Dodaj do ulubionych

covery polskich artystow

IP: *.gorzow.mm.pl 13.02.07, 23:28
ekhm chodzi mi o covery wykonywane przez polskich artystow te ciekawe, dobre
jak rowniez te szmirowate. ja moze jako przyklad wymienie grupwe Ametria i
utwor ,,hiszpanski hicior" czyli nowa wersje dyskotekowego baillandooo bailandoo
Obserwuj wątek
    • adas313 Re: covery polskich artystow 13.02.07, 23:34
      Inne w antyradiowych klimatach: Acid Drinkers śpiewające "always look on the
      bright sight of life" - nie wiem pod jakim tytułem.

Piersi: "Paranoid" i "Iron man". Czy szmirowate, czy dobre - sprawa dyskusyjna.
      Ale na pewno dosyć oryginalne.
    • t-800 Re: covery polskich artystow 13.02.07, 23:45
      Stachursky - "Typ niepokorny" vs. Chesney Hawks - "I Am The One And Only".
      • Gość: :) Re: covery polskich artystow IP: *.gorzow.mm.pl 13.02.07, 23:53
        nie pamietam jak sie nazywal ten zespol ale wiem ze polska kapela nagralaswoja
        wersje ,,frozen" madonny i jeden z moich ulubionych coverow grupa Kangarooz
        ,,kolorowe sny.kiedys ktos nagral hardrockowa wersje ostatniej niedzieli Fogga
        • tomash8 Re: covery polskich artystow 14.02.07, 10:45
          ci od "Frozen" to Thy Disease, a ostatnia niedziela to może Quo Vadis?
        • takn Re: covery polskich artystow 05.03.07, 22:34
          "Tą ostatnią niedziele" nagrali Quo vadis
    • intervention Re: covery polskich artystow 14.02.07, 00:25
      Hey "Redemption Song" Boba Marley'a
      • intervention Re: covery polskich artystow 14.02.07, 00:28
        Bardzo udany cover oczywiście smile
        • Gość: jaija Re: covery polskich artystow IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.02.07, 01:00
          W latach 60-tych były liczne przeróbki polskie, z polskimi ślowami,
          zagranicznych szlagierów.
          A teraz przychodzą mi do głowy covery zespołu Goya (Nirvana, nie wiem co
          jeszcze, ale coś chyba było).
          Kult - Dziewczyna o perłowych włosach.
        • pikpok0 Re: covery polskich artystow 15.02.07, 14:55
          hey " Where is my mind" pierwotny wykonawca Placebo
          Jak dla mnie wyśmienite
          • Gość: takitam Re: covery polskich artystow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 18:23
            pikpok0 napisał:

> hey " Where is my mind" pierwotny wykonawca Placebo
            > Jak dla mnie wyśmienite

Pixies, a nie Placebo smile Też na "P" big_grin Ale fakt faktem, że Placebo nagrało cover "Where Is My Mind".
    • johnny-kalesony Re: covery polskich artystow 14.02.07, 02:00
      IRA wykonująca "Wish You We' Here" Pink Floydów. Esencja kiczu i koszmaru; ale
      przecież ostatecznie to IRA ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • tenzinn Re: covery polskich artystow 14.02.07, 02:26
        Brygada Kryzys - Legalize It (Peter Tosh)
        Kult - Passenger (Iggy Pop)
        Armia - Sheena is a punk rocker ( The Ramones)
        Alians - Landlord global herbconnection ( Dead Kennedys "Let's Lynch The Landlord")
        Kult - Dziewczyna o perlowych wlosach ( Omega)
        • Gość: Lupus Re: covery polskich artystow IP: *.31.radom.pilicka.pl 14.02.07, 10:01
          IRA - "Venus"
          Ania Dąbrowska - "Charlie, Charlie"
          PROLETARYAT - "Johny be good"

na przykład....
          • Gość: :) Re: covery polskich artystow IP: *.gorzow.mm.pl 14.02.07, 10:39
            a to ciekawe?!? kto wykonywal wczesniej charli charlie???
            • Gość: Lupus Re: covery polskich artystow IP: *.31.radom.pilicka.pl 14.02.07, 11:11
              smile - pytasz kto śpiewał wcześniej "Charlie, Charlie" ?
              Prosze bardzo...
              "Charlie Charlie" A Camp
              a na tej samej płycie jest jeszcze jeden cover w wykonaniu A. Dąbrowskiej
              "Souvenir" - OMD.
              Chyba starczy....

• Gość: jaija Re: covery polskich artystow IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.02.07, 16:40
                Charlie Charlie śpiewało też The Cardigans.
                • kwiat_paproci Re: covery polskich artystow 14.03.07, 20:36
                  bo A Camp to pseudonim wokalistki The Cardigans
        • Gość: jaija Re: covery polskich artystow IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.02.07, 16:41
          A Big Cyc i "ja jestem pasażerem, wyrywam dermę z siedzeń? "big_grin
          To też kower, a co wink
    • tysia2 Re: covery polskich artystow 14.02.07, 21:03
      Kalifonia ponad wszystko - KNŻ
      Kalifornia Über Alles - Dead Kennedys
    • wampuka Re: covery polskich artystow 15.02.07, 22:03
      "Kroplą deszczu" (Fleszar?)="To the moon and back", wsłuchajcie się smile
    • Gość: As Re: covery polskich artystow IP: *.65.rev.vline.pl 15.02.07, 22:51
      Bardzo lubię "July Morning" Uriah Heep w interpretacji Kultu ("Lipcowy Poranek"
      dodany do płytowej wersji "Kasety").
      Lubię też "Historię Jednej Znajomości" w wersji Myslovitz
    • Gość: :) Re: covery polskich artystow IP: *.gorzow.mm.pl 18.02.07, 20:47
      dzueki temu watkowi poglebiam swoja wiedze. moge prosic o wiecej!!!!!!!
    • jemmo Re: covery polskich artystow 18.02.07, 21:01
      buzu squat, plyta 'dowodcy milosci' - przerobka 'totally nude' talking heads
      ('calkowita nagosc')
      • Gość: As Re: covery polskich artystow IP: *.65.rev.vline.pl 18.02.07, 21:10
        Jeszcze taki drobiazg mi się przypomniał ...
        W piosence "Schodami do Nieba" Róż Europy z płyty "Poganie!Kochaj i obrażaj"
        jest "zacytowany" bardzo charakterystyczny motyw "Stairway To Heaven" Led
        Zeppelin. Odkryłem to wiele lat po poznaniu tej płyty smile Zresztą tytuł utworu
        też nawiązuje ...
        • tenzinn Re: covery polskich artystow 18.02.07, 21:14
          Maciej Zembaty - Zuzanna ( Leonard Cohen "Suzanne")
    • Gość: As Re: covery polskich artystow IP: *.65.rev.vline.pl 18.02.07, 21:38
      Acid Drinkers z Edytą Bartosiewicz w zwariowanej, akustycznej wersji "Seek and
      Destroy" Metalliki. Podobno aby Edyta zaśpiewała w tym kawałku chłopaki spoili
      ją winem smile
    • Gość: a'tomek covery Brodki a nowe numery IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.07, 21:49
      Brodka jest świetna w coverach, na płycie "Album" nagrała rewelacyjne wersje
      takich numerów jak: "help me make it trough the night", "libertango"
      czy "dream"... Naprawdę fajny materiał zapowiadający że będzie nieżle. Niestety
      ostatnia płyta Brodki rozczarowuje na maksa, szkoda. Myślę że lepiej gdyby
      nagrała jakieś covery znowu, a nie przypadkowy zestaw "nie swoich piosenek"
      wziętych z banku kompozycji...
    • Gość: bondaz Re: covery polskich artystow IP: *.chello.pl 18.02.07, 23:44
      Nick Cave - cale albumy wyszly róznych polskich spiewaków (z ciekawych: Mercy
      Seat - Kazik, Saint Huck - Lubomski)

The Passenger (Iggy Pop), Rockin' in the free world (Neil Young), No woman no
      cry (Marley) - Pidzama (i jeszcze jakis utwór z plyty Marcheff, ale nie
      pamietam)

Disorder (Joy Division) - CKoD

Ostatnio w radiu slyszalem przeróbke Epitaph (KC) w wyk. S. Borysa o tytule
      Wieza Jaskólki albo cos podobnego.
      • svenne Re: covery polskich artystow 19.02.07, 00:55
        out of time man - mano negra, syn miasta - chyba t.lovesuspicious
        • Gość: ila Re: covery polskich artystow IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.07, 20:05
          Maciej Zębaty i jego kolekcja polskich wersji piosenek cohena
          • Gość: jaga78 Re: covery polskich artystow IP: *.gorzow.mm.pl 24.02.07, 11:16
            Tylko tyle?
          • Gość: AndrzejM Re: covery polskich artystow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 02:31
            Zembaty a nie Zębaty
      • jemmo Re: covery polskich artystow 05.03.07, 21:00
        ... a na plycie ckod z ang wersjami ktora mam, i gdzie jest tez ten
        cover 'disorder' (w miare niezly moim zdaniem, ale to glownie dlatego ze
        trzebaby duzego talentu zeby taki swietny numer spieprzyc, no i tekst ang kto
        inny za nich napisal), stoi ze: 'all songs WRITTEN, recorded and produced by
        ckod'... wink
    • Gość: lublinianka Re: covery polskich artystow IP: 87.246.214.* 24.02.07, 13:00
      Ain`t no sunshine when she`s gone- napisana przez Billy Withers`a, a zaśpiewana
      przez Budkę Suflera jako Sen o dolinie
      • Gość: Lublinianka Re: covery polskich artystow IP: 87.246.214.* 24.02.07, 13:03
        Miało być Billa
      • Gość: Lublinianka Re: covery polskich artystow IP: 87.246.214.* 24.02.07, 13:18
        Marcin Przybylski-Nathalie, cover pięknej piosenki Nathalie śpiewanej przez
        Giberta Becaud

Gdzie są kwiaty z tamtych lat-Sława Przybylska zaśpiewała piosenkę Pete Seegera
        Where have all the flowers gone?
    • Gość: Lublinianka Re: covery polskich artystow IP: 87.246.214.* 24.02.07, 13:26
      No i oczywiście Kaja na płycie Bregovica. To przecież covery z jego
      wcześniejszych płyt.
      • Gość: iga Re: covery polskich artystow IP: *.gorzow.mm.pl 24.02.07, 15:49
        lata 60` pewna polska wokailistka (niestety nie znam nazwiska, kojarze tylko
        piosenke) spiewala utwor ,,maly elf" ktory byl kowerem francuskiej piosenki
        ,,emanuell"
        • Gość: Lublinianka Re: covery polskich artystow IP: *.pronet.lublin.pl 24.02.07, 20:03
          To była taka pani Halina Frąckowiak
          • Gość: iga Re: covery polskich artystow IP: *.gorzow.mm.pl 26.02.07, 19:41
            Golden life - Do zakochania jeden krok
          • Gość: loko Re: covery polskich artystow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 00:23
            ...i chyba nie były to lata 60te.... smile)
      • Gość: gx Re: covery polskich artystow IP: *.chello.pl 28.02.07, 00:18
        Trudno to nazwac coverami. Po pierwsze czesc tych utworów oryginalnie napisal
        jeszcze kto inny (nie Bregovic), po drugie sam zainteresowany bral udzial w
        tworzeniu plyty.
        • Gość: Lublinianka Re: covery polskich artystow IP: *.pronet.lublin.pl 03.03.07, 18:23
          Zgadza się. To chyba raczej plagiaty były, bo przegrał proces sądowy.
    • Gość: bondaz Re: covery polskich artystow IP: *.chello.pl 28.02.07, 00:13
      House of the Rising Sun (Animals), The Passenger (Iggy Pop) - Kazik
      W radiu slyszalem cover Knockin' on Heaven's Door (niejaka Martyna Jakubowicz
      puka do nieba bram)
      • Gość: bondaz Re: covery polskich artystow IP: *.chello.pl 28.02.07, 00:16
        A, jeszcze Yellow River (Christie) - Czarno-Czarni
        • Gość: nuka Re: covery polskich artystow IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.07, 18:27
          Grabaz z Pidzama albo strachami(nie wiem) ,,kobieto po co ten płacz" jako
          polska wersja ,,no woman no cry" marleya
    • tenzinn Re: covery polskich artystow 03.03.07, 17:59
      Kryzys - Je T'aime, Moi Non Plus (Serge Gainsbourg z Jane Birkin)
    • paddinktun Dla mnie przepiekny 04.03.07, 16:11
      "Wymyslilem ciebie" Grzegorza Markowskiego i Miki Urbaniak (oryginal Andrzeja
      Zauchy).
      • Gość: funka Re: Dla mnie przepiekny IP: *.gorzow.mm.pl 07.03.07, 08:09
        wydaje mi sie ze ten kower jest doskonaly chociaz nie lubie miki urbaniak i za
        markowskim tez nie przepadam. Zaucha byl rowniez coverowany przez bodajze reni
        jusis ktora wykonywala ,,byles serca biciem"
        • Gość: illa Re: Dla mnie przepiekny IP: *.gorzow.mm.pl 08.03.07, 23:30
          jest lub byl taki program w tvp1 gdzie dobry pianista byl prowadzacym i w
          specyficzny sposob z duzym poczuciem humoru wprowadzal widzow w swiat muzyki
          klasycznej. w tymze prgrami uslyszalam piosenke ,,ta ostatnia niedziela" w
          wykonaniu...patrycjii markowskiej i tede.
    • Gość: :) Re: covery polskich artystow IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.07, 19:12
      a moze up???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka