Gość: Adam IP: *.range86-140.btcentralplus.com 07.09.06, 14:36 Dla mnie John Coltrane i Duke Ellington. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hhhhhmmmmmm Re: Wasi najlepsi artysci jazz'owi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 14:40 keith jarrett na przykład Odpowiedz Link Zgłoś
meetsue Re: Wasi najlepsi artysci jazz'owi? 08.09.06, 19:18 Dave Brubeck, Miles Davis, John Coltrane, Duke Ellington, Nat King Cole... Leszek Możdżer, Sławek Jaskułke, Olo Walicki, Mikołaj Trzaska, Wojtek Mazolewski... Odpowiedz Link Zgłoś
violinistka Re: Wasi najlepsi artysci jazz'owi? 10.09.06, 20:27 Candy Dulfer, Stephane Grappelli, Michel Petrucciani w kolejnosci - saksofonistka, skrzypek i pianista. (sama gram na skrzypcach i fort., a na saksofonie od przyszłego tygodnia -trzymajcie kciuki ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masza George Gershwin,John Coltrane ,Miles Davis , IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 18:37 Thelonious Monk... wreszcie sie watku jazzowego doczekałam)))bo chcialam zalozyc ale myslalam ze spadnie po dobie Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: George Gershwin,John Coltrane ,Miles Davis , 07.09.06, 19:24 Gość portalu: masza napisał(a): > Thelonious Monk... > > wreszcie sie watku jazzowego doczekałam)))bo chcialam zalozyc ale myslalam ze > > spadnie po dobie masza, zapraszam do nas forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10967 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokrak Re: Wasi najlepsi artysci jazz'owi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:37 Pat Matheny, John Scofield, Dave Brubeck Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Wasi najlepsi artysci jazz'owi? 08.09.06, 00:05 Ornette Coleman,Thelonious Monk,Charlie Mingus,to tak na szybko z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Wasi najlepsi artysci jazz'owi? 08.09.06, 00:15 John Coltrane, Miles Davis,Pharoah Sanders i wielu, wielu innych grających różny jazz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Wasi najlepsi artysci jazz'owi? IP: *.range217-43.btcentralplus.com 08.09.06, 00:12 Ale the best i tak jest Ray Charles!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Wasi najlepsi artysci jazz'owi? 08.09.06, 00:20 Ray Charles grał raczej w głownej mierze Soul,R&B,Piano Blues,Country & Pop- Soul,Jazz-Blues, do stricte jazzowych bym go nie zaliczył, mimo, że niezły zawodnik z niego był... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watartyup Re: Wasi najlepsi artysci jazz'owi? IP: *.crowley.pl 08.09.06, 07:06 Marysia Sadowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domipe Re: Wasi najlepsi artysci jazz'owi? IP: 62.97.100.* 08.09.06, 09:06 Śmietana.Muniak. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania moje typy 10.09.06, 16:26 John Coltrane, Cannonball Adderley, Charlie Parker, Kenny Garrett, Pharoah Sanders, Maciej Sikała, Adam Pierończyk, Mikołaj Trzaska, Olo Walicki, Leszek Możdżer, Piotr Lemańczyk, Tomek Sowiński, Dominik Bukowski, Paweł Kaczmarczyk ... i wielu innych Odpowiedz Link Zgłoś
svenne Re: moje typy 10.09.06, 23:23 chick corea, herbie hancock, jimmy smith, dizzy gillespie i oczywiscie davis dodalbym jeszcze kilku artystow z kregu latino jazz, takich jak ray baretto, cal tjader, tito puente, walter wanderley, bossa tres (le bateau), quartette tres bien, sadao watanebe, art blakely i willie bobo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: altosax Re: moje typy IP: *.cvdnet.pl 11.09.06, 12:13 Polska: Stańko(tp, wiadomo, ale podaję dla laików) Możdżer(p) Miśkiewicz(as) Szukalski(ts i in) Baron(ts, ss) Seiffert(viol) Urbaniak (viol) Wegehaupt (b) Olesie (obydwaj) Śmietana (g) Trzaska (saksofony i kl basowy) reszta świata (truizmy, ale..) Miles, Trane, Eric Dolphy, Mingus (za Coombia & Jazz fusion), Keith Jarret, Jay Jay Johnson (za "Yokohama concert") Herbie Hancock Ron Carter Wayne Shorter - mógłbym tak wymieniać wszystkich, co z Milesem grali dłużej a pominąłem jakichś 768-miu... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
crazy.berserker Re: Wasi najlepsi artysci jazz'owi? 11.09.06, 14:30 zdecydowanie - John Coltrane, z naszych - Możdzer, Henryk Miśkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś