freerock 24.05.07, 23:22 Witam. Może ktoś chciałby się podzielić swoimi wrażeniami po ostatnich koncertach Marillion w Polsce? Zapraszam. P.S I błagam jak ktoś chce pisać, że "marillion sie skonczył na Fishu etc..." to niech załozy inny nowy wątek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jednośćmacic Re: Koncerty Marillion- wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 07:12 A czy Fish ma może przystojnego syna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vapor Re: Koncerty Marillion- wrażenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:37 Poziom wpisu przedmówcy na poziomie jego nicka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meloman Re: Koncerty Marillion- wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 12:38 Marillion skończył się na Fishu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a'tomek Re: Koncerty Marillion- wrażenia IP: *.remontowa.com.pl 25.05.07, 12:43 Marillion skończył się na Kill'Em All. Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Koncerty Marillion- wrażenia 25.05.07, 16:20 No cóż... jednak poziom bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vapor Re: Koncerty Marillion- wrażenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 17:28 No niestety. Wciaz rzeczowe wpisy skamielin po-Fishowych czyli sprzed 20 lat, kiedy to wreszcie marillion zaczął sie rozwijac, a nie zgrywac epigona Genesis... Odpowiedz Link Zgłoś
glublak Re: Koncerty Marillion- wrażenia 26.05.07, 15:59 masz rację, po prostu fishMarillion to zupełnie inny zespół od HoggyMarillion. Tego się trzeba trzymać, aczkolwiek mi odpowiada bardziej Fish. Odpowiedz Link Zgłoś
greystone Re: Koncerty Marillion- wrażenia 28.05.07, 20:27 W zeszłym roku na jesieni byłem na koncercie Fisha w Stodole i muszę powiedzieć, że prawdziwe Marillion to Fish. Koncert był wspaniały..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vapor Re: Koncerty Marillion- wrażenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 19:35 Zeby jeszcze choc potrafil komponowac i grac, wokal i teksty to nie wszystko... ale kotlety mozna odsmażać długo - teraz Clutching, pozniej 25 rocznica Script, 25. Fugazi, pozniej 30. singla market Square heroes, a pozniej Heather urodzi dziecko, a Fish zostanie wokalistą Mostly Autumn i to dopiero bedzie "marillion". Czekaja nas tłuste lata))) Odpowiedz Link Zgłoś
greystone Re: Koncerty Marillion- wrażenia 29.05.07, 23:08 No fakt, Marillion już nie istnieje, to co robi Hogart to popłuczyny po Marillion. Jak go słyszę to przypomina mi się Papa Dance. Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Koncerty Marillion- wrażenia 30.05.07, 00:14 No cóż... próbowałem, nie udało sie, trudno. Pozdrawiam fanów, dla których marillion nie skonczył sie z Fishem. Odpowiedz Link Zgłoś
godisblack Re: Koncerty Marillion- wrażenia 30.05.07, 10:04 Dla niektórych Pink Floyd skończył się z odejściem Syda Barretta itd. Dla mnie prawdziwy Marillion to lata przed przyjściem Fisha. Jak przyszedł ten mydłek ze swoim dyszkantem i płaczliwymi tekstami, wydarzyła się prawdziwa katastrofa )) Ludzie, wyluzujcie... Koncert w Poznaniu był świetny. Przynajmniej nie odcinali kuponów grając przedpotopowe kawałki. Symptomatyczne, że publiczność wymogła na zespole zagranie jednego kawałka. Jakiego? "The Space" oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
new_machine Re: Koncerty Marillion- wrażenia 30.05.07, 10:17 "Zazdraszam" ludziom, ktorzy bezbolesnie przeszli na marillion bez rybki. Ja sie nie moge przelamac, a przeciez Steve gra wciaz swietnie. Musialabym sluchac samej lini melodycznej chyba, bez wokalu, bo jakos nie moge sie przelamac... No i niestety ma racje ten, kto pisal ze Fish odgrzewa i ogrzewa kotleciki... Odpowiedz Link Zgłoś
godisblack Re: Koncerty Marillion- wrażenia 30.05.07, 10:35 A propos. Kiedyś przed latami, jeszcze przed wydaniem "Brave", programowo nie chciałem słuchać Marillion bez Fisha. Kolega pożyczył mi składankę, pół na pół Fisha z Hogarthem. Pomyślałem, że ten nowy cienki ma głosik i w ogóle żenada. Przypomniałem sobie to na koncerie kiedy ostatecznie przekonałem się że Hogarth ma mocny głos i nie wiem czy wokalnie nie skasowałby Fisha. Co do tego ostatniego to nie wiem, bo poza jego pierwszą solową płytą, której nie dosłuchałem do końca, nie miałem już ochoty śledzić jego poczynań. Muzycznie, słuchając płyta po płycie, zachowana jest ciągłość. Clutching At Straws dzieli więcej od Fugazi niż od Seasons End. Zresztą ta ostatnia nie zabrzmiałaby dobrze z wokalem Fisha. Podsumowując mój pogląd - Marillion rozwijał się naturalnie i w pewnym momencie dotychczasowy wokalista przestał pasować do koncepcji i musiał odejść. Zauważcie, że w momencie rozstania Marillion był popularny i gdyby na siłę chcieli dalej pojawiać się wysoko na liście przebojów, Fish (jako twarz popularnego zespołu) zostałby. Zauważcie też, że nie jest planowana trasa koncertowa z serii odcinamy kupony z Fishem. Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Koncerty Marillion- wrażenia 30.05.07, 18:53 ja rozumiem, że dla fanów, którzy słuchali marillion z Fishem od poczatku, zmiana wokalisty mogła buc nie do zaakceptowania, ale nie rozumiem tego agresywnego tonu w niektórych wypowiedziach. Ja osobiscie wole Marillion ze Stevem, ale nie krzycze jaki to Fish jest beee. Mnie po prostu jego wokal sie nie podoba i nic na to nie poradze. Nie znaczy to jednak, że nie mam do Niego szacunku. Po co robić podziały. Pozdrawiam wszystkich fanów zarówno tego starego jak i nowego marillion, a najbardziej pozdrwiam po prostu fanów Marillion Odpowiedz Link Zgłoś
new_machine Re: Koncerty Marillion- wrażenia 02.06.07, 09:57 , ja sie nawet nie spostrzeglam, ze Marillion zmienil wokaliste, to znaczy zawsze mowilam, ze lubie ten zespol, choc slucham tylko starych plyt, w koncu sie zorientowalam, ze "nowy" wokalista, to nie jest cos przejsciowego i ten "nowy" jest juz z zespolem chyba dluzej niz Fish... Teraz juz poprostu nie mowie, ze jestem fanem Marillion bo przeciez to juz zupelnie co innego. I dodam, ze nie popieram agresji w zadnym wydaniu, a nowego wokaliste slyszalam tylko tyle ile Kaczkowski w minimaxie puscil, dla mnie za bardzo popowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fish Re: Koncerty Marillion- wrażenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.07, 21:54 Marillion z Hogarthem ma 3 dobre plyty wedlug mnie,z Fishem wszystkie sa bardzo dobre.Juz nie moge sie doczekac pazdziernikowych koncertow ryby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vapor Re: Koncerty Marillion- wrażenia IP: *.autocom.pl 01.06.07, 23:28 A ktore to niby te trzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fish Re: Koncerty Marillion- wrażenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.07, 09:42 Brave,Afraid of Sunlight,Marbles Odpowiedz Link Zgłoś
new_machine Re: Koncerty Marillion- wrażenia 02.06.07, 09:59 A ja juz nie czekam na koncerty Fisha, bo: 12 lat temu bylam na jego koncercie, na ktorym zapowiadal, ze utwory Marillion gra ostatni raz.... Odpowiedz Link Zgłoś