Dodaj do ulubionych

Dream Theater

IP: *.media / 195.136.30.* 07.07.06, 09:35
Dlaczego chłopaki z Dream Theater grają tak schematycznie i na dodatek trąci
to matematyką? Po co oni to robią?!!!
Obserwuj wątek
    • mucha_na_dziko1 Re: Dream Theater jest w slepym zaulku. 07.07.06, 11:55
      Mam ich trzy plyty, bylem chyba na dwoch koncertach...i wiecej z wlasnej woli
      nie pojde.
      Pierwsza plyta jest wspaniala, kapela jest technicznie super, ale oni juz nic
      nowego nie zagraja, wrecz przeciwnie z kazda nowa plyta powielaja stare
      rzemioslo. i To byloby na tyle.
      Show na koncertach to wiocha made in USA.
      • Gość: As Re: Dream Theater jest w slepym zaulku. IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 08.07.06, 11:14
        Odpowiadasz na :
        mucha_na_dziko1 napisała:

> Mam ich trzy plyty, bylem chyba na dwoch koncertach...i wiecej z wlasnej woli
        > nie pojde.
        > Pierwsza plyta jest wspaniala,

Masz na myśli "Whend Drean And Day Unite" ??

kapela jest technicznie super, ale oni juz nic
        > nowego nie zagraja, wrecz przeciwnie z kazda nowa plyta powielaja stare
        > rzemioslo.

Oryginalna opinia ... nie powiedziałbym, że dwupłytowe "Six Degrees Of Inner
        Turbulence" powiela w jakikolwiek sposób patenty z "Images And Words".

i To byloby na tyle.
        > Show na koncertach to wiocha made in USA.

Co rozumiesz przez pojęcie "wiocha made in USA"? I czym to się różni od "wiochy
        made in Europe" ??

• Gość: nadzieja Re: Dream Theater jest w slepym zaulku. IP: 84.6.112.* 08.07.06, 11:27

> Co rozumiesz przez pojęcie "wiocha made in USA"? I czym to się różni
          od "wiochy
          > made in Europe" ??

wyjales mi to z "ryja" wink))
          moze swiatowy kolega Mucha na dziko odpowie z jaka to wiocha w USA mial do
          czynienia??? Czy kapela, ktora robi show to nie marzenie dla fana??? Lapszy
          jest zespol, w ktorym wokalista patrzy w podloge, a pozostali w sufit???
          • mucha_na_dziko1 Re: Dream Theater jest w slepym zaulku. 10.07.06, 00:03
            Napij sie lepiej mleczka. Wiejskiego, poczujesz sie jak w domu.
            Piszesz podobnie osoba, ktora nie ma zielonego pojecia, tylko musi koniecznie
            wpakowac burackie trzy grosze.
            Opisz jakis koncecik na ktorym bylas...najlepiej Dream Theater. he he
        • mucha_na_dziko1 Re: Dream Theater jest w slepym zaulku. 08.07.06, 20:40
          Wkurza mnie ich out-fit, wiesniaka ze stanow. Typ poserski jaki byl w
          niektorych stanach bardzo modny. Ladna koszulka z ciotowatego materialu,
          rozpieta na klacie, buty-Kowboyki, Joe Satriani tez takie Mainstreemowe ciuszki
          nosil.

Ogolnie mowiac nie lezy mnie ich mentalnosc...typ.

Nie bede narzekal na technike jaka stoi i wisi dokola sceny.
          Ale na koncertach najlepiej sie prezentuje tylko basista, bo stoi sie nie rusza.
          Keabordowiec+wokalista wygladaja jak cioty, nadmiar energii robi z perkusisty
          Malpe skaczaca po scenie. Nie, nie podobaly sie mnie ich koncerty live.
    • Gość: ja Re: Dream Theater IP: *.wist.com.pl 08.07.06, 18:15
      Hehe, trąci matematyką big_grin Dotychczas jedynym argumentem ktytyków Dream Theater był "przerost formy nad treścią" Ok, to mogę zrozumieć, ale możesz mi wytlumaczyć o co ci chodziło z tą matematyką? tongue_out Ja wiem, że 90% ludzi woli słuchać utworów zwrotka1/refren/zwrotka2/refren/zwrotka3/refren, najlepiej w metrum 4/4 opierających się na jednej gamie, ale to że utwory DT są skomplikowane, to chyba nie jest zarzut.
      P.S. Powstaje fanklub DT w Polsce, podobno ma ruszyć w październiku, więcej na forum www.dt.oz.pl, na razie jest ponad 40 zarejestrowanych użytkowników tak więc jest szansa ze cos z tego wyjdzie. pzdr
      • Gość: JANUSZEK Re: Dream Theater IP: *.media / 195.136.30.* 13.07.06, 15:54
        JA BYM TO NAZYWAL RACZEJ KOMPLIKOWANIEM SOBIE ZYCIA NA SILE NIZ UROZMAICANIEM,
        JA WCALE NIE NEGUJE STOSOWANIA ROZNYCH RODZAJOW METRUM,... JESLI GRASZ NA CZYMS
        TO ZAGRAJ JAKI KOLWIEK ICH KAWALEK BEZ LICZENIA METRUM ( JAK DLA MNIE TO JUŻ
        MATEMATYKAsmile POZDRO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka