy :) 25.06.06, 07:47 Ha,widać,że nie za bardzo znam sie na futbolu. Doszło do tego,że teraz Argentyna nawet boi się Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - tu się umawiamy :) 24.06.06, 12:55 Czy na Kępie potockiej dzis jest koncert? Nie wiem jak to sie dzieje, ale w internecie mnostwo sprzecznych informacji. Licze ze moze ktos z forum doszedl o co tak naprawde chodzi No i przy okazji gdzie jest ta Kępa, i czy ktos sie wybiera POzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 24.06.06, 15:01 ta stronka jest chyba najbardziej miarodajna www.adamiakjazz.pl/program2006.pdf czyli bourelly gra o 17-tej. ja się niestety nie wybieram. jeśli pójdziesz, to napisz jak było pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - tu się umawiamy :) 24.06.06, 15:04 No wiem, idziesz wianki puszczac Ja narazie nie wiem czy pojde bo nie wiem nawet gdzie to jest... A ten piknik to platny czy "bez"? Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 24.06.06, 16:16 koss.ania napisała: > Ja narazie nie wiem czy pojde bo nie wiem nawet gdzie to jest... plan miasta stołecznego warszawy informuje, że park kępa potocka leży przy wisłostradzie pomiędzy krasińskiego a potocką (co za zbieżność nazw. tak na oko 20 min. per pedes od placu łylsona > A ten piknik to platny czy "bez"? bezbezbez płatne są tylko trzy koncerty: hancock, paco de l. i cullum pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - tu się umawiamy :) 24.06.06, 16:20 Dzieki Pjetrek Teraz sie zawahalam bo nie wiem czy sie nie wybrac na Fred Anderson Trio do Fabryki Trzciny, zobacze jeszcze... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 24.06.06, 17:39 koss.ania napisała: > Teraz sie zawahalam bo nie wiem czy sie nie wybrac na Fred Anderson Trio do > Fabryki Trzciny, zobacze jeszcze... tak czy owak życzę miłego słuchania Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - tu się umawiamy :) 24.06.06, 17:46 Wielkie dzieki!! A Tobie tez udanego wieczoru nad Wisla Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - tu się umawiamy :) 25.06.06, 00:13 Juz pisze..Mimo jakichs nieporozumien organizacyjnych, czyli po 1 opoznienia, po 2 gigantycznej kolejki przed wejsciem, w jakiej mialam watpliwa przyjemnosc stac, koncert sie odbyl i nawet udalo mi sie wejsc na sale, pomimo ze uprzedzano o ograniczonej ilosci miejsc.Wszystkich powital Adamiak, w charakterystyczym mu nakryciu glowyBylo to 6 słów, czyli imiona i nazwiska muzykow..Jego osoba wywolala, jakby nie bylo, pierwszy aplauz)Jedno slowo, jakim moge okreslic to wydarzenie, to REWELACJA!!!!Sanderson, 80-letni staruszek dal w ustnik z sila mlodzienca, na rowni perkusista,Drake i basista, Parker pokazali czym moze byc improwizacjaNiesamowite zgranie tych trzech muzykow dalo niewyobrazalna wprost uczte dla ucha!Poniewaz nie potrafie pisac recenzji na ogolnikach zakoncze....Pharoah, napewno okreslilbys to jako "masakre", w jak najbardziej pozytywnym tego slowa znaczeniu!Jeszcze nie jestem pewna, ale chyba wybiore sie rowniez na koncert jutrzejszy...Upss, juz dzisiejszy Pozdrawiam jazzowo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - tu się umawiamy :) 25.06.06, 00:18 Pozna pora i Twoja prosba o recenzje Pharoah, spowodowalo ze popelnilam blad w nazwisku muzyka: Nie Sanders(on), a Anderson oczywiscie Hehehe, smiesznie to wyszlo, taka gra slow i skojarzen.. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WSJD - tu się umawiamy :) 25.06.06, 07:43 Gdyby tak się pomylił Pharoah,można by to uznac za pomyłkę freudowską. Co do oraganizacji:tak to już jest,że przed koncertami darmowymi samoloty prawie zawsze się spóźniają.Ale to drobnostka,kto by się tym przejmował. A sam koncert można określić jednym tylko słowem:FANTASTYCZNY. Ja tylko współczuję zawodowym perkusistom,bo prawie każdy z nich po obejrzeniu i wysłuchania na żywo Hamida Drake'a przynajmniej przez moment musi się zastanawiac nad sensem wykonywanego przez siebie zawodu Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - tu się umawiamy :) 25.06.06, 14:54 Koncert byl wyjatkowy i wspanialy. Fred Anderson - cudowny czlowiek i muzyk. Muzyka - mistrzostwo swiata. Mysle, ze to moze byc koncert roku. Pharoah zaluj, bo jest czego! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: WSJD - tu się umawiamy :) 25.06.06, 15:45 zaluje,zaluje...niektorzy perkusisci naprawde powinni sie zastanowic...racja... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - tu się umawiamy :) 25.06.06, 17:34 Dzis tez ide, nie odpuszcze tego weekendu. Fabryka Trzciny jest swietnym miejsce, Szmulki tez Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 25.06.06, 23:43 29.06, 19.00, fuzz noir - ktoś się wybiera? bo ja tak. znalazłem parę słów o zespole: www.epoznan.pl/index.php?section=kultura&subsection=wydarzenie&id=5603 www.ipoznan.pl/details/event.html?event_oid=966996 poznan.polskanoc.pl/index.php?body=imp&idimp=8216 Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - tu się umawiamy :) 26.06.06, 08:52 Wczorajszy koncert to bylo prawdziwe free, kosmos i orgazm na scenie! Rewelacja, ja odpadlam. PS Spotkanie w realu jest jak najbardziej mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 11:32 fotki kiepskie, ale sa. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/544bb5294d40a920.html Odpowiedz Link Zgłoś
dahomey Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 12:55 Zdjątka bardzo sympatyczne. To zwykły cyfrzaczek czy jakaś bardziej skomplikowana machina? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 14:40 dahomey napisał: > Zdjątka bardzo sympatyczne. To zwykły cyfrzaczek czy jakaś bardziej > skomplikowana machina? Najzwyklejszy i najtanszy, a ja amator zupelny. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 15:28 no szkoda że nie było mnie wczoraj szkoda, no kuchnia, no! Odpowiedz Link Zgłoś
dahomey Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 15:36 No i znowu mam nauczkę, co by ze sobą aparacik zabierać a nie w głębokim ukryciu go chować, niczym Bolek swe niecne zamiary względem Lolka. Sprzedawana była przy wejściu do FT najnowsza płyta Sabira Mateena, której ostatni egzemplarz ktoś bezwzględnie przede mną nabył. Czy ktoś tu obecny zna może tę pozycję i coś o niej więcej może powiedzieć? (Mnie nawet tytuł pozostał nieznany.) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 16:45 Dahomey: jeszcze tak centralnie siedziales, nic tylko robic fotki Kto nie byl, niech zaluje, bo jest czego. Plyt nawet nie ogladalam. Moze ktos ma Bindu albo seksownego Cartera? Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 17:04 ...seksownego Cartera?? Nie przesadzasz Ty czasem Foxy lady W kazdym razie, jesli chodzi o plyty Sabira Mateena, tudziez Cartera, to jezeli ktos ma, i nie ma nic przeciwko, zeby udostepnic, to ja bardzo prosze o kontakt ps.Pjetrek, Ty jeszcze relacji z puszczania wiankow nie zdales Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 17:06 koss.ania napisała: > ...seksownego Cartera?? > Nie przesadzasz Ty czasem Foxy lady > W kazdym razie, jesli chodzi o plyty Sabira Mateena, tudziez Cartera, to jezeli > > ktos ma, i nie ma nic przeciwko, zeby udostepnic, to ja bardzo prosze o > kontakt > ps.Pjetrek, Ty jeszcze relacji z puszczania wiankow nie zdales Nie widzialam tych ruchow frykcyjnych Cartera i tego co on robil z trabka? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - kilka fotek 30.06.06, 18:57 koss.ania napisała: > ps.Pjetrek, Ty jeszcze relacji z puszczania wiankow nie zdales z pewnym opóźnieniem zdaję relację festyn jak to festyn, dużo ludzi, głośna muzyka (nie był to jazz, wata cukrowa i kramiki z zabawkami. wianków nie puszczaliśmy, bo żona już nie jest zainteresowana wyjściem za mąż (przynajmniej tak twierdzi, a córki jeszcze nie kiedy już wracaliśmy do domu powiedziałem do żony, że to wyjście było kompletnie bezsensowne. jasia mi przytaknęła, a dzieci żywiołowo zaprotestowały: sensowne, sensowne) a sztuczne ognie miały być o 23.30, więc pojechaliśmy na konkurencyjne pod ratusz bemowski - były wcześniej i bliżej domu. nie powiem całkiem ładne, tylko krótko. mniej więcej tak: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bed8f7ea61c178c7.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/910acedcddd8aed7.html a potem wszystko wyglądało jak sztuczne ognie: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e7281d9f4c38b63f.html Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 17:05 jazzfoxy napisała: > Moze ktos ma Bindu albo seksownego Cartera? > mam hamid drake & bindu "bindu" - w mp3 oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 17:12 pjetrek29 napisał: > jazzfoxy napisała: > > Moze ktos ma Bindu albo seksownego Cartera? > > > mam hamid drake & bindu "bindu" - w mp3 oczywiście Piotruś to robimy wymiane Co chcesz na wymiane? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 17:22 jazzfoxy napisała: > Piotruś to robimy wymiane Co chcesz na wymiane? > twój promienny uśmiech w zupełności wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 17:25 pjetrek29 napisał: > jazzfoxy napisała: > > Piotruś to robimy wymiane Co chcesz na wymiane? > > > twój promienny uśmiech w zupełności wystarczy To masz usmiech i piwo ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 20:11 jazzfoxy napisała: > To masz usmiech i piwo ))))) > zamienię piwo na jeszcze jeden uśmiech ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 20:16 pjetrek29 napisał: > jazzfoxy napisała: > > To masz usmiech i piwo ))))) > > > zamienię piwo na jeszcze jeden uśmiech ))))) Piotruś coś Ty taki dziś euforyczny? ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dahomey Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 17:16 Usiadłem centralnie i w pierwszym rzędzie, bo mnie chłopaki prosili. Mówią, że moja bliska obecność ich szczególnie inspiruje, co zresztą Daniel potwierdził charakterystycznie wzniesionym palcem w czasie koncertu. Płyty sprzedawali Panowie ze sklepu Rubicon na Poznańskiej. Znają się na rzeczy, szczególnie cenią sobie trudniejsze dźwięki, więc spokojnie można polecić bliższy kontakt z nimi. Prowadzą również niedzielną audycję w Jazzradio, coś tak między 17 a 19, gdzie można wiele interesującej muzyki posłuchać. Żeby nie było nieporozumień: nie jest to żadna mniej lub bardziej ukryta forma reklamy w/w! Pozdrawiam P.S. Bindu mam mieć a Carter ostatnio u mnie grał na tej płycie: www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:tvsxlf0ekcqe Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 17:19 Rubikon powiadasz? Wlascicielem nie jest przypadkiem pan D.O? Musze sie wybrac, maja www? Odpowiedz Link Zgłoś
dahomey Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 17:29 D.O.? Chyba nie kojarzę o co chodzi. Sklep prowadzą Panowie M.K. i J.P. Www mają, o ile wiem, bo sam jakoś tam nie zaglądam. Więcej już na ten temat nie powiem, bo nie chcę być posądzany o interesowność. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - kilka fotek 26.06.06, 15:51 fajne fotki, żałuję że nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - 1 lipca 28.06.06, 10:44 Medeski w Królikarni, czy Jazz na Starówce? Co wybieracie? Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: WSJD - 1 lipca 28.06.06, 11:33 wg mojego rozkładu (niezbyt chyba dokładnego) MMW grają po 14:00 (tak mniemam), tzn. po Grzechu Piotrowskim, natomiast na starówce koncert zaczyna się o 19:00..., zatem przy dobrych chęciach i sprzyjajcych wiatrach dałoby radę oba koncerty zaliczyć... No chyba, że MMW graja wieczorem,tj. o 19-20... ale tego nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - 1 lipca 28.06.06, 11:42 mmw brzmi bardzo zachęcająco, pora przyjemna, ale muszę porozumieć się z najwyższą instancją Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: WSJD - 1 lipca 28.06.06, 12:28 pjetrek29, a którą porę masz na myśli? tą popołudniową? bo może bym sie wybrał, nie sam oczywiście, bo inaczej nie da rady Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: WSJD - 1 lipca 28.06.06, 12:30 kossace napisał: > pjetrek29, a którą porę masz na myśli? tą popołudniową? bo może bym sie wybrał, > > nie sam oczywiście, bo inaczej nie da rady ..., bo córki mi nie pozwolą...) Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - 1 lipca 28.06.06, 16:26 kossace napisał: > pjetrek29, a którą porę masz na myśli? tą popołudniową? bo może bym sie > wybrał, nie sam oczywiście, bo inaczej nie da rady > ..., bo córki mi nie pozwolą...) na stronie u adamiaka jest 14.00. ja też myślałem o wyciągnięciu całej rodziny - jutro idę sam na fuzz noir, to już limit wyczerpany)) ale mamy bogate plany na sobotę, więc muszę odbyć poważną rozmowę z małżowinką Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: WSJD - 1 lipca 28.06.06, 21:49 swietnie bylo popatrzec na zdjecia z koncertu...zal rozerwie mi zaraz serce...dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - 1 lipca 30.06.06, 14:34 Pjetrek byles na Fuzz Noir? Mowicie, ze festyn rodzinny sie szykuje? Moze ja corke zabiore, tylko na obydwa koncerty chyba nie damy rady. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WSJD - 1 lipca 30.06.06, 15:41 Festyn rodzinny? A co? Bez gromadki dzieci i żony lub męża pod pachą wstęp wzbroniony? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - 1 lipca 30.06.06, 16:27 jasiek_natolin napisał: > Festyn rodzinny? > A co? Bez gromadki dzieci i żony lub męża pod pachą wstęp wzbroniony? A kto powiedzial, ze nie? Jasiek: zone zostaw lepiej w domu Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WSJD - 1 lipca 30.06.06, 16:33 Hi,hi - moja żona to jazz. A że jazz jest rodzaju męskiego,widać jestem homo. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: WSJD - 1 lipca 30.06.06, 17:02 jasiek, niekoniecznie... muza jazzowa... i co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WSJD - 1 lipca 30.06.06, 19:59 No to mi kamień spadł z serca! Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - 1 lipca 30.06.06, 16:31 jeśli chodzi o mnie, to "festyn rodzinny" pod dużym znakiem zapytania a jeśli chodzi o fuzz noir, to byłem i bardzo mi się podobało. właśnie słucham płytki. tylko smętnie, że nikogo z forum nie spotkałem i siedziałem sam jak ten kołek ale muzyka znakomita, zespół swobodnie zmieniał nastrój i stylistyki, od subtelnego grania do niezłego czadu, od przyjemnych melodii do freejazzowych odjazdów, i to czasem w ramach jednego utworu(!). wszyscy muzycy bardzo dobrzy, każdy mógł pokazać swoje umiejętności, szczególnie podobała mi się gra perkusisty, ale inni też bardzo ok. myślę, że o tym zespole będzie jeszcze głośno. aha, jeszcze dobry news. adamiak powiedział, że będzie nowy klub "akwarium" )) Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: WSJD - 1 lipca 30.06.06, 17:05 rodzinny jak rodzinny, mozę nie całorodzinny ale z córami raczej sie na MMW wybiorę, staniemy sobie gdzies pod drzewem i będzie fajnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - 1 lipca 30.06.06, 19:55 Chyba jednak wybiore sie na starowke. Odpowiedz Link Zgłoś
km500 Re: WSJD - 1 lipca 30.06.06, 22:08 czy ktoś w końcu idzie na Medeski, Martin & Wood ? Wg Gazety koncert jest o 15.00 .... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: WSJD - 1 lipca 30.06.06, 22:10 prawdopodobnie wybiorę sie posłuchac MMW Trio. Chopaki napewno nie zawiodą, zresztą to juz ich nie pierwwszyzna na WSJD, byli w '99, odwalaja naprawdę kawał dobrej roboty..., ich płyt u siebie naliczyłęm coś ok. 9 , zapowiadaja nową płytę ale inną brzmieniowo, ciekawe w jakim kierunku tym razem pójdą. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - 1 lipca 01.07.06, 09:32 jazzfoxy napisała: > Chyba jednak wybiore sie na starowke. > a możesz coś napisać o dzisiejszym wykonawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - 1 lipca 01.07.06, 16:10 pjetrek29 napisał: > jazzfoxy napisała: > > Chyba jednak wybiore sie na starowke. > > > a możesz coś napisać o dzisiejszym wykonawcy? Moge tylko napisac, ze bede. Ten gitarzysta bedzie po raz pierwszy i zupelnie go nie znam. Ale lubie ten festiwal. PS Poza tym koncert konczy sie wczesnie i nie trzeba wracac nocnym Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - 1 lipca 01.07.06, 16:36 libl napisał: > W takim razie dobrego koncertu Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - 1 lipca 01.07.06, 16:41 jazzfoxy napisała: > Moge tylko napisac, ze bede. Ten gitarzysta bedzie po raz pierwszy > i zupelnie go nie znam. Ale lubie ten festiwal. miłego koncertu, ja wymiękam, muszę jeszcze jakąś prackę wysmażyć na poniedziałek > PS Poza tym koncert konczy sie wczesnie i nie trzeba wracac nocnym ja tam lubię nocne, zwłaszcza jak uciekają sprzed nosa Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: WSJD - 1 lipca 01.07.06, 16:47 pjetrek29 napisał: > ja tam lubię nocne, zwłaszcza jak uciekają sprzed nosa Zawsze można poczekać na następny nocny )) Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - 1 lipca 01.07.06, 18:17 libl napisał: > pjetrek29 napisał: > > ja tam lubię nocne, zwłaszcza jak uciekają sprzed nosa > Zawsze można poczekać na następny nocny )) > chyba czytasz mi w myślach )) Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - tu się umawiamy :) 01.07.06, 17:41 Moze zalicze tez Starowke... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - tu się umawiamy :) 02.07.06, 21:35 Super bylo!!!Jesli by nie fakt ze musialam moje kochane pocieszki pilnowac, to koncert bylby zajebiotycznyI tak byl..moje uszy nie proznowaly Polecam, posluchajcie sie sobie MMW Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: WSJD - tu się umawiamy :) 03.07.06, 15:26 zatem odpowiadam... Już idąc do parku wiedziałem, że zapowiada się niezły koncert przy udziale wielkiej rzeszy uczestników, ponieważ z daleka dało się zaobserwować tłumy walące prosto do Królikarni. Wszedłszy do parku moją uwagę zwrócił klimacik tu panujący, tzn. mnóstwo dzieci z wózkami i tych bez, rodzice uganiający się za własnymi pociechami, ściskające się pary i obok rechoczące bądź przyglądające się single, iście rodzinny piknik z dziećmi, kiełbachą z grilla, piwem no i muzą. Mimo pewnego zgiełku tu panującego, oczywista sprawa pośród tylu ludzi, to im bliżej koncertu, tym bardziej wyczuwało się napięcie rozrastające się na coraz to szerszą publiczność, idące niczym fala uderzeniowa, by osiągnąć swe apogeum wraz z wyjściem tria na scenę, przy hucznym brawach, gwizdach, świstach i euforii ludzi zebranych przed samą sceną. No, więc koncert rozpoczął się tuż po 15:00, myślałem, że (jak już to tradycyjnie bywa), chłopaki zaczną grać ze znacznym opóźnieniem a tu na dzień dobry, jaka niespodzianka... Na łące, wokół której, pośród drzew schroniło się przed prażącym słońcem mnóstwo fanów MMW, jeszcze więcej usadowiło ich się właśnie na łące, absolutnie nie zważając ani trochę na skwar, jaki bił z góry. John, Billy i Chris zaczęli brawurowo od projektów, moim zdaniem, od których wiało freejazzem, psychedelią, improwizacją i awangardą. Podejrzewam, że mogli zacząć właśnie, (bo już nie pamiętam) od płyty FARMER'S RESERVE lub też jako zapowiedź ich nowej płyty z brzmieniami innymi, od tych, które mielibyśmy słyszeć do tej pory, jak zapowiadają. Następnie na poły lawirowali pomiędzy ich kolejnymi, następnymi płytami przesyconymi jazzfunkiem, fusion, bost-pop, awangardą zaliczając UNINVISIBLE, THE DROPPER, COMBUSTICATION, SHACK-MAN, IT'S A JUNGLE IN HERE, END OF THE WORLD PARTY (JUST IN CASE) i racząc nas hiciorami z tychże. Publiczność reagowała szalenie entuzjastycznie, wszystkiego naocznie nie widziałem z racji przebywania właśnie pod jabłonią w cieniu i baczeniem na córki, co by się za bardzo nie podnieciły i nie pobiegły pod scenę, ale za to słyszałem niezapomniane brzmienia Hammonda, przy którym nieźle wyginał się John Medeski, wściekłe uderzenia pałkarza Billy Martina oraz namiętne i porywające szarpania bassowych strun Chrisa Wooda. Na koniec wszyscy fani wywalczyli bisa w postaci utworu End Of The World Party z tejże właśnie płyty. Atmosfera gorąca, cudowna, niezapomniana, naprawdę warto było dla 1,5 godzinnego koncertu na świeżym (pomimo grillowych zapachów) powietrzu, pod jabłonią w cieniu, leżąc, bawiąc się i mając baczenie na 2 18-miesieczne pociechy... Ps. Dla zainteresowanych – mogę przesłać mailem zdjęcia z koncertu. Nie zamieszczam ich w necie z racji ich dość dużej pojemności. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
km500 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 03.07.06, 22:26 Ja też byłem. Muzyka ok. (łamane rytmy, Hammond, itp. itd. także klimaty ciekawe) choć jak dla mnie niektóre momenty były za długie. Nie wiem czy to kwestia tego, że Radio Jazz zazwyczaj puszcza ich żywsze kawałki, a stąd ich głównie znałem. Pozdrowienia dla kossace : ) i towarzyszącej siostry : ) km Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: WSJD - tu się umawiamy :) 03.07.06, 23:48 dzięki km! no właśnie koncert był super, chopaki dali czadu i pojechali nieźle po bandach... oczywiście pamiętam o liście, prześlę Ci niebawem jak tylko ją uzupełnię o swieże, gorące pozycje, które to właśnie czekają i tupią nóżkami , aby je tam umieścić... serdeczne pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - tu się umawiamy :) 04.07.06, 10:52 km500 napisał: > Ja też byłem. > Muzyka ok. (łamane rytmy, Hammond, itp. itd. także klimaty ciekawe) choć jak dl > a mnie niektóre momenty były za długie. Nie wiem czy to kwestia tego, że Radio > Jazz zazwyczaj puszcza ich żywsze kawałki, a stąd ich głównie znałem. > Pozdrowienia dla kossace : ) i towarzyszącej siostry : ) > > km Dzieki km i rowniez pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - tu się umawiamy :) 14.07.06, 02:04 To 19 lipca na Kronos Quartet sie spotykamy? Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - tu się umawiamy :) 14.07.06, 09:33 okeyos, zeby mi tylko cos nie wypadlo, a bede mur beton Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 14.07.06, 11:07 jeśli jeszcze będę w warszawie, to bardzo chętnie Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 14.07.06, 11:42 a w sobotę ktoś się wybiera do ft? Odpowiedz Link Zgłoś
km500 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 14.07.06, 23:29 hmm... zaczyna się sezon urlopowy i pewnie część ludzi będzie poza w-wą i cięzko się będzie zgrać znając życie to przez te 9 wakacyjnych tygodni ze 3 - będę poza w-wą , nie wiem jak inni .... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - tu się umawiamy :) 14.07.06, 14:02 A napomni Pjetrek, kto wystepuje..?? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 14.07.06, 23:29 koss.ania napisała: > A napomni Pjetrek, kto wystepuje..?? przepraszam za zwłokę, ale remontuję jutro i pojutrze jest weekend wytwórni tone industria www.toneindustria.com/index.php?language=pl&js=1 jutro występują: karbido, na stronie zespołu mp3 do pobrania, brzmią - jak dla mnie - bardzo zachęcająco, słychać inspiracje king crimson, choć pewnie nie tylko www.karbido.art.pl/ sawik rutkowski duo - nic nie wiem neuma - generalnie transowy czad, ostatnio wzbogacony o koreckiego na saksofonie. na ten zespół się głównie nastawiam. już dwa razy próbowałem dotrzeć na ich koncert w nowym składzie, ale nie dałem rady. spodziewam się czegoś w stylu last exit lub bardziej czadowych kawałków zorna, ale jaka to dokładnie będzie muzyka nie wiem. trochę o nich napisali na stronie tone industria. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - tu się umawiamy :) 20.07.06, 11:29 Chyba powolutku dobiega koniec WSJD. Jak dobrze, ze bedzie znow Akwarium, bo zima jakby mniej koncertow. Wczorajszy koncert Kronos Quartet rewelacyjny. Jedynym minusem jak zwykle spora czesc przypadkowej, rozgadanej widowni. Kto byl z forumowiczow? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WSJD - tu się umawiamy :) 20.07.06, 14:35 A miałaś mi odstawić piwo właśnie na koncercie Kronos Quartet... Na Kronosach i tak było w miarę cicho,ale na wcześniejszym koncercie tria Kaczmarczyka publika naprawdę dokazywała ponad miarę,a był to świetny występ...Szkoda,że siedziałem tak daleko od sceny. No,ale jak na perkusji gra Dziedzic,to o jakość muzyki można być spokojnym.I chyba nie ma w Polsce pianisty jazzowego ,który by nie chciał grać z Barańskim na kontrabasie. Rośnie nam w Polsce basista na miarę Patitucciego. A gdzie będzie się mieścić to nowe Akwarium? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - tu się umawiamy :) 20.07.06, 15:33 jasiek_natolin napisał: > A miałaś mi odstawić piwo właśnie na koncercie Kronos Quartet... > Na Kronosach i tak było w miarę cicho,ale na wcześniejszym koncercie tria > Kaczmarczyka publika naprawdę dokazywała ponad miarę,a był to świetny > występ...Szkoda,że siedziałem tak daleko od sceny. > No,ale jak na perkusji gra Dziedzic,to o jakość muzyki można być spokojnym.I > chyba nie ma w Polsce pianisty jazzowego ,który by nie chciał grać z Barańskim > na kontrabasie. Rośnie nam w Polsce basista na miarę Patitucciego. > > A gdzie będzie się mieścić to nowe Akwarium? Jasiek rozgladalam sie za Toba, a tak masz piwo do tylu Akwarium ma byc w Zlotych Tarasach, chyba obok centralnego (?) Mile to co mowisz o naszych mlodych muzykach, bo komentarze ludzi obok i ich zachowanie... szkoda gadac. Tez siedzialam daleko, chyba jednak na Starowce bardziej mi sie podoba: i klimat i publika. Dobrze, ze Kronos dal swietny koncert, wszyscy wyraznie sie poruszyli na Purple Haze Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - tu się umawiamy :) 20.07.06, 17:30 To tylko ja chyba siedzialam tak blisko, bo az przy samej kolumnie, w zwiazku z tym widok na scene mialam zaiste dobry, heheeh Kronos gral rewelacyjnie, natomiast Trio Kaczmarczyka slyszlalam po raz pierwszy i musze przyznac ze faktycznie graja niezle.(Mlodziutki chyba bardzo ten Kaczmarczyk) Za mna siedzial facet ktory co chwila sypal jakies komentarze w kierunku myzyki granej przez Kronosow, w pewnym momencie myslalam ze mu przywale, ale poslalam mu tylko mordercze spojrzenie.. Bardzo mily wieczor, jesli by zapomniec o dajacych sie we znaki owadach, meszkach itp.Ale poza tym bardzo milutko Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: WSJD - tu się umawiamy :) 20.07.06, 21:00 no, żałuję zatem , ze mnie nie było.. a co grali tym razem, czyj repertuar, dało sie wyczuc? klasyke, czy też bardziej oldscoolowo, czyjes projekty jazzowe, bądź tez moze jakis soundtrack? poprostu głodny jestem, no... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - tu się umawiamy :) 20.07.06, 22:41 Bylo sporo klimatow world music (min. Meksyk), kawalek Sigur Ros (swietny, ale nie znam tytulu), Purple Haze, chyba muzyka z kreskowki o Kroliku Bugsie Na koniec byl chyba hymn USA. Oczywiscie Gorecki. Ale niech ktos mnie poprawi, moze sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - tu się umawiamy :) 21.07.06, 21:19 koss.ania napisała: > Za mna siedzial facet ktory co chwila sypal jakies komentarze w kierunku myzyki > > granej przez Kronosow, w pewnym momencie myslalam ze mu przywale, ale poslalam > mu tylko mordercze spojrzenie.. > Bardzo mily wieczor, jesli by zapomniec o dajacych sie we znaki owadach, > meszkach itp.Ale poza tym bardzo milutko Ania wierze Ci, bo obok mnie tez siedziala taka grupa rozgadanych i rozpijajacych wino ludzi Jakis taki dziwny klimat byl, zupelnie inaczej jest na Starowce. Czytaliscie recenzje w Dzienniku? Moze ktos mi powie, bo chyba glucha jestem, jakie to dwa utwory Hendrixa (poza Purple Haze) zagrali? Chyba nie chodzi o hymn Ameryki? )) Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 20.07.06, 22:45 jazzfoxy napisała: > Akwarium ma byc w Zlotych Tarasach, chyba obok centralnego (?) jeju, to chyba adamiak w lotto wygrał )) > Dobrze, ze Kronos dal swietny koncert, wszyscy wyraznie sie poruszyli > na Purple Haze żałuję, że nie byłem, ale się miotam między pracą i remontowaniem mieszkania, po prostu obłęd za to w sobotę w ft był bardzo fajny koncercik. na początku sawik-rutkowski duo w klimatach free jazzowych, potem karbido w klimatach acid-jazz-rockowych i neuma w klimatach jazz-czadowych (a może czad-jazzowych. co prawda karbido zgubiło po drodze saksofonistę, a w neumie zamiast korka na saksie grał ktoś inny, ale słuchało się znakomicie. myślę, że jasiek byłby ukontentowany, bo w karbido i w neumie na perkusji grają prawdziwi napierdalacze ) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WSJD - tu się umawiamy :) 22.07.06, 08:04 Ale ja generalnie nie lubię perkusyjnych napierdalaczy,Joey Baron stanowi tylko wyjątek od tej reguły,bo jest po prostu fenomenalnym muzykiem,który potrafi z równą gracją zagrać chyba wszystko,a nie tylko ostre i szybkie kawałki. Np. jednym z moich ulubionych popisów perkusisty jest gra Briana Blade'a w utworze "Sorcerer" na płycie Hancocka,Breckera i Hargrove'a "Directions in Music". Jeśli znasz tę płytę, wiesz,że Blade nie łoi w bębny z całych sił,a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - tu się umawiamy :) 24.07.06, 11:20 ja też wcale nie przepadam za perkusistami, którzy grają wszystko na jedno kopyto. ci perkusiści, o których pisałem grali bardzo ciekawie i różnorodnie, tyle że generalnie z dużą dynamiką. ale subtelniejsze granie też mi się podoba. a jak znajdę "sorcerer", to chętnie posłucham. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś