cze67 14.05.03, 10:42 A więc jednak - Kombi powraca. Skawiński, Tkaczyk i Jan Pluta, ich dawny perkussta siedzą już w studio i nagrywają. Zespół ma się nazywać niezwykle oryginalnie - Kombi 2. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: Kombi wraca!!! 14.05.03, 10:44 Tak przynajmniej podaje Super Express www.se.com.pl/iso/Dzisiaj/Rozrywka/Newsy/newsy_2.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raznor Re: Kombi wraca!!! IP: *.teleton.pl 14.05.03, 10:44 czas wyjechać z kraju........tam gdzie ich nie bedzie słychać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: Kombi wraca!!! IP: 213.17.133.* 14.05.03, 10:47 "Słodkiego miłego życia"...boże!!! ____ Tall cans in the air Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Re: Kombi wraca!!! IP: 155.123.46.* 14.05.03, 10:53 z tego co pamietam to w oryginalnym skladzie byl jeszcze klawiszowiec - S.Losowski....Prosze o natychmiastowe dolaczenie go do skladu ! Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Kombi wraca!!! 14.05.03, 11:03 Gość portalu: AgentCooper napisał(a): > z tego co pamietam to w oryginalnym skladzie byl jeszcze klawiszowiec - > S.Losowski....Prosze o natychmiastowe dolaczenie go do skladu ! WŁaśnie, brak Łosowskiego jest niepokojący. Czyżby muzycy kierowali się w stronę, za przeproszeniem, rocka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Re: Kombi wraca!!! IP: 155.123.46.* 14.05.03, 11:09 cze67 napisał: > Gość portalu: AgentCooper napisał(a): > > > z tego co pamietam to w oryginalnym skladzie byl jeszcze klawiszowiec - > > S.Losowski....Prosze o natychmiastowe dolaczenie go do skladu ! > > WŁaśnie, brak Łosowskiego jest niepokojący. Czyżby muzycy kierowali się w > stronę, za przeproszeniem, rocka??? Tak jest, zadam przywrocenia Slawka do skladu !!! Bez niego Black&White, Slodkiego, Milego, Nasze Randez Vous nie brzmialo by tak samo... A swoja droga to mozna sie bylo spodziewac ze na fali wracajacej mody na lata 80 (vide zajebista jak dla mnie Super Girl and Romantic Cowboys - mozna gdzies dostac plyte ???) chlopaki sie reaktywuja. > Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Kombi wraca!!! 14.05.03, 11:20 Gość portalu: AgentCooper napisał(a): A swoja droga to mozna sie bylo spodziewac ze na fali wracajacej mody na lata > 80 (vide zajebista jak dla mnie Super Girl and Romantic Cowboys - mozna gdzies dostac plyte ???) chlopaki sie reaktywuja. Z powodu nostalgii która mnie nagle ogarnęła żądam, by reaktywowały się następujące grupy: Mr Zoob, Papa Dance, Azyl P., Ozzy, Klincz, L-4, a przede wszystkim świetnego żeńskiego bandu Mad Money!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Re: Kombi wraca!!! IP: 155.123.46.* 14.05.03, 11:28 cze67 napisał: > Z powodu nostalgii która mnie nagle ogarnęła żądam, by reaktywowały się > następujące grupy: > Mr Zoob, Papa Dance, Azyl P., Ozzy, Klincz, L-4, a przede wszystkim świetnego > żeńskiego bandu Mad Money!!! O kurde: Azyl P byl zajebisty !!! A Mad Money zupelnie nie kojarze...Moglby sie jeszcze reaktywowac Rezerwat, Kapitan Nemo (aczkolwiek podobno gral ostatnio w CDKu) i Banda i Wanda... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Kombi wraca!!! 14.05.03, 11:31 Gość portalu: AgentCooper napisał(a): > O kurde: Azyl P byl zajebisty !!! A Mad Money zupelnie nie kojarze... Czasem w MTV Classic można zpbaczyć... Naprawdę warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Kombi wraca!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 11:51 cze67 napisał: > Gość portalu: AgentCooper napisał(a): > A swoja droga to mozna sie bylo spodziewac ze na fali wracajacej mody na lata > > 80 (vide zajebista jak dla mnie Super Girl and Romantic Cowboys - mozna > gdzies dostac plyte ???) chlopaki sie reaktywuja. > > Z powodu nostalgii która mnie nagle ogarnęła żądam, by reaktywowały się > następujące grupy: > Mr Zoob, Już się reaktywowali Papa Dance, j.w. Azyl P., Ozzy, Klincz, L-4, a przede wszystkim świetnego > żeńskiego bandu Mad Money!!! > Te zespoły na szczęście zginęły w morzu niepamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Kombi wraca!!! 14.05.03, 12:42 Gość portalu: P-77 napisał(a): > > Z powodu nostalgii która mnie nagle ogarnęła żądam, by reaktywowały się > > następujące grupy: > > Mr Zoob, > Już się reaktywowali > Papa Dance, > j.w. Hurrraaaa!!!! > Azyl P., Ozzy, Klincz, L-4, a przede wszystkim świetnego > > żeńskiego bandu Mad Money!!! > > > Te zespoły na szczęście zginęły w morzu niepamięci. Eeee, marudzisz. Fajne, hardkorowe bendy to były... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeden Re: Kombi wraca!!! IP: *.wp-sa.pl 14.05.03, 13:39 cze67 napisał: > Gość portalu: AgentCooper napisał(a): > A swoja droga to mozna sie bylo spodziewac ze na fali wracajacej mody na lata > > 80 (vide zajebista jak dla mnie Super Girl and Romantic Cowboys - mozna > gdzies dostac plyte ???) chlopaki sie reaktywuja. > > Z powodu nostalgii która mnie nagle ogarnęła żądam, by reaktywowały się > następujące grupy: > Mr Zoob, Papa Dance, Azyl P., Ozzy, Klincz, L-4, a przede wszystkim świetnego > żeńskiego bandu Mad Money!!! > Mr Z'oob cały czas koncertuje, choć o nim cicho... w grudniu grali nawet trasę po Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Kombi wraca!!! 14.05.03, 13:44 Gość portalu: Jeden napisał(a): > Mr Z'oob cały czas koncertuje, choć o nim cicho... w grudniu grali nawet trasę po Polsce. Kurcze, ale w Gdańsku ich chyba nie było? Nigdy bym sobie nie darował... Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Kombi wraca!!! 14.05.03, 10:54 Niech zrobią cover "Smells Like Teen Spirit" Czy zaskoczą nas tym samym oryginalnym zestawem perkusyjnym o cudownym brzmieniu? Jestem za ))))) I. Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Kombi wraca!!! 14.05.03, 11:17 Kombi 2 - to taki sam "zabieg" jak w przypadku "Lombard group" czy L'ombard, Slade II, Glitter Band, Company of Snakes (ludzie z Whitesnake bez Coverdale'a), Johnk Kay's Steppenwolf itp. przebrzmiałe gwiazdki lat 70-tych i 80-tych, które wznawiają działalność bez dawnych liderów, lub w każdym razie bez osoby mającej pełne prawa do właściwej nazwy. Efekt artystyczny żaden, podobnie wiarygodność... Ale właściwie o jakiej wiarygodności można mówić w przypadku Skawy, który po prostu zawsze grał to, co było mniej lub bardziej modne. Ciekawe jak idiotycznie będzie się prezentował na scenie, cały w dziarach, śpiewając tęsknym głosem np. "Jej wspomnienie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Kombi wraca!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 11:53 Kombi bez Łosowskiego? To bardziej wygląda na nowy Skawalker a szyld Kombi chyba tylko dla zyskania popularności. Niech tylko Skawiński nie śpiewa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Kombi wraca!!! 14.05.03, 11:54 Gość portalu: P-77 napisał(a): > Niech tylko Skawiński nie śpiewa!!!!! Tak jest! Niech śpiewa Tkaczyk! Waldek! Waldek! Waldek! Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Kombi wraca!!! 14.05.03, 12:45 Mam nadzieję, że Tkaczyk znowu poklanguje...... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Kombi wraca!!! 14.05.03, 12:46 gregkor napisał: > Mam nadzieję, że Tkaczyk znowu poklanguje...... Waldek! Waldek! Waldek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: Kombi wraca!!! IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 14.05.03, 13:00 albo ja glupi jestem , albo slepy , ale nie widzialem na zdjeciu lysego losowskiego , co z nim ???? przy okazji szansy na sukces pojawil sie kolo tkaczyka i skywalkera - grzegorza Odpowiedz Link Zgłoś
piowiec Re: Kombi wraca!!! 14.05.03, 13:09 Gość portalu: syntax napisał(a): > albo ja glupi jestem , albo slepy , ale nie widzialem na zdjeciu lysego > losowskiego , co z nim ???? przy okazji szansy na sukces pojawil sie kolo > tkaczyka i skywalkera - grzegorza Losowki ma studio nagraniowe w Trojmiescie tak wię moze juz calkowicie przeszedła na taka działalnośc i "nie bawi" się w Kombi. Odpowiedz Link Zgłoś
tkool a mi po prostu zal... 14.05.03, 16:29 A mi po prostu zal. Kogo? Skawy. Bo to swietny gitarzysta (wedle niektorych najlepszy). To co wyprawial z wioslem w O.N.A. to byla pierwsza klasa rasowego rockowego grania. A co teraz? Teraz ten starszy juz pan - zamiast zalozyc kolejna fajna kapele rockowa - bawi sie w klonowanie samego siebie. On zaprzepasci bez dwoch zdan swoj talent w nowym Kombi i utonie w bagnie komercji... Zal mi tez Chylinskiej, ktora bez wujka Skawy nie poradzi sobie z nowymi projektami, tym bardziej, ze szuka gitarzystow wedle zasady - musi byc przystojny, dobrze zbudowany i oby sie ubieral na czarno. A jak gra? Niewazne, to tylko gitara. To taki casting, w stylu Idola. )) Rozwiazanie O.N.A. to moje najwieksze rozczarowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
stazzio A ja lubiłem zespół Kombi... 14.05.03, 20:51 ...kiedy miałem lat jedenaście i nic innego nie puszczali w telewizorze... Lubiłem też piosenkę "Nie ma wody na pustyni" zespołu (chyba?) BAJM (z tych samych powodów) - tam przez repetycję mi się utrwaliła, bo grali to kiedyś na okrągło. cze67 napisał: > A więc jednak - Kombi powraca. Skawiński, Tkaczyk i Jan Pluta, ich dawny > perkussta siedzą już w studio i nagrywają. Zespół ma się nazywać niezwykle > oryginalnie - Kombi 2. A teraz pytanie, na które nie umiem znaleźć odpowiedzi: PO CO? PS Może nasz Szanowny Parlament, zamiast zajmowaś się głupotami, powinien uchwalić jakąś ustawę, określającą górną granicę wieku dla wykonawców muzyki popularnej... A powyżej tej granicy dawał wykonawcom wybór: chirurgiczne zneutralizowanie strun głosowych i kończyn zdolnych do produkowania dźwięków... albo przymusowa deportacja na Wschód (w Rosji podobno bardzo lubią Marylę R. i jej przyjaciół w kuglarskim rzemiośle). To co? Lobbujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Kombi wraca!!! IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 14.05.03, 20:59 Hmmm ... no nie wiem co o tym myśleć. Kombi to był dobry zespół który grał bardzo przyzwoitą muzykę pop w latach '80 której wciąż słucham z przyjemnością. O.N.A. to dla mnie, jak kiedyś napisał Jasiek "ŻE.NA.DA" więc już nic gorszego być nie może. Ale Kombi, w dzisiejszych czasach? Przecież wyszłoby jak na dłoni że Skawa jest koniunkturalistą jakich mało. Więc w sume jestem w rozterce. P.S. Dzisiaj takie elektroniczno-dyskotekowe brzmienia z połowy lat '80 nie przejdą. Panowie muszą wymyślić coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś