Gość: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:04 Lubicie? Macie ulubionych wykonawców lub piosenki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinaa Re: Piosenka francuska 08.02.07, 16:04 lubie, nie mam ulubionego wykonawcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Piosenka francuska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:09 Bien sûr In-Grid ! Natasha St Pier i jak mi wpadnie w ucho jakiś utworek po francusku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Piosenka francuska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:13 j.brel e.piaf Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Piosenka francuska 08.02.07, 16:15 Pascal Obispo tu jest na przykład: www.myspace.com/pobispo Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Piosenka francuska 08.02.07, 16:37 Serge Gainsbourg forever! Jeszcze Marie Laforet,Francoise Hardy, Brel, Brassens...Ale nowej muzyki francuskiej (poza Air i Daft Punk) właściwie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Piosenka francuska 08.02.07, 18:55 Dla mnie Brel, Brel i jeszcze raz Brel, potem dlugo dlugo nic i jakas Piaf, Brassens... ale Brel to podstawa dniem i noca A wielbicielom piosenki francuskiej moge polecic genialny "Wieczor francuski" w warszawskim teatrze Buffo (bylam z 10 dni temu). Dla mnie bajka, z malymi wyjatkami (typu Voyage Voyage czy tzw Kaczuszki), ale co do zasady genialny to wieczor I Brela duzo Pozdrowienia (sorry, ale brak tu polskich liter) Odpowiedz Link Zgłoś
bogarde Re: Piosenka francuska 08.02.07, 23:10 Jednego ulubionego artysty nie mam, ale od czasu do czasu lubię sobie posłuchać składankowych albumów pt."La vie est une chanson" i wtedy mogę poczuć się jak pod dachami Paryża... Odpowiedz Link Zgłoś
nikosik Re: Piosenka francuska 16.02.07, 12:34 Sur le Toit de Paris Oglądałam, super uwielbiam voyage, voyage takie mrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
lulinka Re: Piosenka francuska 16.02.07, 14:58 W Lubinie jest KONKURS PIOSENKI FRANCUSKIEJ....można sobie posłuchać ,jak ktoś blisko sobie żyje Dolnego Śląska )))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
miss_brightside Re: Piosenka francuska 10.02.07, 23:49 brel, piaf, gainsbourg - serge i charlotte, air, saint germain, yann tiersen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maff1 Re: Piosenka francuska IP: *.chello.pl 12.02.07, 15:08 no i bezkonkurencyjna Mylene Farmer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadaismee Re: Piosenka francuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 11:04 dla mnie: yann tiersen; carla bruni; louise attaque; noir desir; edith piaf, serge gainsbourg to chyba tyle, choc mam wrazenie, ze to nie wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geigo Re: Piosenka francuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 20:02 Na pierwszym miejscu bezapelacyjnie Noir Desir. A poza tym - Yann Tiersen, Sebastien Schuller, Nouvelle Vague, Jacques Brel. Odpowiedz Link Zgłoś
syshda Re: Piosenka francuska 14.02.07, 11:22 Tez lubie Noir Desir, byłam kiedys na koncercie w Proximie. Fajnie bylo, szkoda, ze kariera wokalisty tak sie skonczyla. Lubie tez Carle Bruni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nan mc solaar IP: *.chello.pl 14.02.07, 19:27 a mnie nie szkoda. jak ją zadźgał to niech siedzi. no a tak na marginesie to do mnie przemawia mc solaar.kiedys podobalo mi sie aliance ethnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mono Re: Piosenka francuska IP: *.tvk.torun.pl 15.02.07, 16:22 Francoiz Breut dwa lata temu uslyszalem po raz pierwszy i nadal nie moge wyjsc spod wrazenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumCykCyk Re: Piosenka francuska IP: *.chello.pl 16.02.07, 00:30 Zdecydowanie nieodżałowany Joe Dassin Odpowiedz Link Zgłoś
nikosik Re: Piosenka francuska 16.02.07, 12:35 Myślę, że piosenki Demarczyk po francusku oj to by było mrrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcp Re: Piosenka francuska IP: 85.128.6.* 01.03.07, 10:23 I było - koncert w Olimpii 1977, Grande Valse Brillante, Tomaszów, Dans bien longtemps, Il etait une feuille po francusku :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianka Re: Piosenka francuska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:42 Yves Montand, Dalida, Gibert Becaud-ja bardzo lubię tę trójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ja_czyli_ja Re: Piosenka francuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:58 ja lubię Jacquesa Brela, Charlesa Aznavoura, Gilberta Becauda, Georgessa Brassensa, Jeana Jacquesa Goldmana, a najbardziej Joe Dassina pozdrawiam wszystkich Forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_czyli_ja Re: Piosenka francuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:59 ojej, zapomniałam o mojej imienniczce Edith Piaf!! ... przepraszam Cię, Edytko i jako, że wcześniej wymieniłam samych facetów dorzucę Dalidę i tę panią która śpiewa "Je suis une pouppe de cire..." Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Piosenka francuska 17.02.07, 21:31 Dalidę lubię i ja A "jestem lalką z wosku? kto to śpiewa? Może mp3? posłuchałabym Odpowiedz Link Zgłoś
poranna_kawa Re: Piosenka francuska 20.02.07, 13:08 lalke z wosku (Poupée de cire, poupée de son) śpiewała France Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osi Re: Piosenka francuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:35 Gość portalu: _ja_czyli_ja napisał(a): > ja lubię Jacquesa Brela, Charlesa Aznavoura, Gilberta Becauda, Georgessa > Brassensa, Jeana Jacquesa Goldmana, a najbardziej Joe Dassina Od dzisiejszego ranka coś mnie nosiło. Telepotał się w nierozbudzonym do końca łebie głos, którego wtedy nazwać jeszcze wtedy nie potrafiłam. Ale gdy juz wiedziałam, znaleźć nie umiałam, bo nie mogłam. Żadnej płyty nie mam Wielki Mały Człowiek Charles Aznavour. Odpowiedz Link Zgłoś
gdytyjeszczenamucheptapta Re: Piosenka francuska 02.03.07, 22:43 No jasne, Aznavour. W "Samotnych" są jego dwie piękne piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Piosenka francuska IP: *.akademiki.uni.torun.pl 17.02.07, 22:59 ja lubię "M" Odpowiedz Link Zgłoś
svenne Re: Piosenka francuska 19.02.07, 00:29 berurier noir i les negresses vertes les nubians tez sa w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnpikus Re: Piosenka francuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 23:53 Jejuś, ktoś ich zna! Czy możesz zdradzić, gdzie można w Polsce kupić ich płyty? Gdzie się pytam, nikt nie zna -M- Dziękuję. pikuś Odpowiedz Link Zgłoś
miss_brightside Re: Piosenka francuska 25.02.07, 19:35 jak mogłam zapomnieć o noir desir i louise attaque Odpowiedz Link Zgłoś
vagerryds Re: Piosenka francuska 01.03.07, 17:39 Co Powiecie na: Etienne Daho, Rose Laurens, Elli & Jacno, punkowy Berurier Noir, Les Calamités, Lio, no i przede wszystkim Plastic Betrand w przepieknej moim zdaniem kompozycji Ca Plane Pour Moi Odpowiedz Link Zgłoś
gdytyjeszczenamucheptapta Re: Piosenka francuska 02.03.07, 19:59 Brel, Brassens, Leo Ferre (swój chłop, śpiewał na majowych barykadach 1968), Yves Montand, a przede wszystkim muza egzystencjalistów - Juliette Greco. No i Gainsbourg, ma się rozumieć. Noir Desir też. I cała potężna francuska scena punkowa. Przy okazji - może ktoś mi przypomni, jak się nazywa ta kapela, która śpiewa "młodzież ma w dupie Front Narodowy"? Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n Re: Piosenka francuska 07.06.07, 11:48 to dzieki komunie znamy pios francuska....i rzeczywiscie twe typy jak najbardziej sa moimi. ja jeszcze pamietam "wielki statek" czy cos takiego (popowa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: MANO NEGRA-wprawdzie kosmopolityczna IP: *.media4.pl 02.03.07, 23:14 ale przeważająco francuska kapela a Manu Chao to hiszpański emigrant we Francji i też go lubię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nan Re: MANO NEGRA-wprawdzie kosmopolityczna IP: *.chello.pl 10.03.07, 23:56 no i radio bemba, ale w sumei to wszytsko jeden czart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizell Re: Piosenka francuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 23:30 A piosenki z musicalu Notre Damme de Paris... Normalnie poezja... Odpowiedz Link Zgłoś
gdytyjeszczenamucheptapta Re: Piosenka francuska 10.03.07, 23:27 No i oczywiście jeszcze Mireille Mathieu ze swoją przeuroczą fryzurką. Rodzona Matka moja swego czasu zwracała się do mnie, z troską i nadzieją w głosie, w te oto słowa: "taką synową chciałabym mieć". Oj, srogi zawód, srogi. us.ent1.yimg.com/images.launch.yahoo.com/000/021/246/21246256.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
miss_brightside Re: Piosenka francuska 11.03.07, 14:27 zapominalstwo wtóne - jeszcze debout sur le zinc i tryo Odpowiedz Link Zgłoś
elle_1 Re: Piosenka francuska 16.03.07, 11:55 "Je t'aime moi non plus" Jane Birkin & Serge Gainsbourg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słuchacz zPoznania Re: Piosenka francuska IP: *.sky24.pl 06.06.07, 20:15 Amine , Leslie , Matt Pokora polecam tych wykonawców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG Re: Piosenka francuska IP: *.piotrkow.net.pl 09.07.07, 02:32 polecam delikatna coralie clement acidjazzowa louise vertigo i magdalenke Peyroux ta ostania zaslyszana w jkims markecie (!) Odpowiedz Link Zgłoś