Dodaj do ulubionych

SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :)))))))

06.02.03, 20:30
Jak wspominałem ostatnio - w ramach akcji TWA z ludzką twarzą chciałem napisać
kilka słów o tej pannie. Właściwie to zbieram się z tym już od pewnego czasu,
ale jakoś tak mi nie szło.

Chodzi mi generalnie o to by zachęcić parę osób które to będą czytały do
zapoznania się z tą częścią jej twórczości, której w radiu czy na vivie nie
uświadczycie ... Po raz pierwszy usłyszałem ją jakiś rok temu, a że już od
dawna pogłębia mi się lekkie skrzywienie w kierunku muzyki nasyconej
elementami etnicznymi to od razu wpadła mi w ucho. Słuchałem sporo jej
kawałków, w tym również hiszpańskojęzyczne i muszę Wam powiedzieć, że ona
naprawdę nie ma nic wspólnego z twórczością większości tych laleczek, których
bez liku na vivie itp. Fakt - młócą te jej kawałki non-stop (a właściwie tylko
"wherever whenever" i "underneath you clothes"), pełno jej wszędzie i
oglądając pare programów z nią nietrudno zauważyć, że śpiewa dla tych samych
właściwie osób, co Britneje, Spajsy i inne, ale to nie robi z niej od razu
produktu jednego sezonu .... Pierwsza z licznych różnic polega na tym, że
Shakira zaaaaajebiście śpiewa. Po drugie, o czym już wspomniałem - jej muzyka
nie jest typowym bojs-girlsbandowym międzynarodowym czipsem w stylu spajsów,
ale wyraźnie nawiązuje to korzeni latynoskich i korzysta z szerokiej gamy
instrumentów, nadajac jej bardzo oryginalne brzmienie. Nie wiem jak wy, ale ja
rozpoznaję ją od razu. Stanowi ona dla mnie podobny zresztą fenomen jak Alicia
Keys - obie grają muzykę naprawdę niezłą, a jednocześnie bardzo popularną.

Posłuchajcie sobie chociaż "Fool" (świetny), "Eyes like yours", "Que me quedes
tu", "Poem to a horse", "Si te vas", "mis dias Sin Ti" (chyba mój ulubiony)
.....

To chyba tylesmile)...

Lov.
Obserwuj wątek
    • izaak_widmower Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 06.02.03, 20:38
      G.G. Marquez tez uwaza ze shakira jest niezla wink
      tzn. ze niezlie spiewa.
      • Gość: odetta Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 06.02.03, 20:59
        hehehehe... gwoli ścisłości.. marquez uważa, że shakira świetnie...tańczy, o
        śpiewie nie wspominałwink)))))
        • izaak_widmower Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 06.02.03, 21:58
          jestem upierdliwy i nie moge tak tego zostawić wink

"Shakira's music has a personal stamp that doesn't look like anyone else's and
          no one can sing or dance like her, at whatever age, with such an innocent
          sensuality, one that seems to be of her own invention." - napisał marquez.

ciekawe co milosz sadzi o gorniak, a szymborska o rynkowskim.
          • loveletter Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 06.02.03, 22:24
            izaak_widmower napisał:

> jestem upierdliwy i nie moge tak tego zostawić wink

> "Shakira's music has a personal stamp that doesn't look like anyone else's and

> no one can sing or dance like her, at whatever age, with such an innocent

> sensuality, one that seems to be of her own invention." - napisał marquez.

> ciekawe co milosz sadzi o gorniak, a szymborska o rynkowskim.

he hesmile)) Faktycznie ciekawesmile. A swoją drogą to tańczyć też potrafi nieźle ...
            te wwww ... wwwww ..... wwwwwwwwwwwwiiiiiiiiiiibracje ... ech wink))

Lov.
            • dziewczyna_mickiewicza Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 07.02.03, 10:23
              loveletter napisał:

> te wwww ... wwwww ..... wwwwwwwwwwwwiiiiiiiiiiibracje ... ech wink))
              >
              >

hehehe, love'ciu, wpadnij kiedyś do warszaffki, do klubu tygmont w piątek albo
              sobotę, to zobaczysz podobnewink)))))
              pozdróffffki
              adasiówna
              • loveletter Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 07.02.03, 11:31
                dziewczyna_mickiewicza napisała:

> hehehe, love'ciu,

nooooo ... znowu adasiówna w dobrym humorkusmile)) ---------------------------

> wpadnij kiedyś do warszaffki, do klubu tygmont w piątek albo

> sobotę, to zobaczysz podobnewink)))))

w Twoim wykonaniu M? smile)) Jeśli tak, to chyba na dzisiejsze występy jeszcze
                zdążę ....wink)

Lov.
                • dziewczyna_mickiewicza Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 07.02.03, 11:37
                  loveletter napisał:

> > hehehe, love'ciu,
                  >
                  >
                  > nooooo ... znowu adasiówna w dobrym humorkusmile)) ---------------------------

no oczywiściesmile)))) aż chyba zrobię jakis zwrot w karierze, hihihihi... (a tak
                  serio,to byłam w kinie na dwóch wieżach i naprawdę świetnie się bawiłam)

>
                  > w Twoim wykonaniu M? smile)) Jeśli tak, to chyba na dzisiejsze występy jeszcze
                  > zdążę ....wink)
                  >
                  > jak chcesz zobaczyć w moim, to w przyszłym tygodniu. dziś & jutro wracam do
                  formy (znaczy się barre, glissade, pas de bourree i inne takie bzdetywink)))

pozdrófffki
                  mickieveetch's girlwink
                  • loveletter !!!!! 07.02.03, 11:40

> no oczywiściesmile)))) aż chyba zrobię jakis zwrot w karierze, hihihihi...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prawie mi serce stanęło!!!! Naprawdę!!!!????????????? Kiedy?????????!!!!!!!!!!!!

Miejsca w pierwszym rzędzie jeszcze wolne !!???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

> > jak chcesz zobaczyć w moim, to w przyszłym tygodniu.

Już się pakujęwink
                    • dziewczyna_mickiewicza Re: !!!!! 07.02.03, 11:46
                      tak sobie pomyślałam, że skoro nie mam jeszcze kariery, to może chociaż zwrot
                      zrobię, hehehe... póki jeszcze posiadam zbędne nagromadzenie tkanki tłuszczowej
                      w postaci biustu i tyłka (co prawda nie wielkości jak u shakiry, ale może
                      wystarczy...wink )
      • Gość: a. Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.03, 00:33
        no i co z tego ze on tak sadzi?
        jakas wyrocznia z niego czy co?
    • roar Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 07.02.03, 09:05
      loveletter napisał:

> Chodzi mi generalnie o to by zachęcić parę osób które to będą czytały do
      > zapoznania się z tą częścią jej twórczości, której w radiu czy na vivie nie
      > uświadczycie ...

Cholera...
      Niedawno jeden z kolegów (o guście muzycznym podobnym bardzo do mojego) zwracał mi uwagę na hiszpańskojęzyczne piosenki Shakiry, to myślałem, że coś mu się w głowę stało (Gwoli ścisłości, on też tak przypuszczał.). Ale, jak mówią, kiedy kilku ludzi mówi ci, że masz ogon, należy się obrócić...

No nic, trzeba chyba będzie samemu posłuchać...
    • Gość: soso Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) IP: 195.41.66.* 07.02.03, 09:39
      Ciekawy trop i chyba sobie cos kupie tej panienki. Dzieki, loveletter!

Przejrzalem nieco o niej w internecie. Fajnie wyglada jeszcze nie zrobiona na
      marketingowo - noramlna dziewczyna smile, normalne wlosy i zwyczajna twarz.
      O dziwo, Loundry Service nie jest wysoko ceniony i podobno przy transformacji
      na jezyk angielski cos utracono. Tak wiec pozostaje kupic plytke w wersji
      hiszpanskiej.
      Jeszcze tak mi sie kojarzy - Shakira w Danii dostala w jednym z pisemek 3
      gwiazdki na 6 mozliwych. Dla porownania Phil Colins jedna (niektorzy moze
      powiedza, ze o jedna za duzo smile. Ale dla mnie jest to mala sprawa, bo
      czesto 'znawcy' nie lubie popu generalnia a jak widza, ze buzka ladna to juz w
      ogole kaplica.
      Cieszy mnie takze, ze sa ludzie, ktorzy na tym snobistycznym forum potrafia
      przyznac sie do Shakiry i rzucic na szale caly swoj z trudem zdobyty
      autorytet 'znawcow'. Tak pisze, bo sam np. lubie ostatnia plyte Michael
      Jacksona. Wprawdzie nie dla niego samego ale dla rewelacyjnej produkcji. Mimo
      to wiem, ze MJ to obciach. I dobrze, ze czasami ktos znizy sie i do mojego
      poziomu jak np. loveletter z Shakira. Ogolnie rzecz biorac przeciez to takze
      muzyka i dziesiatki osob spedzily dziesiatki godzin nad tym, by na koniez 60
      minut mialo rece i nogi. Chyba czasami mozna im zaufac nawet jezeli jest to tak
      ladnie ubrane (rozebrane) jak Shakira.

pzdrw

soso
      • dziewczyna_mickiewicza Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 07.02.03, 10:51
        Gość portalu: soso napisał(a):

> Tak pisze, bo sam np. lubie ostatnia plyte Michael
        > Jacksona.

serio? bo ja właśnie tak strasznie długo na nią czekałam, szczególnie po tym,
        jak mj wypuścił "you rock my world" - wydawało mi się, że to będzie coś, że
        wraca do korzeni... a tu klops. płyta jest...hmmm....nudna po prostu. kawałki
        są za długie, wstawki z rapem jakieś takie po piątej minucie i też trochę nie
        pasujące do reszty, są może 3 piosenki, które naprawdę mają coś w sobie.
        ogólnie bardzo się zawiodłam, o czym świadczyć może fakt, że płytę odsprzedałam
        komuśtam, a sobie zostawiłam tylko singiel "you rock my world"...

>Mimo to wiem, ze MJ to obciach.

no teraźniejszy mj to może rzeczywiście, ale tak się składa, że dla ludzi
        ceniących dobry rytm, charakterystyczność danego wokalisty i indywidualizm jego
        produkcji to, co prezentował sobą jackson aż do wydania "dangerous" to jest
        jakiś tam kawał dobrej roboty i naprawdę muzyki z tym "czymś". wystarczy
        posłuchać tego, co sie dzieje teraz na rynku r'n'b, a nawet hh. wtedy okazuje
        się, że to wszystko ma w sobie coś z wczesnych produkcji michaela. sposób
        śpiewania, charakterystyczny "beat" w podkładzie, a nawet układy
        choreograficzne klipów... mj był swego rodzaju pionierem. i robił to naprawdę z
        klasą. nie wiem, czy obciachem można nazywać "bad" czy "billie jean", skoro to
        jest klasyka. a już "smooth criminal" (razem z teledyskiem, zresztą)... w ogóle
        nie interesuje mnie, co ten człowiek robi, jak się zachowuje, ile operacji
        plastycznych miał za sobą... ważne są dla mnie kawałki, które nagrał, te,
        których słucham do dzisiaj, jedne z lepszych w tym gatunku nagranych w ogóle.
        obciachem jest dla mnie słuchanie bezpostaciowych laleczek barbie, które
        zalewają ekran i głośniki (nie mam na myśli shakiry, naprawdę), a które nie
        wnoszą niczego nowego do muzyki. no, to by było na tyle, sorry za tę epopeję,
        ale zawsze mnie mierzi, jak ktoś wstawia na poważnie bezmyślne stwierdzonka.
        pozdrawiam
        adasiówna
        • Gość: As Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 07.02.03, 10:59

> Gość portalu: soso napisał(a):
          > >Mimo to wiem, ze MJ to obciach.
          >
          > no teraźniejszy mj to może rzeczywiście, ale tak się składa, że dla ludzi
          > ceniących dobry rytm, charakterystyczność danego wokalisty i indywidualizm
          jego
          >
          > produkcji to, co prezentował sobą jackson aż do wydania "dangerous" to jest
          > jakiś tam kawał dobrej roboty i naprawdę muzyki z tym "czymś". wystarczy
          > posłuchać tego, co sie dzieje teraz na rynku r'n'b, a nawet hh. wtedy okazuje
          > się, że to wszystko ma w sobie coś z wczesnych produkcji michaela. sposób
          > śpiewania, charakterystyczny "beat" w podkładzie, a nawet układy
          > choreograficzne klipów... mj był swego rodzaju pionierem. i robił to naprawdę
          z
          >
          > klasą. nie wiem, czy obciachem można nazywać "bad" czy "billie jean", skoro
          to
          > jest klasyka. a już "smooth criminal" (razem z teledyskiem, zresztą)... w
          ogóle
          >
          > nie interesuje mnie, co ten człowiek robi, jak się zachowuje, ile operacji
          > plastycznych miał za sobą... ważne są dla mnie kawałki, które nagrał, te,
          > których słucham do dzisiaj, jedne z lepszych w tym gatunku nagranych w ogóle.
          > obciachem jest dla mnie słuchanie bezpostaciowych laleczek barbie, które
          > zalewają ekran i głośniki (nie mam na myśli shakiry, naprawdę), a które nie
          > wnoszą niczego nowego do muzyki. no, to by było na tyle, sorry za tę epopeję,
          > ale zawsze mnie mierzi, jak ktoś wstawia na poważnie bezmyślne stwierdzonka.
          > pozdrawiam
          > adasiówna

Zgadzam się z przedmówczynią, płyty "Thriller" i "Bad" są wybitne w swoim
          gatunku. Świetne kompozycje, świetne brzmienie, świetne aranżacje. "Dangerous"
          jest już średnia, ale daje się słuchać bez żenady. Zaś ostatnia ... pierwszy
          singiel beznadziejny, w ogóle nie wpada w ucho (przynajmniej moje). Cały album
          mam na mp3, ale nawet mi się go słuchać nie chciało, i coś mi się wydaje że
          dobrze zrobiłem ...
          Zaś co do soso i jego opinii że forum jest "snobistyczne", to on sam też jest
          niezłym snobem pisząc w jakimś innym wątku że Pink Floyd słuchał jak był mały a
          teraz już nie słucha bo dawno z tego wyrósł smile
          • Gość: soso Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) IP: 195.41.66.* 07.02.03, 12:09
            A ja tam bede bronil MJ i jego ostatnia plyte. Faktycznie, gdyby ode mnie
            zalezalo to moze bym skrocil o pol godziny ale i tak nie jest zle. Zas
            przyznaje sie bez bicia, ze pierwsze 5 razy to sie meczylem przesluchujac.
            Potem zaczelo robic sie lepiej i lepiej. Obecnie siegam juz po nia z
            przjemnoscia. Oslabia mnie wlasnie spora ilosc ciekawostek brzmieniowych,
            poukrywanych smaczkow. Jak systemik dobrze ciagnie to jest sie w 7 niebie.

Co do snobowania - pisanie nie najlepiej o pink floyd nie uwazam za snobizm.
            Tak moze miec kazdy i ja tak mam. Mi chodzi o cos innego. Na forum jak sie
            napisze, z rzucilo mnie na kolana cos czego nikt poza piszacym w zyciu nie
            slyszal to to jest to bo facio wie cos, czego inni nie wiedza. Taki mechanizm
            czesto sie tu powtarza. A ze tak naprawde ta muzyka moze wcale nie jest do
            rzucania na kolana to inna sprawa. Natomiast 'lubie Shakire' to obciach no bo
            przy tym to sie zmywa albo pierze (patrz tytul plyty) przytupujac a powazna
            muzyka to kontemplacja przy swiecach atom heart mother.

pzdrw

soso

PS

Slucham tego co mi sie podoba i nie wazne czy jest to pospolstwo, cos rzadkiego
            czy banalnego, czy ma 1 gwiazdke czy 10 i czy jest na jakichs listach czy nie.
            U mnie pod reke chodzi Queen z Princem, Costello z Gabrielem i Simply Red z
            Mary J. Blige, Yes z Zeppelinami, dla przykladu oczywiscie.
      • loveletter Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 07.02.03, 11:27
        Gość portalu: soso napisał(a):

> Ciekawy trop i chyba sobie cos kupie tej panienki. Dzieki, loveletter!

A proszęsmile

> Przejrzalem nieco o niej w internecie. Fajnie wyglada jeszcze nie zrobiona na

> marketingowo - noramlna dziewczyna smile, normalne wlosy i zwyczajna twarz.

ale tyłek to chyba od zawsze miała powyżej średniej!!! wink

> Cieszy mnie takze, ze sa ludzie, ktorzy na tym snobistycznym forum potrafia

> przyznac sie do Shakiry i rzucic na szale caly swoj z trudem zdobyty

> autorytet 'znawcow'. (...) I dobrze, ze czasami ktos znizy sie i do mojego

> poziomu jak np. loveletter z Shakira.

eeeeeee..... przesadzasz. Forum nie jest snobistyczne, a po prostu piszą na nim
        w większości ludzie którzy słuchają dużo muzyki, a z autopsji wiem, że jak dużo
        słuchasz to lepiej słyszysz ... Dlatego tak mało osób tutaj słucha popu, który
        choć na ogół świetnie wyprodukowany jest pełen czwartoklasowych cipciusiów w
        stylu Garetha Gates'a ... Nie znaczy to jednak, że każda muzyka, która w jakiś
        tam sposób wpisuje się w ten kanon jest zła (dla mnie pop to po prostu każda
        muzyka lekka i melodyjna; tak sobie po prostu zakładam, bo mi się nie chce jakiś
        skomplikowanych podziałów gatunkowych przeprowadzać). Ponieważ uważam, że
        Shakira tworzy muzykę dobrą to o tym piszę, bo czasem to nie jest takie
        oczywiste w kontekście jej popularności wśród wrzeszczących nastolatek (być może
        ktoś tu np wyskoczy z informacjami na temat wczesnej, jazzowej twórczości
        Britney Spears he hesmile)))).

> ladnie ubrane (rozebrane) jak Shakira.

czy Shakira zrobiła już jakiś porządny zwrot? Jeśli tak to chętnie bym tu jakiś
        link zobaczył wink)))))))

Lov.
        • ihopeyouwilllikeme Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 07.02.03, 17:27

• mallina Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 10.02.03, 19:47
      4.04.2003 Festhalle FFM jeden z 4 koncertow w Niemczech..
      ale Loveletter leniwy i poza swoja łodz sie nie ruszy
      wink
    • laurka1 Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 10.02.03, 22:12
      Aaa nie chce mi się czytać tych wypełnionych zachwytami postów ale możecie powiedzieć (w punktach najlepiej) czym się szakira od britnej różni? Czy szakira pisze sama to co wykonuje? Tak mnie zaintrygowało, no i tym męskim zachwytom trochę nie wierzę wink
      • loveletter Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 10.02.03, 22:45
        laurka1 napisała:

> czym się szakira od britnej różni?

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • mallina Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 10.02.03, 22:50
          mysle ze powinienes Loveletter swoja wypowiedz nieco rozszerzyc
          smile))
        • laurka1 Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 10.02.03, 22:51
          loveletter napisał:

> laurka1 napisała:
          >
          >
          > > czym się szakira od britnej różni?
          >
          >
          > AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I to ma być argument? Słaby jakiś tongue_out
      • Gość: loveletter Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 08:48
        laurka1 napisała:

> Aaa nie chce mi się czytać tych wypełnionych zachwytami postów ale możecie
        powi
        > edzieć (w punktach najlepiej) czym się szakira od britnej różni? Czy szakira
        pi
        > sze sama to co wykonuje? Tak mnie zaintrygowało, no i tym męskim zachwytom
        troc
        > hę nie wierzę wink

To dzisiaj będzie nieco dłuższa odpowiedźsmile))
        No więc różnią się ponieważ:
        A. Shakira potrafi śpiewać, i to bardzo dobrze, a brintej w ogóle, albo bardzo
        licho
        B. Nie zaprzeczysz chyba, że muzyka, którą tworzy Shakira ma w sobie sporo
        oryginalności w przeciwieństwie do britney, która tworzy coś pomiędzy
        czisburgerem, a rzerzuchą. To oczywiście nie jest żaden twardy argument, ale
        wydaje mi się, że to po prostu widać, nie? (tj - słychać)
        C. Nie wiem czy Shakira sama pisze słowa, chyba tak. Co się zas tyczy całej
        muzyki to pewnie nie odpowiada za każdy jej element, ale to chyba jeszcze nie
        żadna tragedia, nie?
        Jeśli podoba Ci się laurko twórczość choćby Tori Amos (tylko niech mi ktoś
        teraz nie napisze, ze porównuję Tori do Shakiry) to myślę, że część muzyki
        made by Shakira może Ci się spodobac (tak jak pisałem wczesniej - te
        hiszpańskie kawałki)
        Lov.
        • laurka1 Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 11.02.03, 19:15
          Po przeczytaniu Twoich punktów może i mogę szakirę nazwać artystką a nie mierną dupokrętką. Ale chyba to nie są pokrewne mi klimaty więc dalszych poszukiwań w tym kierunku raczej nie będzie. Ale udało Ci się pokazać że nie wszystko kit co rusza tyłkiem wink
          • loveletter Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) 11.02.03, 20:06
            laurka1 napisała:

> Po przeczytaniu Twoich punktów może i mogę szakirę nazwać artystką a nie
            >mierną dupokrętką.

DUPOKRĘTKA !!!!!!!! smile)))))))))))))) HA HA !!! chyba to sobie zapiszęsmile)))))

>Ale chyba to nie są pokrewne mi klimaty więc dalszych >poszukiwań w tym
            kierunku raczej nie będzie. Ale udało Ci się pokazać że nie

> wszystko kit co rusza tyłkiem wink

Powtarzam !!! Tyłek Shakiry to nie byle jaki tyłek!! Nie należy go niedoceniać
            wink))))))))))))))))))))

Lov.
        • Gość: Alla Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) IP: *.a2000.nl 13.02.03, 18:04
          Shakira nie tylko sama pisze slowa do prawie wszystkich piosenek, to jeszcze
          muzyke (do Tanga napisala sama), czasem razem z kims, czasem sama.
          Przekonalam sie do niej ostatecznie, kiedy kupilam plyte cd Laundry service z
          dvd zawierajacym teledysk do Tanga.
          Tango jest niesamowite- absolutnie porywajace, sexy i z pasja, czyli takie
          jakie powinno. Shakira tanczy rewelacyjnie. Rewelacyjnie. A teledysk do Tanga
          to jak psychoterapia, tak powiedziala. Jest to piosenka o zazdrosci o nowa
          biusciasta przyjaciolke swojego faceta. Shakira daje mu po pysku, ja za tapir,
          i oboje dalejze lamac kolem. Fajne. Tak sie robi niewiernym facetom. Mam
          wrazenie, ze te piosenki sa autobiograficzne.
          Shakira czerpie z hiszpanskich tradycji kultury w ktorej wyrosla. W tangu
          slychac typowe instrumenty na jakich gra sie tradycyjne argentynskie tango.
          W innych utworach tez slychac poludniowoamerykanskie rytmy i instrumenty. Na
          pewno jest to ciekawe zjawisko. I piekne i sexy. Shakira naprawde super smile)

• loveletter :)))))))))) 13.02.03, 18:14
            Gość portalu: Alla napisał(a):

> Shakira nie tylko sama pisze slowa do prawie wszystkich piosenek, to jeszcze

> muzyke (do Tanga napisala sama), czasem razem z kims, czasem sama.

> Przekonalam sie do niej ostatecznie, kiedy kupilam plyte cd Laundry service z

> dvd zawierajacym teledysk do Tanga.

> Tango jest niesamowite- absolutnie porywajace, sexy i z pasja, czyli takie

> jakie powinno. Shakira tanczy rewelacyjnie. Rewelacyjnie. A teledysk do Tanga

> to jak psychoterapia, tak powiedziala. Jest to piosenka o zazdrosci o nowa

> biusciasta przyjaciolke swojego faceta. Shakira daje mu po pysku, ja za tapir,

> i oboje dalejze lamac kolem. Fajne. Tak sie robi niewiernym facetom. Mam

> wrazenie, ze te piosenki sa autobiograficzne.

> Shakira czerpie z hiszpanskich tradycji kultury w ktorej wyrosla. W tangu

> slychac typowe instrumenty na jakich gra sie tradycyjne argentynskie tango.

> W innych utworach tez slychac poludniowoamerykanskie rytmy i instrumenty. Na

> pewno jest to ciekawe zjawisko. I piekne i sexy. Shakira naprawde super smile)

No lepiej to sam bym tego nie powiedział wink)))))))))
            • Gość: odetta Re: :)))))))))) IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 13.02.03, 19:25
              loveletter napisał:

> No lepiej to sam bym tego nie powiedział wink)))))))))
              >
              >

hehehe...i wreszcie w twojej wypowiedzi pojawiło się coś więcej poza :AAAAAAA!!!
              wink
    • Gość: dzik Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) IP: *.acn.waw.pl 12.02.03, 02:19
      A ja czytalem ze Mattel ma wydac Shakire jako lalke w skorzanych spodniach z
      naszywanymi rozami - POWAGA! big_grin
      • vulture malowana lala 12.02.03, 05:29
        Gość portalu: dzik napisał(a):

> A ja czytalem ze Mattel ma wydac Shakire jako lalke w skorzanych spodniach z
        > naszywanymi rozami - POWAGA! big_grin

Loveletter, kiedy masz urodziny? smile))))
        • loveletter :))))))))) 12.02.03, 20:11
          vulture napisał:

> Loveletter, kiedy masz urodziny? smile))))

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smile))))))))))))))))

W listopadzie !!!!

No nie mów !!! ... Serio !???? ... S ha ... Sha .... Shakirę!!!???????????????.
          Ze wzruszenia, aż nie wiem, co napisać!!! Dostałbym taką prawdziwą dupokrętkę
          !!! Ech, Vulture, to by był prezent mojego życia wink))))

Lovwink
          • vulture hehehehe 12.02.03, 22:39
            W razie gdyby nie można było dostać Shakiry, jest na rynku już laleczka Kelly
            Osbourne... z braku laku, ten tego...
            • loveletter Re: hehehehe 12.02.03, 22:47
              vulture napisał:

> W razie gdyby nie można było dostać Shakiry, jest na rynku już laleczka Kelly

> Osbourne... z braku laku, ten tego...

TYLKO BEZ TAKICH !!! ŻADNE TEN TEGO !!! kelly to bym nawet najgorszemu wrogowi
              nie sprawił wink)
              • loveletter Re: hehehehe 12.02.03, 22:49
                acha !! I powiedz mi vulture jeszcze jedno - pijesz kozie mleko żeby tak krótko
                spać, jesz borowiki, żujesz dużo miętowej gumy? ??? Czy to taki, no -
                talentsmile))? Bardzo by mi się przydały jakieś wskazówkismile

Lov
                • vulture Mleko? Kozy? Guma? Oszalał. 12.02.03, 22:55
                  Well... some people have it.
                  • loveletter Re: Mleko? Kozy? Guma? Oszalał. 12.02.03, 23:22
                    vulture napisał:

"Ach, jak przyjemnie kołysać się wśród fal

Gdy szumi, szumi woda i płynie sobie w dal..."

To pewnie o te fale chodzi? Masz wannę z jacuzzi? wink
                    • vulture Re: Mleko? Kozy? Guma? Oszalał. 12.02.03, 23:47
                      To tutaj to tekst zasadniczy. To poniżej to sygnaturka. AAAAAAAAAAAA!!!
                • n_eska71 Re: hehehehe 12.02.03, 23:57
                  loveletter napisał:

> acha !! I powiedz mi vulture jeszcze jedno - pijesz kozie mleko żeby tak
                  >krótko spać, jesz borowiki, żujesz dużo miętowej gumy? ??? Czy to taki, no -
                  > talentsmile))? Bardzo by mi się przydały jakieś wskazówkismile

Loveletter Ty go przypadkiem nie słuchaj! Właśnie się wygadał na innym wątku,
                  że tak wcześnie wstawać to on MUSI a nie CHCE. Pewnie rano nie może się zwlec
                  z łóżka podobnie jak my, a udaje twardziela !!! smile))

• vulture o co to to nie 13.02.03, 00:01
                    Muszę, ale jak nie muszę, to też śpię 6 godzin, tylko godzina kładzenia się
                    spać i wstawania się przesuwa. Ach, te baby, zawsze się doczepią...
                    • n_eska71 Re: o co to to nie 13.02.03, 00:11
                      vulture napisał:

> Muszę, ale jak nie muszę, to też śpię 6 godzin,

Ciekawe kto to może potwierdzić ?! wink))

> Ach, te baby, zawsze się doczepią...

...bo to zwykle te BABY ( wrrrr !) muszą budzić swoich chłopów i jeszcze im
                      śniadanko wyszykować. Na szczęście nie mam na myśli siebie. smile
                      • vulture jak to: kto to może potwierdzić? 13.02.03, 00:19
                        A właśnie, czas spać...
    • Gość: koliber Re: SHAAAAAAAAAAAAAAKIRA!! :))))))) IP: 149.156.12.* 14.02.03, 00:47
      Dziekuję, postoję.
      Słyszałem ta Panią na koncercie w TV (DIVAS 2002) i rzeczywiście zajebiście
      beczała jak koza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka