Gość: mysio-pysio IP: 217.153.4.* 24.04.03, 14:44 "A na plaży mi się marzy stanie w słońcu i bez końca ..." Kto wykonywał utwór z tymi słowami. Z góry dziekuje zapomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pizmak31 Re: 'A na plaży mi się marzy stanie w słońcu i be 24.04.03, 14:45 Ja ja ja odpowiem!!!!! Rendez Vous!! Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: 'A na plaży mi się marzy stanie w słońcu i be 24.04.03, 14:46 "Anna" w wykonaniu zespołu Rande Wu (piŻmak, jak to się pisze?) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: 'A na plaży mi się marzy stanie w słońcu i be 24.04.03, 14:46 Anna - a wykonawaca to hmmm Ziemek Kosmowski?(albo ze napisalam nazwisko???) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: 'A na plaży mi się marzy stanie w słońcu i be 24.04.03, 14:46 I zdaje sie, ze nie STANIE w sloncu tylko TANIEC w sloncu. A tytul Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: 'A na plaży mi się marzy stanie w słońcu i be 24.04.03, 14:47 Ale my fajni jesteśmy!!! I znający się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysenko Do fachowców IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.10.* 24.04.03, 15:50 A w dalszej części tekstu kolega Kosmowski wyśpiewywał coś co brzmiało jak WIROWANIE NA JEJ RAMIE... I zawsze mnie to zastanawiało o czym on śpiewa, o jakimś rowerze-damce czy o wirowaniu na kobiecym ramieniu i w ogóle co za czort. Może mi fachowcy wyjaśnią. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Do fachowców 24.04.03, 15:52 Mnie też to frapuje. Może jakiś fachowiec się odezwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysenko Re: Do fachowców IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.10.* 24.04.03, 15:53 Teddy myślę by wiedział, on jest dobry w te klocki. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Do fachowców 24.04.03, 15:58 Gość portalu: Łysenko napisał(a): > Teddy myślę by wiedział, on jest dobry w te klocki. Też na niego liczę... Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Do fachowców 24.04.03, 16:19 a ja się do was przyłączę, bo jak tylko zobaczyłam ten wątek to od razu ta rama mi się na myśl rzuciła ) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Do fachowców 24.04.03, 16:25 WIROWANIE NA JEJ RAMIE... ja jako nie fachowiec, ale moze trafie?,-) wydaje mi sie ze tworca piosenki(tekstu) mial na mysli takie wirowanie wlasnym cialem by w jego efekcie znalezc sie na jej ramieniu...tak sie zakrecic, poobracac, poplasac i leciec prosto w ukochanej kobiety ramiona))) "wirowanie na jej ramie" to juz zapewne skrot myslowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Do fachowców 24.04.03, 16:34 Znaczy, dodając odpowiedni ogonek, miało być 'ramię'? Tylko jakoś tego nie było słychać. Dykcja zła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: Do fachowców IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.03, 17:11 no niestety z dykcja to czasem marnie.. ale co tam nie badzmy drobiazgowi..najwazniejsze jest przeslanie a nie jakies tam ogonki))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Do fachowców 24.04.03, 16:36 mallina napisała: > wydaje mi sie ze tworca piosenki(tekstu) mial na mysli takie wirowanie wlasnym > cialem by w jego efekcie znalezc sie na jej ramieniu...tak sie zakrecic, > poobracac, poplasac i leciec prosto w ukochanej kobiety ramiona))) > "wirowanie na jej ramie" to juz zapewne skrot myslowy.. Trafiło mi to do przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Do fachowców 24.04.03, 18:00 ........ale sie ludziska znacie,tak szybko zareagowaliscie ze ja jak zwykle nie zdazylam. Te piosenke kocham nie slyszalam jej od lat, pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Do fachowców 24.04.03, 18:13 Sprowadzony po fajrancie fachowiec oznajmia : WIROWANIE, NA JEJ RAMIĘ KROPLA DESZCZU, SŁOŃCA PROMYK I teraz już chyba wiadomo o co chodzi. Podobny greps z przesunięciem frazy zrobił Klaus M. w utworze "Jezu jak się cieszę": WSTAWAĆ I PRA COWAĆ I MIEĆ . Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Do fachowców 24.04.03, 18:16 Kurcze, co fachowiec, to fachowiec. I teraz to bardzo ladnie brzmi. Poetycko i w ogole mmmmmmmmmm....... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Do fachowców 24.04.03, 18:17 prawde mowiac dla mnie brzmi to nadal...tak sobie - delikatnie ujmujac Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Do fachowców 24.04.03, 18:37 teddy4 napisał: > Sprowadzony po fajrancie fachowiec oznajmia : > > WIROWANIE, NA JEJ RAMIĘ > KROPLA DESZCZU, SŁOŃCA PROMYK Nie, tam było Kropla wody, słońca promień > I teraz już chyba wiadomo o co chodzi. Podobny greps z przesunięciem frazy > zrobił Klaus M. w utworze > "Jezu jak się cieszę": WSTAWAĆ I PRA > COWAĆ I MIEĆ . W przypadku Klausa jest to jednak bardziej przekonywujące. Z większym wdziękiem, jeśli wolno mi zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: 'A na plaży mi się marzy stanie w słońcu i be 24.04.03, 18:20 teddy, ale tam bylo chyba KROPLA WODY, SLONCA PROMIEN... Albo ja zle zapamietalam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: 'A na plaży mi się marzy stanie w słońcu i be IP: 62.233.138.* 24.04.03, 19:02 pizmak31 napisała: > teddy, ale tam bylo chyba KROPLA WODY, SLONCA PROMIEN... Albo ja zle > zapamietalam... Chyba macie rację z kroplą wody - z promykiem już raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysio-pysio Wielkie dzieki i jeszcze jedna prosba IP: 217.153.4.* 24.04.03, 19:03 Gdzie moge znalezc te piosenke. Moze byc nawet oslawiony format mp3. Jak zawsze Wasz wierny mysio-pysio. Prosbe swo motywuje tym iz jest mi ona niezbednie potrzebna (innymi slowy 'na gwalt') w a normalnej dystrybucji to raczej jej nie znajde Mysio a nawet Pysio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Wielkie dzieki i jeszcze jedna prosba IP: 62.233.138.* 24.04.03, 19:05 Pomaton EMI wypuścił THE BEST OF RENDEZ VOUS w tamtym roku. Empiki, Media Markty a nawet karfury i tesko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysio-pysio Mp3 z "Anną" IP: 217.153.4.* 24.04.03, 20:03 Gdzie moge znalezc mp3 z Anna bo w sklapach są już chyba marne szanse. Top rzecież utwór z lat 80-ych Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Mp3 z 'Anną' 24.04.03, 20:40 kolezanko/kolego zerknij na post powyzej..to JEST w sklepach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: Mp3 z 'Anną' IP: *.arcor-ip.net 24.04.03, 21:48 nie the best of, a reedycja jedynej plyty rendez vous w debilnej serii niepokonani Odpowiedz Link Zgłoś
srootootoo Re: 'A na plaży mi się marzy stanie w słońcu i be 24.04.03, 22:40 Ja tyle co pamietam to Rande vouz są z... (byli)Łodzi. Wcześniej Kosmowski załozył jedną z pierwszych kapel (niby) punkowych w Polsce- "Brak". I mięli taki utwór pt" Bliski wschód". To był wtedy czad. A z "Anny" to pamiętam: "...polowanie na bananie stanie w słońcu i bez końca" (chyba tak cos leciało) ) Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Fajna strona o zespole Rendez Vous 24.04.03, 22:58 www.btsnet.com.pl/mstepien/zespol/sklad.html ) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Fajna strona o zespole Rendez Vous 24.04.03, 23:06 wasaty basista najladniejszy ))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Fajna strona o zespole Rendez Vous 24.04.03, 23:29 A w ogóle ta piosenka ma dwie wersje, jedną z lat 80-tych, drugą o jakieś 10 lat młodszą, nawet teledysk do niej zrobiono... Odpowiedz Link Zgłoś
n_eska71 Re: Fajna strona o zespole Rendez Vous 24.04.03, 23:39 mallina napisała: > wasaty basista najladniejszy I do tego "Sępu" !!! Vulture, czy to nie jakaś rodzina? )) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Wąsy to ma tylko Teddy 25.04.03, 06:23 n_eska71 napisała: > mallina napisała: > > > wasaty basista najladniejszy > > I do tego "Sępu" !!! Vulture, czy to nie jakaś rodzina? )) Nieee... zaraz zaraz... ojciec nie ma wąsów... matka nie ma... chyba nieee... Odpowiedz Link Zgłoś