aislinn Re: Uwaga, zlot w Lodzi 11.04 odwolany!!!!!!!!! 01.04.03, 11:45 Pizmak, nie strasz ludzi, nie wszyscy pamiętają że dziś 1 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Uwaga, zlot w Lodzi 11.04 odwolany!!!!!!!!! 01.04.03, 11:47 Właśnie, Pani Guru, okrutny ten żart... Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! 01.04.03, 11:52 Noooo, dobra, zartowalam. Ale ze jestem tymczasowym guru i dbam o Wasze know how to sobie poczytajcie rozne rzeczy o prima aprilisie. Prima Aprilis Prima Aprilis - tradycja wywodząca się ze starożytnego Rzymu, w Polsce pojawiła się w XVI wieku, trwa do dziś. Czy to dziecinada? A może idiotyczna zabawa, nierzadko szkodliwa? Spytaliśmy o to 996 osób w wieku 15-75 lat (reprezentatywną próbę Polaków w tym wieku, zwanych dalej "dorosłymi".). Czym Prima Aprilis jest dla nas? * Większość z nas - 68.8% próby, tj. między 65.8% a 71,7% dorosłego społeczeństwa - akceptuje Prima Aprilis jako miłą, przyjemną, wartą kontynuowania tradycję * Co piąty respondent - 21.9% próby, a więc od 19.4% do 24.6% populacji - uważa, że jest to tradycja dziecinna, ale nieszkodliwa * Przeciwników tej tradycji jest stosunkowo niewielu; tylko 4.5% respondentów (co oznacza, że w populacji odsetek ten zawarty jest gdzieś pomiędzy 3.3% a 6.0%) uważa, że jest to tradycja raczej nieprzyjemna lub szkodliwa. * Nieco więcej, bo 4.8% próby ( między 3.5% a 6.3% populacji) nie ma zdania w tej sprawie. Sposób oceniania "primaaprilisa" związany jest głównie z wiekiem, stanem rodzinnym, wielkością rodziny, oraz z wysokością dochodów osobistych, posiadaniem niektórych dóbr i z miejscem zamieszkania. Poniżej opisujemy te zależności, które okazały się istot ne statystycznie (na poziomie p=0.05). Z upływem lat ... LUDZIE MŁODZI (poniżej 25 lat) szczególnie często - 80% tej grupy - aprobują w pełni tę tradycję, jednocześnie zaś znacznie rzadziej niż inni - tylko 14.3% tej grupy wiekowej wobec prawie 22% w całej próbie - uważają ją za dziecinną. Znacznie rzadziej te ż krytykują ją lub nie mają wyrobionego zdania. Wśród NAJSTARSZYCH respondentów (60 i więcej lat) żart primaaprilisowy ma najmniejsze wzięcie. Rzadziej jest w pełni akceptowany - tylko przez 58.1% tej grupy w próbie. Szczególnie często oceniany jest negatywnie - aż przez 7.5% tej grupy wiekowej, ponad dwukrotnie częściej niż w grupach wiekowych poniżej 45 lat. GENERALNIE, poziom pełnej akceptacji maleje wraz z wiekiem, natomiast poziomy uznawania za dziecinadę, za coś szkodliwego czy nieprzyjemnego, oraz poziom niepewności (braku opinii) - wraz z wiekiem rosną. Wynika z tego, ze stare dziady nie robia kawalow primaaprilisowych. Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! 01.04.03, 11:54 pizmak31 napisała: > Noooo, dobra, zartowalam. Ale ze jestem tymczasowym guru i dbam o Wasze know > how to sobie poczytajcie rozne rzeczy o prima aprilisie. > > > Prima Aprilis > > Prima Aprilis - tradycja wywodząca się ze starożytnego Rzymu, w Polsce pojawiła > > się w XVI wieku, trwa do dziś. Czy to dziecinada? A może idiotyczna zabawa, > nierzadko szkodliwa? > > Spytaliśmy o to 996 osób w wieku 15-75 lat (reprezentatywną próbę Polaków w tym > > wieku, zwanych dalej "dorosłymi".). > > Czym Prima Aprilis jest dla nas? > > > * Większość z nas - 68.8% próby, tj. między 65.8% a 71,7% dorosłego > społeczeństwa - akceptuje Prima Aprilis jako miłą, przyjemną, wartą > kontynuowania tradycję > * Co piąty respondent - 21.9% próby, a więc od 19.4% do 24.6% populacji - > uważa, że jest to tradycja dziecinna, ale nieszkodliwa > * Przeciwników tej tradycji jest stosunkowo niewielu; tylko 4.5% respondentów > (co oznacza, że w populacji odsetek ten zawarty jest gdzieś pomiędzy 3.3% a > 6.0%) uważa, że jest to tradycja raczej nieprzyjemna lub szkodliwa. > * Nieco więcej, bo 4.8% próby ( między 3.5% a 6.3% populacji) nie ma zdania w > tej sprawie. > > Sposób oceniania "primaaprilisa" związany jest głównie z wiekiem, stanem > rodzinnym, wielkością rodziny, oraz z wysokością dochodów osobistych, > posiadaniem niektórych dóbr i z miejscem zamieszkania. Poniżej opisujemy te > zależności, które okazały się istot ne statystycznie (na poziomie p=0.05). > > Z upływem lat ... > > LUDZIE MŁODZI (poniżej 25 lat) szczególnie często - 80% tej grupy - aprobują w > pełni tę tradycję, jednocześnie zaś znacznie rzadziej niż inni - tylko 14.3% > tej grupy wiekowej wobec prawie 22% w całej próbie - uważają ją za dziecinną. > Znacznie rzadziej te ż krytykują ją lub nie mają wyrobionego zdania. > > Wśród NAJSTARSZYCH respondentów (60 i więcej lat) żart primaaprilisowy ma > najmniejsze wzięcie. Rzadziej jest w pełni akceptowany - tylko przez 58.1% tej > grupy w próbie. Szczególnie często oceniany jest negatywnie - aż przez 7.5% tej > > grupy wiekowej, ponad dwukrotnie częściej niż w grupach wiekowych poniżej 45 > lat. > > GENERALNIE, poziom pełnej akceptacji maleje wraz z wiekiem, natomiast poziomy > uznawania za dziecinadę, za coś szkodliwego czy nieprzyjemnego, oraz poziom > niepewności (braku opinii) - wraz z wiekiem rosną. > > > > Wynika z tego, ze stare dziady nie robia kawalow primaaprilisowych. a Szanowna Pani Guru to tak wszystko z głowy??? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Miecio be˛dzie w ?odzi!!!!! 01.04.03, 12:01 munky napisa?: > a Szanowna Pani Guru to tak wszystko z g?owy??? Tak, moja siostra ma niezwykla pamiec. Do dzis mi wypomina, ze ja bilem w dziecinstwie. A to bylo 30 lat temu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! 01.04.03, 11:56 Tak bez konsultacji. Cholera spod moich palców wyszłoby bardziej wiarygodne, ale chciałem jeszcze poczekac, do 16, żeby nie było ze mna kontaktu. Choleraaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! 01.04.03, 12:20 Aric, przepraszam, ale nie moglam sie powstrzymac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 01.04.03, 13:19 pizmak31 napisała: > Noooo, dobra, zartowalam. Pani Pizmak, pani sobie zarty robi, a ja przed chwila odwolalem rezerwacje na 11 w Hotelu Grand i CO TERAZ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! 01.04.03, 12:00 miecio4 napisał: > Ten lepszy chyba.... Mieciu, ten to już w ogóle okrutny... Przecież wiesz jak niektórzy chcieliby, żebyś tam był... Nie twierdzę, że akurat ja, ale Loveletter na pewno by chciał... Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! 01.04.03, 12:06 madee1 napisała: > miecio4 napisał: > > > Ten lepszy chyba.... > > Mieciu, ten to już w ogóle okrutny... Przecież wiesz jak niektórzy chcieliby, > żebyś tam był... Nie twierdzę, że akurat ja, ale Loveletter na pewno by > chciał... > No własnie mieciu odpalaj lokomotywę i sruuuuu do Łodzi.......bo sie wszyscy obrażą.. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Miecio be˛dzie w ?odzi!!!!! 01.04.03, 12:08 madee1 napisa?a: > Mieciu, ten to juz˙ w ogóle okrutny... Przeciez˙ wiesz jak niektórzy chcieliby, > z˙ebys´ tam by?... Nie twierdze˛, z˙e akurat ja, ale Loveletter na pewno by > chcia?... Zlot zmienilby sie w takim przypadku w lodzka masakre pilami lancuchowowymi... Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Do cze 01.04.03, 12:13 cze67 napisał: > madee1 napisa?a: > > > Mieciu, ten to juz˙ w ogóle okrutny... Przeciez˙ wiesz jak niektórzy > chcieliby, > > z˙ebys´ tam by?... Nie twierdze˛, z˙e akurat ja, ale Loveletter na pewno b > y > > chcia?... > > Zlot zmienilby sie w takim przypadku w lodzka masakre pilami lancuchowowymi... > No cze a Ty już zrobiłeś rezerwację........i wypatrzyłes jakąś sprawną ciuchcię....która kursuje w kierunku południowo-zachodnim... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Do cze 01.04.03, 12:17 gregkor napisa?: > No cze a Ty juz˙ zrobi?es´ rezerwacje˛........i wypatrzy?es jaka˛s´ sprawna˛ > ciuchcie˛....która kursuje w kierunku po?udniowo-zachodnim... Jakby lov i mieciu potwierdzili przyjazd, to chetnie... Lubie krwawe jatki. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Do cze 01.04.03, 12:19 cze67 napisał: > gregkor napisa?: > > > No cze a Ty juz˙ zrobi?es´ rezerwacje˛........i wypatrzy?es jaka˛s´ sprawn > a˛ > > ciuchcie˛....która kursuje w kierunku po?udniowo-zachodnim... > > Jakby lov i mieciu potwierdzili przyjazd, to chetnie... Lubie krwawe jatki. > No i jasiek ma owce przywieść.....więc jatek bedzie pod dostatkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loveletter Re: Do cze IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 12:39 pizmak31 napisała: > Wino wisniowe tez sie mrozi w kartoniku. a mój tasak się dla odmiany rozgrzewa ))) Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Do cze 01.04.03, 12:42 Cze, przyjedź, jakąś krwawą jatkę się zorganizuje, w końcu ile to roboty?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loveletter Re: Do cze IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 12:50 madee1 napisała: > Cze, przyjedź, jakąś krwawą jatkę się zorganizuje, w końcu ile to roboty?... No właśnie !!! Madee przyniesie keczup, który potem po sobie rozleje, a potem ... ech, nie będziesz wiedział jak nie przyjedziesz )) Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Krwawe jatki 01.04.03, 12:55 Lovciu, hormony Ci szaleją na wiosnę. Ja raczej miałam na myśli, że wdamy się z Ilhanem w dyskusję, kto jest fajniejszy, Liam czy Damon Albarn, a od tej dyskusji do krwawej jatki, to już jeden krok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loveletter Re: Krwawe jatki IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 13:10 madee1 napisała: > Lovciu, hormony Ci szaleją na wiosnę. zaraz zaraz, proszę przeczytać jeszcze raz moją poprzednią wypowiedź. Czy jest tam choć słowo o seksie !!! ... i komu szaleją hormony? ))))))))))))) > Ja raczej miałam na myśli, że wdamy się > z Ilhanem w dyskusję, kto jest fajniejszy, Liam czy Damon Albarn, a od tej > dyskusji do krwawej jatki, to już jeden krok... no fakt. To ja będe pod niebiosa wychwalał Phila Collinsa. Czujesz jaka wtedy będzie burda !! )) Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Krwawe jatki 01.04.03, 13:19 loveletter napisał: > ... i komu szaleją hormony? ))))))))))))) no dobra, niech będzie. Ale i tak Ci szaleją, nie mów. > no fakt. To ja będe pod niebiosa wychwalał Phila Collinsa. Czujesz jaka > wtedy będzie burda !! )) My próbujemy z tym Philem i próbujemy, ale jakoś zbyt zabawne to jest, i nie dajemy rady się pobić... Ale kto wie, próbuj... Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Krwawe jatki 01.04.03, 13:23 Nie bedzie zadnych bitek. Wszyscy sie beda lubic, rozmawiac, usmiechac sie do siebie i z uwaga przysluchiwac sie muzyce Niemytych Jezy. Jednym slowe peace and love. Jakie forum taki zlot. Albo i na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Krwawe jatki 01.04.03, 13:25 pizmak31 napisa?a: > Jednym slowe peace and love. Peace and loveletter... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loveletter Re: Krwawe jatki IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 14:09 cze67 napisał: > Peace and loveletter... to co cze? kręcimy western? )) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Krwawe jatki 01.04.03, 14:39 Gos´c´ portalu: loveletter napisa?(a): > to co cze? kre˛cimy western? )) Tak, bedzie sie nazywal Love Garret and Miecio The Kid. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture PHIL COLLINS NAGRAŁ DOBRĄ PŁYTĘ!!! 01.04.03, 19:04 He, he, Prima Aprilis... Odpowiedz Link Zgłoś