Gość: Marcel IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 10:23 John - niegrzeczny Paul - grzeczny George - smutny Ringo - wesoły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martolka Re: Łe, to było proste... 21.04.03, 12:44 a ja poproszę o opis Genesis z lat 70-tych, Yes z 80-tych, i obecne Placebo Odpowiedz Link Zgłoś
vulture yes 21.04.03, 12:53 martolka napisała: > a ja poproszę o opis Yes z 80-tych Jon Anderson - nawiedzony Trevor Rabin - dobry technicznie Chris Squire- modny Tony Kaye - nieobecny Alan White - zagubiony + Trevor Horn - obecny usprawiedliwiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Pink Floyd IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 12:57 Roger Waters- nieszczęśliwy David Gilmour- szczęśliwy Nick Mason- zdystansowany Richard Wright- nieśmiały Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: yes 21.04.03, 13:02 vulture napisał: >> Trevor Horn - obecny usprawiedliwiony hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Proste??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.03, 16:29 Ta charakterystyka zajęła mi kilkanaście lat wytężonej pracy. Przebrnąłem przez niezliczone dzieła psychologiczne. Dotarłem nawet do najbardziej zakurzonych archiw EMI, FBI i CIA, a ty uznajesz to za proste? Ty mi Vulture zazdrościsz, że dokonałem wiekopomnego odkrycia! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Deep Purple 21.04.03, 12:58 Ian Gillan - pijany Ritchie Blackmore - walnięty Jon Lord - gruby Ian Paice - zdystansowany Roger Glover - wygadany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Black Sabbath IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 13:04 Tony Iommi- wąsacz Ozzy Osbourne - psychol Bill Ward- maszyna Geezer Butler- basowy tasak p.s.Cholera- widać w DP i PF musiało być po jednym zdystansowanym Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Black Sabbath plus... 21.04.03, 13:06 Tony Martin - kaszaniarz Glenn Hughes - narkoman Ronnie James Dio - satanista Ian Gillan - pijak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Metallika -lata 90-te IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 13:11 James Hetfield- cowboy Kirk Hammett- łysiejący wirtuoz Lars Ulrich- wazeliniarz z błyszczącymi pałeczkami Jason Newsted- głupiominowy Mistrz Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Gensis. lata 70, 22.04.03, 09:50 Peter Gabriel - tajemniczy Tony Banks - nieuśmiechający się Mike Rutheford - uśmiechający się Steve Hackett - jeszcze bardziej tajemniczy niż Gabriel Phil Collins - jeszcze bardziej usmiechnięty niż Rutheford Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Depeche Mode IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 22.04.03, 10:07 cze67 napisał: > Peter Gabriel - tajemniczy > Tony Banks - nieuśmiechający się > Mike Rutheford - uśmiechający się > Steve Hackett - jeszcze bardziej tajemniczy niż Gabriel > Phil Collins - jeszcze bardziej usmiechnięty niż Rutheford > Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Depeche Mode 22.04.03, 10:28 Texty jak texty - czasem ocierające się o poezję, często (szczególnie przez kilka pierwszych lat) grafomańskie lub naiwne. Tacy byli Beatlesi, ni mniej, ni więcej. O tym śpiewali, na takie słowa złapali miliony młodych naiwnych ludzi. Jeżeli texty owe odstęczają Cię od muzyki zespołu - szczerze ubolewam. Mnie tam się podobają (i te poetyckie i te naiwne). Zachęcam, mimo wszystko, do poznawania muzyki. W końcu i tak najważniejsza jest właśnie ich muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka sygnaturka 22.04.03, 13:18 Nie wiem skąd bierzesz tłumaczenia (?) i może się narażę, ale nie są one piękne, szczerze mówiąc. Możnaby ładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: sygnaturka 22.04.03, 13:22 martolka napisała: > Nie wiem skąd bierzesz tłumaczenia (?) i może się narażę, ale nie są one > piękne, szczerze mówiąc. Możnaby ładniej. Ok. obejdzie sie bez sygnaturki. Pa, pa, sygnaturko! Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: sygnaturka 22.04.03, 13:48 Ale czemu od razu tak drastycznie!? Ja tylko ot-tak zwróciłam uwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: sygnaturka 22.04.03, 13:55 martolka napisała: > Ale czemu od razu tak drastycznie!? Ja tylko ot-tak zwróciłam uwagę... Kiedy dwie osoby mówią, że coś jest nie tak, warto się nad tym zastanowić. Ja się zastanowiłem i doszedłem do wniosków. A od wniosków do czynów. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: sygnaturka 22.04.03, 14:21 i widzę, pusto się zrobiło (( a może po angielsku?? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture W obronie sygnaturki 22.04.03, 14:21 1. Cze, zostaw sobie sygnaturkę - nikt nie ma prawa Cię jej pozbawić 2. Najciekawsze tłumaczenia tekstów The Beatles zrobił Dariusz Michalski Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: W obronie sygnaturki 22.04.03, 14:29 vulture napisał: > 1. Cze, zostaw sobie sygnaturkę - nikt nie ma prawa Cię jej pozbawić Eeeeeeeeee, to była moja suwerenna decyzja... > 2. Najciekawsze tłumaczenia tekstów The Beatles zrobił Dariusz Michalski Tak, czytałem je w książce o Lennonie... Eeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Z tym Michalskim to był żart!!! 22.04.03, 14:32 Ale sygnaturka to podstawa! Spójrz na moją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: sygnaturka IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 22.04.03, 15:27 martolka napisała: > Ale czemu od razu tak drastycznie!? Ja tylko ot-tak zwróciłam uwagę... ależ, cze ... no, głupio mi ... ja tylko ot-tak zwróciłem uwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: sygnaturka 22.04.03, 15:40 No przecież podał Cię jako źródło inspiracji )) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: sygnaturka 22.04.03, 15:58 Oj, Jack, Jack, ale narobiles... Brat bez sygnaturki to juz nie ten sam Brat... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: sygnaturka 22.04.03, 16:04 martolka napisała: > nie Jack, ja biorę na się winę Nie, nie martolka. JA całą winę biorę na siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture cholerajasnaszlagzłowiekamożetrafić 22.04.03, 16:07 To może wszyscy zróbmy sobie na dzisiaj takie same sygnaturki? A od jutra jakie kto chce... Oto moja propozycja... Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: sygnaturka 22.04.03, 16:05 To musisz Cze postawic jakis mocny alkohol na przeprosiny... Sprite albo tonic.... Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: sygnaturka 22.04.03, 16:08 w międzyczasie brat winę wziął na siebie, ale postawić tonic mogę - jeżeli ten zlot w Gdańsku kiedyś się jednak odbędzie Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: sygnaturka 22.04.03, 16:13 Odbedzie sie zlot w Gdansku, juz z Bratem ukladamy program artystyczny.... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Wraca sygnaturka!!! 22.04.03, 16:21 Na liczne prośby (i groźby) forumowej rzeszy postanowiłem sprzeniewierzyć się swoim zasadom nieulegania w/w a także zrobić sobie na złość i przywrócić sygnaturkę w formie najbardziej akceptowalnej czyli oryginalnej. Ale jest wina, musi być i kara, jak mawiał pewien sędzia. Jack - karą dla Ciebie będzie, myślę, przesłuchanie Revolution nr 9 (White Album, przedostatni numer). Martolka - proszę przetłumaczyć poniższy fragment utworu wiadomej grupy. --- Well she was just seventeen And you know what I mean And the way she looked Was way beyond compare So how could I dance with another Oh, when I saw her standing there? Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Wraca sygnaturka!!! 22.04.03, 16:26 A poza tym, zapomniales dodac, pis end lof. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Wraca sygnaturka!!! 22.04.03, 16:33 pizmak31 napisała: > A poza tym, zapomniales dodac, pis end lof. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Wraca sygnaturka!!! 22.04.03, 16:33 pizmak31 napisała: > A poza tym, zapomniales dodac, pis end lof. A szczególnie to drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Wraca sygnaturka!!! 22.04.03, 17:02 ech, trudno, kara to kara... może tak: miała raptem 17 lat - wiesz, co mam na myśli - a z jej wyglądem nie mógł równać się nikt, więc jak mogłem zatańczyć z kimś innym kiedy tam zobaczyłem ją? (ciężka sprawa...) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Wraca sygnaturka!!! 22.04.03, 17:09 Martolka, ladnie, poetycko i rockendrollowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Cream 22.04.03, 09:54 Eric Clapton - średnio naćpany Jack Bruce - nieźle naćpany Ginger Baker - maksymalnie naćpany Odpowiedz Link Zgłoś