nomenia Re: Historycy 31.08.06, 14:23 Uczę historii w szkole podstawowej, od wielu lat prowadzę lekcje na podstawie programu Nowej Ery (Arki), "Człowiek i jego cywilizacja". Wiem,że jest dużo innych programów i podręczników. Czy macie może jakieś fajne propozycje, inne sprawdzone programy i podręczniki, które mogą być polecane. Myślę o zmianie od przyszłego roku, chciałabym się teraz zorientować. Odpowiedz Link
svistak nomenia 20.09.06, 22:10 u nas dziewczyny korzystaja z Wydawnictwa Gdańskiego, mnie osobiście podobaja sie ksiazki z Rozaka / to byla reklama ;-) / s. Odpowiedz Link
nomenia Re: nomenia 21.09.06, 18:03 Wydawnictwo Rożaka znam, ale dla gimnazjum. Pracowałam z nim w gimnazjum w początkowych latach reformy. Uczniowie twierdzili,że podręcznik jest nudny. Więc jestem do niego uprzedzona. Tym bardziej,że koleżanka również mówiła o nim niezbyt pochlebnie. To, że jest cisza na forum, wnioskuję, że zostały "stare" i znane wydawnictwa.Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link
svistak Re: nomenia 21.09.06, 20:48 nudny... hmmm... widocznie masz zdolne i ciekawe swiata dzieciaki...ale ... obejrzyj najnowsza propozycje Rozaka... s. Odpowiedz Link
nomenia Re: nomenia 22.09.06, 15:08 To były "dzieci z gimnazjum", byłam tam na zastępstwie i był to początek reformy i to nie były "moje dzieci" - na całe szczęście. To tyle na usprawiedliwienie się. Rożaka dla podstawówki nie widziałam i jak tylko będę miała okazję to się nim zainteresuję. Jeszcze raz dziękuję za podpowiedź. Odpowiedz Link
asica33 Re: Historycy 27.09.06, 16:35 uczyłam z Nowej Ery przez 3 lata, zmieniłam na Demart.Arka jest dla moich dzieci za trudna i za nudna, mnie też znudziała. Odpowiedz Link
nomenia Re: Historycy 03.10.06, 16:10 Szukałam w księgarniach podręczników wydawnictwa Demart. Niestety, sezon już się chyba skończył bo niczego z tego wydawnictwa owe księgarnie nie miały. Mówię o księgarniach powiatowych. Chyba będę musiała szukać w województwie. Dzięki za podpowiedź. Odpowiedz Link
venilia Re: Historycy 14.06.07, 22:24 • hist do gimn wyd rozak-plan wynikowy anusienka1 14.06.07, 17:19 + odpowiedz witam bede uczyla w gimnazjum na wydawnictwie rozak czy macie panstwo moze plan wynikowy do historii ida wieki? Odpowiedz Link
evel_m Re: Historycy 13.07.07, 19:11 potrzebuje planu wynikowego dla klasy V szkoly specjalnej, jesli ktos z Was moglby mi pomoc, bylabym bardzo wdzieczna, pozdrawiam Odpowiedz Link
agikom prosze Was o pomoc 23.06.08, 19:17 w trybie pilnym potrzebuje 9 konspektów z historii-najlepiej do zasadniczej szkoły zawodowej albo szkoły sredniej. ostatecznie do gimnazjum. jakichkolwiek. bede wdzieczna! Odpowiedz Link