Dodaj do ulubionych

U218 Singles - 20.11.2006

09.10.06, 16:57
Tytuł: U218 Singles

Data premiery: 20 listopada 2006

Wydawca: Mercury Records/Universal

Zawartość zestawu głównego:

- 16 największych hitów U2;
- '' The Saints Are Coming '' U2 & Green Day ( produkcja: Rick Rubin );
- nowy utwór U2 ( produkcja: Rick Rubin ).

Zawartość zestawu bonusowego:

- U218 Videos ( DVD )
- U2 live in Milan'05 ( 10 utworów )
Obserwuj wątek
    • pwo Re: U218 Singles - 20.11.2006 26.10.06, 15:25
      Saints Are Coming jest niezły
    • newyearsday1981 Re: U218 Singles - 20.11.2006 02.11.06, 10:50
      The Saints jest fajne,videoclipy też zawsze fajnie pooglądać,a i Vertigo Tour
      milo sobie przypomnieć,chociaz lepiej,zeby bylo z Chorzowawinkale poza tym,to
      pomysl,moim zdaniem,troche bez sensu,bo skladanki THE BEST juz powychodzily, po
      co kolejna?The Saints i tą drugą mogą dać na B-side'y singli z nowej
      płyty.Nudzi się chłopakom?
      • better.than.the.real.thing Re: U218 Singles - 20.11.2006 06.11.06, 19:01
        > płyty.Nudzi się chłopakom?

kasa, kasa ...

a tak w ogole to wpadlam na forum , bo ostatnio przypadkiem uslyszalam
        Sometimes... i przypomnialam sobie jak bardzo lubie ten zespol wink dla mnie
        htdaab powinno sie nazywac winter - juz drugi raz w tych okolicach wracam do
        tej plyty i , kurcze , pachnie mi zima wink pamietam jak 2 lata temu stalam w
        gigantycznym korku po kolejnym 'ataku zimy' i sluchalam one step closer.
        ok, to tyle sentymentow. pozdrawiam cieplutko !
        • better.than.the.real.thing Re: U218 Singles - 20.11.2006 07.11.06, 23:58
          wrzucam nowy utwor - windows in the sky. czekam na wrazenia wink
          www.yousendit.com/download/oSKCtw44Qa8%3D
          • ihopeyouwilllikeme Re: U218 Singles - 20.11.2006 08.11.06, 11:20
            Czy mogę umieścić ten link na forum SF ? Dziękuję smile
            • better.than.the.real.thing Re: U218 Singles - 20.11.2006 08.11.06, 13:15
              a prosze cie bardzo. tutaj z innego radia, troche lepsza jakosc:
              download.yousendit.com/4A6170445294C202
              • ihopeyouwilllikeme Re: U218 Singles - 20.11.2006 09.11.06, 10:06
                >a prosze cie bardzo. tutaj z innego radia, troche lepsza jakosc:

Z innego radia ??? Jakiego ??????
                • better.than.the.real.thing Re: U218 Singles - 20.11.2006 09.11.06, 18:08
                  radio hamburg tongue_out
                  a po internecie krazy juz wersja studyjna smile
                  • peternurek1 Re: U218 Singles - 20.11.2006 10.11.06, 17:48
                    Ja chcę wersję studyjną! Ja chcę! Ja! Ja!

Czyli proszę o podzielenie się w razie posiadania, uprzejmie wink
          • pwo Re: U218 Singles - 20.11.2006 10.11.06, 16:07
            Jak dla mnie to troszkę za bardzo po pierwszym przesłuchaniu Beatlesowskie.
            • peternurek1 Re: U218 Singles - 20.11.2006 10.11.06, 17:47
              Nawet bardzo Bitlesowskie, ale mie się to tez bardzo podoba. Świetny melodyjny
              kawałek, w sam raz na promocję DeBestOfa. Jak Ajhołp słusznie gdzieśtam
              kiedyśtam zauważył, na takie składanki trafiają zwykle odrzuty z tegho co
              planują umieścić na normalnej płycie, a i może mieć rację, bo w Eze ćwiczyli
              dużo ciekawsze melodie i motywy. Fajnie, mi się bardzo podoba. Słychać wreszcie
              Larry'ego, Adam też daje znać a Edż podkręcił przester ale ciągle jest to ten
              sam Edż, Bono daje radę, a nawet jakoś jakby odżył [moment 2:32 i potem mnie
              zabija, ach], grają inaczej, coś się zmienia, żadnych rewolucji, ale jest to
              krok naprzód w całkiem fajną stronę. I czegóż więcej?
              Ciekawe tylko co z tego będzie dalej, ja jestem jak najlepszej myśli.
              • ihopeyouwilllikeme Re: U218 Singles - 20.11.2006 10.11.06, 20:26
                Nie wiem czy o tym piszesz, bo nie mam w boomboxie stopera, ale dla mnie
                wszystko, co dzieje się po tym jak Bono śpiewa " I've got no shame ", to jest
                czyste U2owe niebo smile
                • peternurek1 Re: U218 Singles - 20.11.2006 10.11.06, 20:38
                  > Nie wiem czy o tym piszesz, bo nie mam w boomboxie stopera, ale dla mnie
                  > wszystko, co dzieje się po tym jak Bono śpiewa " I've got no shame ", to jest
                  > czyste U2owe niebo smile

Właśnie o tym, własnie o TYM! smile
      • pwo Re: U218 Singles - 20.11.2006 24.11.06, 08:42
        po
        >
        > co kolejna?The Saints i tą drugą mogą dać na B-side'y singli z nowej
        > płyty.Nudzi się chłopakom?

Miałem o tym napisać wcześniej. Pamiętam, że jak wydawali pierwszy "The Best"
        to wyczytałem gdzieś, że kontrakt został podpisany na cztery takie płytki, tym
        bardziej zdziwił mnie program drugiego Best of, no ale jak widać udało się wydać
        trzeci, a za jakiś czas doczekamy pewnie i czwtarej płytki

wink)
        • ihopeyouwilllikeme Re: U218 Singles - 20.11.2006 24.11.06, 13:22
          > kontrakt został podpisany na cztery takie płytki

O, z tego co ja wiem to na trzy.. No ale zobaczymy smile
    • promenade_u2 'Window In The Skies'- klip. 16.12.06, 16:08
      Ojej, ależ tu ruch, nie nadążam z czytaniem...smile)

www.youtube.com/watch?v=VskbxuehP3I
      Zaskoczył mnie bardzo. Ale pozytywnie smile. Po kilkukrotnym obejrzeniu
      stwierdzam, że naprawdę bardzo mi się podoba. Poza tym szukanie Panów Artystów
      Szanownych to była fajna zabawa ;D. Najszybciej chyba zauważyłam Edge'a.
      Poza tym momenty z Elvisem, R. Charles'em i D. Bowie są świetne smile.
      I ta końcówka z kwiatami. I w ogóle prawie* cały big_grin

Pozdrawiam smile

* gdyby nie ta Meri Dżej znów, której szczerzę nie cierpię wink .
      • ihopeyouwilllikeme Re: 'Window In The Skies'- klip. 17.12.06, 12:09
        Nie wiem o co w tym klipie chodzi, nie rozumiem go, nie podoba mi się, i wydaje
        mi kolejnym teledyskiem U2 zrobionym na całkowite odwal się - nie chce nam się
        żadnej fabuły wymyślać, to może weźmy pomysł od Red Hot Chili Peppers ( " Dani
        California " ) ale z drugiej strony nie chce nam się męczyć i kręcić, więc po
        prostu wklejmy różne fragmenty występów różnych artystów, i bedzie klyp. Git,
        nie ? ŻENADA !!!! Może zmienię zdanie, ale na razie mam takie. Co to ma być ? Na
        U2@pl ktoś słusznie napisał, że w pierwszej chwili wziął to za kolejny przejaw
        radosnej twórczości fanów, dopiero napis z boku " U2.com " go zreflektował.. A
        może o to chodziło ? Może to taki właśnie specyficzny hołd dla społeczności
        YouTube ? Zwłaszcza, że właśnie na YouTube ten klip pojawił się najpierw.. Nie
        wiem, ale to by nadawało mu jakiś sens, bo ja żadnego nie widzę ( poza " hej,
        wiecie co, zróbmy najgłupszy klip w historii ! " ). Nie wiem. Na razie jestem
        zdegustowany. Jeżeli ktoś ma pomysł na inną interpretację, proszę pisać.

Co do frekwencji - zareklamowałem nasz wspaniałe forum na U2 Star ( tam jest
        chyba najwięcej Polaków ), ale odzewu zero. Cóż, widocznie większość woli
        czekać, aż Inne Forum łaskawie się odblokuje ( w momencie, kiedy Inne Forum
        zacznie wreszcie działać bezawaryjnie nastąpi pewnie koniec świata ), zamiast
        zajrzeć na nasze. Ich wola.
        • ihopeyouwilllikeme Re: 'Window In The Skies'- klip. 17.12.06, 12:12
          Przepraszam za taki ton, ale jestem wściekły za ten klip.
          • ihopeyouwilllikeme Re: 'Window In The Skies'- klip. 17.12.06, 12:28
            Hmm, a może to ma być śmieszne ? Piosenka w sumie też może być ostatecznie
            uznana za zabawną, więc nawet by pasowało.. No to by wtedy nie było tak źle, z
            drugiej strony - zabawny był też klip Sweetest Thing, porównajcie sobie pracę,
            jaką w niego włożono z tym..
            • ihopeyouwilllikeme Re: 'Window In The Skies'- klip. 17.12.06, 12:51
              Zresztą dobra, na razie się nie wypowiadam, obejrzę sobie w domu na spokojnie, a
              nie tak jak tu w partyzanckich warunkach..
              • better.than.the.real.thing Re: 'Window In The Skies'- klip. 22.12.06, 16:22
                lol, Ihope, take it easy wink)
                jak dla mnie video jest w porzadku, swietny pomysl, wcale nie o niczym i nie na
                odwal sie. w koncu ta pretensjonalna love song ma jakis sens ! po obejrzeniu
                klipu wszystko staje sie logiczne- czym jest 'window', jaka 'love' i do kogo.
                dla mnie ta piosenka jest holdem dla MUZYKI. jest zachwytem nad tym, jak muzyka
                laczy. przeszlosc z terazniejszoscia i przyszloscia. stad widzimy korzenie
                laczace prawdziwe legendy, wspolczesnych artystow, i dzieciaki.
                zawsze denerwowala mnie w klipach u2 ta megalomania, bono spiewa do kamery,
                bono spaceruje, bono tanczy, ewentualnie inni z zespolu. teraz oni sa
                obserwatorami, oprocz tworzenia muzyki sa tez jej odbiorcami.

to 'podkladanie glosu' mimo wszystko troche pretensjonalne wink no i Afryka- LOL,
                to juz prawie zboczenie.

u2 ma jednak za ten teledysk u mnie plusika smile
                • ihopeyouwilllikeme Re: 'Window In The Skies'- klip. 22.12.06, 18:36
                  Spoko, po nastym obejrzeniu zaczyna mi się naprawdę podobać smile

( megalomania ? dziwne. A kto ma niby tańczyć i śpiewać w klipach U2 jak nie U2 ? )
                  • better.than.the.real.thing Re: 'Window In The Skies'- klip. 23.12.06, 00:20
                    > ( megalomania ? dziwne. A kto ma niby tańczyć i śpiewać w klipach U2 jak nie
                    U2
                    > ? )

ok, troche sie zagalopowalam wink po prostu brakowalo mi klipu w ktorym glowna
                    role gralaby 'idea', pomysl, a nie muzycy
                    • ihopeyouwilllikeme Re: 'Window In The Skies'- klip. 23.12.06, 09:27
                      > ok, troche sie zagalopowalam wink po prostu brakowalo mi klipu w ktorym glowna
                      > role gralaby 'idea', pomysl, a nie muzycy

Było All I Want Is You smile
                      • better.than.the.real.thing Re: 'Window In The Skies'- klip. 23.12.06, 22:04
                        oj, wiesz o co chodzi wink

a tutaj druga wersja : www.youtube.com/watch?v=6F_F4zroP-E
                        znowu bardzo fajny pomysl, ostatnio w ogole dobre pomysly klipowe maja, ale
                        mysle ze lepiej by wyszlo gdyby zrobili podroz przez cala tworczosc smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka