miecio4 10.06.03, 19:25 Dobra, przyznaje sie- mają mnie. Nigdy bym sie tego nie spodziewał po sobie. A teraz możecie sie nabijać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lekito Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: *.pustki.gdynia.pl 10.06.03, 19:44 Bueheheheeh - no cóż oni też musza mieć swoich wyzawców Nie każdy słucha jazzu, metalu czy funku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 10.06.03, 20:02 No... mieciu... Faktem jest że w pewnych kręgach już dawno mówiono o Łzach ze sa gotyckim nastepca Clostera... ...a śpiewaczka załzawiona zaczeła pisać teksty mniej grafomańsko... hmmm...może powinienem się wsłuchąć ...skoro Ciebie wzieło... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte 10.06.03, 20:00 miecio4 napisał: > Nigdy bym sie tego nie spodziewał po sobie. Nigdy bym się tego nie spodziewał po Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 10.06.03, 20:18 Buuuuu Miecio oszalał buuuuuu... (( Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 10.06.03, 21:24 Powiem tylko tyle: Oj, mieciu, mieciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: *.orasoft.net.pl 10.06.03, 21:52 miecio4 napisał: > Dobra, przyznaje sie- mają mnie. Nigdy bym sie tego nie spodziewał po sobie. > A teraz możecie sie nabijać. Mieciu, 3maj sie, jestem w tych trudnych chwilach z Tobą.... Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte 10.06.03, 22:00 A ja nie będę litościwie milczeć ani dziwnie spoglądać. Ja sobie znoszę jakoś Justina Timberlake'a i dobrze mi z tym. A co! Demokracja jest. I. Odpowiedz Link Zgłoś
insultdog Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte 10.06.03, 22:15 lzy sa zle. koniec i kropka. a justinowi williams wyprodukowal momentami niezly popowy album. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 22:22 A ja tam nie mam nic przeciwko Łzom wokalistka jest ładna, ma dobry głos, wygrała przecież "Szansę na suckes" (słyszeliście "Długość dźwięku samotności" w jej wykonaniu). Dzisaij widziałem teledysk o dziewczynce ,która zapadła w śpiączkę i podobało mi się. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte 10.06.03, 22:51 Eee tam, Mieciu, zajebisty jesteś. Normalny człowiek przynajmniej, nie to, co mój chłopak, co mi nawet boysbandu Blue nie pozwala słuchać... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte 11.06.03, 18:48 madee1 napisała: > nie to, co mój chłopak, co mi nawet boysbandu Blue nie pozwala słuchać... Co za ciołek z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Ejże... 11.06.03, 19:12 ilhan napisał: > Co za ciołek z niego. No no, uważaj sobie, może i ciołek ale mój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_jl Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 16:10 A mnie sie bardzo podoba ta piosenka. A szczególnie model, jaki w teledysku wystepuje - och... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte 11.06.03, 17:25 Gość portalu: ania_jl napisał(a): > szczególnie model, jaki w teledysku > wystepuje - och... Model ten wystepuje równiez w serialu "Samo Życie". Ale mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_jl Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 20:13 miecio4 napisał: > Model ten wystepuje równiez w serialu "Samo Życie". > Ale mi sie nie podoba. Mieciu4 - jestes (z tego co mówi Twój nick) facetem, więc jak może Ci sie podobac MODEL? No chybaże jestes "inny"? Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte 12.06.03, 15:51 miecio4 napisał: > Gość portalu: ania_jl napisał(a): > > > szczególnie model, jaki w teledysku > > wystepuje - och... > > > Model ten wystepuje równiez w serialu "Samo Życie". > Ale mi sie nie podoba. Mieciu, zaczynasz powoli przeadzac...rozumiem ze Ci sie Lzy podobaja, ale nie sie nie pograzaj podawaniem do wiadomosci publicznej ze jeszcze tasiemcowe seriale ogladasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte 12.06.03, 16:18 agentcooper napisał: > rozumiem ze Ci sie Lzy podobaja, ale nie > sie nie pograzaj podawaniem do wiadomosci publicznej ze jeszcze tasiemcowe > seriale ogladasz.... Oczywiście ze nie oglądam nie jestem przeciez próżny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 10:13 Mnie się ta piosenka również podoba, choć za Łzami nie przepadam. Poza tym tekst jest trochę grafomański, ale mimo to ta piosenka ma w sobie coś... Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte 12.06.03, 10:44 A ja uważam, że to słaby numer, nie byłby wogóle zauwazony, gdyby nie tytuł, który się bardzo z czyms kojarzy, no własnie, tylko z czym?? Mieciu, posłuchaj tego jeszcze raz, ja cię bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: *.acn.waw.pl 12.06.03, 21:07 aric napisał: > A ja uważam, że to słaby numer, nie byłby wogóle zauwazony, gdyby nie tytuł, > który się bardzo z czyms kojarzy, no własnie, tylko z czym?? Z filmem Stanleya Kubricka o tym samym tytule (z N. Kidman i T. Cruisem). Z calej piosenki (teledysku) podoba mi sie wspomniany juz model) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: *.visp.energis.pl 14.06.03, 18:11 aric napisał: > A ja uważam, że to słaby numer, nie byłby wogóle zauwazony, gdyby nie tytuł, > który się bardzo z czyms kojarzy Słaby numer, ale zauważony, bo ma taki sam tytuł jak jakiś film. Karkołomna teoria... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_jl Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 14:34 Może napisze jeszcze cos - jak ktos jest zakochany, to ta piosenka bardzo mu sie podoba, oczywiście jezeli jest zakochany ze wzajemności, bez niej ten utwor moze Go załamac. Dla "niezakochanych" jest on...obojetny? Jak każdy inny, tak mnie sie przynajmniej wydaje. Pozdrawiam goraco! Odpowiedz Link Zgłoś
xeniutka Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte 12.06.03, 10:45 Łzy sa nieakceptowalne :> Odpowiedz Link Zgłoś
xeniutka Re: Łzy zostana zasymilowane 12.06.03, 11:19 z tlumem nie wygram ale przynajmniej powiem co mysle ;> Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Łzy zostana zasymilowane 12.06.03, 11:32 Pocieszę cię, nie jesteś osamotniona w swoim mysleniu.)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: 80.51.236.* 24.06.03, 12:47 xeniutka napisała: > Łzy sa nieakceptowalne :> Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: 172.16.3.* 12.06.03, 14:11 Dostałem singla pod koniec kwietnia, wrzuciłem do archiwum nie przesłuchując, dopier jak zaczęli grać znalazłem ponownie ! Jakiś czas temu za czasów "Agnieszki" to była kapela z rodziny "STACHURSKIEGO"; "ICH TROJE" ITP czyli z dala od moich uszu tymczasem "OCZY..." zakręciły mnie bardzo. Świetny kawałek. Ma w sobie coś wciągającego, bardzo. Na singlu jest wersja anglojęzyczna ( pominąć track ) !! Ogólnie jest OK... Odpowiedz Link Zgłoś
izakny Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte 13.06.03, 15:32 Jak to? Tak kiepskiej piosenki dawno nie słyszałam, na domiar złego - przyczepiła sie do mnie i śpiewam to od wczoraj! Odpowiedz Link Zgłoś
n_eska71 Ponabijam się trochę, a co tam! 21.06.03, 17:56 Jak tam Mieciu? Jeszcze Ci nie przeszło? Tak tylko sprawdzam, bo wiadomo, że czas goi rany to i może OSUSZA ŁZY ?! )) Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: oj, Miecio, Miecio... 21.06.03, 21:43 I Ty, Nesko, huzia na Miecia? Biedactwo - Miecio oczywiście! U mnie zawsze może liczyć na paczkę husteczek higienicznych............... no nie, przesadziłam, ostały mi się tylko dwie sztuki ale jutro dokupię!) Odpowiedz Link Zgłoś
n_eska71 Re: oj, Miecio, Miecio... 24.06.03, 00:47 astir napisała: > I Ty, Nesko, huzia na Miecia? Astir, Miecio wie, że ja tak z czystej sympatii i troski. Zresztą nas nawet czasem jednocześnie takie dziwne zjawisko dopada (Mieciu pamiętasz niejakiego Robbiego W.?) Ale żeby Łzy zaraz? Nic tylko płakać. )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: *.visp.energis.pl 21.06.03, 19:07 miecio4 napisał: > Dobra, przyznaje sie- mają mnie. Nigdy bym sie tego nie spodziewał po sobie. > A teraz możecie sie nabijać. To ja jeszcze raz. Kurde, ludzie! Jak np. Shazza nagra dobrą piosenkę - i ona będzie naprawdę dobra, to się na pewno nie będę wstydził, że mi się ona podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Nędza... 21.06.03, 19:32 Popłuczyny po popłuczynach po Closterkellerze... Wykorzystali wakat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: 62.233.167.* 24.06.03, 01:34 Po pierwszym przesluchaniu w radiu pomyslalem, ze to Anita Lipnicka. Od razu kojarzylo mi sie ze spiewa jak zespol Łzy... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture załóżmy knajpę karaoke - to będzie hit 24.06.03, 05:36 Oczy Szeroko Zamknięte Zostań, to jeszcze nie pora Zostań choć jeszcze na chwilę Aż zamigocą radośnie iskry W księżycowym pyle W tym hotelowym pokoju Zachwyćmy się sobą raz jeszcze Zanim odejdziesz do domu Niech zadrży wstydem powietrze A łzy popłyną cichutko Bo pragnę ciebie zatrzymać Jak czas zaklęty magicznie W złocistej kropli bursztynu Uczę się ciebie na pamięć Niecierpliwymi palcami Rozpaczliwie na pamięć Szeroko zamkniętymi oczami Czytam zachłannie od nowa Całe to zdanie po zdaniu Tak, wiem, już teraz iść pora Choć dwa cienie na ścianie Tańczyć chcą dalej uparcie Czas pędzi nieubłaganie Zegar wybija rozstanie Nie cofnął małej wskazówki Cudne dwie ćmy zakręcone Wokół gorącej żarówki Zanim się wymkniesz ukradkiem I pęknie tama wezbrana Przytul mnie mocno raz jeszcze Bo wciąż jak opętana Uczę się ciebie na pamięć Niecierpliwymi palcami Rozpaczliwie na pamięć Szeroko zamkniętymi oczami Czytam zachłannie od nowa Całe to zdanie po zdaniu Uczę się ciebie na pamięć Niecierpliwymi palcami Rozpaczliwie na pamięć Szeroko zamkniętymi oczami Czytam zachłannie od nowa Całe to zdanie po zdaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia ?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.236.* 24.06.03, 12:45 Nieeeeeeeeeeeeeeee!!!! Ludzie! Przecież ona ma tak przeciętny głos, że aż boli. A teksty piosenek... Bez komentarza... Nawet nie umiem wytrzymac do końca teledysku. Ale może jest w tym zespole coś o czym nie wiem. Oświećcie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
n_eska71 Łzy same cisną się do oczu na myśl ... 24.06.03, 16:53 ... o tekście. Nie można pozostać nań obojętnym. To fakt. vulture napisał: > Oczy Szeroko Zamknięte > > Zostań, to jeszcze nie pora > Zostań choć jeszcze na chwilę > Aż zamigocą radośnie iskry > W księżycowym pyle > > W tym hotelowym pokoju > Zachwyćmy się sobą raz jeszcze > Zanim odejdziesz do domu > Niech zadrży wstydem powietrze > > A łzy popłyną cichutko > Bo pragnę ciebie zatrzymać > Jak czas zaklęty magicznie > W złocistej kropli bursztynu > > Uczę się ciebie na pamięć > Niecierpliwymi palcami > Rozpaczliwie na pamięć > Szeroko zamkniętymi oczami > Czytam zachłannie od nowa > Całe to zdanie po zdaniu > > Tak, wiem, już teraz iść pora > Choć dwa cienie na ścianie > Tańczyć chcą dalej uparcie > Czas pędzi nieubłaganie > > Zegar wybija rozstanie > Nie cofnął małej wskazówki > Cudne dwie ćmy zakręcone > Wokół gorącej żarówki > > Zanim się wymkniesz ukradkiem > I pęknie tama wezbrana > Przytul mnie mocno raz jeszcze > Bo wciąż jak opętana > > Uczę się ciebie na pamięć > Niecierpliwymi palcami > Rozpaczliwie na pamięć > Szeroko zamkniętymi oczami > Czytam zachłannie od nowa > Całe to zdanie po zdaniu > > Uczę się ciebie na pamięć > Niecierpliwymi palcami > Rozpaczliwie na pamięć > Szeroko zamkniętymi oczami > Czytam zachłannie od nowa > Całe to zdanie po zdaniu Dzięki Vul za materiał źródłowy. Teraz wiemy o czym mowa. Wprowadzenie Autor tekstu, by uśpić nieco naszą czujność, ambitnie sięga po najlepsze literackie wzorce. Czyż dwuwers: "Zostań to jeszcze nie pora Zostań jeszcze przez chwilę." nie przywodzi na myśl szekspirowskiego: "Chcesz już iść? Jeszcze ranek nie tak blisko!" Potem jednak wkrada się proza życia. Bohaterowie wyraźnie borykają się z problemami mieszkaniowymi. Bolączki młodych! Muszą spotykać się w hotelach, co nie sprzyja miłosnym uniesieniom. Najpierw pewnie trzeba wytrzymać szydercze spojrzenie recepcjonisty podającego klucz. Potem ten zimny, bezosobowy wystrój wnętrza. Jak wprowadzić tu choćby odrobinę domowego ciepła? Jak rozniecić płomyki domowego ogniska? To będzie miłość od początku skazana na trudności. Bohaterowie ONA Jest postacią wiodącą. To jej oczami-szeroko zamkniętymi zresztą- spoglądamy na rzeczywistość. I co widzimy? Bohaterka to: 1. ZAPALONA piromanka "aż zamigocą radośnie ISKRY w księżycowym pyle" pył===proch===lont===wybuch===pożar Destrukcyjna fascynacja procesem śmierci widoczna jest także w słowach: "Cudne dwie ćmy zakręcone wokół gorącej żarówki" To śmierć powolna, bolesna. Nie w ogniu świecy-szybko i skutecznie- lecz w blasku porażającej swym ciepłem żarówki. Jakże wymyślne są metody zatrzymania kogoś przy sobie. To swoiste ostrzeżenie: Nie radzę się oddalać! 2.Pirotechnik-amator. Gdyby partner nie zrozumiał aluzji, trzeba zastosować bardziej spektakularne metody. Wybuch "Niech ZADRŻY wstydem powietrze" "I PĘKNIE TAMA wezbrana" Proces niszczenia aż nadto widoczny. 3.Zawoaluowana sadystka. "Pragnę ciebie zatrzymać (...) w złocistej kropli bursztynu" Naiwni ci, którzy ulegli romantycznemu nastrojowi chwili. Niejeden bursztyn skrywa w sobie mroczną tajemnicę. Tajemnicę śmierci. Owad w kropli zamknięty. Zwabiony zapachem żywicy przysiadł na chwilę. I nagle brutalnie i podstępnie został wciągnięty w lepką maź. Jak spazmatycznie pragnął się uwolnić, jak kurczowo trzymał się życia, jak zawzięcie walczył o nie. Aż zamarło ostanie drgnienie skrzydła. 4.Bezduszny humanoid. "Uczę się ciebie na pamięć" Mamy tu wyeksponowany mechaniczny, bezwolny proces, pozbawiony emocjonalnego pierwiastka, osobistego spojrzenia, kreatywności. Towarzyszy mu zniecierpliwienie i rozdrażnienie, bo "zadany materiał" nie chce najwyraźniej utrwalić się dostatecznie szybko. 5.Chora z urojenia. "Wciąż JAK OPĘTANA uczę się ciebie na pamięć" Świadomość choroby wcale nie pomaga. Mantryczne powtórzenia (ostatnia część piosenki) utwierdzają w przekonaniu, że proces chorobliwej obsesji tylko się pogłębia, a obiekt toksycznego uczucia powinien czuć się zagrożony. ON Tu wcale nie ma miejsca dla niego. Uciekaj człowieku! Ratuj się!- chcielibyśmy krzyknąć po wysłuchaniu utworu. I MY RZUĆMY SIĘ DO UCIECZKI, A MOŻE OMINĄ NAS ŁZY. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Łzy same cisną się do oczu na myśl ... 24.06.03, 18:31 Właśnie spadłem z krzesła ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
n_eska71 Re: Łzy same cisną się do oczu na myśl ... 24.06.03, 20:16 Cieszę się, że mogłam Ci sprawić odrobinę radości! A czy polały się przy tym radosne ŁZY? (muszę się trzymać tematu, żeby nie było potem, że uprawiam prywatę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Łzy same cisną się do oczu na myśl ... IP: 80.51.236.* 24.06.03, 20:35 Kochane moje, cieszę się, że jeszcze są ludzie, którzy tak jak ja gardzą Łzami. Ja miałam wątpliwą przyjemność znać ich wcześniejsze kawałki, ponieważ zespół ten pochodzi z mojego regionu i już wcześniej był bardzo popularny. Piosenki o: a) Agnieszce, która już tutaj nie mieszka b) gwałconej przez ojca dziewczynce, która "zamyka uszy" (tak, to cytat) na wszystko c) o chorej od urodzenia dziewczynie, która nie może mówić d) i wreszcie najnowszy o zamkniętych oczach Nie wątpię, że ciąg dalszy tego chłamu nastąpi. O co tu w ogóle chodzi? p.s. Ja czytając zakrztusiłam się sokiem ze śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
n_eska71 Zuziu! 25.06.03, 13:37 Gość portalu: Zuzia napisał(a): > cieszę się, że jeszcze są ludzie, którzy tak jak ja gardzą Łzami. Jeśli między innymi do mnie adresowałaś te słowa (a chyba mogę tak podejrzewać, bo są pod moim postem), to muszę wyprowadzić Cię z błędu. Ja NIE GARDZĘ zespołem ŁZY (uczucie pogardy z natury jest mi obce). Co więcej, mogę chyba nawet zaryzykować stwierdzenie, że "Oczy szeroko otwarte" to jeden z lepszych tekstów w dorobku zespołu. Nie zmienia to jednak faktu, że stopień manierycznego patetyzmu i plastikowej egzaltacji nieco mnie zniechęca. Ale to nic w porównaniu z "zaangażowanymi" społecznie protest songami o godnych publicznego napiętnowania zjawiskach jak: przemoc, gwałt, kazirodztwo, znieczulica etc. Tego w wykonaniu zespołu Łzy już słuchać spokojnie nie mogę. Pewnie się nie znam, bo stara już jestem i jakoś do mojej wyobraźni estetycznej nie przemawiają też teksty o namiętnym seksie w ubikacji. Ehhh..., gdzież ten młodzieńczy spontan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: 80.51.236.* 25.06.03, 17:42 Kochani, zaczęła się niezła gra słowna. A ja po prostu chciałam wiedzieć co można lubić we Łzach, bo czego można NIE lubić, to wiem z własnego doświadczenia. I na litośc boską, w czym ten zespół jest lepszy niż Ich Troje czy disco polo? Rzeczywiście muzyka jest jeszcze niezła, ale to chyba jedyny plus. Czy teksty piosenek i sposób bycia nic już nie znaczą??? Nie atakuję, jestem po prostu kosmicznie rozczarowana polską sceną muzyczną. Pierwszy raz boleśnie tego doznałam, kiedy mój ukochany Kult i Kazik zaczęli śpiewać o Marsie, który napada i wszysycy ich za to pokochali. Chcę czegoś więcej. Czy tylko ja odczuwam ten głód??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Łzy same cisną się do oczu na myśl ... IP: 195.94.209.* 25.06.03, 09:28 Lekarze pewnej specjalności, aby postawić diagnozę, pokazują pacjentom różne często abstrakcyjne obrazki i proszą ich o opowiedzenie z czym się te obrazki im kojarzą. Czasem też zamiast obrazków przedstawiane są pacjentom teksty. Jak widać niektórzy pacjenci nie potrzebują do tego lekarzy. Po prostu sami znajdują sobie materiały aby publicznie przedstawić co w ich główkach się lęgnie. maro Odpowiedz Link Zgłoś
n_eska71 Re: Łzy same cisną się do oczu na myśl ... 25.06.03, 13:24 Gość portalu: maro napisał(a): > Lekarze pewnej specjalności, aby postawić diagnozę, > pokazują pacjentom różne często abstrakcyjne obrazki i > proszą ich o opowiedzenie z czym się te obrazki im > kojarzą. Czasem też zamiast obrazków przedstawiane są > pacjentom teksty. > Jak widać niektórzy pacjenci nie potrzebują do tego > lekarzy. Po prostu sami znajdują sobie materiały aby > publicznie przedstawić co w ich główkach się lęgnie. > > maro Odpowiedz Link Zgłoś
n_eska71 Cześć Maro! Też Cię pozdrawiam! 25.06.03, 13:25 Gość portalu: maro napisał(a): > Lekarze pewnej specjalności, aby postawić diagnozę, > pokazują pacjentom różne często abstrakcyjne obrazki i > proszą ich o opowiedzenie z czym się te obrazki im > kojarzą. Czasem też zamiast obrazków przedstawiane są > pacjentom teksty. > Jak widać niektórzy pacjenci nie potrzebują do tego > lekarzy. Po prostu sami znajdują sobie materiały aby > publicznie przedstawić co w ich główkach się lęgnie. > > maro Lekarze pewnej specjalności podejmują niejednokrotnie heroiczny wysiłek, by niektórym pacjentom uzmysłowić różnicę pomiędzy fikcją a rzeczywistym opiniowaniem. Czasem dają im do przeczytania na forum publicznym abstrakcyjny tekst, nacechowany groteskowo, z WYRAZIŚCIE WPISANYM KOMUNIKATEM PASTISZU. I badają reakcję. Jeśli czytający zdystansuje się do treści i odbierze ją wyłącznie na poziomie gry słownej i żartu to znak, że jest przygotowany do życia w ludzkiej społeczności. Jeśli zaś badany zaangażuje się emocjonalnie i zacznie szczerze zamartwiać się o zdrowie psychiczne autora tekstu to znak, że terapia jest ciągle w fazie początkowej i być może trzeba ją będzie wesprzeć farmakologicznie, aby uzyskać lepsze efekty. Atakuj problem. Nie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte 24.06.03, 21:21 posluchalam sobie piosenka jak piosenka - znam wiele duzo gorszych od wykonawcow ktorzy nie sa uznawani za niby obciachowych(chocby ostatni szlagier Kukiza i Borysewicza) ale Lzy nagraly kilka fajniejszych piosenek od tej wymienionej w tytule watku. stwierdzam to bez przymusu i bedac calkiem zdrowa. i pewnie pare innych osob tez tak mysli, ale nikt sie nie przyzna, bo przeciez pisze sie ze to wiesniacki zespol..to z zalozenia wszystko jest do kitu.. w pewnym lokalu w ktorym zawsze puszczaja dosyc dobra muzyke slyszalam Ich3, ale bylo to zanim zespol byl popularny i wowczas nikt sie nie krzywil sluchajac tego, bylo ok, ot po prostu jakas tam plyta se leciala..pewnie zadne mistrzostwo tak jak i Lzy.. ale to wydziwianie to czasem mnie juz smieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 22:33 Łzy mają parę dobrych piosenek - ta na pewno jest hitem w podstawowym znaczeniu tego słowa. Cała płyta jest całkiem w porządku - po prostu rozrywkowy, nieskomplikowany pop-rock, czasem z gotyckimi ambicjami. Dla rozrywki można posłuchać, lepiej się przy tym bawić niż przy techno, disco czy popie Britney czy Kai P. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture AAAAAAAAAAAAAAAAA!!! 24.06.03, 22:40 Ściągnąłem dyskotekowy remiks "Agnieszki"!!! Nagram wam, nagram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka NIE PRÓBUJ IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.06.03, 11:45 qurwa. Bo zapoznam Cię z moją koleżanką... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture SUPER!!! 26.06.03, 16:22 Gość portalu: nikka napisał(a): > qurwa. Bo zapoznam Cię z moją koleżanką... Fajnie, jej też nagram - huraaaaaa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skakaczka Re: Łzy- Oczy Szeroko Zamknięte 27.06.03, 17:10 Mi sie ta piosenka podoba, widać że utwory zespołu łzy są coraz dojrzalsze. Odpowiedz Link Zgłoś