Gość: Dora IP: *.pkobp.pl 08.04.03, 14:30 Hej! Czy znajdzie się ktoś, kto lubi rosyjskiego rocka?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nefil Re: Privet! IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 08.04.03, 15:35 Da znaem: Chaif, Kino, DDT ili Aliss Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnick Farlanders 08.04.03, 16:10 A ja gorąco polecam rosyjski zespolik którego płytka wpadła mi w ręce kilka tygodni temu - nazywają się "Farlanders" a album który poznałem nazywa się zaskakująco "The Farlander". Ogólnie mówiąc bardzo mocno inspirowany blisko- wschodnio-rosyjskimi klimatami art-rock, ale z wieloma ciekawymi pomysłami, czasem pojawiają się ludowe rosyjskie przyspiewki, czasem robi się mocno rockowo, ale płyta tak bogata w pomysły że pomimo 60 minut długości nie przysypia się, zarazem trudno opisać ogólny klimat nie zagłębiając się w szczegóły. Ktoś to określił jako rosysjkie Mostly Autumn czy rosyjska odmiana Quidam, jednak IMO brzmią zupełnie inaczej. Specjalnie trudna to muzyka nie jest, po 3-4 przesłuchaniach już łapie się większośc, najczęsciej bardzo ładnych, melodii. W każdym razie warte sprawdzenia - polecam przynajmniej "The Farlander'a" bo innych płyt tego zespołu jeszcze nie było mi dane poznac. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: rosyjski rock 08.04.03, 16:38 na pierwszym miejscu DDT, potem Kino, Leningrad, Lube przy okazji - jak zaopatrujecie się w rosyjską muzyke? w sklepach tego nei uświadczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaspar Re: rosyjski rock IP: *.opa-carbo.com.pl 09.04.03, 16:34 ladyblue napisała: > przy okazji - jak zaopatrujecie się w rosyjską muzyke? w sklepach tego nei > uświadczysz... No właśnie-jak??? Czyżby na Stadionie X-lecia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: rosyjski rock IP: *.sgh.waw.pl 09.04.03, 16:35 Znajomi z filologii rosyjskiej, rosyjskie sklepy internetowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: rosyjski rock IP: Stella.NET:* / 172.16.1.* 10.04.03, 11:34 Gość portalu: gaspar napisał(a): > ladyblue napisała: > > > > przy okazji - jak zaopatrujecie się w rosyjską muzyke? w sklepach tego nei > > > uświadczysz... > > No właśnie-jak??? Czyżby na Stadionie X-lecia? Ania.www.zvuki.ru www.rbcmp3.com www.russianseattle.com Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: rosyjski rock 10.04.03, 16:47 Gość portalu: Ania napisał(a): > www.zvuki.ru > www.rbcmp3.com > www.russianseattle.com > Powodzenia. dzieki za linki, zawsze sie to przyda. ktoś zna jakiś dobry sklep internetowy? a jakby ktoś był zainteresowany to an oficjalnej stronie DDT jest prawie cała dyskografia do ściągnięcia. jakość nie najlepsza ale słuchać się da. www.ddt.ru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: rosyjski rock IP: Stella.NET:* / 172.16.1.* 11.04.03, 11:58 ladyblue napisała: > Gość portalu: Ania napisał(a): > > www.zvuki.ru > > www.rbcmp3.com > > www.russianseattle.com > > Powodzenia. > > dzieki za linki, zawsze sie to przyda. > ktoś zna jakiś dobry sklep internetowy? > a jakby ktoś był zainteresowany to an oficjalnej stronie DDT jest prawie cała > dyskografia do ściągnięcia. jakość nie najlepsza ale słuchać się da. > <a href="http://www.ddt.ru"target="_blank">www.ddt.ru</a> Ania.adres in.sklepu - www.sklep.russia.com.pl/sklep/ - ceny straszne, ale jest z czego wybierać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: rosyjski rock IP: *.sgh.waw.pl 08.04.03, 17:21 Znam Zemfirę, B-2( czy jak to się pisze), DDT. Gorąco polecam soundtrack ze znakomitego filmu Brat2 Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: rosyjski rock 08.04.03, 18:09 Gość portalu: nikka napisał(a): > Znam Zemfirę, B-2( czy jak to się pisze), DDT. Gorąco polecam soundtrack ze > znakomitego filmu Brat2 Ia ne znal, chto podruga toje lubit Russkii Rock, muzika s etogo filma ochen zamechatelnaia, no film ne tkii horoshii, po moemu takii Ruskii Pasikovski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: rosyjski rock IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 23:44 Nu szto wy? Wy nawierno nie paniali etowo filma )) A ja charaszo znaju ruskuju muziku, tak kak ja bywszaja studientka russkoj fiłołogii hehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: rosyjski rock 09.04.03, 20:26 Gość portalu: nikka napisał(a): > Nu szto wy? Wy nawierno nie paniali etowo filma )) > A ja charaszo znaju ruskuju muziku, tak kak ja bywszaja studientka russkoj > fiłołogii hehehehehehehe Ia ne znal, chto Ti tak horosho govorish po Russkomu iaziku U Tebia est kakiie to nibyd` kasseti ili plastinki Russkix ansambli? Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: rosyjski rock 09.04.03, 21:08 U mienia siejcias niet, no u moich padrug )) Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: rosyjski rock 09.04.03, 22:17 nikka007 napisała: > U mienia siejcias niet, no u moich padrug )) Ochen jal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: rosyjski rock IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 22:19 No kto wam skazał, szto ja nie wazmu ot nich etich płastinok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: rosyjski rock IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 23:40 A zna ktoś Arie,to coś ala Iron Maiden.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysenko Re: rosyjski rock IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 09.04.03, 00:29 Arii nie znaju ja ale miałem kiedyś płytkę zespołu AWIA - coś jak ruski Laibach. Kumpel mi ukradł co lubił takie klimaty. Ale do dzisiaj mam płytkę analogową zespołu KRUIZ - russkij prawie-slejer )) Od paru lat jednak, gdzieś tak od 1994 wolę słuchać czeczeńskich zespołów rockowych. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: rosyjski rock 09.04.03, 17:23 to ja się powtórzę: DDT, Kino, Lube i HC-punkowy Korol i Szut. a trochę OT: ktoś zna może kapele śpiewające po białorusku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomjk Re: rosyjski rock IP: 217.98.105.* 11.04.03, 12:38 kieeeedyś (z 15 lat temu) w trójce puścili parę kawałków kapeli strannyje igry. Byłem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora Re: rosyjski rock IP: *.pkobp.pl 11.04.03, 13:15 Dzięki! Jak miło czytać Ja oczywiście DDT, Akwarium, Maszyna Wriemieni, Czajf, Karol i Szut,Lube, Nacznyje Snajpery. Zachwyciły mnie też piosenki grup Iwan Kajf i Czie Czie ( płyt tych grup jeszcze nie mam, tylko nagranie z radia). Płyty kupuję za wschodnią granicą. A zna ktoś ukraiński Placz Jeremiji? Odpowiedz Link Zgłoś