meganka2 28.02.03, 15:51 moja ulubienica. śpiewa, komponuje, gra... wielki talent, super teksty !!!, fajny głos najlepsza płyta? 1sza "jagged little pill" ciekawa jestem czy są tutaj i JEJ fani ?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asik Re: ALANIS Morissette IP: 62.148.83.* 28.02.03, 16:16 jestem!!!!! to ja fanka! Faktycznie pierwsza plyta najlepsza, ale i pozostale niczego sobie. w ubiegłym roku mialam szczescie zalapac sie na koncert w Berlinie - szalona kobieta Bylo super. Odpowiedz Link Zgłoś
meganka2 Re: ALANIS Morissette 28.02.03, 16:30 Gość portalu: asik napisał(a): > jestem!!!!! > to ja fanka! Faktycznie pierwsza plyta najlepsza, ale i pozostale niczego > sobie. w ubiegłym roku mialam szczescie zalapac sie na koncert w Berlinie - > szalona kobieta Bylo super. --- wow, super !!!! nawet nie wiesz, jak chciałabym być kiedyś na Jej koncercie. W ostatnią niedzielę straszliwie chciało mi się spać. Przed zaśnięciem ot tak przełączyłam na MTV.. i co ??? Alanis in concert !!! Oczka jak pięć złotych, sen odszedł w zapomnienie, a ja ... chłonęłam każdy dźwięk Tam też dała czadu !!! Dla mnie jest to przykład Prawdziwego Artysty. kończę bo się rozczulę papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woyt Re: ALANIS Morissette IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.03, 19:43 jest swietna.i ona i jej pierwsza plyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzechu Re: ALANIS Morissette IP: *.acn.pl 03.03.03, 08:09 Jestem "fanem" Alanis od 1996r. kiedy to bedac w pierwszej klasie liceum pozyczylem od kolezanki plyte "Jagged Little Pill". Tego samego dnia kupilem druga dla siebie Tez widzialem ten koncert na MTV pare dni temu, Alanis nadal jest w swietnej formie, dobrze ze juz sie nie bierze za gre na harmonijce, bo jest to jedyna rzecz, ktora jej nie wychodzi Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: ALANIS Morissette IP: 195.41.66.* 03.03.03, 09:57 Mam tylko "Jagged Little Pill" ale uwazam, ze jest to swietna plyta. No moze ostatnie 3 kawalki nie sa konieczne ale i tak fantastyczna kolekcja, sporo dynamiki i dobrego brzmienia. Jedyne co mnie czasami draznie to jej tendencja do popadania w histerie. Jednak trzymajac sie tekstow nie jest moze najgorzej i jej przesada wydaje sie troszeczke uzasadniona. Na ostatniej plycie poszla dalej w ekshibicjonizm. To troche jak ostrzezenie. Bo co mozna pokazac wtedy w kolejnej plycie? Wielu wykonawcow kiedy zaczyna eksplorowac swe najglebsze rejony wyraza w ten sposob labedzi spiew. Mam nadzieje, ze w przypadku AM nie bedzie tak zle. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: ALANIS Morissette IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 20:20 Jeśli Alanis to i ja..jejku - myślałem, że w Polsce nikt jej prawie nie słucha. Co do płyt. JLP mi nie leży - jakaś taka dziwna - wole te utwory w wydaniu koncertowym (polecam świetny koncert Miss Thing w Amsterdamie z wystrzałowym Forgiven i superostrym You Oughta Know) z kolei SFIJ jest bardzo introwertycznym albumem i nie do końca przeze mnie zrozumiałym (Joining you), jakkolwiek bardzo go lubię...za niektóre piosenki (zakręcony Sympathetic character czy Unsent, Baba i U R), ale też nie podoba mi się kilka utworów (Your congrtulation, One), dopiero niedawno przekonałem sie do otwierającego album "Front row(a)" (BTW - polecam stronkę front row o Alanis) URS jest zbyt...roztańczone, ale te słowa w piosenkach są po prostu mistrzowskie... A numer jeden to dla mnie "MTV Unplugged" - te wszystkie konwersje (leniwe "Ironic") utworów, te nowe cuda ("No pressure..." albo "These r the thoughts")... nie mam niestety FoS - szkoda - planuję kupno szybko, akle obawiem się..."Simple together z tej płyty nie bardzo mi leży, dobrze, ż esłysząć Bent 4 U nie odniosłem takiego wrazenia) pzdr dla Alanisofanów Odpowiedz Link Zgłoś
elentarii Re: ALANIS Morissette 09.03.03, 20:24 to naprawde niesamowita kobieta... i niesamowita muzyka pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
mapmuh Re: ALANIS Morissette 09.03.03, 20:43 A znacie nagrania, w których Alanis pojawiła się jako drugi głos? Na 'Before these crowded streets' Dave Matthews Band użyczyła wokalu w dwóch utworach: 'Don't drink the water' oraz w rewelacyjnym (w duże mierze dzięki jej obecności) 'Spoon'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: ALANIS Morissette IP: 213.23.233.* 09.03.03, 22:47 zdecydowanie nie jestem jej fanem, nudzi mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: ALANIS Morissette IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 07:43 Lubie tez niewydane piosenki: Death of Cindirella,niesamowite Dear Prudence czy She Gave Me A Wink (Pray for Peace)...super. No i całkiem fajna piosenka do Dogmy pt: Still też jest ok. pozdrawiam. Acha...jakbym chciał, żeby ktos sklonował Meg Ryan albo Imbruglię)) to tak bez sensu zwżywszy na temat lol. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: ALANIS Morissette 10.03.03, 09:06 fajnie,ze wreszcie ktos cos o niej napisal, bo to wspaniala kobieta, artystka i obserwatorka rzeczywistosci. osobiscie uwazam, ze jagged little pill jest swietna plyta, supposed former infatuation junkie to jedna z ciekawszych propozycji ostatnich lat, a ostatnia propozycja alanis to jakby troche wzposrodkowanie pomiedzy jednym i drugim - calkiem udane, musze przyznac. u alanis najbardziej podziwiam teksty, moj ulubiony kawalek to, jak widac ponizej, perfect. podoba mi sie to, ze ona wie czego chce i do tego wlsnie dazy, olewajac panujace ogolnie tendencje w muzyce typowo komercyjnej (dowodem jest cala plyta supposed former infatuation junkie - jak dla mnie bardzo nowatorska i indywidualna). pozdroofki adasiowna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: ALANIS Morissette IP: 195.41.66.* 10.03.03, 12:06 Taksty sa dobre choc moze nie nowatorskie. Trudno zreszta o nowa poetyke w muzyce. Ja zas najbardziej wdepnalem w AM z powodow czysto muzycznych - dobre melodie i dobrze brzmiacy zespol. Swietnie sie slucha nawet jak slowa sa troche banalne. Fajne zabawy z rytmem i dynamika oraz dobry mastering. Mysle, ze o ulamek lepsza jest Sheryl Crow a potem w damskim rocku jest pustawo (za Alanis i Sheryl). Te dwie dziewczyny zas czuja gitarowe brzmienie. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: ALANIS Morissette IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 13:08 jakoś nikt tu nie zauważył że Jagged Little Pill wcale nie jest jej pierwszą płytą tylko trzecią pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: ALANIS Morissette IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 14:50 Gość portalu: kruk napisał(a): > jakoś nikt tu nie zauważył że Jagged Little Pill wcale nie jest jej pierwszą > płytą tylko trzecią > pozdr. Tylko jak warto zaznaczyć, Alanis do tych płyt sprzed JLP się nie przyznaje zbyt chętnie. Po prostu to było coś oderwanego od późniejszych utworów i do dorobku Wielkiej Alanis doliczone być nie może. Poza tym utwory na "Alanis" sa...cieńkie...choćby taki "Party boy" albo "Plastic" - taka wczesna Britney przychodzi na myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: ALANIS Morissette IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 15:02 Gość portalu: rodak napisał(a): > Gość portalu: kruk napisał(a): > > > jakoś nikt tu nie zauważył że Jagged Little Pill wcale nie jest jej pierws > zą > > płytą tylko trzecią > > pozdr. > Tylko jak warto zaznaczyć, Alanis do tych płyt sprzed JLP się nie przyznaje > zbyt chętnie. Po prostu to było coś oderwanego od późniejszych utworów i do > dorobku Wielkiej Alanis doliczone być nie może. > > Poza tym utwory na "Alanis" sa...cieńkie...choćby taki "Party boy" > albo "Plastic" - taka wczesna Britney przychodzi na myśl. Fakt pozostaje jednak faktem. A że nie przyznaje się do tego chętnie to już zupełnie inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: ALANIS Morissette IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 16:23 Moze i racja...tylko czy do dorobku Kukulskiej zaliczysz jej dziecięce "cuda"? porównanie może dalekie, ale... aaa - wiem, ż eto niezbyt legalne..ale nie znacie adrsu, skąd mozna ściągnąc FOS? Odpowiedz Link Zgłoś
meganka2 Re: ALANIS Morissette 11.03.03, 09:55 Kiedyś, w liceum, chodziłam na wieczory The Doors, tzn. śpiewaliśmy sobie ich piosenki. Teraz chciałabym spotkać się z fanami Alanisowej i pośpiewać jej teksty... Wierzę, że JEJ FANI to fajni ludzie ))))) ostatnio muszę Wam napisać, że często słucham ostatniej płytki (URS).. my precious illussions... flinch... this particular time.... fajne klimaty ... pozdrawiam meganka2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: ALANIS Morissette IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 20:31 wiem, że to niezbyt eleganckie i młodej damie nie należy zadawać takich pytań, ale... skąd taki nick? Odpowiedz Link Zgłoś