Dodaj do ulubionych

Uwaga, zlot w Lodzi 11.04 odwolany!!!!!!!!!

01.04.03, 11:44
Przykro mi....
Obserwuj wątek
    • aislinn Re: Uwaga, zlot w Lodzi 11.04 odwolany!!!!!!!!! 01.04.03, 11:45
      Pizmak, nie strasz ludzi, nie wszyscy pamiętają że dziś 1 kwietnia
      • madee1 Re: Uwaga, zlot w Lodzi 11.04 odwolany!!!!!!!!! 01.04.03, 11:47
        Właśnie, Pani Guru, okrutny ten żart...
        • miecio4 Miecio będzie w Łodzi!!!!! 01.04.03, 11:48
          Ten lepszy chyba....
          • pizmak31 Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! 01.04.03, 11:52
            Noooo, dobra, zartowalam. Ale ze jestem tymczasowym guru i dbam o Wasze know
            how to sobie poczytajcie rozne rzeczy o prima aprilisie.

Prima Aprilis

Prima Aprilis - tradycja wywodząca się ze starożytnego Rzymu, w Polsce pojawiła
            się w XVI wieku, trwa do dziś. Czy to dziecinada? A może idiotyczna zabawa,
            nierzadko szkodliwa?

Spytaliśmy o to 996 osób w wieku 15-75 lat (reprezentatywną próbę Polaków w tym
            wieku, zwanych dalej "dorosłymi".).

Czym Prima Aprilis jest dla nas?

* Większość z nas - 68.8% próby, tj. między 65.8% a 71,7% dorosłego
            społeczeństwa - akceptuje Prima Aprilis jako miłą, przyjemną, wartą
            kontynuowania tradycję
            * Co piąty respondent - 21.9% próby, a więc od 19.4% do 24.6% populacji -
            uważa, że jest to tradycja dziecinna, ale nieszkodliwa
            * Przeciwników tej tradycji jest stosunkowo niewielu; tylko 4.5% respondentów
            (co oznacza, że w populacji odsetek ten zawarty jest gdzieś pomiędzy 3.3% a
            6.0%) uważa, że jest to tradycja raczej nieprzyjemna lub szkodliwa.
            * Nieco więcej, bo 4.8% próby ( między 3.5% a 6.3% populacji) nie ma zdania w
            tej sprawie.

Sposób oceniania "primaaprilisa" związany jest głównie z wiekiem, stanem
            rodzinnym, wielkością rodziny, oraz z wysokością dochodów osobistych,
            posiadaniem niektórych dóbr i z miejscem zamieszkania. Poniżej opisujemy te
            zależności, które okazały się istot ne statystycznie (na poziomie p=0.05).

Z upływem lat ...

LUDZIE MŁODZI (poniżej 25 lat) szczególnie często - 80% tej grupy - aprobują w
            pełni tę tradycję, jednocześnie zaś znacznie rzadziej niż inni - tylko 14.3%
            tej grupy wiekowej wobec prawie 22% w całej próbie - uważają ją za dziecinną.
            Znacznie rzadziej te ż krytykują ją lub nie mają wyrobionego zdania.

Wśród NAJSTARSZYCH respondentów (60 i więcej lat) żart primaaprilisowy ma
            najmniejsze wzięcie. Rzadziej jest w pełni akceptowany - tylko przez 58.1% tej
            grupy w próbie. Szczególnie często oceniany jest negatywnie - aż przez 7.5% tej
            grupy wiekowej, ponad dwukrotnie częściej niż w grupach wiekowych poniżej 45
            lat.

GENERALNIE, poziom pełnej akceptacji maleje wraz z wiekiem, natomiast poziomy
            uznawania za dziecinadę, za coś szkodliwego czy nieprzyjemnego, oraz poziom
            niepewności (braku opinii) - wraz z wiekiem rosną.

Wynika z tego, ze stare dziady nie robia kawalow primaaprilisowych.
            • munky Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! 01.04.03, 11:54
              pizmak31 napisała:

> Noooo, dobra, zartowalam. Ale ze jestem tymczasowym guru i dbam o Wasze know
              > how to sobie poczytajcie rozne rzeczy o prima aprilisie.
              >
              >
              > Prima Aprilis
              >
              > Prima Aprilis - tradycja wywodząca się ze starożytnego Rzymu, w Polsce
              pojawiła
              >
              > się w XVI wieku, trwa do dziś. Czy to dziecinada? A może idiotyczna zabawa,
              > nierzadko szkodliwa?
              >
              > Spytaliśmy o to 996 osób w wieku 15-75 lat (reprezentatywną próbę Polaków w
              tym
              >
              > wieku, zwanych dalej "dorosłymi".).
              >
              > Czym Prima Aprilis jest dla nas?
              >
              >
              > * Większość z nas - 68.8% próby, tj. między 65.8% a 71,7% dorosłego
              > społeczeństwa - akceptuje Prima Aprilis jako miłą, przyjemną, wartą
              > kontynuowania tradycję
              > * Co piąty respondent - 21.9% próby, a więc od 19.4% do 24.6% populacji -
              > uważa, że jest to tradycja dziecinna, ale nieszkodliwa
              > * Przeciwników tej tradycji jest stosunkowo niewielu; tylko 4.5%
              respondentów
              > (co oznacza, że w populacji odsetek ten zawarty jest gdzieś pomiędzy 3.3% a
              > 6.0%) uważa, że jest to tradycja raczej nieprzyjemna lub szkodliwa.
              > * Nieco więcej, bo 4.8% próby ( między 3.5% a 6.3% populacji) nie ma
              zdania w
              > tej sprawie.
              >
              > Sposób oceniania "primaaprilisa" związany jest głównie z wiekiem, stanem
              > rodzinnym, wielkością rodziny, oraz z wysokością dochodów osobistych,
              > posiadaniem niektórych dóbr i z miejscem zamieszkania. Poniżej opisujemy te
              > zależności, które okazały się istot ne statystycznie (na poziomie p=0.05).
              >
              > Z upływem lat ...
              >
              > LUDZIE MŁODZI (poniżej 25 lat) szczególnie często - 80% tej grupy - aprobują
              w
              > pełni tę tradycję, jednocześnie zaś znacznie rzadziej niż inni - tylko 14.3%
              > tej grupy wiekowej wobec prawie 22% w całej próbie - uważają ją za dziecinną.
              > Znacznie rzadziej te ż krytykują ją lub nie mają wyrobionego zdania.
              >
              > Wśród NAJSTARSZYCH respondentów (60 i więcej lat) żart primaaprilisowy ma
              > najmniejsze wzięcie. Rzadziej jest w pełni akceptowany - tylko przez 58.1%
              tej
              > grupy w próbie. Szczególnie często oceniany jest negatywnie - aż przez 7.5%
              tej
              >
              > grupy wiekowej, ponad dwukrotnie częściej niż w grupach wiekowych poniżej 45
              > lat.
              >
              > GENERALNIE, poziom pełnej akceptacji maleje wraz z wiekiem, natomiast poziomy
              > uznawania za dziecinadę, za coś szkodliwego czy nieprzyjemnego, oraz poziom
              > niepewności (braku opinii) - wraz z wiekiem rosną.
              >
              >
              >
              > Wynika z tego, ze stare dziady nie robia kawalow primaaprilisowych.

a Szanowna Pani Guru to tak wszystko z głowy???
              • cze67 Re: Miecio be˛dzie w ?odzi!!!!! 01.04.03, 12:01
                munky napisa?:

> a Szanowna Pani Guru to tak wszystko z g?owy???

Tak, moja siostra ma niezwykla pamiec. Do dzis mi wypomina, ze ja bilem w
                dziecinstwie. A to bylo 30 lat temu!!!
            • aric Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! 01.04.03, 11:56
              Tak bez konsultacji. Cholera spod moich palców wyszłoby bardziej wiarygodne,
              ale chciałem jeszcze poczekac, do 16, żeby nie było ze mna kontaktu.smile
              Choleraaaa...
              • pizmak31 Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! 01.04.03, 12:20
                Aric, przepraszam, ale nie moglam sie powstrzymac....
            • Gość: nefil Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 01.04.03, 13:19
              pizmak31 napisała:

> Noooo, dobra, zartowalam.
              Pani Pizmak, pani sobie zarty robi, a ja przed chwila odwolalem rezerwacje na
              11 w Hotelu Grand i CO TERAZ??????
          • madee1 Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! 01.04.03, 12:00
            miecio4 napisał:

> Ten lepszy chyba....

Mieciu, ten to już w ogóle okrutny... Przecież wiesz jak niektórzy chcieliby,
            żebyś tam był... Nie twierdzę, że akurat ja, ale Loveletter na pewno by
            chciał... wink
            • gregkor Re: Miecio będzie w Łodzi!!!!! 01.04.03, 12:06
              madee1 napisała:

> miecio4 napisał:
              >
              > > Ten lepszy chyba....
              >
              > Mieciu, ten to już w ogóle okrutny... Przecież wiesz jak niektórzy chcieliby,
              > żebyś tam był... Nie twierdzę, że akurat ja, ale Loveletter na pewno by
              > chciał... wink
              >
              No własnie mieciu odpalaj lokomotywę i sruuuuu do Łodzi.......bo sie wszyscy
              obrażą..smilesmilesmile

pozdr
            • cze67 Re: Miecio be˛dzie w ?odzi!!!!! 01.04.03, 12:08
              madee1 napisa?a:

> Mieciu, ten to juz˙ w ogóle okrutny... Przeciez˙ wiesz jak niektórzy
              chcieliby,
              > z˙ebys´ tam by?... Nie twierdze˛, z˙e akurat ja, ale Loveletter na pewno by
              > chcia?... wink

Zlot zmienilby sie w takim przypadku w lodzka masakre pilami lancuchowowymi...
              • gregkor Re: Do cze 01.04.03, 12:13
                cze67 napisał:

> madee1 napisa?a:
                >
                > > Mieciu, ten to juz˙ w ogóle okrutny... Przeciez˙ wiesz jak niektórzy
                > chcieliby,
                > > z˙ebys´ tam by?... Nie twierdze˛, z˙e akurat ja, ale Loveletter na pewno b
                > y
                > > chcia?... wink
                >
                > Zlot zmienilby sie w takim przypadku w lodzka masakre pilami lancuchowowymi...
                >

No cze a Ty już zrobiłeś rezerwację........i wypatrzyłes jakąś sprawną
                ciuchcię....która kursuje w kierunku południowo-zachodnim...smilesmile

pozdr
                • cze67 Re: Do cze 01.04.03, 12:17
                  gregkor napisa?:

> No cze a Ty juz˙ zrobi?es´ rezerwacje˛........i wypatrzy?es jaka˛s´ sprawna˛
                  > ciuchcie˛....która kursuje w kierunku po?udniowo-zachodnim...smilesmile

Jakby lov i mieciu potwierdzili przyjazd, to chetnie... Lubie krwawe jatki.
                  • gregkor Re: Do cze 01.04.03, 12:19
                    cze67 napisał:

> gregkor napisa?:
                    >
                    > > No cze a Ty juz˙ zrobi?es´ rezerwacje˛........i wypatrzy?es jaka˛s´ sprawn
                    > a˛
                    > > ciuchcie˛....która kursuje w kierunku po?udniowo-zachodnim...smilesmile
                    >
                    > Jakby lov i mieciu potwierdzili przyjazd, to chetnie... Lubie krwawe jatki.
                    >

No i jasiek ma owce przywieść.....więc jatek bedzie pod dostatkiem...
                    • jasiek666 Re: Do cze 01.04.03, 12:27
                      owca juz sie mrozi w lodówce smile
                      • pizmak31 Re: Do cze 01.04.03, 12:33
                        Wino wisniowe tez sie mrozi w kartoniku.
                        • Gość: loveletter Re: Do cze IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 12:39
                          pizmak31 napisała:

> Wino wisniowe tez sie mrozi w kartoniku.

a mój tasak się dla odmiany rozgrzewa wink)))
                          • madee1 Re: Do cze 01.04.03, 12:42
                            Cze, przyjedź, jakąś krwawą jatkę się zorganizuje, w końcu ile to roboty?...
                            • Gość: loveletter Re: Do cze IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 12:50
                              madee1 napisała:

> Cze, przyjedź, jakąś krwawą jatkę się zorganizuje, w końcu ile to roboty?...

No właśnie !!!

Madee przyniesie keczup, który potem po sobie rozleje, a potem ... ech, nie
                              będziesz wiedział jak nie przyjedziesz wink))
                              • madee1 Krwawe jatki 01.04.03, 12:55
                                Lovciu, hormony Ci szaleją na wiosnę. Ja raczej miałam na myśli, że wdamy się
                                z Ilhanem w dyskusję, kto jest fajniejszy, Liam czy Damon Albarn, a od tej
                                dyskusji do krwawej jatki, to już jeden krok... smile
                                • Gość: loveletter Re: Krwawe jatki IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 13:10
                                  madee1 napisała:

> Lovciu, hormony Ci szaleją na wiosnę.

zaraz zaraz, proszę przeczytać jeszcze raz moją poprzednią wypowiedź. Czy jest
                                  tam choć słowo o seksie !!! ... i komu szaleją hormony? wink)))))))))))))

> Ja raczej miałam na myśli, że wdamy się
                                  > z Ilhanem w dyskusję, kto jest fajniejszy, Liam czy Damon Albarn, a od tej
                                  > dyskusji do krwawej jatki, to już jeden krok... smile

no fakt. To ja będe pod niebiosa wychwalał Phila Collinsa. Czujesz jaka wtedy
                                  będzie burda !! smile))
                                  • madee1 Re: Krwawe jatki 01.04.03, 13:19
                                    loveletter napisał:

> ... i komu szaleją hormony? wink)))))))))))))

no dobra, niech będzie. Ale i tak Ci szaleją, nie mów. wink

> no fakt. To ja będe pod niebiosa wychwalał Phila Collinsa. Czujesz jaka
                                    > wtedy będzie burda !! smile))

My próbujemy z tym Philem i próbujemy, ale jakoś zbyt zabawne to jest, i nie
                                    dajemy rady się pobić... Ale kto wie, próbuj... smile
                                    • pizmak31 Re: Krwawe jatki 01.04.03, 13:23
                                      Nie bedzie zadnych bitek. Wszyscy sie beda lubic, rozmawiac, usmiechac sie do
                                      siebie i z uwaga przysluchiwac sie muzyce Niemytych Jezy. Jednym slowe peace
                                      and love. Jakie forum taki zlot. Albo i na odwrot.
                                      • cze67 Re: Krwawe jatki 01.04.03, 13:25
                                        pizmak31 napisa?a:

> Jednym slowe peace and love.

Peace and loveletter...
                                        • Gość: loveletter Re: Krwawe jatki IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 14:09

cze67 napisał:

> Peace and loveletter...

to co cze? kręcimy western? wink))

• cze67 Re: Krwawe jatki 01.04.03, 14:39
                                            Gos´c´ portalu: loveletter napisa?(a):

> to co cze? kre˛cimy western? wink))

Tak, bedzie sie nazywal Love Garret and Miecio The Kid.
    • vulture PHIL COLLINS NAGRAŁ DOBRĄ PŁYTĘ!!! 01.04.03, 19:04
      He, he, Prima Aprilis...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka