Gość: muz IP: *.acn.waw.pl 26.05.07, 10:44 Mój typ: Led Zeppelin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 11:01 Czy ty jesteś normalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżon Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.as.kn.pl 26.05.07, 11:06 Ja się zgodzę z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfga Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 11:10 z czym? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 26.05.07, 11:17 The Rolling Stones. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 11:39 Chciłbym cię gościu spotkać w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wart Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: 217.153.84.* 26.05.07, 12:37 a co gościu, obiłbyś mu mordę? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 26.05.07, 12:46 > Chciłbym cię gościu spotkać w realu. Nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: 212.122.212.* 26.05.07, 14:34 bądż tak uprzejmy i wymyśl sobie swój oryginalny nick! a co do tego gościa co uważa, że Stonesi sa przereklamowani... no cóż... z koniem się nie kopie )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżon Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.as.kn.pl 26.05.07, 11:50 Z założycielem wątku. Led Zeppelin zawsze mnie śmieszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 13:25 A mnie takie bezguścia jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżon Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.as.kn.pl 26.05.07, 13:45 Bezguściem jest ten, kto słucha Led Zeppelin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:16 Bezguściem jest ten kto słucha hip hopu, dance i R&B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżon Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.as.kn.pl 26.05.07, 21:25 Też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:36 Fajnie że chociaż w jednym się zgadzamy... Odpowiedz Link Zgłoś
wisdomflove Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 04.10.14, 20:32 Gdyby nie byli dobrzy, to nie mieli by szansy zostać przereklamowani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.65.rev.vline.pl 26.05.07, 11:51 Ze świata metalu - Pantera, Sepultura i też w pewnym sensie Slayer. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 26.05.07, 13:29 W jakim sensie Slayer? tzn rozumiem że inne mniej popularne kapele były/są tak samo dobre, ale Slayer jednak poniżej pewnego poziomu nie schodzi... natomiast co do Sepultury to na pewno przereklamowane jest badziewne "Roots" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.65.rev.vline.pl 26.05.07, 22:50 tomash8 napisał: > W jakim sensie Slayer? tzn rozumiem że inne mniej popularne kapele były/są tak > samo dobre, ale Slayer jednak poniżej pewnego poziomu nie schodzi... Schodził i to nie raz, czego najlepszym przykładem cienkie jak barszcz płyty "Divine Intervention" i "Undisputed Attitude". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wart Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: 217.153.84.* 26.05.07, 12:37 Lez Zeppelin i w mniejszym stopniu The Rolling Stones. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 26.05.07, 12:47 W Polsce na pewno Deep Purple. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoid Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 22:13 ihopeyouwilllikeme napisał: > W Polsce na pewno Deep Purple Dziwne ze ktos kto sie wczesniej wypowiadal pozytywnie o starym rocku teraz nagle zmienia zdanie. Wprawdzie tylko krowa nie zmienia pogladow, ale tak radykalne podejście charakteryzuje miernoty bez wlasnego gustu, ktore słuchaja tego co modne. A wiec w tym miesiącu Joanna Newsom jest modna i fajna a za kwartal dowiemy sie ze jest pretensjonalna i przereklamowana. A co w takim razie nie jest przereklamowane? To czego nikt nie chce słuchac? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 28.05.07, 15:13 > Dziwne ze ktos kto sie wczesniej wypowiadal pozytywnie o starym rocku teraz > nagle zmienia zdanie. Nie zmieniłem zdania na temat starego rocka. Niemniej staram się odchodzić od tego typu uogólnień. Bo zaraz się okaże, że mówiąc " lubię stary rock ", jestem zmuszony lubić absolutnie wszystkich przedstawicieli tego gatunku. Niby dlaczego ? Uwielbiam np. Led Zeppelin, King Crimson, Pink Floyd, natomiast nie lubię Deep Purple, Rolling Stones, Genesis.. czyli lubię stary rock czy nie ? Nie, lubię konkretne zespoły, i konkretnych wykonawców. > Wprawdzie tylko krowa nie zmienia pogladow, ale tak radykalne podejście > charakteryzuje miernoty bez wlasnego gustu, ktore słuchaja tego co modne. Od kiedy radykalne podejścia charakteryzują " miernoty bez własnego gustu " ? Zawsze mi się wydawało, że jest dokładnie odwrotnie - żeby być radykalnym, trzeba właśnie mieć własny gust, a także odwagę, by przeciwstawić się opinii większości. > A wiec w tym miesiącu Joanna Newsom jest modna i fajna a za > kwartal dowiemy sie ze jest pretensjonalna i przereklamowana. Ani razu się nie wypowiadałem na temat Joanny Newsom, nie mam pojęcia czy jest modna czy nie. Kieruję się własnym gustem. Zresztą o co chodzi z tą " modą " ? Są środowiska, gdzie Deep Purple są modni, a są takie, gdzie nie są. W Polsce to zespół kultowy, a np. w Stanach, z tego co słyszałem, od dawna już nie grają koncertów, bo mało kto chce ich tam słuchać - tam bogami są Led Zeppelin. Gdybym tam wyraził taką opinię jak wyżej, reakcją byłoby co najwyżej wzruszenie ramion. Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Led Zep a Purple - do ajhołpa 04.06.07, 10:08 ihopeyouwilllikeme napisał: > Zresztą o co chodzi z tą " modą " ? > Są środowiska, gdzie Deep Purple są modni, a są takie, gdzie nie są. W Polsce to zespół kultowy, a np. w Stanach, z tego co słyszałem, od dawna już nie grają > koncertów, bo mało kto chce ich tam słuchać - tam bogami są Led Zeppelin. Ajhołp - mała uwaga: w ciągu ostatnich 6 lat Purple zagrali w Stanach 4 trasy, łącznie co najmniej 114 koncertów plus zaplanowane na ten rok 28 występów (lipiec i sierpień), tak że nie do końca "mało kto chce ich tam słuchać". I zdecydowanie nie są to występy w klubach studenckich... Tak więc na przyszłość staraćjsię weryfikować swoje informacje A co do "boskich" Led Zeppelin - ile i jakich koncertów w tym okresie w Stanach dali (razem bądź osobno) panowie Page i Plant? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Led Zep a Purple - do ajhołpa 04.06.07, 11:25 > Ajhołp - mała uwaga: w ciągu ostatnich 6 lat Purple zagrali w Stanach 4 trasy, > łącznie co najmniej 114 koncertów plus zaplanowane na ten rok 28 występów > (lipiec i sierpień), tak że nie do końca "mało kto chce ich tam słuchać". I > zdecydowanie nie są to występy w klubach studenckich... Tak więc na przyszłość > staraćjsię weryfikować swoje informacje W porządku, miałem niesprawdzone informacje. Niemniej, jak tak teraz patrzę, nie są to jakieś wielkie hale - nie ma na liście żadnych Fleet Center, Sports Arena, United Center.. czyli największe hale w Ameryce jednak omijają. > A co do "boskich" Led Zeppelin - ile i jakich koncertów w tym okresie w Stanach > > dali (razem bądź osobno) panowie Page i Plant? Page i Plant to jednak zupełnie co innego. Taki np. Page od dawna nie zrobił nic, co miałoby znaczenie dla szerokiej publiczności. Zobaczymy co będzie, kiedy dojdzie do spodziewanej reaktywacji.. Nie rozumiem, czemu ludzie tu tak nie lubią Zeppów. Ci goście nagrali cztery płyt należące do ścisłego kanonu rocka ! Sądzę, że dużo większa estyma, jaką w naszym kraju cieszą się ci drudzy wynika z tego, że po prostu wiele razy u nas występowali, podczas gdy Led Zeppelin nigdy ( w sensie Led Zeppelin, nie Page i Plant czy sam Plant ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bara bara Re: Led Zep a Purple - do ajhołpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 12:36 > W porządku, miałem niesprawdzone informacje. Niemniej, jak tak teraz patrzę, ni > e > są to jakieś wielkie hale - nie ma na liście żadnych Fleet Center, Sports Arena > , > United Center.. czyli największe hale w Ameryce jednak omijają. No tak, znawca hal i stadionów w USA się odezwał. Powinieneś jeszcze sprawdzić czystość toalet. Bo może grają w halach z brudnymi kiblami - to już dyskwalifikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Led Zep a Purple - do ajhołpa 04.06.07, 12:38 ihopeyouwilllikeme napisał: > W porządku, miałem niesprawdzone informacje. Niemniej, jak tak teraz patrzę, nie są to jakieś wielkie hale - nie ma na liście żadnych Fleet Center, Sports Arena United Center.. czyli największe hale w Ameryce jednak omijają. Nie no, jasne, że lata 73-76 czy 85-87 należą już do przeszłości, ale naprawdę niewiele jest juz w tej chwili zespołów, które z równą regularnością i z równym powodzeniem wybierają się w trasy po całym świecie, również po Stanach. W tym przypadku rzeczywiście Purple może i nie są zespołem wprowadzającym swoje płyty na listy bestsellerów, ale kasa jaką robią na trasach (a wiem z pewnych źródeł jest naprawdę potężna. (Jak mawia nasz Premier bez Konta - "jeśli ktoś ma dużo pieniędzy, no to oczywiste jest, że SKĄDŚ je ma"...) > > A co do "boskich" Led Zeppelin - ile i jakich koncertów w tym okresie w S > tanach dali (razem bądź osobno) panowie Page i Plant? > > Page i Plant to jednak zupełnie co innego. Dlaczego inną miarą mierzyc Purpli i pozostalosci po LZ? Losy obu zespołów po ich rozpadzie potoczyły się inaczej, ale co z tego? Po rozpadzie Zeppelinów ich legendę obronił chyba tylko Plant, a i to nie bez wpadek ("Shaken'N'Stirred"). > Taki np. Page od dawna nie zrobił > nic, co miałoby znaczenie dla szerokiej publiczności. Jesli chodzi o dokonania premierowe to od 1980 nie zrobił zbyt wiele, niestety. Płytę "Outrider" (poza utworem "Midnight Moonlight" rzecz jasna) mógłby nagrać byle kto, płytę "Walking into Clarksdale" po pół roku widziałem w Berlinie w koszach z przeceną. Udał się projekt "Coverdale Page", to prawda... Potem "No Quarter" z paroma nowymi kompozycjami - "Wonderful One" był rzeczywiscie wonderful, tudzież "Yallah", ale chyba od kogoś takiego jak Page mozna wymagac nieco więcej niż okazjonalne wzloty raz na kilka lat...? > Zobaczymy co będzie, kiedy dojdzie do spodziewanej reaktywacji.. Ehm - "spodziewana reaktywacja" jest spodziewana od 1980 roku, więc pewnie jeszcze będziemy się jej długo spodziewać... > Nie rozumiem, czemu ludzie tu tak nie lubią Zeppów. Nie wiem czemu - ja ich bardzo lubię, aczkolwiek nie przesadzam z czołobitnością (nie dalej jak przy sobotnim sprzątaniu zapusciłem sobie m.in. "Dreamland" Planta > Ci goście nagrali cztery > płyt należące do ścisłego kanonu rocka ! Zgadza się - ale nie zapominałbym też o pozostałych. > Sądzę, że dużo większa estyma, jaką w naszym kraju cieszą się ci drudzy > wynika z tego, że po prostu wiele razy u nas występowali, podczas gdy Led > Zeppelin nigdy ( w sensie Led Zeppelin, nie Page i Plant czy sam Plant. No nie do końca, bo przed 1991 rokiem myślę, że również Purple cieszyli się większą popularnoscią (choć z drugiej strony jak to zmierzyć?). Powiem tak - przypuszczam, że wśród narodów naszej części Europy (ale również Niemcy) większe wzięcie miała muzyka czerpiąca w swych elementach czy harmoniach z klasyki, stawiająca melodię ponad rytm - być może to jest jakies wytłumaczenie, być może się mylę, ale to nie tylko polska przypadłość. Głownym rynkiem zbytu Purpli i całej "rodziny" to do dzisiaj są Niemcy i Japonia. Tak czy inaczej to temat nie do rozstrzygnięcia, choć na pewno w podobny sposób można się zastanawiać nad fenomenem popularności różnych innych wykonawców - dlaczego ten, a nie inny, dlaczego tu ich lubią a nie tam? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Led Zep a Purple - do ajhołpa 04.06.07, 14:16 Przede wszystkim - dziękuję za dyskusję na argumenty, a nie na wyzwiska.. > Dlaczego inną miarą mierzyc Purpli i pozostalosci po LZ? Losy obu zespołów po > ich rozpadzie potoczyły się inaczej, ale co z tego? Zespół Deep Purple jako marka istniał, z przerwami rzecz jasna, cały czas. Led Zeppelin w pewnym momencie po prostu zakończyli działalność. Po In Through The Out Door nie wydali ani jednej płyty z premierowym materiałem ( Cody nie liczę ), nie zagrali też ani jednej trasy. Zawsze łatwiej jest sprzedać ludziom coś, co już znają. Nie sądzę, by Plant kiedykolwiek podejmował próbę obrony legendy - raczej starał się budować własną markę, w czym nie ma nic dziwnego. I, jak dla mnie, udało mu się to nieźle, choć może niekoniecznie w sensie komercyjnym ( lubię wszystkie jego solowe płyty, także Shaken'n'Stirred, wcale nie tylko za odwagę ). Trudno dywagować co by było, gdyby Led Zeppelin istnieli do dziś.. > płytę "Walking into Clarksdale" po pół roku widziałem w Berlinie w > koszach z przeceną. Jestem przekonany, że gdyby wydali ją jako nową płytę Led Zeppelin, wynik byłby dużo lepszy. Choć to oczywiście tylko gdybanie. > ale chyba od kogoś takiego jak Page mozna wymagac > nieco więcej niż okazjonalne wzloty raz na kilka lat...? Na mnie on od dawna sprawia wrażenie faceta straszliwie zmęczonego.. jedno trzeba oddać Purplom czy Stonesom - oni do dziś potrafią tryskać energią. > Zgadza się - ale nie zapominałbym też o pozostałych. No i tu też widać różnicę ( moim zdaniem przynajmniej ) między Purplami i Zeppami. Led Zeppelin to siedem albumów, będące jeden po drugim perfekcyjnymi rock'n'rollowymi uderzeniami ( ja dodaję jeszcze do tego The Song Remains The Same, powszechnie nielubiane, nie pojmuję czemu ), przy czym na każdym z nich można wskazać niejeden utwór od razu aspirujący do kanonu. A Purple ? Jeśli chodzi o moje zdanie - gdyby na In Rock nie było Child In Time i Speed King ( może jeszcze Bloodsucker ) to właściwie nie byłoby za co tego albumu pamiętać. Ja zresztą genialności w Dziecku w Czasie ( brrr.. nóż mi się w kieszeni otwiera kiedy słyszę z ust, zwłaszcza starszej daty, fanów to obrzydliwe spolszczenie ) nijak nie dostrzegam. Zresztą jedyną płytą Purpli, którą uważam za znakomitą od początku do końca, jest Machine Head, a za Smoke On The Water bez wątpienia należy im się miejsce w hall of fame. No ale co potem ? Niezłe Burn, przyzwoity powrót ( choć przereklamowany ponad miarę - znów zainteresowanie pociągnęły dwa numery, przy totalnie przeciętnej reszcie ) na Perfect Strangers, lata 90 to raptem jeden dobry kawałek ( Ted The Mechanic - wiem, wiem, przekonywano mnie, że Purpendicular to dzieło geniuszu, ale kiedy słucha się takiego straszydła jak np. Sometimes I Feel Like Screaming człowiekowi jakoś nie chce się w to wierzyć ), a XXI wiek przyniósł, jak dotąd, znośne Bananas ( akurat jest to jedna z moich ulubionych płyt - tylko jeden wypełniacz ! Jak na Purpli wynik doskonały ), i znowuż nudzące niemiłosiernie ( po pierwszych trzech numerach można spokojnie wyłączyć, dalej nie dzieje się zupełnie nic ) Rapture Of The Deep.. aha, bardzo lubiłem też wyklętego przez publiczność Stormbringera - płyta lekka, melodyjna, bezstresowa, bez tego mdlącego zadęcia, jakie charakteryzuje niemal wszystkie pozostałe albumy zespołu. Nawet Blackmore gra tam na luzie.. Jednym słowem - dla mnie Zeppy w ciągu 10 lat kariery nagrali 10 razy więcej wspaniałej muzyki niż Purple w ciągu lat 40. A mówię to - jak mi to już w tym wątku wytknięto - jako były fan zespołu.. ( nie, nie zapomniałem o Made In Japan, ale tego co sądzę o tym albumie wolę tu nie pisać, bo jeszcze mnie w ciemnej uliczce fanatycy napadną.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Led Zep a Purple - do ajhołpa 04.06.07, 14:25 Odnośnie melodii - no, nie wiem, czy w historii rocka wymyślono piękniejszy motyw gitarowy od Stairway To Heaven.. Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Led Zep a Purple - do ajhołpa 04.06.07, 14:50 ihopeyouwilllikeme napisał: "Jednym słowem - dla mnie Zeppy w ciągu 10 lat kariery nagrali 10 razy więcej wspaniałej muzyki niż Purple w ciągu lat 40. A mówię to - jak mi to już w tym wątku wytknięto - jako były fan zespołu." Kurcze - to jest argument, który nigdy mi nie przyszedł do głowy. Ale wcale nieodległy od prawdy. Rzeczywiście nagromadzenie świetnej muzy na płytach Zeppelinów jest miejscami bardzo intensywne... Muszę się nad tym zastanowić... Może w najbliższy weekend, bo już się zaczynam umawiać z kumplem na piwko > Odnośnie melodii - no, nie wiem, czy w historii rocka wymyślono piękniejszy > motyw gitarowy od Stairway To Heaven.. Ja wiem - wymyślono wiele pięknych momentów i Schody... są jednym z nich. Niestety to kawałek ograny i zarżnięty przez wszystkie możliwie stacje radiowe i trudno mi podchodzić do niego z jakimś obiektywizmem. Ale mogę powiedziec tak - miałem "kisiel w gaciach" słuchając "Schodów..." w wieku licealnym; a potem jakoś przeszło, chociaż do dziś uwielbiam wersję koncertową z "Song Remains..." i tam solówka Page'a jest wyśmienita, zagrana z polotem, nerwem - super po prostu. Tak jak napisałem wczesniej, to jest dyskusja nierozstrzygalna, a jeszcze jakbyśmy zaczęli rozbierać poszczególne płyty na kawałki a kawałki na "momenty" to hoho... Tak przy okazji, moim ulubionym albumem U2 (i od razu wideo) jest "Rattle & Hum" - a co? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
cao1618 Re: Led Zep a Purple - do ajhołpa 04.06.07, 19:23 No taka wymiane pogladow przyjemnie sie czyta. chociaż do dziś uwielbiam wersję koncertową z "Song > Remains..." i tam solówka Page'a jest wyśmienita, zagrana z polotem, nerwem - > super po prostu Cholera nie jestes sam. Uwielbiam to solo. Najlepsze jest w wersji video, gdy widzisz Page'a i te emocje miodzio ) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Led Zep a Purple - do ajhołpa 05.06.07, 10:43 > Tak przy okazji, moim ulubionym albumem U2 (i od razu wideo) > jest "Rattle & Hum" - a co? Ciekawa sprawa jest z tym Rattle & Hum - wśród fanatyków U2 raczej rzadko cieszy się on jakimś wielkim uznaniem, natomiast co i rusz spotykam osoby, które U2 " tylko lubią ", a właśnie R&H wskazują jako tą najulubieńszą płytę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Led Zep a Purple - do ajhołpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:30 Kto by się tam zajmowal takimi śmiesznymi zespolikami. Liczy się tylko Bono i Piotr Rubik. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 26.05.07, 13:23 Oasis i Radiohead Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 26.05.07, 13:52 mallina napisała: > Oasis i Radiohead mallino: oasis - tak radiohead - w zyciu! ;P ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: 212.122.212.* 26.05.07, 14:37 zdecydowanie JuTu... całą karierę robią na tym, że jakiś kurdupel udaje wielkiego zbawcę świata i polityka. żenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 26.05.07, 15:59 zgadzam sie U2 zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
glublak Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 26.05.07, 16:00 a myślalem że padną tu nazwy tokio hotel i ich troje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.as.kn.pl 26.05.07, 16:06 Jak może być przereklamowane coś, co jest powszechnie uważane za gów.no . Zastanów się zanim coś palniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: 212.122.212.* 26.05.07, 16:37 przepraszam! biję się w pierś! Odpowiedz Link Zgłoś
dasiek11 Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 26.05.07, 16:48 Garou i Ryszard Rynkowski Odpowiedz Link Zgłoś
samobcy Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 26.05.07, 17:28 Etam, ja z perspektywy lat uwazam, ze 90% zespołów, które kiedyś uważałem za ważne to straszna kicha. Mimo to mam wielki szacunek, dla takiego Kaczkowskiego, który z dziesiątek przeciętniaków uczynił w Polsce obiekty kultu. A przy okazji Led Zeppelin to obrzydliwy, pretensjonalny chłam. Odpowiedz Link Zgłoś
dasiek11 Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 26.05.07, 17:47 Chcesz powiedziec ze Abba i Boney M byli lepsi niz Zeppelini?A co w takim razie sadzisz o Purplach,Rainbow,Budgie,Sabbath?Kicz? Odpowiedz Link Zgłoś
samobcy Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 26.05.07, 18:02 > sadzisz o Purplach,Rainbow,Budgie,Sabbath?Kicz? Pewnie, że kicz. Co w tym złego? Wrzucanie do jednego wora ABBY i Boney M to jakieś nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.acn.waw.pl 26.05.07, 20:53 > Chcesz powiedziec ze Abba i Boney M byli lepsi niz Zeppelini? Normalnie jakbym czytał jakieś dialogi 10 latków: "a mój tata jest lepszy od twojego". Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 30.05.07, 16:14 haha, coś jak w Mikołajku: "Kto coś powie dostanie fangę w nos!!!-powiedział Euzebiusz" Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 27.05.07, 02:20 Wiem że to co napiszę będzie szokujące, ale z kompozycyjnego, czysto muzycznego punktu widzenia, takim zespołom jak Led Zeppelin czy Pink Floyd do Abby jest dość daleko. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: digan Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.idc.net.pl 31.05.07, 21:47 johnny-kalesony napisał: > Wiem że to co napiszę będzie szokujące, ale z kompozycyjnego, czysto muzycznego > punktu widzenia, takim zespołom jak Led Zeppelin czy Pink Floyd do Abby jest > dość daleko. > > > Pozdrawiam > Keep Rockin' A ten znowu swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.07, 18:27 sami prowokanci tutaj,hihi,no i powstala lista odjazdowych kapel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżon Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.as.kn.pl 26.05.07, 19:50 tak sobie to tłumacz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:20 Tak to sobie tłumaczę! Taki mam gust i nic ci do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:19 Piotr, w pełni cię popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot coffee Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.160.235.236.olsznet.ec.pl 26.05.07, 18:34 Ich Troje ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dpa Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 19:28 guns n sroses - sraxel rose Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolman Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:04 U2 Odpowiedz Link Zgłoś
dasiek11 Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 26.05.07, 21:46 Wrzucilem Abbe I boney do jednego wora bo sa mniej wiecej z tego okresu co Zeppelini. Stwierdzenie ot tak sobie ze U2 czy Zeppelini sa przereklamowani to nieporozumienie. Moze przyznaj sie po prostu czego sluchasz? Bo rownie dobrze ja moge wejsc na ksiege gosci Ich Troje gdzie wszyscy sie zachwycaja i napisac ze Michal to burak,w dodatku bez glosu i osobowosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolman Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 23:15 dasiek11 napisał: > to burak,w dodatku bez glosu i osobowosci Wypisz, wymaluj: Bono Odpowiedz Link Zgłoś
samobcy Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 27.05.07, 07:12 > Wrzucilem Abbe I boney do jednego wora bo sa mniej wiecej z tego okresu co > Zeppelini. ABBA 1972-1982 Led Zeppelin 1968-1980 Boney M 1975-2007(?) Mniej więcej. > nieporozumienie. Moze przyznaj sie po prostu czego sluchasz? A czy to spowoduje zmianę Twoich upodobań muzycznych? Wątek jest żenujący, i aż mi wstyd, że w nim dyskutuję. Bo co to znaczy przereklamowany zespół? Policzyć wydatki na reklamę i odjąć wpływy ze sprzedanych płyt? Czysta pożywka dla trolli. To ja proponuję odwrotnie. Najbardziej niedoceniony (przez krytykę albo publiczność) zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
cao1618 Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 26.05.07, 21:52 Radiohead - nie wiem skad te zachwyty nad tym zespolem. Nuda, nuda i jeszcz raz nuda. Spokojne utwory kiepskawe, kolyski dla 15 latkow z placzacym wokalista. Te ostrzejsze kawalki to totalny chaos - sciana dzwieku, z ktorej ciezko cokolwiek wychwycic. Gdzie tu sa emocje (nie liczac smutku wokalisty). Jedyny dobry utwor z tego co slyszalem to paranoid android chociaz tam tez koles placze. Ich muzyka to zadna nowosc. Nic nie wniesli do muzyki. Jeszcze jedno. Uzasadniajcie jakos swoje wybory szczegolnie czekam na komentarze antyfanow Led Zeppelin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:18 Ja też czekam na komentarze ze strony antyfanów Led Zeppelin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.07, 23:26 >antyfani LZ< myslisz ze takie cos istnieje,e tam,niemozliwe albo drewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.wroclaw.mm.pl 26.05.07, 22:03 BAJM i tyle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srope Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:15 U2 Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 27.05.07, 13:47 W sumie i tak ten wątek jest o tym, których popularnych zespołów nie lubimy. Takie wątki zawsze są fajne - np. od fanatyków Stonesów można się dowiedzieć, że z osobami które Stonesów nie lubią w ogóle nie należy dyskutować. Znamy takich, znamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: 212.122.212.* 27.05.07, 15:51 ooo proszę... a jednak boli, że wszyscy tu jeżdżą po JuTu i po Błono, który podobno ma być Benedyktem 17, a wtedy super genialne popowe płyty JuTu będą się lepiej sprzedawały )) coś mi tu zajeżdza populizmem i Lepperem )) Odpowiedz Link Zgłoś
dasiek11 Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 27.05.07, 21:09 CO mnie obchodzi kim on bedzie a kim nie,wystarczy ze od 20 lat zapelnia najwieksze stadiony na calym swiecie,a kazda plyta sprzedaje sie w milionach,wielu innych rockowych muzykow przyznaje sie do inspiracji U2,Stonesami czy Zeppelinami i to najlepiej o nich swiadczy.Racja,dyskusja na ten temat jest bez sensu,lepiej zmienic jej tytul na "zespol ktorego nie cierpie",choc bedzie rownie bezsensowna... Odpowiedz Link Zgłoś
sir_elmin Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 27.05.07, 21:25 Gość portalu: fanatyk Stonesów napisał(a): > ooo proszę... a jednak boli, że wszyscy tu jeżdżą po JuTu i po Błono, który > podobno ma być Benedyktem 17, a wtedy super genialne popowe płyty JuTu będą sięlepiej sprzedawały )) > coś mi tu zajeżdza populizmem i Lepperem )) Nie Błono, a Zgono - jak już . Poza tym, U2 nie jest populistyczne, a wyśmienitym majstersztykiem PR i speców od rynku muzycznego dla mas (tzw. "muzyka środka" - dla wszystkich i dla nikogo, coś jak socrealizm ;D ). Tego samego typu co u Elvisa, Sinatry, Britney Spears, różnych boys bandów itp. W każdym razie, wolę już muzykę rockową niż U2 . Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 27.05.07, 22:56 ihopeyouwilllikeme napisał: > W sumie i tak ten wątek jest o tym, których popularnych zespołów nie lubimy. E tam. Ja nie słucham U2, ale wcale nie nie lubię. Są mi doskonale obojętni. No i przereklamowani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don_pedo oczywiscie PINK FLOYD!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 14:16 Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 27.05.07, 15:44 Pearl Jam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:53 U2!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: 212.122.212.* 27.05.07, 15:56 uważaj, bo przyjdzie ihopeyouwilllikeme i ci powie że jesteś bezguście w końcu on i jego zbawca wszechświata Błono są najcudowniejsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.centertel.pl 27.05.07, 16:39 jutuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sir_elmin Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 27.05.07, 17:43 Ooo, fajny wątek . Oczywiście, że U2 - doskonały produkt pijarowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymixx Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: 195.136.30.* 27.05.07, 17:55 ja mysle, ze zespół Twierdza, choć ostatnio brakuje informacji na temat tej zasłuzonej grupy na forum. niepocieszony jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 27.05.07, 19:10 Od dłuższego już czasu Iron Maiden(chociaż ich lubię), Manowar, Megadeth!!! Odpowiedz Link Zgłoś
orald Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii 27.05.07, 22:46 Bez dwóch zdań kretyńskie naparzanie metaliki. Niewiele dalej u2. Ciut dalej Bjork i Pearl Jam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Najbardziej przereklamowany zespół w historii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 23:00 że też do tej pory nikt Dream Theater nie wymienił i jeszcze pretensjonalny Opeth Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Ciekawe czemu są tu prawie same rockowe zespoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 23:27 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy Re: To proste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 12:23 U2, nadęty śmieszny zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: To proste 28.05.07, 15:20 Głosy na U2 mnie nie dziwią - całkiem niedawno redaktor Pitchforka, w recenzji 18 Singles, trafnie zauważył, że jest to obecnie najbardziej znienawidzony ze wszystkich wielkich zespołów ( wielkich w sensie popularności i zarobków - tylko Rolling Stones ich pod tym względem wyprzedzają ). Oczywiście winowajcą jest przede wszystkim Bono, przez którego pryzmat postrzega ten zespół zdecydowana większość postronnych, choć dalibóg jeśli chodzi akurat o muzykę to ma on na nią coraz mniejszy wpływ, przede wszystkim ze względu na mnóstwo zajęć pozamuzycznych. Cóż - każdy, kto odważy się mieć charyzmę i osobowość, i na dodatek stanie się sławny, natychmiast narobi sobie mnóstwo wrogów ( fanatyków również ). Nic w tym nie ma osobliwego. Odpowiedz Link Zgłoś